Siirry sisältöön

Evästyksiä alueen nuorisopalvelujen kehittämiseen

Puhekupla 5
Keskustelu | Jyväskylän kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Keljonkangas on pitkään kärsinyt nuorisotilojen puutteesta ja alueen koulunuorisotyötä on tehty useammalla koululla. Alueen koko ikäluokan kokoaminen yhteen yhtenäsikouluun avaa myös nuorisotyölle uusia mahdollisuuksia. Mitä sinun mielestäsi tulisi huomioida alueen nuorisotyötä kehitettäessä ja uutta koulua suunniteltaessa? 

Perustiedot

Päättynyt: 31.12.2016

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Tilat nuorille heti

Profiilikuvan paikka

Ilona
9. joulukuuta 2016 kello 13.17.10

Hei!
Eilisessä asukasillassa jo ehdotimme Sääksjärven liikenneympyrän reunassa tyhjänä seisovan kaupparakennuksen vuokraamista alueen nuorten käyttöön nuorisotilaksi näihin välivuosiin.
Alueella on todella paljon nuoria, eikä minkäänlaisia tiloja nuorten kokoontumiselle. Yhdessä toimeliaiden vanhempien kanssa varmasti saisimme sinne hankittua kalusteita, tarpeistoa, jotta homma saataisiin pyörimään. Nuorisotoimi/seurakunta yhteistyössä toivottavasti voisi vastata henkilökunnasta.

Tämä vuokrasatsaus varmasti maksaa itsensä takaisin pian, kun alueen tihutöiden määrä vähenee ja nuoret voivat paremmin kun heillä on mielekästä tekemistä ja aikuisjohtoinen toimintapaikka illoiksi. Haluamme pitää nuoret lähellä, jotta "koko kylä kasvattaa" periaatteella voisimme yhdessä huolehtia alueemme nuorista ja heidän hyvinvoinnistaan. Jos nuorille ei ole kokoontumispaikkaa, hankaloittaa tämä kovasti hommaa!

Toivottavasti harkitsette tätä ehdotusta vakavasti!

Ystävällisin terveisin, Ilona Lepistö

Profiilikuvan paikka

Yhdessä
9. joulukuuta 2016 kello 14.14.25

Tällaisen nuorisotilan varustamiseen löytyy varmasti talkoohenkeä ja kirpparimeininkiä alueen perheiltä. Meiltä löytyy matoista lähtien sisustus- ja toimintatavaraa hankkeelle.


Nuorisotila myös perhekahvilan tms. käyttöön?

Profiilikuvan paikka

MLL Säynätsalon hallituksen puolesta Riikka
20. joulukuuta 2016 kello 7.03.33

Nuorisotilat tulevat Keljonkankaalle todellakin tarpeeseen. Niitä tarvitaan jo ennen vuotta 2020. Onko mahdollista saada väliaikaista tilaa ennen yhtenäiskoulun valmistumista? Villinä ideana Sarvivuoren tyhjä kauppakiinteistö.

MLL Säynätsalo (toimii Keljonkankaan ja Säykin alueella) tukee alueen lapsiperheitä järjestämällä mm. avointa perhekahvilatoimintaa kaikille. Tähän ei ole tiloja Keljonkankaan alueella. Voisiko nuorisotila olla monitoimitila, joka olisi koulupäivän aikana myös muiden toimijoiden käytössä? Siellä voisi kokoontua perhekahvilat ja vanhempainyhdistykset jne.


Nuorisotila on ehdoton

Profiilikuvan paikka

Kahden koululaisen äiti
22. joulukuuta 2016 kello 15.55.58

Itse olen huolissani seurannut alueen fb-kanavissa näkyvää ilmiötä miten tehdään ilkivaltaa, paikkoja rikotaan ja lapsia kiusataan kaupan pihassa. Alueella on todella paljon lapsia niin missä heidän ajatellaan viettävän vapaa-aikaansa? Useimmat harrastukset ja tekemiset ovat autokyydin varassa. Jos ei lapsille ja nuorille järjestetä vaihtoehtoisesta tekemistä niin nämä sosiaaliset pulmat tulevat lisääntymään. Osa lapsista lienee myös erityisen tuen tarpeessa niin on tärkeää että heitä varten olisi joku turvallinen aikuinen myös vapaa-ajalle jolle puhua huolissaan ja tila missä viettää mukavaa vapaa-aikaa. Myös lapsille on tärkeää ryhmäytyä ja kuulua johonkin. Nuorisotila olisi heidän oma juttunsa minkä toimintaan voi vaikuttaa ja ideoida uutta tekemistä. Paikallisesti järjestetyt supermix tapahtumat ovat keränneet paljon lapsia (tämä on tosin 1-6. luokkalaisille). Lapset ovat todella innoissaan mukana. Koska aiemmissa viesteissä kerrottiin alueella olevan innokkaita ja aktiivisia vanhempia, onnistuisiko osa nuorisotalon illoista vetää myös vapaaehtoisvoimin.. tai edes satunnaisesti olla mukana järjestämässä jotain tapahtumia? Ja aivan ehdottomasti tiloja pitää hyödyntää myös vapaahtoistoimijat ja harrasteryhmät (MLL, partio). Lisäksi voisi järjestää Pelitapahtumia ja on muitakin toimijoita nuorten parissa YAD ym.


Nuorisotila tulee todella tarpeeseen

Profiilikuvan paikka

Laura P
31. joulukuuta 2016 kello 17.44.03

Hienoa, että nuorisotila on viimein toteutumassa. Keljonkankaan kouluyhdistys muiden muassa on ollut sitä ajamassa alueelle viime vuosina jopa kahteen otteeseen. Tarvetta sille on ollut jo pitkään. Ja aiheesta on tehty myös opinnäytetyö. Mielekäs ja ohjattu nuorisotoiminta nuorisotiloissa varmastikin ennalta ehkäisisi ikäviä lieveilmiöitä ja osaltaan myös kenties poistaisi jo olemassa olevia.

Laura Poikolainen
pj., Keljonkankaan kouluyhdistys