Ota kantaa Kainuun soten toimintaohjelmaan neuvolatoiminnalle sekä koulu- ja opiskeluterveyden­huollolle

Puhekupla 3 Kysymysmerkki 5
2.6.2016 | Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä
Hanke on päättynyt. Yhteenveto:

Toimintaohjelmaan oli mahdollisuus ottaa kantaa ajalla 4.3.2016–30.4.2016 (www.otakantaa.fi -palvelussa) ja Kainuun maakunnallinen nuorisovaltuusto laati erillisen lausunnon. Toimintaohjelmaa täsmennettiin, muokattiin ja parannetttiin saatujen palautteiden, kommenttien ja lausunnon perusteella.

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän hallituksen on tarkoitus hyväksyä yhtenäinen toimintaohjelma vuosille 2016–2020 kokouksessa 15.6.2016.

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymässä on vireillä toimintaohjelman laatiminen neuvolatoiminnalle sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollolle. Yhtenäinen toimintaohjelma varmistaa sen, että Kainuun soten alueella väestö saa eri toimipisteissä yhtenäiset palvelut asioidessaan neuvoloissa, koulu- tai opiskeluterveydenhuollossa. Lisäksi toimintaohjelma helpottaa työntekijöiden työtä ja moniammatillista yhteistyötä. Ohjelman löydät lisätiedoista alla.

Ota kantaa ohjelmaan!


Yhtenäisen toimintaohjelmaan sisältyvien terveystarkastusten ja niiden perusteella suunnitellun terveysneuvonnan on muodostettava suunnitelmallinen yksilön ja perheen niihin osallistumisen mahdollistava kokonaisuus. Palveluja järjestettäessä on kiinnitettävä huomiota myös lapsen ja nuoren kehitysympäristöihin. Terveystarkastukset ja terveysneuvonta on järjestettävä tarpeen mukaan moniammatillisesti. Terveystarkastuksissa ja -neuvonnassa saatuja seurantatietoja kunnan väestön terveydestä ja hyvinvoinnista on käytettävä palvelujen suunnittelussa. Asetuksen (338/2011) mukaan toimintaohjelma on laadittava yhteistyössä sosiaali- ja opetustoimen kanssa ja yhteistyökumppaneilla sekä kaikilla aiheesta kiinnostuneilla on valmistelun aikana mahdollista kommentoida ja täydentää toimintaohjelmaa.

Lisätietoja toimintaohjelmasta antavat:

Matti Heikkinen, perhepalvelujohtaja, p. 044 750 2424 tai matti.heikkinen@kainuu.fi

Maila Moilanen, tulosyksikön päällikkö, p. 044 797 0154 tai maila.moilanen@kainuu.fi


Perustiedot

Päättynyt: 2.6.2016

Aiheet:
  • #sosiaali- ja terveyspalvelut
Kunnat:
  • Hyrynsalmi
  • Kajaani
  • Kuhmo
  • Paltamo
  • Ristijärvi
  • Sotkamo
  • Suomussalmi

Liitteet

Ilmianna