Tulevaisuuden maankäyttöpäätökset

Puhekupla 2
15.4.2019 | ympäristöministeriö
Kuvituskuva

Ympäristöministeriö on käynnistänyt vuoden 2019 alussa Tulevaisuuden maankäyttöpäätökset -hankkeen. Hanke kokoaa yhteen toimenpiteet, joita tarvitaan maankäytön suunnittelun ja rakentamisen digitalisoimiseksi lyhyellä ja pitkällä aikavälillä. Työ tukee maankäyttö- ja rakennuslain kokonaisuudistusta ja sen digitalisaation edistämistä koskevia tavoitteita.


Maankäyttöpäätökset ovat maankäyttöä tai rakentamista ohjaavia tai rajoittavia viranomaisen päätöksiä, jotka kytkeytyvät kuntien ja maakuntien työhön. Niitä ovat esimerkiksi asema-, yleis- ja maakuntakaavat, muut maankäyttöön liittyvät suunnitelmat ja rajoitukset sekä rakennusluvat.

Hanke jakaantuu kolmeen vaiheeseen, joista kaksi ensimmäistä ajoittuvat keväälle 2019. Ensimmäisessä vaiheessa määritellään digitaalisten maankäyttöpäätösten tiekartta ja toisessa vaiheessa tarkennetaan konkreettiset lyhyen ja pitkän aikavälin toimenpiteet. Kolmannessa, syksylle ajoittuvassa vaiheessa toteutetaan valitut toimenpiteet. Hanke toteutetaan maankäyttö- ja rakennuslain kokonaisuudistuksen sekä uuden tiedonhallintalain asettamien edellytyksien ja mahdollisuuksien mukaisesti.

Lisätietoja

Hanke tehdään yhdessä kuntien, maakuntien ja muiden alan toimijoiden kanssa. Hankkeen etenemistä voi seurata hankkeen kotisivuilla sekä Twitterissä tunnisteella #maankäyttöpäätökset.


Lisätietoja Tulevaisuuden maankäyttöpäätökset -hankkeesta ja kyselystä:

Yksikön päällikkö Sonja Aarnio, Ramboll Finland Oy

etunimi.sukunimi@ramboll.fi 

Erityisasiantuntija Juha Nurmi, ympäristöministeriö p. 0295 250 181

Projektipäällikkö Satu Taskinen, ympäristöministeriö  p. 0295 250 130

etunimi.sukunimi@ym.fi 


Perustiedot

Julkaistu: 15.4.2019

Aiheet:
  • #asuminen ja rakentaminen
Kunnat:

Liitteet

Ilmianna