Siirry sisältöön

Onko mielestäsi merkitystä, tuotetaanko rakennusvalvonnan palvelu kunnan vai maakunnan toimesta (Kyllä/Ei)? Jos vastasit Kyllä, kumman toimesta (kunta/maakunta), perustele.

Puhekupla 5
Keskustelu | Kainuun liitto
Keskustelu on päättynyt

Maakuntalakiluonnoksen 22.12.2016 mukaisesti maakunta voi hoitaa maakunnan ja sen alueen kaikkien kuntien tekemällä sopimuksella maakunnan hoidettavaksi kunnista siirretyn rakennusvalvonnan järjestämisen tehtävät, joiden hoitamiseen kunnat ovat osoittaneet maakunnalle rahoituksen.

Perustiedot

Päättynyt: 30.6.2017

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Rakennusvalvonta

Profiilikuvan paikka

Ivalo
23. helmikuuta 2017 kello 9.26.02

Palvelu tulisi tuottaa Maakunnan toimesta. Antaisi koko maakunnan alueelle muodostaa valvonta yhteiselle sähköiselle alustalle ja toisi tehokkuutta ja säästöjä kuntatalouteen.


Rakennus- ja ympäristötekninen valvonta

Profiilikuvan paikka

Kaenuulaenen
24. helmikuuta 2017 kello 12.17.29

Ehdottomasti maakunnalliseksi toiminnoiksi. Näin saadaan riittävän kokoinen toimija, jolloin henkilöt voivat erikoistua kapeimmille sektoreille. Osaaminen kasvaa. Koulutuksiin voidaan osallistua paremmin. Tuuraajat löytyvät niin koulutusten kuin lomienkin aikana, jolloin kuntalaisille palvelut ovat paremmin saatavilla.


Rakennus- ja ympäristötekninen valvonta

Profiilikuvan paikka

Suomussalmelainen
17. maaliskuuta 2017 kello 6.54.18

On ehdottoman tärkeää, että valvonta ja lupien myöntäminen pysyy paikallisena eli kunnan omana, koska palvelu on lähellä ja paikallisten olosuhteiden tunteminen nopeuttaa asioiden hoitoa.


Rakennus- ja ympäristötekninen valvonta

Profiilikuvan paikka

ylä-kainuulainen
17. maaliskuuta 2017 kello 16.40.49

On tärkeää, että paikallisuus säilyy. Palvelu on siellä, missä asukkaat sitä tarvitsevat, asiointi on nopeampaa ja paikalliset asiantuntijat tuntevat oman kuntansa ja olosuhteet. Jos viranomaiset ovat keskitetysti, niin Kajaanissahan he luultavasti olisivat..


Kyllä!

Profiilikuvan paikka

Sumi
30. maaliskuuta 2017 kello 22.05.44

Maakunnallisella tasolla voisi tehdä laaduntarkkailua ja lisäkoulutusta asiaan. Tärkeää olisi ettei kunnallisella tasolla tarkkailu olisi vain yhden ihmisen takana. Ja ennenkaikkea avoimuus kuntalaisille kiinteistöjen kunnossapidon suhteen ja ajantasalla oleva tiedottaminen.