Siirry sisältöön

Kerro lyhyesti asioinnistasi viranomaisessa. Saitko asiasi hoidettua nopeasti, tehokkaasti ja lain mukaisesti. Mainitse viranomaisen instanssi, esim. AVI, Valvira, KYSsin lääkäri, Sosiaalityöntekijä jne.

Puhekupla 20
Keskustelu 3 kuukautta, 1 viikko jäljellä | Viranomaisvalvontaliitto ry

Kerro lyhyesti asioinnistasi viranomaisessa. Saitko asiasi hoidettua nopeasti, tehokkaasti ja lain mukaisesti. Mainitse viranomaisen instanssi, esim. AVI, Valvira, sairaala K:n lääkäri, sosiaalityöntekijä jne.

Perustiedot

Avoin: 17.1.2023 - 30.6.2023

Päättymispäivä: 30.6.2023

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Puhekupla Uusi kommentti

Jos olet kokenut viranomaisessa palvelua mikä ei vastaa viranomaiselta edellytettävää asiallista ja lainmukaista palvelua, valititko valviraan, AVIlle, oikeusasiamiehelle, oikeuskanslerille tai muulle valvojalle ja miten ne reagoivat?

Käyttäjän profiilikuva - Viranomaisvalvontaliitto

@Viranomaisvalvontaliitto
17. tammikuuta 2023 kello 20.01.50

Kerro omin sanoin, minkälaista epäasiallista kohtelua olet kokenut viranomaisessa, oletko valittanut kohtelusta viranomaista valvovalle taholle ja mille instanssille olet valittanut ja minkälaisen vastauksen valitukseesi sait?

Suomen viranomaisia ovat
#valtion hallintoviranomaiset, valtion virastot ja laitokset
#tuomioistuimet ja muut lainkäyttöelimet
#valtion liikelaitokset
#Suomen Pankki, Finanssivalvonta, Kansaneläkelaitos ja muut itsenäiset julkisoikeudelliset laitokset
#eduskunnan virastot ja laitokset
#Ahvenanmaan maakunnan viranomaiset
#valtion viranomaisen päätöksellä perustettu itsenäinen lautakunta, neuvottelukunta, komitea, toimikunta, työryhmä, toimitusmies sekä kunnan ja kuntayhtymän tilintarkastaja
kunnalliset viranomaiset (valtuusto, kunnanhallitus, lautakunnat, johtokunnat sekä kuntayhtymien toimielimet)
#kirkon viranomaiset (kirkolliskokous, piispainkokous, kirkkohallitus ja sen alaiset toimielimet, tuomiokapituli ja kirkon työmarkkinalaitos).

Viranomaisia valvoo usea taho, mm. valvira, AVI ja Tukes ja näiden asianmukaista laillista työtä valvoo eduskunnan oikeusasiamies ja valtioneuvoston oikeuskansleri.

Profiilikuvan paikka

Kohtalotoveri
15. helmikuuta 2023 kello 10.51.47

Piinattu kirjoitti:

Tein kohtelustani liian myöhään valitusta oikeusasiamies toimistoon, tilanne oli jo päässyt todella pahaksi, kun moni taho mt, terveys, kela, lastenvalvoja ja poliisi olivat jo kääntyneet minua vastaan lastensuojelun törkeyksiin uskoen. Kantelua en itse saanut läpi menemään, koska sossut saavat suuremman sanan aina. Toinen teki meidän yhteisestä asiasta kantelun, sekä lapsi ja meille tehtiin päätös laajasta kaltoinkohtelu vyyhdistä päätös, sossuja nuhteleva. Kaupunki ei asiassa tee mitään, muuta kuin siirtelee pois vain ylentäen parhaiten tekonsa kieltäneet ja harvoin tippuu yhdeltäkään työpaikka. Meidän perään toiseen kaupunkiin muutti alin opiskelijan meriiteillä suuria päätöksiä tekevä ja koetti saada meidät kouriin uudelleen. Uudessa kaupungissa oli hallussa lastensuojelulain taito, joten meidän lapsi päästettiin asiakuudesta. Meille jäi kaikille valtavat traumat, jopa ongelman aloittaneen isän väkivalta hoito muuttui terapiaksi traumaan. Lapsi ei uskalla mennä tapaamaan mitään hoitoa, josta voi alkaa uudelleen LaSu.

