Siirry sisältöön

Salon asuntopoliittisen ohjelman visio ja toimenpiteet

Puhekupla 11
Keskustelu | Salon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Tutustu ohjelmaluonnokseen, joka löytyy lisätiedoista, ja kerro mielipiteesi. Viekö ohjelma Saloa oikeaan suuntaan? Ovatko tavoitteet ja toimenpide-ehdotukset oikeita?

Perustiedot

Päättynyt: 8.3.2019

Liitteet

Ilmianna

Monimuotoinen asumismahdollisuus

Profiilikuvan paikka

Kevät
18. helmikuuta 2019 kello 14.52.58

Viihtyisät aluekeskuksen palvelut: päiväkoti , ala-aste, yläaste, kaupat, luontoyhteys, monipuoliset liikuntamahdollisuudet. Harrastajan unelmaa, hevosteluun, lenkkeilyyn, meren ja järvenrantaan, veneilyyn, pyöräilyyn. Kansallispuisto! Perniö, parasta maaseutua. Reilu ja rehti meininki. Tervetullut olo, alusta alkaen.


Eikö junarataa hyödynnetä?

Profiilikuvan paikka

Amaryllis
18. helmikuuta 2019 kello 17.43.11

En löytänyt ohjelmasta ainoatakaan toimenpidettä, jolla asutusta suunnattaisiin tulevan "Tunnin junaradan" Suomusjärven kahdelle asemavaraukselle ja Muurlan asemavaraukselle. Miksi kaupunki jättää hyödyntämättä junaradan, kun se kuitenkin radan rakentamisperusteluissaan uskottelee radanvarren kehittyvän?


Koulutyö turvalliseksi lapsille ja opettajille

Profiilikuvan paikka

Homekoulut kuntoon
19. helmikuuta 2019 kello 4.19.43

Salon täytyy pystyä nopeasti luomaan keskustaan(kin) koulujen verkko, josta mihin hyvänsä rakennukseen uskaltaa lähettää opettajat töihin ja lapset ja nuoret opintielle. Ongelmakiinteistöt on paras purkaa ja rakentaa uutta. Silloin ei jää ilmaan leijumaan epäilyjä myrkyistä. Terveet ja tasokkaat koulut ovat yksi tärkeä vetovoimatekijä.


Tietääkö Salo itsekään mitä tekee?

Profiilikuvan paikka

Pendelöijä
19. helmikuuta 2019 kello 9.26.45

"Kaupungissa on yksi pääkeskus, jonka rinnalla
kehitetään kahta alueellista keskusta, Perniötä ja Suomusjärveä. Vanhat
kuntakeskukset toimivat paikallisina palvelutaajamina. Uusi asutus ohjataan ensi
sijaisesti olemassa olevan taajama-asutuksen yhteyteen."

Suomusjärven ja Lahnajärven tulevat juna-asemat ovat metsässä, noin 3 - 6 kilometrin päässä Suomusjärven ns. alueellisesta keskuksesta. Miksi asutus ohjataan taajama-asutuksen yhteyteen, eikö radan vartta pitäisi hyödyntää?
Vai olisiko sittenkin järkevämpää siirtää rata asutuksen viereen??


Kylien Salo

Profiilikuvan paikka

Tiina K
27. helmikuuta 2019 kello 13.50.55

Pienet kylät hajallaan ympäri kuntaa eivät edistä mitään strategiapaperin tavoitteista
1) "Kyliin" ei ole mitään asiaa ilman omaa autoa, esimerkkinä kansallispuisto, johon ei pääse viikonloppuisin julkisella liikenteellä, Viime vuonna kansallispuistossa kävi 100.000 ihmistö. Siis omalla autolla. Ja niitä parkkipaikkojahan siis ei ollut. Ei ihme että Salon mopoautotiehys on varmaan Suomen suurin. Nuoriso ei viihdy kylissä vaan siellä missä koulut/harrastusmahdollisuudet on ja ilman mopoautoa tämä ei onnsitu. Koska se vähäinen julkinen liikenne tapahtuu aina keskustan suuntaan on turhauttavaa että esim. Teijon terveyskeskuspalvelut on Perniössä. Johon siis ei liikennöi kuin palveluliikenne 1x viikossa. Koulukyytejä kuitenkin menee edestakaisin ja aina toinen suunta tyhjänä. Hyvällä suunnittelulla taksi/palveluliikenne/koulukyyti/julkineliikenne boxeista on mahdollista saada aikaan holistisella ratkaisulla huomattavsti halvempi, tiheämpi ja ekologisempi liikennöinti kaikille.
2) Laianus strategiasta:"Tärkein viihtyisyystekijä Salon keskustassa on Salonjoki ja sen sivu-uoma, Vähäjoki, vehreine rantoineen". No tätä ei kyllä usko kun ajaa tämän rönttylän ohi. Ottakaa mallia mitä Turussa on tehty Aurajoelle. Siivotkaa koko uoma merelle asti ja kaavoittakaa "parempaa" asumista jokirannan tuntumaan, kuitenkin niin että rannassa voi liikkua kävellen ja pyöräillen ja laittakaa torin rantaan vieraspaikkoja veneille. Ehkä joku "koillisväylän" veneilijäkin vosi tulla torikahville.


Tulevaisuus paremmaksi

Profiilikuvan paikka

Salo2019
2. maaliskuuta 2019 kello 18.36.28

Viihtyisiä puistoja, taajama junia Salon pieniin alueisiin,Turkuun ja Helsinkiin. Asuinalueiden suunnittelu palveluilla, että löytyy kaikkea mitä tarvitsee arjessa. Kävely katu keskustaan. Tunnin junassa vahvemmin mukana. Varsinais-suomen talous suunnitelmissa vahvemmin mukana.


Pääajatuksia

Profiilikuvan paikka

Jaska T
3. maaliskuuta 2019 kello 15.24.19

Salon ongelmat ovat myös mielestäni tällä hetkellä nuorison päihteiden käyttö, väestön ikärakenne, jäykät liikennemahdollisuudet koko aluetta katsoen sekä koulujen että muiden tyhjien rakennusten (esim. vanhan Eino Leino -liikkeen) tilanne, jotka vaikuttavat kaupungin katukuvaan. Kasvatukseen ja kouluihin täten resursseja niin paljon kuin mahdollista. Lisäksi 5G-teknologiassa voisi olla tulevaisuudessa avain sujuvan ja kustannustehokkaan (automatisoidun?)liikenteen hoitamiseen. Tästä vaikka IoT kampukselle vinkkaus.


Vanhat kerrostalot

Profiilikuvan paikka

Hermannin asukas
4. maaliskuuta 2019 kello 17.14.40

Mikäli halutaan, että ikääntyvät ihmiset asuvat omissa asunnoissaan, on ensiarvoisen tärkeää, että kaupunki tukee hissien hankkimista kerrostaloihin.

Vähäjoen kunnostus tehdasalueelle asti ja kunnostetaan vaikka vanhat tehdasrakennukset asuttaviksi esim. Asuntomessuja ajatellen.


asuntopoliittinen ohjelma

Profiilikuvan paikka

Marjatta Halkilahti
8. maaliskuuta 2019 kello 15.34.40

Melkoinen asiantuntijajoukko koolla ollut on, mutta vähän tulee ohjelmasta olo (kun sen äkkisiltään lukee), että sihteerinä toiminut on vain kirjannut ylös työryhmäläisten ajatuksia ja sellainen koko kokonaisuuden hahmottaminen on jäänyt ohueksi. Plussapisteitä sentäs sivuille 34-35!