Keitä tarkalleen ottaen ovat turvapaikanhakijat?

Puhekupla 10
Keskustelu | Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
Keskustelu on päättynyt

Keitä tarkalleen ottaen ovat turvapaikanhakijat? Minkä verran heitä on? Mistä he ovat tulleet? Sukupuolet ja iät? Turvapaikanhakemisen syyt?

Tavallisen kohteliaan netiketin lisäksi tässä keskustelussa käytetään kahta erityistä sääntöä, joiden mukaan puheenvuoroja moderoidaan.

  1. Keskustelun tarkoitus on löytää mahdollisimman täsmällinen ja perusteltu vastaus keskustelun lähtökohtana olevaan kysymykseen. Jos puheenvuoro ei auta vastaamaan kysymykseen, se merkitään leimalla "Ei liity asiaan" ja saatetaan poistaa.
  2. Kun esität väitteitä, perustele ne huolellisesti ja käytä viittauksia luotettaviin tietolähteisiin. Viittaaminen ei ole pakollista, mutta päätelmissä ei juuri anneta arvoa perustelemattomille väitteille.

YHTEENVETO

Maahanmuuttovirroista on tietoa: Dataa löytyy, eikä Suomeen suuntautuva turvapaikanhakijoiden määrä ole suuri verrattuna muihin Euroopan maihin. http://www.lucify.com/the-flow-towards-europe/
Maahanmuuttovirasto listaa julkaisuja: http://www.migri.fi/maahanmuuttokirjasto/verkkojulkaisut
Hankala kysymys: Maahanmuuttajia ovat kaikki Suomeen muusta maasta muuttaneet.
Kaikki olemme: Maahanmuuttajia olemme kaikki pitkällä aikavälillä.
Pikkutyttöjä vai geelitukkaukkoja: Media valehtelee, turvapaikanhakijat ovat enimmäkseen nuoria miehiä.

Perustiedot

Päättynyt: 3.3.2016

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Maahanmuuttovirroista on tietoa

Profiilikuvan paikka

Onko tietoo
2. maaliskuuta 2016 kello 5.35.06

Kyllä maahanmuuttajien määristä ja lähtömaista on aika paljon tietoa. Tämä Euroopan-laajuinen tarkastelu osoittaa sen, että paineet ovat kovat jossain ihan muualla kuin Suomessa. http://www.lucify.com/the-flow-towards-europe/
Tämä havainnollistus muuten voitti Open Finland Challengen viime vuonna.

Ilmianna |

Maahanmuuttovirasto listaa julkaisuja

Profiilikuvan paikka

Onko tietoo
2. maaliskuuta 2016 kello 5.54.02

Maahanmuuttovirasto listaa kuukausittain maahanmuuttoaiheisia julkaisuja. Niitä kertyy kymmenittäin. http://www.migri.fi/maahanmuuttokirjasto/verkkojulkaisut

Ilmianna |

Maahanmuuttovirastolla ja YK:n pakolaisjärjestöllä on paljon tilastoja

Profiilikuvan paikka

Onko tietoo
2. maaliskuuta 2016 kello 14.20.52

Ilmianna |
Profiilikuvan paikka

Onko tietoo
2. maaliskuuta 2016 kello 15.13.24

Täältä löytyy turvapaikanhakijoiden alkuperä
http://www.migri.fi/download/64991_Tp-hakijat_2015.xlsx?c9b12708fd40d388
vuoden 2015 osalta: Irak 20485 (63 %), Afganistan 5214 (16 %), Somalia 1981 (6 %), Syyria 877 (2%), Albania 762 (2 %), Iran 619 (2 %), kaikki muut yhteensä 2538 (8 %) eli kaikki yhteensä 32476 turvapaikanhakijaa.
Yksintulleita alaikäisiä turvapaikanhakijoita oli vuonna 2015 keskimäärin 9 % hakijoista (3024) eli melko pieni osuus. Tästä ainoa selvä poikkeus on Afganistan, josta tuli 1915 alaikäistä turvapaikanhakijaa (36 % hakijoista) eli osuus on reilusti suurempi kuin missään muussa maassa.
http://www.migri.fi/download/64993_Tp-hakijat_alaikaiset_2015.xlsx?9126d508fd40d388

Ilmianna |

Hankala kysymys

Profiilikuvan paikka

pap
2. maaliskuuta 2016 kello 16.23.34

Maahanmuuttajia ovat kaikki ulkomailta Suomeen muuttaneet, siis myös ns. paluumuuttajat. Maahanmuuttajataustaisia ovat kaikki muut paitsi alkuperäiskansojen jälkeläiset.