Kiitos yrityksestänne tuoda esille ongelma kohtaa, miten lakia sovelletaan kansalaisiin viranomaisten taholta, jotka vielä itse pääsevät jatkuvaan vaikuttamaan lakien muuttamiseen. Etenkin LaSu lakia on taas muuttamassa iso porukka LaSun rahaa hyötyvät asiantuntijat, ei asiakkaat joille lakia kohdennetaan, vaikkakin valitus tulva on saanut syyn lähteä muuttamaan taas lakia.
Omgelma ei ole laissa! Ongelma on koulutuksessa jo asettaa eri asemaan kansalaisia. Viranomaisista valittaessa ei laki ole sama kaikille, sossut saavat suoraan poliisille kieltää tehneensä mitään väärää, meillä tutkimus ei edennyt mihinkään "mielipide ero" syyllä! Sitten kuitenkin oikeusasiamieheltä päätös selvästi moittii virka vastuu ylitystä ja päätöksien tekemättömyyttä, päätöksissä on valitus oikeus mahdollisuus ... Ja vaikka valittaisi, sossut ilkkui heidän itse voittavan aina. Sekä kosto oli varma, kun kävi ilmi yritys kannella heidän teoistaan.

Meille on käynyt aivan samoin kuin teille ja ymmärrän traumat ja kokonaistilanteenne hyvin ja otan syvästi osaa perheenne kaltoinkohtelussa viranomaisten taholta.

Meidän kaksi teiniä käväistiin vaan yllättäen poliisisaatossa viemässä kotoaan heidän koulusta tultua ja mitään muuta syytä ei kerrottu kuin että on tehty lastensuojeluilmoitus! Siis lapsista jotka olivat tuolloin 14- ja 16 -vuotiaita! Emme olleet aikaisemmin olleet missään tekemisissä lasun kanssa emme vanhempien lastemme emmekä näiden nuorempien lastemme kanssa. Saimme hyvän lakimiehen ja lähipiirin avulla lapsemme kokonaan kotiin puolessa vuodessa, mutta ikuiset traumathan tällaisesta tietenkin jää puhumattakaan mainehaitasta joka on estänyt tyystin virkamiehenä toimimisemme tällaisen jälkeen.

Ei lakeja tarvitse muuttaa, ne ovat ihan päteviä. Kyseessä on osaamattomien, hiukan tyhmien ja ohjailtavissa olevien nuorten usein epäpätevien narsismipersoonallisten sosiaalityöntekijän nimissä olematta sellainen myyräntyötä tekevistä kannuksiaan lunastavista ihmisistä, lasten kerääjistä rahakirstun täytteeksi.

Olen myöhemmin näitä samanlaisia asioita seuratessani huomannut, että laittoman perusteettoman huostaanoton tehnyt epäpäteväkin työntekijä ylennetään nopeasti johtavaksi sosiaalityöntekijäksi tai hän saa vakiviran jossakin kunnassa. Kyseessä on kenen leipää syöt, sen lauluja laulat -episodi.

Näytä lisää vastauksia

17. tammikuuta 2023 kello 21.50.40. Kommentti poistettu.

19. tammikuuta 2023 kello 16.11.15. Vastaus poistettu.

  • 10.2.2023 klo 16.45 @Admin moderoi sisältöä: Palvelun sääntöjen vastaista sisältöä
Näytä lisää vastauksia

Sosiaalli kurika

Profiilikuvan paikka

Jh ms
19. tammikuuta 2023 kello 19.14.43

Sellaista haluan sanoa ja kertoa että miten kurikan sosiaalli on toiminut meidän perhettä kohtaan parisen vuota sitte minulla sattui onnettomuus jos oikeakäsi on leikattu 6kertaan ja pyysimme apua näiltä elukoilta niin heidän apu oli se että lapset varastettiin valehdeltiin meidän päälle potilastiedot leviteltiin rasismia ensintyy niin paljon että sanoja ei riitä sanoa!!! Ollaan tehtyy näistä tiesmihin niin ketään ei kiinnosta ihmisten kärsimyys perheiden rikkoamista lasten kaupittelu tässä maassa että todella todella sairasta paska tässä maassa ja miten tätä sallitaan eletään kuitenkin jo 2023 vuota ja silti tätä näkyy että lapsia varastettaan sitten niitä kaupitellaan kuin halpa ale tuotetta sai tämä suomi hävettää ja kaikki ne mulkut jotka tälläistä lasten kauppa kannattaa

