Onko poliisien määrä väkilukuun suhteutettuna Suomessa pieni vai suuri?

Puhekupla 7
Keskustelu | Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
Keskustelu on päättynyt

Tavallisen kohteliaan netiketin lisäksi tässä keskustelussa käytetään kahta erityistä sääntöä, joiden mukaan puheenvuoroja moderoidaan.

  1. Keskustelun tarkoitus on löytää mahdollisimman täsmällinen ja perusteltu vastaus keskustelun lähtökohtana olevaan kysymykseen. Jos puheenvuoro ei auta vastaamaan kysymykseen, se merkitään leimalla "Ei liity asiaan" ja saatetaan poistaa.
  2. Kun esität väitteitä, perustele ne huolellisesti ja käytä viittauksia luotettaviin tietolähteisiin. Viittaaminen ei ole pakollista, mutta päätelmissä ei juuri anneta arvoa perustelemattomille väitteille.

YHTEENVETO

poliiseja on vähän ja olkaamme siitä ylpeä: Poliiseja vähän muihin maihin verrattuna, mikä on hyvä asia. http://www.nationmaster.com/country-info/stats/Crime/Police-officers
J.K.: Suomessa poliiseja arvostetaan ja kunnioitetaan, mikä on hyvä asia. Poliiseja tarvitaan lisää.
vähän: Poliiseja tarvitaan lisää.
Vähän on: Poliiseja tarvitaan lisää.
Juz0: Poliiseja vähän muihin maihin verrattuna ja heihin luotetaan, mikä on hyvä asia.
female1957: Poliiseja tarvitaan lisää, eritoten syrjäseuduille.

Perustiedot

Päättynyt: 3.3.2016

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

poliiseja on vähän ja olkaamme siitä ylpeitä

Profiilikuvan paikka

jusu
2. maaliskuuta 2016 kello 14.56.27

Poliiseja näyttäisi Suomessa olevan melko vähän kansainvälisesti verrattuna, mutta enpä muuttaisi maihin, jossa niitä on eniten.
http://www.nationmaster.com/country-info/stats/Crime/Police-officers

Ilmianna |
Profiilikuvan paikka

J.K.
2. maaliskuuta 2016 kello 21.01.31

Esimerkiksi Saksassa ollaan jo siinä tilanteessa, että yksi poliisipartio pelkää mennä vastaanottokeskukseen selvittämään turvapaikanhakijoiden keskinäisiä ongelmia, koska suuret ihmismassat uhkaavat myös poliiseja.

En halua sellaista tilannetta Suomeen, että tänne tulevat turvapaikanhakijat saavat sen käsityksen, ettei suomalaista poliisia tarvitse uskoa. eikä heitä tarvitse kunnioittaa, etenkään, jos poliisipartiossa on nainen.

Mieluummin soisin sitäpaitsi, että kuulisimme myös saksalaisia poliiseja, niin tietäisimme, mikä täällä on edessä, jos kaikkien annetaan vapaasti liikkua Euroopassa. Tarvitsemme lisää poliiseja.

Ilmianna |

vähän

Profiilikuvan paikka

Piia
2. maaliskuuta 2016 kello 16.18.32

Saisi olla enemmän.

Ilmianna |

Vähän on

Profiilikuvan paikka

Jokka
2. maaliskuuta 2016 kello 18.20.04

Poliisi, kuten muukin julkinen sektori, on säästämällä kurjistettu tasolle, jolla ei enää voida taata riittäviä palveluita kansalaisille.
Samaan aikaan kuitenkin rahaa löytyy jopa miljardi vuodessa turvapaikanhakijoiden hyysäämiseen.

Hallitus on arvovalintansa tehnyt.

Ilmianna |

Poliiseja on liian vähän

Profiilikuvan paikka

J.K.
2. maaliskuuta 2016 kello 20.56.11

Mikäli tällaisen turvapaikkaliikenteen annetaan jatkua, tulee poliisien resursseja lisätä huomattavasti.
Miksi Suomessa ei voida ottaa oppia siitä, mitä virheitä on tehty Saksassa, missä turvapaikanhakijoita on paljon enemmän? Saksassa on lähes päivittäin (alla vain pari linkkiä) tilanteita, joissa ilmenee, että poliisi on voimaton turvapaikanhakijoiden joukossa ilmenevän rikollisuuden vuoksi.
Suomessa ollaan vielä siinä vaiheessa, että kuvitellaan, kuten Talvivaaran kohdallakin, että "meillä osataan paremmin". Haluaisin kuitenkin tietää, mitkä ovat realistiset perustelut sille, että meillä ei tulisi samoja ongelmia kuin Saksassa. Mitä me tekisimme niin paljon paremmin?

http://www.welt.de/politik/deutschland/article150713773/Der-schockierende-Einsatzbericht-der-Koelner-Polizei.html#
http://www.welt.de/politik/deutschland/article151898378/Fast-taeglich-neue-jugendliche-Taeter-aus-Nordafrika.html

Ilmianna |

Poliiseja on vähän ja turvallisuus tilanne silti hyvä. Toivottavasti tilanne pysyy samana pitkälle tulevaisuuteen

Profiilikuvan paikka

JuZ0
2. maaliskuuta 2016 kello 20.57.19

Suomessahan on siis poliiseja vähän väkilukuun suhteutettuna verrattuna moneen muuhun maahan. Suomessa hyvä turvallisuuden taso on pystytty turvaamaan pienemmällä määrällä poliiseja, kuin muissa maissa joten me suomalaiset olemme onnistuneet tässä erinomaisesti. Suomessa myös poliisin ja kansan välinen luottamus on niin huikealla tasolla, että semmoisesta ei voisi joissain maissa edes haaveilla. Suomessa poliisi toimii siis hallitusti ja nauttii kansan luottamusta. Jokainen poliisin suorittama ampuma-aseen käyttö tutkitaan tarkasti ja näitähän tapauksia ei suomessa kovin useasti olekaan.

Mielestäni nykytilanne on siis vielä erinomaisen hyvä ja toivonkin, että päätöksenteossa otetaan oman maan etu ja turvallisuus ensisijaisiksi tekijöiksi, jotta voimme nauttia tilanteesta mahdollisimman pitkään ja ihmisten ei olisi tarvetta kokea turvattomuutta tulevaisuudessakaan, ryhtyä katupartioimaan tai pahimmassa tapauksessa jopa ottamaan oikeutta omiin käsiin.

Ilmianna |

Kysymys ei suuremmin liity maahanmuuttoon

Profiilikuvan paikka

@female1957
3. maaliskuuta 2016 kello 11.06.57

Poliisien määrää on jouduttu vähentämään erityisesti syrjäseuduilla. Vasteaika on joskus tarpeettoman pitkä. Mutta tässä on kyse asiasta, jolla ei ole mitään tekemistä maahanmuuton kanssa. Ikävää oli kyllä syksyllä, kun poliisien ammattijärjestö alkoi tehdä ay-politiikkaa maahanmuuttotilanteen varjolla. Se valitettavasti heikensi uskottavuutta.

Ilmianna |