Ideoita Rauhanpuiston elävöittämiseksi

Puhekupla 6
Keskustelu | Uudenkaupungin kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Rauhanpuisto on pieni ja keskeinen kaupunkipuisto kirjaston ja torin kulmauksessa. Puisto on alikäytetty ja osin aliarvostettu. Miten voisimme ottaa puiston paremmin käyttöön? Mitä puistossa voisi olla ja millaisia tapahtumia sinne voisi luoda?

Perustiedot

Päättynyt: 9.9.2018

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Pop up kahvila

Profiilikuvan paikka

PaKi
3. heinäkuuta 2018 kello 11.17.22

Pop up kahvila esim Reko piiriläisten yhteistyössä toteuttamana jolloin puistossa asiakaspaikkoja ja vähemmän "epämääräistä" sakkia, jotka karkottavat rauhattomalla toiminnallaan muut puistossa viihtyjät. TAI Pop up piknik tapahtumaa/ kirjasto piknik tms.

Ilmianna |

Rauhanpuisto viihtyisemmäksi

Profiilikuvan paikka

kesäukilainen
6. heinäkuuta 2018 kello 13.33.55

Ehdotan puistoon yhteislaulutilaisuuksia kesäisin esim. tiistai-iltoina, jotta tilaisuus ei menisi päällekkäin iltatorin ohjelmien kanssa. Tilaisuuden vetäjä tulisi olla tarmokas ja yhteislaulut sellaisia, jotka olisi helppo laulaa.
Elävä musiikki loisi tunnelmaa puistoon.

Ilmianna |

leikkipaikka

Profiilikuvan paikka

äityli
13. heinäkuuta 2018 kello 13.15.41

Miksi lasten leikkipaikka on tehty paahteiselle ja avoimelle torille? Puiden varjossa puistossa olisi paljon parempi paikka.
Lapsuudessani Turussa oli Mannerheiminpuistossa matala kahluuallas, oli kovin suosittu lasten keskuudessa.

Ilmianna |

Piknikejä, ohjelmaa, tempauksia myös talvella

Profiilikuvan paikka

Kiva kun tehdään uutta
20. heinäkuuta 2018 kello 12.15.39

Ensinnäkin mahtavaa, että Uudenkaupungin keskustan elävöittämiselle tehdään jotain konkreettista ja kokeillaan rohkeasti. Pisteet siitä! Kuten ylläkin, toivoisin Rauhanpuistoon pop up -henkisiä tapahtumia, vaikka juuri piknik-periaatteella. Erilaista ohjelmaa, kuten elävää musiikkia, ulkoilmaleffoja, yhteislaulua ja pop up -kioskista pientä purtavaa myös. Ennen kaikkea olisi tärkeää näyttää ihmisille, että puistoa uskaltaa käyttää ja sinne saa mennä viltteineen oleskelemaan.

Roskisten määrää voisi olla hyvä lisätä, kun oleilu alueella toivottavasti lisääntyy, jotta sotkun määrä olisi mahdollisimman vähäinen.

Olisi tosi kiva, jos jotain toimintaa saataisiin puistoon talviaikaankin. Olisiko pulkkamäen rakentaminen mahdollista (turvallisuus huomioiden tietysti) tai torille vaikka muovinen luistinrata ja rusettiluistelutapahtuma.

Ilmianna |

keskustan kaupunkitila

Profiilikuvan paikka

MiSa
10. elokuuta 2018 kello 21.00.50

kaupunkitila olisi huomattavasti parempi, jollei vanhoja virheitä toistettaisi jolloin vanhoja puutaloja purettiin uusien kerrostalojen tieltä.

Kaupunkilaiset ovat asiaa valittaneet ja silti kerrostalojen tieltä puretaan edelleen vanhoja taloja.

Ratkaisuehdotus:
Rakennetaan kerrostalot ruutukaava-alueen ulkopuolelle ja tehdään kaava muutos ettei yksikään uusi rakennus saa olla keskustan ruutukaava-alueella "ylikorkea" esimerkiksi yli 12m korkea tai Wallilaa korkeampi "sokkelista harjaan".

Näin keskusta säilyy vetovoimaisena myös turismille ja kaupungin omille asukkaille...

Tyhjille liiketiloille tulee kyllä yrityksiä ja yrittäjiä, kun vuokrat palautuvat aikanaan kohtuulliselle/oikealle tasolle.
Harvemmalla sijoittajalla on varaa pitää tiloja tyhjillään vuosikymmeniä.

Ilmianna |

Rauhanpuisto talvella

Profiilikuvan paikka

MRL
26. elokuuta 2018 kello 0.25.20

Voisiko Rauhanpuistossa järjestää perinteiset vanhanajan markkinat? Sinne laittaisi ihania valoja puihin ym ja punaiset myyntikojut ympyrän muotoon, ja muutenkin koristelisi sitä lyhdyillä ja havuilla ym. Minusta se olisi tunnelmallisempi paikka kuin nykyinen sijainti...
Ja muutenkin ennen joulua, siellä voisi myyjät pitää kojujansa viikonloppuisin, glögi-myyntiä ym käsintehtyä...

Ilmianna |