Siirry sisältöön

Vastaa ja vaikuta: millaisia ovat tulevaisuuden maankäyttöpäätökset?

Puhekupla 1
Keskustelu | ympäristöministeriö
Keskustelu on päättynyt

VASTAA JA VAIKUTA:

MILLAISIA OVAT TULEVAISUUDEN MAANKÄYTTÖPÄÄTÖKSET?

Ympäristöministeriö on käynnistänyt vuoden 2019 alussa Tulevaisuuden maankäyttöpäätökset -hankkeen, jonka tarkoituksena on edistää maankäyttöpäätösten digitalisointia, tietojen valtakunnallista käytettävyyttä ja tietoon perustuvaa päätöksentekoa.
Hanke parantaa maankäyttö- ja rakennussektorilla mahdollisuuksiamme vastata aikamme merkittävimpiin haasteisiin, kuten ilmastonmuutokseen, kaupungistumiseen ja luonnon monimuotoisuuden turvaamiseen.

Hanke kokoaa yhteen toimenpiteet, joita tarvitaan muutoksen aikaansaamiseksi lyhyellä ja pitkällä aikavälillä. Hankkeessa on keskitytty erityisesti kuntakaavoituksen, tonttijaon, kiinteistönmuodostuksen ja rakentamisen luvituksen välisiin tietovirtoihin sekä niihin liittyvien päätös- ja lähtötietojen kansalliseen saatavuuteen.

Keväällä 2019 hankkeessa määriteltiin maankäyttöpäätösten digitalisaation tavoitetila, tiekartta ja sitä tukevat toimenpiteet. Parhaillaan työstetään tiekartan ensimmäisiä toimenpiteitä maankäytön suunnittelun ja rakentamisen digitalisaation edistämiseksi. Hankkeen tuloksia tullaan hyödyntämään niin maankäyttö- ja rakennuslain kokonaisuudistuksessa kuin hallitusohjelmassa esitetyn rakennetun ympäristön valtakunnallisen digitaalisen rekisterin ja tietoalustan toimeenpanossa.

Osallistu kyselyyn 26.11. mennessä

Toivoisimme näkemyksiänne alustavista linjauksista ja ratkaisuesityksistä. Kysely on avoinna 26.11.2019 saakka. Palaute on maankäyttöpäätösten digitalisoinnin edistämisen kannalta ensiarvoisen tärkeää. Palaute käsitellään ja huomioidaan hankkeen kehitystyössä.

Linkki kyselyyn: https://link.webropolsurveys.com/S/DC4209E860D6F2CD  


Lisätietoja

Hanke tehdään yhdessä kuntien, maakuntien ja muiden alan toimijoiden kanssa. Hankkeen etenemistä voi seurata hankkeen kotisivuilla sekä Twitterissä tunnisteella #maankäyttöpäätökset.

Lisätietoja Tulevaisuuden maankäyttöpäätökset -hankkeesta ja kyselystä:

  • Yksikön päällikkö Sonja Aarnio, Ramboll Finland Oy etunimi.sukunimi@ramboll.fi 
  • Erityisasiantuntija Juha Nurmi, ympäristöministeriö p. 0295 250 181, etunimi.sukunimi@ym.fi

Liitetiedostot

Perustiedot

Päättynyt: 26.11.2019

Liitteet

Ilmianna

Vastaa kyselyyn 26.11.2019 mennessä

Käyttäjän profiilikuva - pilvinummi2

@pilvinummi2
14. marraskuuta 2019 kello 12.10.44

Tämän kyselyn kautta kerätään näkemyksiä Tulevaisuuden maankäyttöpäätökset -hankkeen alustavista linjauksista ja ratkaisuesityksistä. Kysely on avoinna 26.11.2019 saakka.

Linkki kyselyyn: https://link.webropolsurveys.com/S/DC4209E860D6F2CD