Kulutusluottojen korkokatto

Kysymysmerkki 12
11.4.2018

Pikalainojen korkokatto tulee laajentaa myös yli 2000€ kulutusluottoihin. Tällä hetkellä ihmiset velkaantuvat vain enemmän, koska pikavippien sijaan otetaan kalliita kulutusluottoja, joissa ei ole korkokattoa.


Hallituksen tekemä lakiuudistus pienlainojen korkokatosta oli täysi fiasko. Ongelmat siirrettiin suurempien kulutusluottojen ja joustoluottojen pariin, joten ennen pikavipeillä velkaantuvat ihmiset velkaantuvat nyt kertaheitolla enemmän, koska korkokatto ei koske yli 2000€ kulutusluottoja. Lainaa haetaan siis vain suurempia summia ja korot voivat olla jopa kovempia kuin aiemmin.

Yhä useampi ihminen on ajautunut tilanteeseen, jossa velkakierre tai lainojen yhdistäminen on ainoa vaihtoehto selviytyä tukalasta velkataakasta. Aiheesta on tehty hyvä artikkeli Ylen toimesta ja sen voi lukea täältä: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/04/07/kalliit-pikavipit-eivat-kadonneet-vanhat-ongelmat-piilevat-nyt-uusissa

Toivottavasti tähän saadaan pikaisesti muutos, että ihmiset eivät ota turhaan näitä kalliita lainatarjouksia, vaan ymmärtävät, että edullinen laina pitkällä maksuajalla on todellisuudessa kallis. Uusimpana villityksenä on markkinoille tulleet vertaislainat, jotka pitäisi luonnollisesti saada tämän saman korkokaton piiriin.

Tämä sama asetus tulisi saada koskemaan myös yrityslainoja! Yritykset ovat myös alkaneet nostamaan näitä hirvittäviä vakuudettomia lainoja, joten siitä se soppa syntyy kun yritykset velkaantuvat kotitalouksien kanssa samaa tahtia.


Perustiedot

Julkaistu: 11.4.2018

Omistajat:
Aiheet:
  • #lainsäädäntö ja oikeudet
Kunnat:

Liitteet

  • Ei liitteitä
  • 30.10.2018 klo 11.59 @Admin moderoi sisältöä: poistettu linkit pikavippimainoksiin
Ilmianna