Kohtaavassa työssä ja jalkautumisissa. Ihmisten kohtaaminen, keskustelu, läsnäolo, avainasemassa!
Vaikuttavassa, aidossa, kunnioittavan kohtaamisen järjestössä, jossa voidaan tarjota avuntarvitsijoille muutakin kuin vain lämmintä kättä. Haluan nähdä Suomen, jossa ketään hädänalaista ei tuomita sosiaalisesti eristyksiin, sotepalveluiden ulkopuolelle tai kuolemaan ulos pakkaseen vain siksi että hän on sairastunut/vammautunut "väärin". Muutokseen tarvitaan rohkeutta, mutta muutos on suuri etu koko yhteiskunnalle, sillä niin voidaan saada pitkäaikaisasunnoton monivammainen täysipainoisesti työelämään. Järjestöjen olisi siis tehtävä entistä enemmän yhteistyötä verkostopohjalta, jotta yhteiset ongelmat saadaan kuntoon. Tällaisia asioita ovat esim. asunnottomuus, esteettömyys, tunnustamattomien sairaus- ja vammaryhmien asema, traumatisoitujen asema, syrjäytetyt pahoinpidellyt lapset jne. Tähän työhön ottaisi mielellään myös valtionhallinnon ja kunnat mukaan. Turvaverkosta tippuneiden pelastustyön ei pitäisi olla vain vapaaehtoistoiminnan varassa. Sen sijaan tulisi luoda järjestelmä, jossa turvaverkosta ei voi tippua. Jotta vaikeavammaista ei enää julisteta terveeksi, pitkäaikaisasunnotonta asunnolliseksi, työkyvytöntä laiskaksi, nälkäistä teltta-asukkia luksustalon omistajaksi... Aukkojen jatkuva tukkiminen ja jatkuvat taloudelliset ja inhimilliset menetykset vievät enemmän resursseja kuin rikkinäisen turvaverkon korvaaminen yhtenäisellä turva-alustalla. Tarvitaan uusi tulokulma sotetyöhön ja siihen todellisen vaikuttavuuden laadukas seuranta.
Realistisesti resurssoidussa ja selkeän struktuurin omaavassa työssä. Toiminnan organisoinnin ja vaikuttavuuden arvioinnin mittaaminen ovat erittäin tärkeitä seikkoja joihin tulisi panostaa mm. Henkilöstöresursseilla, sillä jokainen kansalaistoiminnan alue tarvitsee selkeät linjat organisoijan puolelta helpottaakseen vapaaehtoisten työtä ja madaltaakseeen kynnystä osallistua siihen.
Myös avun vastaanottajana matalan kynnyksen asiakaslähtöinen ja vertaistoimijoita osallistava työ on parasta mahdollista joka tietty vaatii ed.main. huolellisesti suunnitellun työn. Asiakkaalle kyllä välittyy heikolla panoksella hätäiseen tehty työ jossa tavoitteet ja toimet niiden saavuttamiseksi eivät korreloi. Tätä kutsutaan mm. Puuhasteluksi.
rennossa ja helposti lähestyttävässä toiminnassa jota löytyy helposti ja läheltä. Mahdollisesti sekä vapaaehtoisena että tuen saajana
Erilaisia keinoja ihmisten ja etenkin ikääntyneiden yksinäisyyden vähentämiseksi. Matalan kynnyksen toimintaa mihin vapaaehtoisellakin on tervetullut olo ilman sen suurempia koulutuksia tai tarkempia aikataulutuksia, ihan vaan ihmisenä ihmiselle. Yhteisöllisyyden kehittämistä, osallisuuden tukemista, ikäpolvien kohtaamisia.
Tarpeesta syntyneessä toiminnassa joka on yhteisöllistä, avointaja kehittyvää tarpeeseen.
Vapaaehtoisena ystävänä vanhukselle toimiminen on ollut juuri sopivaa itselleni.
Matalankynnyksen kaikille perheille avoimessa toiminnassa, jossa jokaista kohdellaan arvostavasti. Vapaaehtoinenkin voimaantuu tuntiessaan itsensä tärkeäksi.
Voin antaa vertaistukea, apua ja neuvoja. Keskustelua, myös hauskanpitoa. Ettei minulla ole velvoite sitoutua vuosiksi. Että minua kiitetään työstä yhdistyksen hyväksi!
Haluan olla mukana järjestössä, joka uusiutuu ja tuottaa yhteiskunnalle näkökulmia asioiden parantamiseksi, toimii osana demokratiaa. Näkökulma syntyy siitä, että ollaan aidosti apua tarvitsevien ihmisten luona.