Käyttäjän profiilikuva - Viranomaisvalvontaliitto

@Viranomaisvalvontaliitto
20. tammikuuta 2023 kello 2.43.19

Tervehdys sinulle!
Todellako Kurikan sosiaalitoimi vei lapsenne pari vuotta sitten mieltäen sen helpottavan kätesi kuntoutumista? Ovatko noin herkästi lapset lähtöalustoilla nykyjään?

Mikäli teistä on kirjattu asiakirjamerkintöjä mitkä on todistettavissa vääriksi, niitä on pyydettävä korjattaviksi ja kumottaviksi. Virheellisiä asiakirjoja ei saa sisällyttää rekistereihin. koska ne muuttavat historiaa toisenlaiseksi kuin se oikeasti oli ja vaikuttavat väärällä tavalla suhtautumiseen ja kaikkiin päätöksiin koko perhettänne kohtaan sen 100 vuotta mitä sosiaalirekistereitä säilytetään.

Kuulutte ilmeisesti etniseen vähemmistöön jos koette että rasistinen kohtelu on myös ollut yksi syy lastenne huostaanottoon. Ketään ei pidä eikä saa syrjiä minkään ominaisuutensa perusteella. Tämä on lailla suojattu asia ja joka syyllistyy rasismiin, rikkoo lakia. Joka tapauksessa yhdenvertaisuus lain edessä on lailla turvattu, eli voit aina tehdä rikoksiin todisteellisesti syyllistyvistä henkilöistä rikosilmoituksen, jota poliisit eivät tutki mutta saat siten oikeuden haastaa toissijaisella syyteoikeudellasi rikoksiin syyllistyneet henkilöt suulliseen käräjäoikeusistuntoon.

Mikä on tilanteenne tällä hetkellä perheenä? Mikäli olosuhteet ovat lapsille suotuisat kotonanne ja jaksatte lapsia itse hoitaa ja haluatte heidät kotiin ja lapset haluavat teille kotiin, niin lain mukaan lasten on päästävä kotiin. Aluksi voi kokeilla 0.5 vuoden sijoitusta kotiin ja katsoa sinä aikana huostaanoton purkua mikä toteutuu kokonaan jos kaikki menee kotona hyvin sen puolen vuoden ajan mitä sijoitus kestää.

Onnea ja menestystä teille uutena vuotena 2023 ja palaillaan tarvittaessa asiaan!
Miksi viranomainen ei noudata olemassa olevaa lakia?

Profiilikuvan paikka

Karjakko
21. tammikuuta 2023 kello 20.54.41

Valvontaeläinlääkärit rikkoo laki

Eläinlääkärit kehuvat, että vaikka laki ei kiellä parsinavettoja niin me ajamme ne alas. Eikö kyseessä ole lain rikkominen. Olkoonkin itse navetoista kukin mitä mieltä tahtoo. Lähtökohta tulisi olla, että virkamies noudattaa lakia ja unohtaa oman mielipiteensä. Tunnetuin pääpukari on eläinlääkäri liiton puheenjohtaja. Hänen kommentit ovat niin läpinäkyviä, ettei jäsenkortista ole epäselvyyttä. Toiminta on kuin Italian mafiassa.


Virkanilkit ei noudata oikeuden päätöstä

Profiilikuvan paikka

Voittanut häviäjä
22. tammikuuta 2023 kello 3.05.14

Virkanilkit hävisi hallinto-oikeudessa kesäkuussa eikä ole valittaneet KHO:een joten päätös on lain voimainen.
Kyse on asiakirjajulkisuudesta ja hallinto-oikeus päätti että viranomaisen on annettava pyytämäni asiakirjat sitten kun päätös saa lain voiman eli jo aikoja sitten. On mahdollista ettei virkanilkit noudata päätöstä ollenkaan.

