Siirry sisältöön

Ota kantaa Kokkolan kansallisen kaupunkipuiston esiselvityksen luonnokseen

Kysymysmerkki 4
Kysely | Kokkolan kaupunki
Kysely on päättynyt

Pyydämme sinua perehtymään liitteenä olevaan Kokkolan kansallisen kaupunkipuiston esiselvityksen luonnokseen ja vastaamaan sen jälkeen oheiseen kyselyyn 22.12.2016 mennessä.

Perustiedot

Päättynyt: 22.12.2016

Liitteet

Ilmianna

Kyselyn pakolliset kysymykset on merkitty (*) tähtimerkillä.

Tämä kenttä vaaditaan.
Kokkolan kansallisen kaupunkipuiston tarkastelualue koostuu neljästä kokonaisuudesta: 1) Tankar – Poroluoto – Kokkolan saariston Natura 2000 -alue – Trullevi – Rummelörin ja Harrinniemen alueet, 2) Vanhansatamanlahti ja Suntinsuu (Sannanranta, Halkokarin ranta, Tullimäki ja Pikiruukki), 3) Suntin varsi (Hollihaan ja 4. kaupunginosan reuna-alueet, Keskuspuisto, Kauppatori), 4) Neristan – Oppistan – Mäntykangas. Tarkastelualue perustuu Kokkolan kertomukseen maankohoamisen muokkaamasta, luonnon – ja kulttuurihistorialtaan rikkaasta, merellisestä länsirannikon kauppakaupungista.
Kokkolan kansallisen kaupunkipuisto –hankkeen erityispiirteinä ovat merellisuus, maankohoaminen ja historialliset elementit, kuten elinkeino- ja asutushistoria sekä kaupunkirakenteen kerroksellisuus ja säilyneisyys.
Esiselvityksessä on esitetty osa-alueittain maankohoamisen ja geologisen historian, luonnonhistorian, elinkeinohistorian, kaavoitus- ja arkkitehtuurihistorian sekä viheralueiden historian tähtikohteita (osa II, luku 6, tarkemmin osa III).