Siirry sisältöön

Miten käyttäisit 30 000 € Kemin keskustan kehittämiseen?

Puhekupla 106
Keskustelu 3 päivää, 2 tuntia jäljellä | Kemin kaupunki

Tee siis ehdotus ja perustele se hyvin. Eniten peukutetuista ehdotuksista kaupunginhallitus valitsee toteutukseen menevät.

Perustiedot

Avoin: 7.2.2019 - 20.2.2019

Päättymispäivä: 20.2.2019

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Puhekupla Uusi kommentti

Velkojen maksamiseen

Profiilikuvan paikka

Näännytetty veronmaksaja Kemissä
7. helmikuuta 2019 kello 14.15.19

Raha käytetään velkojen maksuun. Veronmaksajille tulee viesti, että heidät kerrankin otetaan huomioon, ja veronmaksajille jää rahaa tehdä edes 1 ostos keskustan kaupoista, ja keskusta elävöittyy kuten kai olisi tarkoitus.

Profiilikuvan paikka

Tilanne huomioon
14. helmikuuta 2019 kello 17.36.40

Kaupunkien velkaantuminen (ja sitä kautta valtion) on järkyttävä, tv:ssäkin sanottiin että veronkorotukset on välttämättömiä, ja verojahan on monenlaisia. Kemin pitää lopettaa tällainen turhanaikainen rahanmeno, apinoitiin taas vauraampia kuntia. Monena vuonna jaettu tätä rahaa ihan älyttömästi, esim. tehdään portaat-ei-minnekään, ja veronmaksajat taas maksumiehiksi kun korjataan portaissa rikki menneitä niveliä, ei ole halpaa. Tämä ja muutakin tarpeetonta rahanmenoa on lopetettava nyt viimeistään. Vaaleissa äänestetään niitä, jotka lupaavat nimenomaan säästöjä!

Näytä lisää vastauksia

Pyöräteitä

Profiilikuvan paikka

pätkä lisää pyörätietä
7. helmikuuta 2019 kello 15.27.43

Käytetään raha pyöräteiden rakentamiseen ja kohentamiseen. Jo tehty pyörätiesuunnitelma jättää vielä paljon kohtia ilman kunnon pyörätietä. Auttaa rollaattorilla kulkeviakin, kun nyt välillä on vaikeita kohtia joista ei niin vaan pääsekään, jolloin on jätettävä koko asiointireissu tekemättä.

Profiilikuvan paikka

Vastarannan kiiskille
14. helmikuuta 2019 kello 17.16.48

Vastarannan kiiski kirjoitti:

Tienrakennus, pienimuotoinenkin, on liian kallista tällä budjetilla. Ottaa ihmiset huomioon projektin puitteet eli mittasuhteet.

Kohentamiseen riittää.

Näytä lisää vastauksia

Täikönpuisto

Profiilikuvan paikka

jospa lapsille
7. helmikuuta 2019 kello 17.47.19

Päättäkää vihdoin, kumpien käyttöön Täikön lastenleikkipuisto on tarkoitettu, lasten vai päihteitäkäyttävien vanhusten, ja laittakaa puisto sitten SEN mukaiseksi.

Profiilikuvan paikka

sekaan sopii
7. helmikuuta 2019 kello 23.19.26

Kyllä puistossa on tilaa, siirretään koirapuistokin samaan. Lapset, koirat ja juopot mahtuu.


Puostokadut oikeaan käyttöön

Profiilikuvan paikka

Sage
7. helmikuuta 2019 kello 19.44.34

Noiden puistokatujen kävelykaistat tulis jatkaa suojatienä yli risteyksen. Kun ei kukkaan viitti niitä käyttää, kun pitäisi koukata risteyksissä aina nykyisten suojateiden kautta.
Nuo risteykset, missä on liikenneympyrä, vois liikenneympyrän ympäri tehdä myös suojatien tai poistaa ne levikkeet, tai panna koko risteyksen ajoradat suojatiealueeksi.
Nämä vois tuolla rahalla saada. Tietysti olis soma, jos vedettäos pinnoite myös puistokatujen kävelykaistoille, jotta ei niin kengät kärsis sateella ja korkkareillakin voisi kävellä.
Mun mielestä sauvosaaren autoliikenne on nykyisin niin kiireetöntä ja vähäistä, ettei autot tässä paljon häiriintyisi.
Ja mikä sen vihreämpää..

Profiilikuvan paikka

Ei Saa
7. helmikuuta 2019 kello 21.04.03

Ei asfalttia puistokäytäville (paitsi lasten liikennepuistoon)


Katupöly

Profiilikuvan paikka

Lasten tulevaisuus
7. helmikuuta 2019 kello 21.02.25

Pitäisi tehostaa keväällä katuhiekkapölyn siivoamista. Pölyn pienhiukkaset on todettu hyvin haitallisiksi ja erityisestilapset ovat vaarassa koska he hengittävät matalalla.


Pesulle

Profiilikuvan paikka

pesulle
7. helmikuuta 2019 kello 22.31.11

Pestään kävelykadulta pois ne maalaukset. Ei sovi yhteen muun rekvisiitan kanssa tyyliltään eikä väreiltään.

Profiilikuvan paikka

pestään vaan
12. helmikuuta 2019 kello 11.53.58

Kuka ne maalaukset on hyväksynyt? Ei varmaan sama joka on suunnitellut kävelykatuaukion, niin eri maailmasta ovat.


