Siirry sisältöön

Evästyksiä alueen kirjastopalvelujen kehittämiseen

Puhekupla 2
Keskustelu | Jyväskylän kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Uuden Keljonkankaan yhtenäiskoulun hahmotelmissa on huomioitu myös alueen kirjastopalvelut. Kirjaston sijoittuminen samoihin tiloihin modernin oppimisympäristön kanssa tarjoaisi kirjastolle mahdollisuuden uudistua. Tilasuunnittelussa huomioitaisiin yhteistyö koulun ja nuorisopalvelujen kanssa sekä muun muassa aukioloaikojen laajentamismahdollisuus itsepalvelulla. Uudet tilat tarkoittaisivat luonnollisesti nykyisistä Keljonkankaan kirjaston tiloista luopumista. Kerro mitä ajatuksia kaavailtu kirjaston sijoittuminen uuteen kouluun sinussa herättää?

Perustiedot

Päättynyt: 31.12.2016

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Kirjasto turvattava

Profiilikuvan paikka

Kirjaston aktiivikäyttäjä
22. joulukuuta 2016 kello 20.17.24

Todella hienoa, jos uuden koulun yhteyteen saadaan myös kirjasto. Vanhassakaan ei ole mitään vikaa, mutta koko ajan pelottanut, että se lakkautetaan. Oli upeaa kuulla, että suunnitteilla ei ollutkaan lakkautus vaan siirtäminen uuden yhtenäiskoulun yhteyteen. Lisää varmasti käyttäjiä, jos on lasten ja nuorten helposti saavutettavissa. Kun kirjastopalvelut ovat koulujen lähellä, jo ekaluokkalaiset lukemaan oppivat voivat omatoimisesti käyttää palvelua. Mikä sen parempi harrastus. Hienoa jos saataisiin monitoimitila, jossa perinteisten kirjastopalvelujen lisäksi olisi tiloja esim. tehdä läksyjä/ryhmätöitä, pelata, kokoontua jutustelemaan, pitää vanhempainyhdistyksen tapaamisia jne. Tällaisia 'kirjasto-olohuoneita' on jo monissa muissa kaupungeissa/kirjastoissa.
Toivon myös ehdottomasti, että Keljonkankaalla säilyvät neuvolapalvelut ja lasten hammashuolto. Lapsia on tällä alueella niin paljon ja lisää on tulossa.


Kirjastopalvelut turvaamassa lukutaitoa ja hyvinvointia

Profiilikuvan paikka

Kahden koululaisen äiti
31. joulukuuta 2016 kello 17.48.15

Hienoa, että kirjastopalvelut tulevat koulun yhteyteen, ne varmastikin mahdollistavat yhä tiiviimmän yhteistyön koulun ja kotienkin suuntaan. Vaikka digitalisaatio vyöryy, niin lukutaitoa ja kirjoja tarvitaan yhä edelleen ja ne ovat monellakin tapaa tärkeitä paitsi yksilön oppimisen myös hänen hyvinvointinsa kannalta – monet ihan viimeaikaisetkin tutkimustulokset puhuvat lukutaidon ja kirjojen lukemisen puolesta.

Ystävällisin terveisin,

Laura Poikolainen