Onko maahanmuuttajien turvallisuus vaarantunut maahanmuuton vastustajien takia?

Puhekupla 13
Keskustelu | Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
Keskustelu on päättynyt

Maahanmuutto aiheuttaa pelkoa, ja jotkut ihmiset ovat ryhtyneet torjumaan ongelmia oman käden oikeudella. Onko maahanmuuttajien tai maahanmuuttajan näköisten ihmisten riski joutua rikoksen, väkivallan tai häirinnän uhriksi suurentunut viime vuosista?

Tavallisen kohteliaan netiketin lisäksi tässä keskustelussa käytetään kahta erityistä sääntöä, joiden mukaan puheenvuoroja moderoidaan.

  1. Keskustelun tarkoitus on löytää mahdollisimman täsmällinen ja perusteltu vastaus keskustelun lähtökohtana olevaan kysymykseen. Jos puheenvuoro ei auta vastaamaan kysymykseen, se merkitään leimalla "Ei liity asiaan" ja saatetaan poistaa.
  2. Kun esität väitteitä, perustele ne huolellisesti ja käytä viittauksia luotettaviin tietolähteisiin. Viittaaminen ei ole pakollista, mutta päätelmissä ei juuri anneta arvoa perustelemattomille väitteille.

YHTEENVETO

JH: Ei ole.
KH: Kyllä on, seurauksena yleisen turvallisuudentunteen heikkenemisestä.
AH: Kyllä on, rasismi on lisääntynyt.
jusu: Kyllä on, maahanmuuttajien turvallisuus on paljon heikommalla pohjalla kuin kantaväestön.
pap: Kyllä on, maahanmuuttajat ovat vaarassa. Polttopulloiskut huolestuttavat.
Mai: Kyllä on, kaikkien ulkomaalaisten näköinen turvattomuus on lisääntynyt. Polttopulloiskut huolestuttavat.
Riitta: Kyllä on, ulkomaalaistaustaisen näköisiä syrjitään.
oikea suvaitsevainen: Ei ole.
female1957: Kyllä on. Ulkomaalaistaustaisia uhkaillaan ja polttopulloiskut huolestuttavat.

Perustiedot

Päättynyt: 3.3.2016

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Tavallisen kansalaisen vastaus

Profiilikuvan paikka

JH
1. maaliskuuta 2016 kello 6.31.31

En osaa vastata kuin omasta puolestani. Turvallisuus on sekä subjektiivinen kokemus että jotain jota voidaan mitata esim rikostilastoilla. Molemmista näkökulmista tarkasteltuna vastaukseni on, että ei ole lisääntynyt omalla kohdallani.

Vastaukseni on sama kuin toisenkin kysymyksen kohdalla.

Ilmianna |

Jossain määrin

Profiilikuvan paikka

KH
2. maaliskuuta 2016 kello 10.50.46

Arvelen, että jossain määrin on. Tämäkin lieveilmiö on seurausta yleisen turvallisuudentunteen heikkenemisestä, mikä taas on seurausta puutteellisesti hoidetusta maahanmuuttopolitiikasta. Määrätietoiset ja selkeät maahanmuuttopoliittiset linjaukset olisivat siksi myös maahanmuuttajien etu.

Ilmianna |

Varmasti on

Profiilikuvan paikka

AH
2. maaliskuuta 2016 kello 13.55.37

Maahanmuuttajien, heidän kanssaan työskentelevien ja useiden vapaaehtoisten turvallisuutta kyllä vaarantaa ilmapiiri, jossa yhä julmempi ja törkeämpi rasismi, suoranainen rotuviha, on saanut jalansijaa ja tullut jotenkin normaaliksi. Suomi on ollut rasistinen maa ennenkin, nyt näyttää että minkäänlaisella inhimillisyydellä & sivistyksellä & käytökselläkään ei ole enää väliä. Onneksi nämä "isottelevat kantasuomalaiset peräkammarin pojat" on kuitenkin hyvin pieni osa kansasta.

Ilmianna |

Sen todistaa yksikin polttopullo

Profiilikuvan paikka

jusu
2. maaliskuuta 2016 kello 14.46.46

Vertaamalla erilaisia iskuja suomalaisten asuttamiin joukkomajoituspaikkoihin ja maahanmuuttajien asuttamiin joukkomajoituspaikkoihin ei voi tulla muuhun tulokseen, kuin että turvallisuus on paljon huonompi kuin suomalaisten. Huutelusta kadulla ym on vaikeampi tietää, kun käyttäytyminen kaikkiaan on heikentynyt.