Meripuiston laululavan entisöinti

Profiilikuvan paikka

Alfa
8. helmikuuta 2019 kello 16.11.57

Laululavan rakenteet voisi palauttaa alkuperäisten piirustusten mukaiseksi. Nyt kun lumilinna on poistunut alueelta, ei näitä 1990-luvun virityksiä enää tarvita. Ne itse asiassa turmelevat paitsi lavan arkkitehtoonisen kokonaisuuden, myös haittaavat siellä tehtävien esitysten tekniikan rakentamista.
- Lavan etuseinästä törröttävä etuvalojen asennukseen tarkoitettu 50 mm teräsputkista rakennettu kehikko pitäisi poistaa ensimmäisenä. Se estää nostimien käytön, eli tämän päivän työmenetelmiä ei voi käyttää tilanpuutteen vuoksi. Ongelma korostui sen jälkeen kun lattiarakennetta uusittiin ja kavennettiin etuosastaan.
- Etuseinä on ruma ja pitäisi purkaa. Se estää myös lavan alkuperäisen kattorakenteen tuottamat heijastukset, jotka olisivat tärkeitä erityisesti kuorokonserttien aikana: lava vahvistaa akustisesti huomattavasti enemmän kuin mitä sähköisellä vahvistuksella on mahdollista saada aikaan.
- Sähköisesti vahvistettavia konsertteja varten kannattaa asentaa kiinteät nostimet + trussi, joilla saadaan taustakangas ripustettua bändin taakse.

Profiilikuvan paikka

Siima
8. helmikuuta 2019 kello 16.18.25

Laululavan ja meripuisti uudistaminen


Vanhukset

Profiilikuvan paikka

Minä
8. helmikuuta 2019 kello 17.22.44

En laittaisi rahoja mihinkään muuhun, kuin erityisesti palvelukodeissa asuvien vanhusten virkistystoimintaan, mitä tällä hetkellä ei ole ollenkaan. Vanhusten pitäisi mm. päästä edes joskus ulos laitoksesta, mihin tarvitaan saattajia. Kaikilla ei ole paikkakunnalla omaisia tai ystäviä. Myös näiden kaitosten kaikenlaiseen
toiminnallisuuteen tarvittaisiin pikaista parannusta.

Profiilikuvan paikka

eipä sentään
9. helmikuuta 2019 kello 14.12.29

Kuuluu hoitokotien järjestää. Olisipa kummallista, jos kaupunki ensin kilpailuttaisi yrittäjät ja valitsisi edullisimmam ja sen jälkeen alkaisi maksaa yrittäjälle lisää sen päälle, mitä on sovittu. Ei olisi kai edes kilpailutussääntöjen mukaistakaan.

Näytä lisää vastauksia

Ilmanlaatu

Profiilikuvan paikka

turistien houkutin
8. helmikuuta 2019 kello 17.56.05

Ruvetaan taas mittaamaan Kemin ilmanlaatua. Tarkkailu voisi kannustaa ilmanlaadun parannuksiin niin, että Kemi pian voisi mainostaa itseään maailmalla puhtaan ilman kaupunkina.


Mansikkanokka

Profiilikuvan paikka

Riittapiitta
8. helmikuuta 2019 kello 18.05.07

Mansikkanokalle uimalaituri, muutama pysyvä pöytä/ tuoli retkeilyyn. Siisti vessa. Koppeja ei tarvita enää nykyään.

Profiilikuvan paikka

uimari
17. helmikuuta 2019 kello 13.18.42

Koppeja todellakin tarvitaan edelleen! Missä muualla voisin vaihtaa vaatteet?


Kokoontumispaikka ydin-keskustasta piiru ylemmäs

Profiilikuvan paikka

Majsteri Rantaluola
8. helmikuuta 2019 kello 18.41.16

Kemin ydinkeskustassa on yksi paikka, joka on erinomainen paikka keski-ikäisten hengata, kuitenkin katseilta suojassa.
Se on Bombuksen ja Kotipizzan välisestä kulkuaukosta avautuva sisäpiha, jonka varsinaisesta omistajasta en tiedä, kuka tai mikä se on.

Joka tapauksessa, tämä mini-patio voitaisiin valjastaa kansalaisten eli kaupunkilaisten oleskelutilaksi kesäisin. Paikalla olisi 5 - 7 puistonpenkkiä, vihreää tai keltaista tai punaista, joilla saisi istua, jos sopiva juttelukaveri löytyisi. Aurinko paistaa paikkaan luonnostaan läpi päivän ja iltapäivän. Kahvit oleskeluun voisi hakea Kotipizzasta, kaupunkiin monen poissaolovuoden jälkeen palanneesta yrityksestä. Yritykselle pitäisi antaa tonnin "stipendi", jotta se voisi ostaa parempaa kahvia ja paremman koneen kestityksen onnistumiseksi. Hyvät, tuoreet, jauhetutkin kahviböönat saa hieman ylempää kadulla olevasta pienpaahtimosta Lapin Uusi Paahto. Tämä olisi julkisen ja yksityisen sektorin välistä synergiaa. Paikkaa voitaisiin pitää ajan myötä julkisena treffipaikkana, samoin kuin Helsingissä Stockmannin kellon alle on halki vuosikymmenten sovittu kohtaamisia.