Ilmianna |

kaikki olemme

Profiilikuvan paikka

mie
2. maaliskuuta 2016 kello 17.07.52

Taidamme lopultakin kaikki olla maahanmuuttajataustaisia, kun tarkkoja ollaan... Kenties monien meidän nykyisten suomalaisten varhaisissa esi-isissä on esim. nykyisen Irakin alueelta tuhansia vuosia sitten pohjoista kohti siirtyneitä, vaeltaneita ja heidän jälkeläisiään!!!!!

Ilmianna |
Profiilikuvan paikka

Eri tilanne
2. maaliskuuta 2016 kello 21.11.06

Mielestäni tämä ei sovi perusteluksi mihinkään. On otettava huomioon, että silloin kun esim. suomalaisten kantaisät ja -emot ovat muuttaneet Suomen alueelle, on väkilukumme ja koko maailman väkiluku ollut niin vähäinen, että ei ole voitu puhua mistään kansainvaelluksesta kuten nyt.
Nyt sekä Suomen, että maailman väkiluku on jo moninkertaistunut noista ajoista, ja ongelmat kestokyvyn ym. kannalta ovat todellisia.
Kysymys ei mielestäni ole mistään periaatteesta, kuka tulee alunperin mistäkin, vaan yksinkertaisesti siitäkin, että olemme pieni maa, meillä asuu jo enemmän väkeä kuin historiallisina aikoina koskaan, tämä maa on rajallinen, meillä ei ole rajattomasti työtä, rahaa, eikä mitään resursseja jakaa.
Ei ole mikään ratkaisu maailman tilanteeseen, että kaikki ihmiset, joilla on jossakin maassa vaikeata ja hankalaa, lähtevät yksinkertaisesti muualle. On täysin epärealistista ajatella, että Suomi tällaisena kirppuvaltiona voisi millään tasolla vastata maailman pakolaisongelmaan, muuten kuin korkeintaan rauhanvälityksessä eri maiden ja ryhmien välillä, jos siinäkään.

Ilmianna |

Myös tänne työhön tulleet ovat myös maahanmuuttajia

Profiilikuvan paikka

H. J
2. maaliskuuta 2016 kello 18.20.24

Mielestäni kaikki tänne ulkomailta muuttaneet, joilla ei ole ennestään Suomen kansalaisuutta. Maahanmuuttajia ovat niin turvapaikanhakijat kuin tänne naimisiin tulleet tai henkilöt, jotka ovat tulleet tänne työhön. Esim. Venäläisiä maahanmuuttajia meillä on noin 70000. Kuinkahan paljon virolaisia, intialaisia yms ammattilaisia meillä on työelämässä? Osalla on suomen kansalaisuus.

Ilmianna |
Profiilikuvan paikka

@Jouni_Tuomisto
2. maaliskuuta 2016 kello 18.49.06

On totta, että maahanmuuttajia on monia eri ryhmiä ja maahanmuuttoon monia eri syitä. Ensisijaisesti keskustelu koskee turvapaikanhakijoita, mutta jos aikaa jää niin kiinnostavat myös tiedot muista maahanmuuttajista. Kannattaa keskustelussa selvästi erotella mistä ryhmästä puhutaan.

Ilmianna |

Pikkutyttöjä vai geelitukkaukkoja

Profiilikuvan paikka

M. Vilkastus
2. maaliskuuta 2016 kello 20.54.03

Ylen uutiskuvien perusteella turvapaikanhakijoiden luulisi olevan lähinnä pikkutyttöjä mekoissaan - omin silmin nähtynä he ovat enimmäkseen karvaisia, rotevia ukkoja geelitukkineen. Uskoako omia silmiä vai uutiskuvia?

Ilmianna |