Siirry sisältöön

Keskustelua Niipperi-Juvanmalmi koira-aitauksesta

Puhekupla 23
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista mainontaa.

Perustiedot

Päättynyt: 5.10.2021

Liitteet

Ilmianna

Katso muut kommentit

Vastauksia palautteisiin 1/2

Profiilikuvan paikka

@Marko_Pesonen_Espoo
21. lokakuuta 2021 kello 14.57.14

Espoon kaupunki teki noin vuosi sitten asukaskyselyn, jossa alueen asukkaat saivat äänestää kolmesta eri puistoalueesta uudelle koira-aitaukselle sijoituspaikkaa.
Asukaskyselyssä Laitniemi niminen puisto sai 130 ääntä, Juvanpuisto 73 ääntä ja Juvanmalminpuisto 43 ääntä. Näin ollen koira-aitauksen paikaksi valikoitui Laitniemi.
Koira-aitausohjelmassa 2018–2028 on linjattu, uusien, purettavien sekä perusparannettavien koira-aitausten toteutusaikataulu kymmenvuotiskaudelle. Niipperi -Juvanmalmin alueelle on koira-aitausta toivottu asukaspalautteissa jo useita vuosia.
Alue on laaja, joten koira-aitauksen tulee sijaita sellaisella paikalla, että sinne pääsee kohtalaisen matkanpäästä alueen joka suunnalta.

Koronatilanteen vuoksi palautteita ja mielipiteitä pyydettiin Otakantaa.fi palvelun kautta sekä sähköpostilla.

Laitniemi puistossa käy nykytilanteessakin paljon koiran ulkoiluttajia. Suunnitelmasta voidaan todeta, että koira-aitaus vie metsiköstä noin 2700 m2 aidattua aluetta, jonka sisään jää runsaasti puustoa. Päiväkodin, asutuksen ja koira-aitauksen väliin jää noin 10 000 m2 metsäaluetta, jota yhä edelleen voi käyttää ulkoiluun ja päiväkodin tarpeisiin tuossa kyseisellä kohdalla. Koira-aitaus ei katkaise kulkua metsän pohjoisosaan. Koira-aitauksen itäreuna rajoittuu teollisuusalueeseen ja eteläreuna kaavassa ET alueeseen, jonne voi sijoittaa esim. muuntamon tai jonkun muun yhdyskuntatekniikkaa palvelevan
rakennuksen.
Aina kun luonnonalueita korvataan ihmisen rakentamalla alueella, menetetään luontoarvoja. Laitniemen metsäinen puistoalue on osa laajempaa metsäverkostoa, joka ei kuitenkaan katkea tässä kohtaa kokonaan. Puustoa ollaan säästämässä alueella reilusti, joten suojaa jää hyvin ja eläimet pääsevät yhä liikkumaan alueella ja alueen läpi muille metsäalueille. Yksittäisille eläinyksilöille elinympäristön menetys koira-aitauksen takia voi olla merkittävä tappio, mutta lajien laajemman esiintymisen tai säilymisen kannalta vaikutukset jäävät vähäisiksi.

Suunnitelmassa on osoitettu koirien jätöksille aitauksen sisään kannelliset roska-astiat. Pienempiä roskiksia voidaan sijoittaa myös koira-aitaukseen johtavalle puistoraitille.
Kannelliset roska-astiat käydään tyhjentämässä muutaman kerran vuodessa HSY:n huoltoautolla. Näille ajoneuvoille tulee olla riittävän leveä kulkureitti, jotta koira-aitauksen luokse pääsee ajamaan. Pieni polku ei valitettavasti kestä huoltoauton painoa, jolloin metsänpohja rikkoontuisi.