Paikka ei olisi tarkoitettu julkijuopotteluun, joten siksi partioivien liikkuvien poliisien tulisi käydä välillä hakemassa paikalle väistämättä eksyvät puli-veivarit putkaan. Koska paikka on hyvin lähellä poliisiasemaa, tämän ei pitäisi olla liian aikaaviepää tai hankalaa.

Koko ehdotuksen ajatuksena olisi vähentää nykyajalle ominaista yksinäisyyttä, vain kotona nyhjäämistä ja vain sähköisten stimulanttien varassa olemista. Yksinäisyys korostuu kaikissa kaupunkiympäristöissä, myös pikkukaupungeissa, kuten Kemissä.

On selvää, että paikka ei voisi toimia talvella, vaan realistinen sesonki toiminnalle olisi 1.5. - 30.9. eli 5 kk vuodessa.

Ehdotukseen ei menisi koko €30 000:ta vaan pieni osa siitä.


Harmaiden harrastustoiminta

Profiilikuvan paikka

Harmaa pantteri
8. helmikuuta 2019 kello 20.38.21

Harrastajien esityksiä, tapahtumia ja toiminta ennakoivan hyvinvoinnin merkeissä. Matalankynnyksen yhdessä omaehtoista yhdessäoloa.


Lapset/nuoret

Profiilikuvan paikka

Toiveikas
8. helmikuuta 2019 kello 21.00.28

Erilaisia tapahtumia ympäri vuoden lapsille/nuorille. Leikkipuistojen kunnostus ja niiden aukipito myös talviaikaan.

Profiilikuvan paikka

rahaa on vähän
16. helmikuuta 2019 kello 13.10.32

Tee siitä ehdotus kirjoitti:

Kyllä. Rahan voi käyttää monella tapaa. Siksi tämä kysely on järjestetty. Minä haluaisin sen käytettävän lapsille ja nuorille suunnattuihin tapahtumiin :) Myös päiväkoti ja kouluasiat tärkeitä. Niistä voidi tehdä oman ehdotuksen tänne :)

Kaikkea saa kyllä haluta. Mutta raha ei riitä kaikkeen.

Näytä lisää vastauksia

Kemi 150

Profiilikuvan paikka

kemi 150
8. helmikuuta 2019 kello 21.03.21

Istutetaan kaupungille 150-vuotispuita. (Istutettiinko Kemiin ollenkaan Suomi 100 -puita kuten muualla?) Puiden pitäisi olla sellaisia että kestävät elossa pitkään. Vaikkapa tavallisia pihlajia, ne selviytyvät täällä, kasvavat suuriksi ja ovat näyttäviä keväällä ja syksyllä ja vielä talvellakin toisinaan. Eivätkä ole erityisen roskaavia.

Profiilikuvan paikka

merikaupunki
17. helmikuuta 2019 kello 13.21.29

Kemin kaunein puu on Meripuiston leikkikentällä oleva omenapuu. Se on istutettu kai joskus 50-luvulla tai aiemminkin. Miksi on istutettu vain yksi tällainen, vai olenko väärässä? Omenapuu menestyy mainiosti täällä.

Näytä lisää vastauksia

Roska-asiaa

Profiilikuvan paikka

ilmastonmuutos
9. helmikuuta 2019 kello 13.30.17

Ilmastonmuutos vaikuttaa erityisen haitallisesti juuri Kemiin. Kaupungin päättäjien tulisi lopettaa näpertely kaupungin omassa pikku talossa ja alkaa järjestämään roskien lajitteluasioita paremmalle tolalle niin että koko kaupungissa olisi kohtuullisen helppoa lajitella ja viedä kierrätykseen, varsinkin muovi. Muovijätteestä on kova kysyntä, joten sikälikinolisi motivoivaa.

Profiilikuvan paikka

tupakoimaton
11. helmikuuta 2019 kello 13.20.40

Tuhkakupit ja roskikset puuttuu kirjoitti:

Missä on kaikki tuhkakupit ja roskikset, joita ennen oli lyhtypylväissä. Rannastakin viedään talvesi pois.

Koko Kemin voisi julistaa savuttomaksi alueeksi, ettei kenenkään tarvitsisi kärsiä siitä. Säästyisi siivouksessa, sairauksia tulisi hoidettavaksi vähemmän, tupakista säästyneet rahat käytettäisiin järkevämmin. Naapurisopu olisi parempi. Tupakka on myös todettu ensi askeleeksi sillä polulla, joka vie pahoihin päihde- ja huumeongelmiin.

Näytä lisää vastauksia

Savuttomuus

Profiilikuvan paikka

LO
9. helmikuuta 2019 kello 13.42.35

Kaupungin tulisi julistaa kauppojen edustat savuttomiksi alueiksi. Esimerkiksi CityMarketin pääoven vierusta on ollut pari viikkoa törkeässä kunnossa sen jälkeen, kun CM osoitti tupakointipaikan juuri siihen. Nyt paikalta oli viety ilm. kierrätykseen 6 kurkkupurkkia ja jätetty 1 purkki. Purkeissa olleet natsat ja muu roska oli kaadettu ikkunalaudoille ja maahan. Natsoja oli niin paljon että voi vain kuvitella, millaista ilmaa viereiset pyöröovet kierrättävät ruokakaupan tiloihin. Tätä kautta pitää lapsiperheittenkin tulla sisään. Samassa paikassa mummot odottavat taksejaan ja linja-autojaan (odotus on toisinaan hyvin pitkä). Vaikka vieressä tupakoidaan, eivät he voi vaihtaa paikkaa. Ensinnä kaupungin pitää lähettää terveystarkastaja käymään jokaisessa kaupassa neuvottelemassa että kauppa järjestäisi savuttoman alueen ovien lähelle, jospa se jo tehoaisi. Kirjaston edessä muuten on savuton alue, ja kirjastoon onkin mukava tulla.


