Siirry sisältöön

Lainaa myöntävien yritysten toimintaa täytyy saada järkeä

Kysymysmerkki 108
11.7.2018

Rahoituspalvelut markkinoivat manipuloivasti vippejä ja luottoja TV:ssä, sähköpostitse, busseissa ja tapahtumissa. Sitten he antavat ihmisille näitä lainoja, joiden todellisten kulujen laskeminen on hankalaa. Tuhannet suomalaiset pilaavat elämänsä, kun eivät osaa varoa näiden lainoja ja maksuhäiriöisten määrä onkin jälleen ennätyskorkealla. Näiden yritysten toimintaa tulisi säännöstellä niin palveluiden kuin niiden markkinoinnin osalta. Näitä yrityksiä voisi myös verottaa huomattavasti enemmän.


Rahoituspalvelut tyrkyttävät tuotteitaan ihmisille vetoamalla unelmien toteuttamiseen ja elämästä nauttimiseen. Lisäksi ne jatkuvasti painottavat sitä, kuinka rahaa voi lainaa heti tilille oli kyseessä kuinka suuri summa tahansa. Tämä on vaarallista, koska se vääristää täysin rahan merkitystä. Varsinkin nuoret ihmiset ovat riskiryhmässä, kun kulutus on monella tapaa keskeistä heidän vapaa-ajan vietossaan.

Maksuhäiriöisten määrä on taas ennätyslukemissa (379 000 henkilöä) ja enemmistö näistä ihmisistä ovat edelleen aktiivisia luottomarkkinoilla. Rahoituspalvelut tarjoavat näille jo velkaantuneille lisää lainoja, vaikka tietävät heillä olevan ongelmia. Tämä on täysin moraalitonta.

Kaikkien lainaa myöntävien ”ei-pankkien” verotusta tulee lisätä, markkinointia rajoitettava ja lainanannon sääntöjä muokattava. On täysin typerää, että tällaiset rahaa pyörittävät firmat voivat tienaa miljoonia satojentuhansien ihmisten hyvinvoinnin kustannuksella.


Perustiedot

Julkaistu: 11.7.2018

Omistajat:
Aiheet:
  • #talous
Kunnat:

Liitteet

  • Ei liitteitä
  • 5.11.2018 klo 15.40 @Admin moderoi sisältöä: poistettu linkki pikavippisivustolle
Ilmianna