Siirry sisältöön

Mikä on kuvausten oikea taso?

Kysymysmerkki 2
Kysely 3 viikkoa, 1 päivä jäljellä | Keski-Suomi 2021 -projekti (maakunta- ja sote-uudistus)

Tiedostamme, että kuvausten tarkkuus suunnitelmassa vaihtelee. Mutta mille tasolle olisi hyvä pysähtyä?

Perustiedot

Avoin: 31.1.2019 - 15.3.2019

Päättymispäivä: 15.3.2019

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Kyselyn pakolliset kysymykset on merkitty (*) tähtimerkillä.

Olemme kuvanneet suunnitelmassa osan palveluista hyvin yksityiskohtaiselle tasolle ja osan enemmän ylätasolle. Mielenterveyspalvelut on kuvattu jo myös suunnitelman liitteeksi tulleessa palvelukuvauksessa. Mikä on mielestäsi hyvä taso, jolle asioita kuvataan? Pystytkö antamaan esimerkin hyvästä kuvauksesta suunnitelmassamme?
Vastaukset
  • Järjestämissuunnitelmassa on paljon päällekkäisyyttä ja kertausta. Siitä tulee saada ehdottomasti kansankielisempi, lyhyempi ja luettavampi versio. Nyt kokonaisuudessa on mm. 4-6 riviä pitkiä lauseita, joiden kanssa joutuu tankkaamaan ja miettimään, mitä lauseella tarkoitettiin. Olisi tärkeää koota asukkaalle keskeiset asiat lyhyempään versioon ja tarkempi versio sitten viranomaiskäyttöön.

  • Henkilöstön mukaan ottaminen suunnitelman tekoon toivottavaa, osa hyvin tarkkaan kuvattua, kuitenkin ainoastaan jostain tietystä näkökulmasta. Luvataan esim terapeutteja, joita ei edes ole saatavana. Suunnitelmasta vaikea poimia omia palveluita koskevat asiat. Kansalaisen näkökulmasta voi olla vaikeaa hahmottaa miten oikeasti maakunnassa tullaan toimimaan .