Panostamista matkailu mielessä

Profiilikuvan paikka

kemiläinen
9. helmikuuta 2019 kello 14.06.21

Kemin Kaupungin sekä asukkaiden pitäisi yhdessä ymmärtää että Kemin matkailuvaltti ei ole pelkkää rakennettua vaan matkailun viettinä on myös se kokonaisuus jonka muualta tuleva kokee täällä käydessään. Ihmiset aistii kyllä hyvän meiningin. Ystävälliset asukkaat, iloiset, hyväntuuliset ihmiset, reipas ote elämään, hyvä asiakaspalvelu, palvelussa antaa aina enemmän mitä lupaa. Mielestäni perusjuttuja. Jokainen voisi miettiä miten minä itse kehitän tätä paikkaa omilla teoillani paremmaksi vaikken olisi minkään alan vaikuttaja. Konkreettisesti keskustan alueen ja rantabulevardin kehittäminen niin että siitä on iloa kaikkina vuodenaikoina. Mansikkanokan puistoon sekä rantabulevardille lisää tunnelmavalaistusta (ihasteltavaa) talveksi esimerkiksi valaistuja jääveistoksia olemmehan lumilinnakaupunki. Kemin myyntivalttina on myös kaunis luonto ja upeat vuodenajat. Korostetaan sitä! Kaupungille lisää kansaivälistä opastusta ja paikalliset palvelut enemmän tarjolle matkailijoille. Nostaisin palveluiden tasoa korkeammalle tasolle.

Profiilikuvan paikka

Kävelyretkistä iloa
17. helmikuuta 2019 kello 13.28.25

On paljon ollut puhetta matkailuhoukuttimien saamiseksi Kemiin myös kesäajalle. Meillä on upea luonto, mutta harva matkailija tietää, miten sinne pääsee. Kävellen pääsee parhaiten keskelle metsää ja merenrantaa. Meiltä puuttuvat merkityt patikkapolut. Toki meillä on ulkoilureittejä, mutta ne ovat enemmän teitä ja eri asia kuin polut. Niiden pitäisi olla sellaisia kiertoreittejä, missä lähtö ja paluu ovat samasta paikasta. Infotaulut ja kartat polun alkuun, kyltit polkujen risteyksiin. Välille nuotiopaikkoja ja laavuja. Se on vihreää ja kestävää Kemiä.

Näytä lisää vastauksia

Päiväkodit ja koululaiset lumilinnaan

Profiilikuvan paikka

Mummu
9. helmikuuta 2019 kello 15.04.47

Päiväkodit ja koululaiset lumilinnaan nyt kun ympärivuotinenkin avautuu.

Profiilikuvan paikka

nimi.merkki
14. helmikuuta 2019 kello 17.23.54

Mummu kirjoitti:

Kyllä, muistankin että pääsi käymään mutta ihmettelen miksi juuri ennen kuin linna suljettiin kokonaan, oli jo puoleksi sulanut siinä vaiheessa kun koululaiset sinne pääsi. Vaikka lipputulo menetystä varmaan tulee niin täytyy muistaa että suurimmalla osalla lapsista ei oo mahdollisuutta päästä linnaan ollenkaan juurikin korkeiden lipun hintojen vuoksi.

Ei linnassa ole lapsia kiinnostavaa. Mäkeä voi laskea ilmaiseksikin muualla.
Ja tietenkin lipputuloa meni, vaikka oli myöhäinen ajankohta, koska oli tiedossa että lapset sinne viedään. Todella virhe.

Näytä lisää vastauksia

Kemin Elävoittäminen sekä vilkastittaminen

Profiilikuvan paikka

Kemin Vilkastus
10. helmikuuta 2019 kello 0.37.41

Kemin upeimmat ja vetovoimaisimmat vanhat rakennukset nopeasti kuntoon ja äkkiä käyttöön! Leipätehtaasta kulttuuritapahtumakeskus tai ravintola, kaikki rannan vanhat aitat auki ja myymälä/putiikkikäyttöön ja rannan tiilirakennus (kulttuurivoimala) käyttöön, siinä olisikin upea ravintolapaikka merinäkymällä. Isot ikkunat, luonnonvaloa sisään terassi meren puolelle. Vierasvenesatamaan satsausta meillä on Suomen Pohjoisin satama jossa vierailla ja ainoa Lapin vierasvene satama? Kaikki veneilijät ovat meille myös tärkeitä matkailijoita!


Ylikäytävä/tasoristeys Ajoksen tien ja radan ylitse

Profiilikuvan paikka

Rekiretki
10. helmikuuta 2019 kello 7.34.07

Tehdään turvallinen tienylityspaikka Siikalahdelta meren puolelle. Nykyinen on hankala ja vaarallinen, Kraaselin sillan alitus jo riskipeliä
Ehdotan yien ylityspaikaksi Kivinokan kohtaa, siinä on jo valmis ylikäytävä, tarvitsee vain tehdä nousu Siikalahdelta rantaradan yli ja raivata reitti siihen tasoristeykseen. Tarvetta tälle on isolla joukolla retkeilijöitä, kalastajia ja viranomaisia, sillä Kemistä eteläänpäin tämä on ainoa merireitti, niin ettei tarvitse mennä laivaväylän yli. Oma riskinsä siinäkin.

