Badges tekniikat

Puhekupla 2
Keskustelu
Keskustelu on päättynyt

Badges nk. suoritusmerkintä järjestelmiä on saatavilla ja digitaalisissa oppimisympäristöissä on tyypillisesti vielä omat suljetut järjestelmänsä.  Tavoitteena voisi olla järjestelmä mihin voisi tehdä rinnakkaisen badges - suoritusmerkistön vastaamaan 'suljettujen järjestelmien' badgeja. Näin on jo mm. koodikerho.fi diplomissa tehty, luottaen pitkälti code.org suorituksiin, tosin kyseessän on täysin manuaalinen 'printattava paperi' tyyppinen lähestymistapa, mikä ei ole kovin pitkäkestoinen ratkaisu.

Tärkeää olisi myös rakentaa badgeista/suoritusmerkeistä kasautuva malli mikä kannustaa etenemään hyvin pieninkin askelein, jolloin suorituskeskeisyydeltä vältytään ja badgeja saa pienistäkin onnistumisista.

Hyvä idea olisi myös kiinnittää huomiota kerhonvetäjiin ja vanhempien suoritusten mittaamiseen, onhan heidän työpanos moninkertainen ja monesti hyvinkin erityyppinen. Hyvä esimerkki opettajien ja vanhempien ottauttamisesta on Khan Academy jossa myös vanhemmat huomioidaan ja patistetaan suorittamaan. Opettajien ja vetäjien kannalta code.org opettajan sivuineen ja porautumisineen oppilaiden edistymiseen on kerrassaan loistava.

Perustiedot

Päättynyt: 31.12.2020

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Vain kirjautuneet käyttäjät voivat osallistua tähän keskusteluun

Onko Open Badges https://openbadges.org/ viritettävissä käyttöön?

Käyttäjän profiilikuva - paavo_muranen

@paavo_muranen
1. tammikuuta 2017 kello 14.53.53

https://openbadges.org/ on loistavasti kehittynyt ja sen ympärille on kehittynyt jo useita ratkaisuja http://www.badgetheworld.org/

Mitä tämän alustan käyttöönotto vaatisi oikeasti?

Ilmianna |

Badgr prototyypätty

Käyttäjän profiilikuva - paavo_muranen

@paavo_muranen
25. maaliskuuta 2017 kello 12.06.59

Badgr järjestelmään voi luoda openbadgeja ja rakentaa issuerin, jolla myöntää openbadgeja muille.

Tässä itselleni myöntämät openbadget, joista osa on piirretty Jokikunnan koulun koodikerhossa "joku-code.lol".
https://api.badgr.io/share/collection/e619f35b75d52c408dc28e993ada6318

Ilmianna |