Siirry sisältöön

Pikavippien ikärajoja rajoitettava

Kysymysmerkki 259
26.7.2018

Otakantaa.fi sivustolle on luotu useita hankkeita liittyen pikalainojen en korkokaton ja mainonnan rajoittamiseksi. Yhdessäkään ei kuitenkaan vielä ole mainittu ikää. Useita pikavippejä markkinoidaan erityisesti nuorille, juuri 18 vuotta täyttäneille henkilöille. Tätä tulisi rajoittaa, ja pikalainojen ikärajoja kiristää. 18-vuotias on vielä liian nuori voidakseen hakea netistä lainaa, joka johtaa helposti velkakierteeseen.


Useat yhtiöt netissä myöntävät jousto ja kulutusluottoja, sekä pikavippiä 18-vuotiaalle, melkein kellon ympäri. Vaikka täysi ikäinen henkilö onkin jo vastuussa päätöksistään ja taloudestaan, yleensä juuri 18-vuotiaat ovat taloudellisesti tiukahkossa tilanteessa opintojen tai työllistymättömyyden tähden, tehden heistä alttiimpia lainan ottamiselle.  

Nuorten valtioneuvoston tekemän tutkimuksen mukaan Suomessa noin 8,9% nuorista omasi vähintään yhden maksuhäiriömerkinnän vuonna 2015. Tutkimus ei tarkenna, mikä maksuhäiriöiden syy on, mutta todennäköisesti osaan näistä on syyllisenä korkeakorkoiset vipit ja luotot. Ellei lainojen ikärajoja kiristetä, tulisi niiden ehtoja ainakin kirstää, ja hakemisprosessia valvoa tarkemmin.


Perustiedot

Julkaistu: 26.7.2018

Omistajat:
Aiheet:
  • #talous
  • #tietoyhteiskunta ja viestintä
Kunnat:

Liitteet

  • Ei liitteitä
  • 22.10.2018 klo 14.45 @Admin moderoi sisältöä: poistettu linkki pikavippisivustolle
Ilmianna