Profiilikuvan paikka

kenen vastuulla
10. helmikuuta 2019 kello 10.50.28

Kuuluuko tämä ollenkaan kaupungille.


riippusilta

Profiilikuvan paikka

mike
11. helmikuuta 2019 kello 8.55.19

riippusilta selkäsaareen ja sinne maastopyörä polku

Profiilikuvan paikka

No nii
14. helmikuuta 2019 kello 19.17.34

Selkäsaaresta osa keskustaa kirjoitti:

Kannatan rohkeita ideoita Kemiin! Markkinoimme itseämme ihmekaupunkina. Tehdään Selkäsaaresta osa keskustaa sillan avulla tahi vilkkaammalla lauttaliikenteellä.

Rohkeita ideoita kannattavat sellaiset, joiden ei tarvitse niiden toteuttamista maksaa.

Näytä lisää vastauksia

käsityöpuoti

Profiilikuvan paikka

kemiläinen
12. helmikuuta 2019 kello 13.02.05

kaupunki vois laittaa käsityöpuodin jossa olisi turisteille tarjolla oikeasti kemiläisiä tuotteita matkamuistoja yms. käsitöillä ei leiville lyödä joten kaupunki voisi kemin käsityöläisiä avustaa lahjoittamalla tilat toiminnalle ja palkata sinne kauppaan myyjän niin saataisiin taas yksi työllistettyä samalla =) Nyt tilanne tuntuu olevan että kiinalaiset tulee tänne ja täällä on vaan kiinalaista krääsää tarjolla jota he saavat omastakin maastaan.

Profiilikuvan paikka

tori
16. helmikuuta 2019 kello 13.13.11

Menkää torille myymään, nythän sinne tehtiin kojujakin, joita kukaan ei ole käyttänyt vaikka niitä niin haluttiin viime vuoden ehdotuksissa.


tulitaiteilijat

Profiilikuvan paikka

tuli
12. helmikuuta 2019 kello 13.53.12

Rantaan esiintymään joku tuliryhmä/tulitaiteilijat esim. Tulikukka olisi lähin ryhmä oulussa. Tietysti jos kemistä löytyy alan harrastava ryhmä niin toki silloin kemiläiset esiintymään.

Profiilikuvan paikka

ei turhuuteen
14. helmikuuta 2019 kello 9.56.38

Turhaa rahanmenoa. Tärkeämpiäkin kohteita löytyy.


Pentti Korpelan kartoittamat vaellusreitit käyttöön

Profiilikuvan paikka

Arjuaka
12. helmikuuta 2019 kello 20.13.40

Pentti Korpelan ideoimat ja kartoittamat vaellusreitit käyttöön


Sisäsatama somistettava talvisin valopuilla

Profiilikuvan paikka

Arleen
12. helmikuuta 2019 kello 20.21.56

Sisäsatama aurattava kunnolla ja somistettava talvisin valopuilla, pikkukuusilla ja loput puut valaistava mansikkanokan puistosta sisäsatamaan plus Jalokivigallerian katon rajaan valo-havuköynnös takaisin ja oven viereen valokuusia. Ei riitä joulupukin satamakonttorin ja katariinan valaistusyksin, vaikka on hyvä alku toki. Eiköhän rantamakasiini ym osallistu valaisemiseen kun asiasta keskusteltaisiin Rantaremmin yritysten kanssa.

Profiilikuvan paikka

ei enää valoja
13. helmikuuta 2019 kello 17.25.30

Valoja on jo liikaa. Pääasia, eli revontulet, ei niiden takia näy.


Luistelurata metsään

Profiilikuvan paikka

kemiläinen
12. helmikuuta 2019 kello 22.06.29

Luistelurata metsään siis kapea ja pitkä luistelurata ei kenttä.

Profiilikuvan paikka

En kannata tätä
16. helmikuuta 2019 kello 13.19.23

Tekemistä kirjoitti:

Kemin pitäisi kehittää tekemistä nuorisolle niin eivät viettäisi aikaansa kauppojen käytävillä. Esimerkiksi kiipeily puisto, Pelihalli, netti kahvila tmvs. Näin myös ainakin yksi kemiläinen saisi töitä..

Radalla täytyisi olla koko ajan valvonta, että se olisi turvallinen, ja olisi vaikea pitää kunnossa myös aina ilmojen vaihduttua. Siinä luisteltaisiin lujaa vauhtia, ja säröt ja möykyt olisivat vaarallisia. Pojat ajelisivat mopiolla ja kelkoilla siinä ja tekisivät ilkivaltaa. Vaadittaisiin kai valaistuskin. Liian kallis olisi ja jäisi pienellä käytölle, kun muitakin luistelupaikkoja on. Tulisi taas yksi turha investointi.

Näytä lisää vastauksia

Suihkulähde sisäsatamaan

Profiilikuvan paikka

2019ll
13. helmikuuta 2019 kello 7.10.00

Kunnollinen suihkulähde nykyisen "paloletkun" tilalle. Sellainen, josta suihkuaa kauniisti vettä eri suuntiin ja eri korkeuksiin. Voisi vaihdella rytmiään, ja tietysti se valaistaisiin myös.