Miten saada niskottelevat virkanilkit mahdollisimman pahaan kuseen?


Minne valittaa kun virkamies ei noudata lakia?

Profiilikuvan paikka

Yrittänyttä ei laiteta
22. tammikuuta 2023 kello 3.08.10

Suomen työttömyysturvalaki määrittelee "yrittäjän" työttömyysturvan maksamista harkittaessa. Eri asia sitten, pitäisikö työttömyysturva olla kaikille työtä vailla oleville ihmisille vai pelkästään työnsä menettäneille palkollisille. Siitä en nyt kiistele. Laki on, mikä on. Sen mukaan, kun lukee kyseisen pykälän sana sanalta, minä en ole koskaan ollut yrittäjä. Työvoimatoimisto kuitenkaan ei edes käytä kyseistä määritelmää yrittäjyydestä vaan kysyy simppelisti: Oliko sinulla joku työnantaja vai teitkö työtä itsellesi? Näinhän ei yrittäjyyttä laissa määritellä!

Minulta siis evätään toimeentulo. Minun pitäisi olla oikeutettu työttömyystukeen tai työmarkkinatukeen, mikä maksetaan pienistä määräaikaispankkitalletuksista huolimatta. Sossu ei anna mitään juuri noiden säästöjen takia. Ensin pitää kaluta viimeinen luu ruokakaapista valkoiseksi ja venyttää viimeinenkin penni soikeaksi, sitten ehkä, jos sittenkään, kas yrittäjä kun kuulemma olen.

Onko oikein saattaa ihminen puille paljaille ja tehdä se jättämällä huomiotta lain sanan? Minne valitan? Tuntuu tyhmältä valittaa Kelan päätöksestä, joka perustuu työkkärin laittomaan lausuntoon, ja työkkärin lausunnostahan ei voi valittaa. Ns. oikaisuvaatimuksen voi tehdä, mutta se tehdään heille itselleen ja he itse "tutkivat", olivatko tehneet oikein vai väärin. Arvata saattaa, että tulos oli kielteinen.

Kenelle nyt valitan? Oikeuskanslerille? Ihmisoikeuksien komissioon? EU:iin? Poliisille?

Profiilikuvan paikka

Samaa kelan vääristä päätöksistä kokenut
15. helmikuuta 2023 kello 10.55.13

Itse olen valittanut kelan päätöksistä vakuutusoikeuteen missä ei sitä koskaan käsitellä mutta ainakin on dokumentaatiota tästä laajasta mittavasta korruptiosta Suomessa.

Keep going On!


Helsingin kaupunki

Profiilikuvan paikka

Tom
9. helmikuuta 2023 kello 9.03.34

Helsingin kaupungin virkanilkit rikkoo jatkuvasti kaupungin poliittisenkin portaan asettamia prioriteetteja ja strategioita. Erityisesti auto on aina kuningas heidän teoissaan, ja jalankulkijaa potkitaan teräskärkimaiharilla päähän, kun poliittisten päätösten mukaan pitäisi olla juuri toisin päin. Kun sitten kaupungilta kysyy julkisuuslain mukaista dokumentaatiota toimiinsa, eivät he tätä toimita, lain vastaisesti.

Odottelen edelleen esimerkiksi dokumentaatiota joulukuisesta päätöksestä jättää jalkakäytävät hoitamatta tarkoituksella (eikä vain ”jatkuvassa epähuomiossa”), samalla kun valtaosan kaupunkitilasta vievät ajoradat hoidetaan kesäkuntoon.

Profiilikuvan paikka

Jäiset kadut
10. helmikuuta 2023 kello 18.23.23

Taitaa olla ihan yleinen käytäntö jättää kadut hoitamatta, mikä lisää sitten kaatumisten, vahinkojen ja sairaslomien määrää, eli inhimillisen kärsimyksen ohella rahaa palaa ihan muuhun kuin siihen hiekoitukseen mihin olisi pitänyt alun perin.


Lisää uusi Kommentti

Paljonko on 8 + 5?