Siirry sisältöön

Ideoita perusteluineen osallistamiseen ja ottauttamiseen otakantaa.fi palvelussa

Puhekupla 1
Keskustelu 1 vuosi, 11 kuukautta jäljellä

Perustele miksi jokin tietty hanke olisi hyvä tuoda otakantaa.fi palveluun.

Perustiedot

Avoin: 10.11.2019 - 31.1.2022

Päättymispäivä: 31.1.2022

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Vain kirjautuneet käyttäjät voivat osallistua tähän keskusteluun

Kunnan lausuntopyynnöt Vihtiläisille yhdistyksille : Vihdin kaavoitus- ja teknisen lautakunnan lausuntopyyntö kaavasta N 180

Käyttäjän profiilikuva - paavo_muranen

@paavo_muranen
2. elokuuta 2017 kello 8.45.57

Kunnan lausuntopyynnöt Vihtiläisille yhdistyksille : Vihdin kaavoitus- ja teknisen lautakunnan lausuntopyyntö kaavasta N 180

Tähän kunnan osallistamistapaan toivoisin muutosta kohti www.otakantaa.fi palvelua, missä mm. Viakas voisi omalla rekisteröidyn yhdistyksen tunnuksellaan osallistua kommentointiin. Kaikki kaava-, jne.- asiat voisi laittaa omiksi hankkeikseen tiukilla päättymisajoilla tuohon palveluun. Tapa toimia näin olisi läpinäkyvä, keskitetty ja myös historiatiedot jäisivät näkyviin. Palvelusta on mahdollista tehdä facebook/twitter/jne.uutisjulkaisut, joten tavoitettavuus paranisi facebook-keskeisyydestä myös muihin some-palveluihin.

Kun tapana olisi tehdä kaikista osallistamissuunnitelmista www.otakantaa.fi hankkeet, niin silloin kuntalaisista myös ne, jotka eivät muutoin pysty tai saa lausuntopyyntöjä, voisivat helposti osallistua Vihtiläisen päätöksenteonvalmisteluun. On syytä myös uskoa, että tämä vähentäisi tarvetta valittaa päätöksistä, koska päättäjillä olisi näin helposti saatavilla kuntalaisten lausunnot.

Mikäli lautakunnissa työskentelevät valtuutetut haluaisivat ottaa etukäteen kannan, niin hekin voisivat Vihti-politiikka facebook-sivuston sijaan olla aktiivisia tuossa Oikeusministeriön meille ylläpitämässä palvelussa ja näin avata päätöksenteon valmistelua äänestäjilleen. Samalla nk. luotaisiin uusi hyvä lisäys nk. hyvään hallintotapaan, missä äänestäjä näkisi miten valtuutettu tulee lautakuntatyössä suljettujen ovien takana toimimaan - vaikka äänestys olisikin pöytäkirjan mukaan yksimielinen.

Näen aikamoiseksi ongelmaksi sen, että osallistamisissa haetaan kommentteja virkamiesten valmistelemiin materiaaleihin, mutta en tunnista prosessissa vaihetta nk. Inspection Logging Meeting / kommenttien listausta ja muutosten priorisointia kohti hyväksyttävää lopputulosta. Eli tapaaminen missä kaikki kommenttien perusteella päätetään mitkä kommenteista johtavat korjauksiin päätöksentekomateriaalissa. Lautakuntakäsittely ymmärtääkseni joku hyväksyy tai hylkää valmistellut materiaalit, jolloin lautakuntatyöskentelyäkin keventäisi se, että www.otakantaa.fi palvelusta saisi kätevästi raportin avoimesti kerätyistä kommenteista ja uuden version hyväksyttävästä dokumentista.