Profiilikuvan paikka

joulunodotusta
16. helmikuuta 2019 kello 14.36.41

2019ll kirjoitti:

Valot voi laittaa hämäräkytkimellä. Olkoon touko-kesäkuun sammuksissa, elo-syyskuun pimeinä iltoina valaistuna. Ja vaikka väriäkin vaihtaen!

Tuo valaistus kuuluu joulunaikaan, mutta silloin ei suihkulähde toimi.

Näytä lisää vastauksia

Esteettömyys

Profiilikuvan paikka

miten olis
13. helmikuuta 2019 kello 13.30.58

Kaupunki voisi kartoittaa keskustan esteettömyyden ja sen perusteella tehdä parannustöitä, kuten ramppeja, liuskoja ja kaiteita. Tuolla rahalla saisi puolikkaan hanketyöntekijän ja lopun voisi käyttää parannuksiin. Hanke voisi tuottaa tietoa, jota käytetään myöhemmin kaupungin kehittämiseen.

Esteettömyyttä voisi pohtia myös muulta kannalta. Esteettömyys pitää sisällään myös saavutettavuuden. Ovatko Kemin palvelut saavutettavia vaikkapa päihde- tai mielenterveysongelmaisille? Entä ikääntyneille? Tämä laajennus on tietysti epämääräinen ja menee pois keskustasta. Mutta fyysiseen esteettömyyteen tuo rahan voisi siis käyttää.

Profiilikuvan paikka

tehty jo
13. helmikuuta 2019 kello 17.29.17

Eikös tämä jo tehty pari v sitten. Ja parannuksiakin syntyi.


Liikennemerkit ja kyltit

Profiilikuvan paikka

Kyltti
14. helmikuuta 2019 kello 7.13.01

Liikennemerkit ja opasteet voisi uusia. Ne ovat niin haalistuneita ja lähes kaikki vinossa, että tulee koko kaupungista rähjäinen vaikutelma.
Rumin oli Peurasaaren opasteviitta, joka onneksi on jo uusittu.

Profiilikuvan paikka

liioittelua
15. helmikuuta 2019 kello 17.18.08

lähes kaikki ei ole vinossa, ja keskustan merkit on hyviä.


Mm nää

Profiilikuvan paikka

Kemi
14. helmikuuta 2019 kello 16.52.52

Liikenne merkit uusia,nuorisolle joku skeitti paikka ja mm nuorisolle kehittää tilat jossa myös olis pienille eka luokasta ylös päin ois kerhotoimintaa viikoloppusin. Ja aikuisille kehittää kuntoilu paikka tai vastaava ulos ja nämäki tänne lähemmäs syväkangasta missä on nuorisoo jne kun kaupunkii.

Profiilikuvan paikka

skeittipaikalle EI
15. helmikuuta 2019 kello 9.43.17

Skeittipaikat ovat niin meluisia, että lähistöllä asuvat saavat ison häiriön niistä, ja skeittaajat saavat kouulovaurioita ja muitakin vammoja, joiden hoito tulee kalliiksi veronmaksajille.

Näytä lisää vastauksia

Sarjis

Profiilikuvan paikka

Hanna
14. helmikuuta 2019 kello 19.59.14

Rahat Sarjiksen uudelleen avaamiseen ja lasten kulttuuritoimintaan


Ulkokuntosali

Profiilikuvan paikka

Kuntoilua
14. helmikuuta 2019 kello 21.40.38

Monipuolinen ulkokuntosali esimerkiksi Mansikkanokalle tai muualle keskustaan. Hyvä paikka voisi olla lasten leikkipaikan läheisyydessä, jolloin lastenvahdit voisivat samalla kuntoilla ja pitää silmällä lapsia. Muunmuassa Lahdessa on tällaisia leikkipaikan ja aikuisten kuntoilupaikan yhdistelmiä.


Pyörätelineet

Profiilikuvan paikka

Sykkeli
14. helmikuuta 2019 kello 22.33.40

Kiinteitä pyörätelineitä? Kesäisin keskeisillä paikoilla ei ole pyörille telineitä.

Profiilikuvan paikka

KJ
15. helmikuuta 2019 kello 9.46.21

Yleensä pyörissä on jalka, jonka varassa pyörä pysyy pystyssä.


Ranta kuntoon

Profiilikuvan paikka

Kyllästynyt toppahousuihin
15. helmikuuta 2019 kello 8.57.01

Ranta kuntoon, paikat auki vuoden ympäri. Raha odottaa ottajaansa mutta täällä sitä ei tunnuta ymmärrettävän, mahtava maisema kesällä/talvella mutta vain kesällä paikat auki. En ymmärrä, en todellakaan ymmärrä.


Viihtyvyys

Profiilikuvan paikka

Kemiläinen
15. helmikuuta 2019 kello 17.42.13

Yhteiseen viihtyvyyteen. Istutuksia, penkkejä, pyörien lainajuttu oli hyvä idea, niitä voisi olla enempi.


Sisäsatama

Profiilikuvan paikka

Rstuning
15. helmikuuta 2019 kello 18.17.44

Sijoittaa rahat sisäsataman ja mansikkanokan rantaviivalle. Siistiä se pusikko ja tehdä kunnon rantatie.


Hauskuutta Kemiin

Profiilikuvan paikka

Anita
15. helmikuuta 2019 kello 18.55.11

30 tuhatta euroa ei ole kovin suuri raha. Kivaa olisi jos Kemissä voisi olla hauskoja patsaita, joista kaupunki voisi ajan mittaan tulla kuuluisaksi. Esimerkiksi Oulun toripoliisi tunnetaan muuallakin Suomessa. Rajalla on sydän, jossa pariskunnat ovat käyneet kuvaamassa itseään. Patsas/patsaat voisi olla sellainen, mihin voi mennä itse mukaan kuvattavaksi, ei kuitenkaan sellainen, josta kasvot työnnetään johonkin reikään. Netistä saa paljon ideoita "hauskimmat patsaat.

Profiilikuvan paikka

kehityskelpoinen ajatus
17. helmikuuta 2019 kello 14.29.29

merikaupunki kirjoitti:

Olen ehdottanut, että valtameripurjehtija Olavi Kivikoskelle tehtäisiin muistopatsas sisäsatamaan. Mies teki historiaa vuonna 1953 purjehtimalla yksin Kemistä New Yorkiin ilman mitään nykyaikaisia suuntimalaitteita. Mies myös palasi Atlantin takaa Kemiin. Tuo teko on niin kovaa luokkaa, että ansaitsisi patsaan.

Sen ympärille pitäisi saada jokin yleisempi turismiin liittyvä teema, jotta aloittajan ajatus toteutuisi, jotain että nyt olet onnistunut löytämään tänne, tämä on päätepiste. (Nähdä Napoli ja kuolla, mutta toisin sanoin)

Näytä lisää vastauksia

Kävelykadulle penkkejä

Profiilikuvan paikka

Mv19
15. helmikuuta 2019 kello 21.01.00

Kävelykatu on nykyään ollut todella kaunis ja rehevä. Viidakko keskellä kaupunkia. Siitä on kiva kävellä läpi, vaan kivempi olisi, jos siinä ihmiset viettäisivät aikaansa. Niissä sermeissä on kyllä penkit, mutta penkkejä pitäisi olla paljon enemmänkin. Suomalainen ei vieraan viereen istahda, varsinkaan jos sinä sattuu olemaan joku ryypiskelemässä. Istutuslaatikoiden kylkeen penkit ja niiden taideteosten läheisyyteen.

Profiilikuvan paikka

Turha katu
16. helmikuuta 2019 kello 13.27.38

Raha tulisi käyttää kävelykadun avaamisen autoliikenteelle ainakin toiselta laidalta. Miksi penkkejä pitäisi olla enemmän, kun ei nykyisissäkään kukaan istu, ei edes ryypiskelijät? Kävelykadun varrelta on jo lähes kaikki näyteikkunatkin hävinneet, on vain mm. fysioterapialiikkeitä ja ravintoloita, joilla ei ole näyteikkunoita. Kadun varrelle ei ole siis aihetta tulla kävelemään aikeena ostaa jotain heräteostoksia, kun ostettavaa ei ole. Kävelykadun tekeminen oli ISO MOKA, joka vaikeutti liikennettä, hävitti kauppoja ja huononsi ilmanlaatua, koska autojen pitää nyt kierrellä ylimääräistä ja etsiä parkkipaikkaa, kun nekin hävitettiin.


Rahastoidaan

Profiilikuvan paikka

Järki-ihminen
16. helmikuuta 2019 kello 13.30.47

Säästetään nämä pakkorahat muutamalta vuodelta niin että lopulta on käytettävissä summa, jolla saadaan jotain oikeaa, esim. hävitetään turha kävelykatu ja järjestetään liikenne taas kuntoon niin kuin se ennen oli.


Vaellusreittejä Kemiin

Profiilikuvan paikka

Kävelyretkistä iloa
17. helmikuuta 2019 kello 13.10.29

Esitän ja muistutan, että kaupunki viimein panisi alulle hallituksen 27.3.2017 ja 26.2.2018 hyväksymät Kemin ympäristön vaellusreittialoitteet. Nämä sopivat täydellisesti "Vihreä ja kestävä Kemi" - teeman alle. Merkityt ympyräreitit maastossa lisäisivät kaupunkimme viihtyisyyttä ja luontomatkailullista houkuttelevuutta sekä tarjoaisivat kaupunkilaisille ja turisteille mielenkiintoisia ja innostavia vaihtoehtoja kävelyretkiin kauniissa Meri-Lapin luonnossamme.

Suunnitelmaan kuuluvat Takajärvi-makeavesikanava-Pertajärvi-Takajärvi reitti (7,5 km), Takajärvi-makeavesikanava-Putkensuu-Ristikangas-Pertajärvi-Takajärvi reitti (17,5 km), Kuivanuoron kierros (7,5 km), Vähäkuivanuoron kierros (4 kilometriä) ja Ajoksen kierto (5,7 km). Näiden kiertoreittien vaativuusluokat vaihtelevat helposta kohtuullisen vaativaan.

Pitkällä reitillä olisi mahdollisuus tutustua historiallisiin kohteisiin joihin kuuluvat lentokentän takana olevat saksalaisten lentokonehallin ja bunkkerin sekä pommivaraston jäänteet. Vastikään liikapuustosta karsittu makeavesikanava tarjoaa ainutlaatuisen kauniin ja kasvistoltaan rikkaan luontopolun. Heinäkuussa kanavan vedenpinnalla kukkii keltavalkoisena mm. järvisätkinlauttoja. Vanha kivilouhos "Kivilonka" on toiminut salatanssien pitopaikkana ja sieltä on louhittu graniittikivet Kemin kirkon sokkeliin.

