Siirry sisältöön

Suomen karhukannan hoitosuunnitelman päivittäminen

Puhekupla 128
1.7.2016 | Suomen riistakeskus
Hanke on päättynyt. Yhteenveto:

Keskustelussa oli neljä aihetta. Keskustelu muodostui kohtalaisen vilkaaksi. Yhteensä annettiin 128 kommenttia. Eniten keskustelua herätti karhujen metsästys ja valokuvaus, josta annettiin 68 kommenttia. Aihealueesta ihminen, karhu ja luonto annettiin 27 kommenttia. Karhukannan levittäytymisestä, suuruudesta ja kannanarvioinnista annettiin 21 kommenttia ja 12 kommenttia annettiin aiheesta: karhu haittaa ja vahinkoa tuottavana eläimenä.

Suomen riistakeskuksen tehtävänä on riistahallintolain 2 §:n 2 momentin 4 kohdan mukaan riistaeläinlajeja ja niiden elinympäristöjen hoitoa koskevien hoitosuunnitelmien valmistelu, laatiminen ja päivittäminen. Suomen riistakeskus on saanut maa- ja metsätalousministeriöltä tehtäväksi päivittää vuonna 2007 hyväksytty Suomen karhukannan hoitosuunnitelma vuoden 2016 aikana. Hoitosuunnitelman päivityksen yhteydessä tärkeässä roolissa on kansalaisten ja sidosryhmien osallistaminen prosessiin.


Karhukannan hoidossa on Suomessa pääasiassa onnistuttu hyvin. Kannanhoitoa halutaan yhä kehittää. Mihin asioihin tulisi jatkossa kiinnittää yhä erityistä huomiota? Osallistu keskusteluun ja esitä näkemyksiä eri otsikoiden alla. Keskustelun toivotaan olevan tulevaisuuteen katsovaa ja kehittävällä otteella suuntaavaa. Keskustelu on auki 30.6.2016 asti.


Perustiedot

Päättynyt: 1.7.2016

Omistajat: Yhteyshenkilöt:
Aiheet:
  • #ympäristö ja luonto
  • #hallinto ja kehittäminen
Kunnat:

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna