Siirry sisältöön

Hämeenlinnan ja Hattulan pohjavesialueiden suojelusuunnitelma

Puhekupla 8
Keskustelu | Hämeenlinnan kaupunki / Viranomaispalvelut
Keskustelu on päättynyt

Keväällä 2016 valmistuu kaikki Hämeenlinnan ja Hattulan pohjavesialueet sisältävä suojelusuunnitelma, joka on asukkaiden kommentoitavissa Otakantaa.fi –palvelussa 21.3.-24.4.2016. Ota osaa keskusteluun ja vaikuta! Kommentoinnille varattua aikaa on jatkettu kahdella viikolla.

Suojelusuunnitelma on valmisteltu Hämeenlinnan kaupungin viranomaispalveluiden johdolla. Uutta tässä päivityksessä on pohjavesivaikutteisten luontotyyppien kartoitus ja III-luokan pohjavesialueiden tarkastelu. III-luokan alueiden osalta esitetään näiden alueiden siirtämistä luokkiin 1 tai 2 tai poistamista kokonaan pohjavesiluokituksesta. Purkautuvan pohjaveden määrän ja laadun ollessa merkittävä luontotyypin suojelun tai säilymisen kannalta, se voidaan luokitella pohjavesivaikutteiseksi luontotyypiksi. ELY-keskus tekee päätökset pohjavesiluokkien muutoksista.

Halutessasi voit lähettää kommentteja myös suoraan sähköpostilla heli.jutila(at)hameenlinna.fi

Ilmianna

Mitä kommentoidaan?

Profiilikuvan paikka

Vesi
21. maaliskuuta 2016 kello 13.05.17

Asukkaana pitäisi tietää millainen on keväällä valmistuva ELY keskuksen ja muiden tekemä suunnitelma, jotta sitä voisi kommentoida.

Profiilikuvan paikka


23. maaliskuuta 2016 kello 22.40.44

Onpa surkealaatuiset kartat, eipä niistä saa mitään tolkkua.

Näytä lisää vastauksia

Kartat

Profiilikuvan paikka

@terhi_laine_hameenlinna_fi
24. maaliskuuta 2016 kello 11.35.03

Tarvittaessa voi käyttää julkista paikkatietoikkunaa apuna kohteiden kartalle paikannuksessa. Paikkatietoikkunassa näkyvät nykyiset pohjavesialueet, joihin tässä suunnitelmassa mm. ehdotetaan muutoksia III-luokan pohjavesialueiden osalta. Paikkatietoikkuna on osoitteessa www.paikkatietoikkuna.fi, josta Karttatasot - Geologia - ja rastitetaan pohjavesialueet ja pohjavesialuerajat. Haku toimii osoitteella. Suojelusuunnitelman riskikohdetaulukoissa on pohjavesialueen tunnusnumero, joka löytyy myös paikkatietoikkunan kartoilta klikkaamalla pohjavesialuetta. Näin tietää mitä aluetta riskikohdetaulukon tiedot koskevat. Riskikohdetaulukoissa punaisella merkitty (A) on suurin riski.

Profiilikuvan paikka

asukas
21. huhtikuuta 2016 kello 10.03.29

Liitteenä 9 oleva kartta pohjavesialueilla sijaitsevista Natura-alueista on osittain epäselvä. Esim. Tenholan pohjavesialueen keskiosassa oleva Natura-alue peittyy pohjavesialueen rajojen alle. Sama mm. Ahvenistolla.


Maakunta polvilleen

Profiilikuvan paikka

Käki
20. huhtikuuta 2016 kello 21.05.35

Onko tarkoitus aloittaa veden myyminen arabeille tms. kun koko maakunta pitää sosialisoida pohjavesialueeksi? Olisi se joskus mukavaa saada takaisin maaseudulle jotain, edes ripaus, maksetuista veroista mutta tarjottimella on vaan rajoitetta rajoitteen perään ja elämän / elinkeinojen haittaamista osin täysin turhaan.