Kuivanuoron reitillä voi tutustua mm. uiton historialliseen rantaan sekä Meri-Lapin kauneimpaan riippusiltaan. Mustakarinnokalta avautuu upea merinäkymä ja tänne sopisi laavu erinomaisesti. Ajoksen reitillä ohitetaan Murhaniemen luonnonsuojelualue, jonka laavu sijaitsee henkeäsalpaavan kauniilla paikalla rantakalliolla avomeren äärellä. Meri-Lapin jyhkein kuusi. "Pirtukuusi" tarjoaa palan 20-luvun kieltolain aikaista historiaa. Reitin lähtöpisteessä venäläisten sotavankien hautausmaa muistuttaa meitä sodan kauhuista.

Liikkumattomuus aiheuttaa yhteiskunnalle vuosittain arviolta kahden miljardin euron kustannukset. Vaikka liikkuminen on jokaisen oma valinta, ei yhteiskunta, kaupunki, saa sulkea silmiään liikunnan eriarvoistumiselta. Teoreettinen vapaus ja mahdollisuus liikuntaa ei riitä. Kuntien on luotava mielekkäitä ja edullisia, mieluimmin maksuttomia liikuntamahdollisuuksia ja siten innostettava asukkaitaan aktiivisuuteen. Kävely on yksi suosituimmista ja terveellisimmistä liikuntamuodoista ylläpitää ja kohentaa kuntoa. Käveleminen ei katso ikää tai kuntotasoa. Se on tärkeää kaikille huippu-urheilijoista ikääntyneisiin, urheilulääkärit sanovat.

Eri yliopistollisten tutkimusten perusteella noin puolen tunnin reipas kävelylenkki useampana päivänä viikossa on hyvinvoinnin kannalta riittävää. Seuraavassa kymmenen osoitettua kävelemisen tuottamaa myönteistä vaikutusta. Ryhti kohenee ja lihakset vahvistuvat. Luusto pysyy kunnossa. Rasva- ja sokeriarvot paranevat. Nukahtaminen helpottuu. Mieli pysyy virkeänä, se saa ajatuksen juoksemaan. Kävely lisää elinvuosia - hidastaa fysiologisia muutoksia. Sydän pysyy terveenä. Painonhallinta helpottuu, se laittaa ruokarytmin kuntoon. Riski sairastua vakavasti pienenee - syöpäriski vähenee ja lopuksi stressi vähenee. Kävely antaa pohjan kaikelle muulle tekemiselle.
Profiilikuvan paikka

Patikoija
17. helmikuuta 2019 kello 20.21.48

Kävelyreiteistä olisi paljon iloa alueen asukkaille ja se vaikuttaisi myös matkailuelinkeinoon piristävästi.

Näytä lisää vastauksia

Tie Ajoksen hiekkapankille

Profiilikuvan paikka

merikaupunki
17. helmikuuta 2019 kello 13.35.12

Ajoksen hiekkapankki on ainutlaatuinen rantakohde Kemin alueella. Se on hyvin suosittu uimareiden ja veneilijöiden keskuudessa, mutta osittain mutapohjainen polku sinne menee kosteiden punkkipusikoiden läpi. Ei olisi suuri työ ajaa muutama sorakuorma ja tasoittaa polku Ajoksen tieltä rantaan.


Osuuskunta johonkin oikeaan rakennukseen

Profiilikuvan paikka

Tennistossut
17. helmikuuta 2019 kello 21.30.28

Kemissä puuhattiin osuuskuntaa noin vuosina 2012 - 2015 työttömien työllistämiseksi. Sille olisi edelleen tarvetta, mutta tällä kertaa sen voisi toteuttaa eri tavalla. Koska kaupungissa on paljon tyhjillään olevaa tilaa ennen konttoreina ja liiketiloina toimineissa rakennuksissa, jokin näistä voitaisiin irrottaa osuuskunnan työtilaksi.

Perusideaan saisi kulutettua tuon 30000 euron hankerahan ostamalla sopivan hintaisia laitteita ja irtaimistoa.
Itse kiinteistö pitäisi vuokrata tai ottaa käyttöön jonkin muun momentin tai rahan kautta.

Työtilan saisi ilmaiseksi, jos olisi mukana hankkeessa te-keskuksen kanssa sovitusti jo jonkin aikaa jatkuneen työttömyyden jälkeen. Työtilassa voisi harjoittaa omaa ammattiaan ympäristössä, joka olisi työntekoon kannustava, LVI-huollettu, hyvin valaistu, sosiaalitilalla varustettu ja kaupungin keskustassa. Mahdolliset työpisteet voitaisiin erottaa sermein kuten avokonttoreissa. Osuuskunta tarjoaisi käyttöön sellaiset laitteet, joita kaikki tarvitsevat, jotka ovat kalliita ja joita käytetään helposti yhteiskäytössä, eli laserprintterin, skannerin, kopiokoneen, WiFi-reitittimen ja mahdolliset muut laitteet; nitoja, rei'ittäjä, laminoija yms. mekaanisempaa konttoritarviketta. Toiminimiyrittäjyys ei jäisi ainakaan arkisesta tuesta kiinni. Itse ammattiin liittyvän koneiston ja laitteiston ja oman tietokoneen sekä mapit ja paperit hankkisi osallinen itse. Ideaan voisi kytkeä startin jälkeen osallistujien omalla tai muulla rahoituksella muita palveluja kuten yhteiset kotisivut, yhteinen laskutus, yhteinen kirjanpito.


Lisää uusi Kommentti