Ilmianna |

Maahanmuuttajat ovat vaarassa

Profiilikuvan paikka

pap
2. maaliskuuta 2016 kello 15.58.37

Tietenkin maahanmuuttajat ovat ihan konkreettisessa vaarassa. Kymmenkunta polttopulloiskuyritystä. Sosiaalisessa mediassa jatkuvasti pauhaava propaganda maahanmuuttajien aiheuttamista moninaisista uhkakuvista: ryöstöt, raiskaukset, islamisaatio, oman kulttuuri uhattuna jne. suorastaan kiihottaa ihmisiä turvatumaan väkivaltaan. Ja sitten tietenkin näiden - osittain väkivaltarikoksista tuomittujen ja osin täysin avoimesti fasististen - "partioiden" ilmaantumisen seurauksena. Oletettavasti maahanmuuttajat kohtaavat ihan arjessa myös jatkuvaa sättimisen, haukkumisen yms. epäkohteliaan käytöstä.

Ilmianna |
Profiilikuvan paikka

@Jouni_Tuomisto
2. maaliskuuta 2016 kello 21.25.21

Onko sinulla tarjota viitettä? Mistä nämä tiedot löytyvät?

Ilmianna |

On lisääntynyt

Profiilikuvan paikka

Mai
2. maaliskuuta 2016 kello 17.11.17

Polttopulloiskut ja haistattelut verkossa ja kaduilla ovat lisänneet turhvapaikanhakijoiden ja kaikkien ulkomaalaisilta näyttävien turvattomuutta.

Ilmianna |

Varmasti on

Profiilikuvan paikka

@Riitta
2. maaliskuuta 2016 kello 18.28.34

Olen töissä organisaatiossa jossa on kansainvälisiä työntekijöitä, he ovat joutuneet ikäviin tilanteisiin mm. kaupoissa ja mm. kulkuvälineissä. Ihmisille joiden oletetaan olevan ulkomaalaisia huudellaan ja tönitään. Ei näytä olevan oleenkaan oletuksena, että he saattavat olla melko hyvätuloisia asiantuntijoita ja heidän perheen jäseniään, jotka ovat saattaneet asua jo todella kauan tässä maassa.
Huutelu, töniminen ja sovalvailu ole kuullemma tässä laajuudessa uusi ilmiö.. Osa on harkinnut muuttoa muualla, koska eivät halua lastensa joutuvan epämiellyttäviin tai vaarallisiin kahnauksiin esim. koulumatkoilla.

Ilmianna |
Profiilikuvan paikka

E.K.
2. maaliskuuta 2016 kello 21.49.00

Missä tätä tapahtuu?
Asioin itse jatkuvasti kaupassa, jossa asioivat tänne tulleet turvapaikanhakijat. Näen heitä jatkuvasti bussipysäkillä ryhmissä. En ole missään vaiheessa nähnyt tuollaista tönimistä, huutelua, enkä solvaamista. Etkö vähän liioittele?

Ilmianna |

2. maaliskuuta 2016 kello 20.51.17. Kommentti poistettu.

  • 2.3.2016 klo 21.36 @porden moderoi sisältöä: Kommentti poistettu, koska ei auta vastaamaan kysymykseen.

Ei ole

Profiilikuvan paikka

oikea suvaitsevainen
2. maaliskuuta 2016 kello 21.18.32

Millä ihmeen mekanismilla maahanmuuton vastustajat olisivat aiheuttaneet turvallisuuden heikkenemistä? Läsnäolollaan? Toki on mahdollista, että paikallisväestökin provosoituu jossain vaiheessa.

Ilmianna |

2. maaliskuuta 2016 kello 22.02.07. Kommentti poistettu.

  • 2.3.2016 klo 22.38 @porden moderoi sisältöä: Kommentti poistettu, koska ei auta vastaamaan kysymykseen.

Väkivallalla uhkaaminen heikentää turvallisuutta

Profiilikuvan paikka

@female1957
3. maaliskuuta 2016 kello 11.03.20

En ole itse havainnut turvapaikanhakijoihin kohdistuvaa uhkailua tai väkivaltaa. Asun pienellä paikkakunnalla, jossa on useita satoja turvapaikanhakijoita. Välillistä informaatiota ole saanut turvapaikanhakijoiden kanssa työskenteleviin kohdistuneista uhkauksista. Nettisivustoilla on ollut selkeitä kyseiseen vastaanottokeskukseen kohdistuneita uhkauksia, joissa vihjaillaan esim. ampuma-aseiden käytöstä. Näen sen uhkailuna, joka kiistatta lisää nimenomaan maahanmuuttajien turvattomuutta.

Itsestään selvää lienee se, että vastaanottokeskusten polttoyritykset, polttopullojen heitot ja myös sanalliset uhkaukset lisäävät maahanmuuttajien turvattomuutta. Sanallisetkin uhkaukset joko tiettyä vastaanottokeskusta kohtaan tai kohdistettuina esim. yksittäisiin henkilöihin ovat turvallisuutta heikentäviä ja myös rikollista käyttäytymistä. Niiden lisääntyminen on omiaan vähentämään ns. kantaväestön (mitä se sitten ikinä onkaan) turvallisuuden tunnetta.

Ilmianna |