Siirry sisältöön

Miten kehittäisimme Mäntyharjun taajama-aluetta yhdessä? Kerro ideasi!

Puhekupla 7
Keskustelu 1 kuukausi, 1 viikko jäljellä | Mäntyharjun kunta

Mäntyharjun Seudun Elinkeinojen Kehitys Oy MÄSEK on mukana UUDET-hankkeessa, jossa etsitään ratkaisuja itäsuomalaisten kuntien maaseututaajamien uudistumiseen ja elinvoiman lisäämiseen osallisuuden keinoin.

Nyt keräämme ideoita asukkailta! Keksitkö uutta torille tai tapahtumatarjontaan? Kuinka lisäisit taajaman viihtyisyyttä?

Kerro vapaasti ideasi Mäntyharjun keskustaajaman kehittämiseen! Ideat jatkotyöstetään ja voimme toteuttaa osan ideoista jo tulevalle kesälle.

Perustiedot

Avoin: 6.2.2019 - 31.3.2019

Päättymispäivä: 31.3.2019

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Puhekupla Uusi kommentti

Nuoriso

Profiilikuvan paikka

Miss
11. helmikuuta 2019 kello 11.06.13

Nuorisolle katoksellinen hengailupaikka torille.Olisivat "silmien alla" kun eivät viihdy pois keskustasta..lisää puistonpenkkejä keskustan kävelytien varrelle.


Katos

Profiilikuvan paikka

Lapsiperhe
11. helmikuuta 2019 kello 14.01.31

Katospaikkaa toivon minäkin, sadesäillä haastava keksiä tekemistä lapsen kanssa. Olisi kiva jos olisi leikkipuisto jossa laajempi katosalue. Toki haasteena jo nyt puistoissa riekkuvat teinit (vklp höystettynä alkoholilla ajasta riippumatta) mutta jos heille löytyisi joku oma paikkansa sitten..


Valaistusta lisää

Profiilikuvan paikka

Valaistuminen
11. helmikuuta 2019 kello 15.45.30

Esim. arvorakennusten ja maamerkkien valaisu (Askel, vesitorni, Asema) tuo viihtyisyyttä ja arvokkuutta rakennuksille.
Mäntyharjun tien pimeän ajan ledipuut hyvä alku, mutta ei riittävä. Ei myöskään valaista, miten sattuu vaan valaistus suunnitelutetaan ammattimaisesti -nykyisin Led valon värejä voi myös vaihtaa esim. vuodenajan ym. mukaan.


Torin kehittäminen

Profiilikuvan paikka

Kuntalainen
11. helmikuuta 2019 kello 19.51.12

PELEJÄ
Mäntyharjun torille toivoisin kesällä pelejä mitä voisi pelata, esim. shakkilauta (jättiversio tai pienempi lainattava), petankki, mölkky jne. Voisivat olla lainattavissa esimerkiksi kunnan torikopissa.

OHJELMAA
Iltatorit heinäkuussa (esim. kerran viikossa tai joka toinen viikko), trubaduuri, kunnan viranhaltijoita ja luottamushenkilöitä tavattavissa, järjestöväkeä esittäytymässä

MAKSUTTOMIA TORIPAIKKOJA
Toripaikat voisivat olla maksuttomia (ainakin osan päivistä), voisi olla pöytäryhmä, johon saisi tulla myymään omia tuotteita veloituksetta jos vain on tilaa ml. kirppistavarat (vrt. maalaistenpöytä Mikkelin torilla)

RUOKAA
Torikahvilan lisäksi torilla mahtuisi myös jonkinlainen katuruokakärry tai vastaava. Vielä kun olisi anniskeluluvilla varustettu että voisi nautiskella lasillisen viiniä tai yhden huurteisen ja katsella elämänmenoa. Myös erityisruokavaliot voisi huomioida. Torikahvilasta ei ole ainakaan aikaisemmin saanut esim. gluteenitonta kahvileipää.

ASEMAN SEUTU
Aseman seutua voisi myös kehittää vaikka itse aseman kunnostus antaa odottaa. Kunta voisi palkata vaikka nuoren katumuusikon kesäksi, joka kävisi tervehtimässä soitolla ja laululla Mäntyharjuun junalla saapuvia ihmisiä.


Tori on Mäntyharjun sydän, joka tuskin sykkii!

Profiilikuvan paikka

Kesäasukas yli 30 v.
13. helmikuuta 2019 kello 18.48.49

Tori on hiipunut jo pitkän aikaa ja myyntikojuja on nykyään harvassa. Kauppiaiden kanssa jutellessa kaikki valittavat paikkojen kalleutta. Katsottuani hinnat olen samaa mieltä. Ehdotan, että kaikki toripaikat olisivat jatkossa ilmaisia ympäri vuoden. Tämä ei ole keneltäkään pois, vaan kaikille lisää. Kunta menettäisi vuokratulot, mutta vastineena olisi vilkastuva torielämä ja sitä kautta lisääntyvät veroeurot, tyytyväisemmät paikkakuntalaiset tuottajat ja kesäasukkaat. Hyvä lähtee varmasti kiertämään ja luo lisää hyvää.


Pihapelejä ja siisteyttä

Profiilikuvan paikka

Kesäasukas
13. helmikuuta 2019 kello 18.59.29

Pihapelejä kannatan minäkin torille ja vaikka minigolfrataa jonkun yrittäjän ylläpitämänä rantapuistoon. Tulisi vietettyä aikaa keskustassa. Yleistä siisteyttä kaipaan erityisesti Reissutorin alueelle, jossa kesällä on paljon roskia maassa ym

Olisi tärkeää, että torille pääsisi myymään matalalla kynnyksellä - torimaksut siis pois!


Ulkopuolisin silmin

Profiilikuvan paikka

j
14. helmikuuta 2019 kello 14.37.56

Aseman kiertoliittymä olisi hieno paikka kiinteälle maamerkki teokselle. Sellaisen mikä kuvastaisi Mäntyharjua ja mikä toivottaa tervetulleeksi Mäntyharjulle. Näitä näkee jossain päin Suomea ja ulkomailla enemmän. Jotain muuta siis kuin vain kunnan vaakuna sinisellä kyltillä.

Keskustan alueelle jotain urbaaneja asioita, Jyväskylässä pitkään asuneena kaipaa hieman sen nuorekasta tunnelmaa, jossa kävelykadun alue on kuin iso sisäpiha. Tähän onkin ehdotettu jo valaistuksia, penkkejä ym. Onpa Jyväskylässä myös maalattu kävelykatuun iso räsymatto antamaan piristystä (http://hurmioitunut.blogspot.com/2014/05/hymyilyttava-rasymatto.html).

Nuorempaan sukupolveen kuuluvana ja Mäntyharjuun muuttajana tulleena, alueen palveluiden tavoitettavuus ja tarjonta tuntuu olevan puskaradion varassa. Ylipäätänsä pienempien erikoisliikkeiden, joista ei hirveästi tietoa välttämättä löydy. Tuo pitäisikin nostaa alueen vahvuudeksi, erikoisliikkeet ja joustavat palvelut. Aseman alue lähinnä perheellemme vain ruokakauppa tällä hetkellä.

Ajatuksissa tärkeitä olisi jatkuvuus, oli se sitten penkkien huoltoa, jotain digitaalisen sisällön ajantasaista päivittämistä tai vaikka jonkin katumaalauksen vuosittainen uudelleen maalaus. Vielä jos osallistuvuus on mahdollista, niin asiasta voi tulla perinne ja tapa osaksi kuntaa.


Lisää uusi Kommentti