Siirry sisältöön

Kommentoi suositusta: viistoilmakuvien ja 360-mobiilikartoituskuvien valinta ja tilaaminen

Puhekupla 1
1.11.2019 | Maanmittauslaitos
None

Kansallinen maastotietokanta (KMTK) -ohjelmaan kuuluvassa Uudet kuvamittausteknologiat -projektissa on tuotettu suositus viistoilmakuvatuotteiden ja 360-mobiilikartoituskuvien valintaan ja tilaamiseen. Suositusten tarkoitus on auttaa kuntia uusien tekniikoiden käyttöönotossa helpottamalla tehtäviin sopivien aineistojen tuotantoa, valintaa ja tilausta. Suosituksen luonnos on kommentoitavana 22.11.2019 saakka.


KMTK-Uudet kuvamittausteknologiat oli vuosina 2018-2019 käynnissä ollut Maanmittauslaitoksen esiselvitysprojekti. Projektissa selvitettiin miehitetyistä lentokoneista tehtävän viistoilmakuvauksen ja ajoneuvoista tehtävän 360-mobiilikartoituskuvauksen käyttöä tiedonlähteinä paikkatiedon tuotannossa kunnissa osana kansallista maastotietokantaa.

Projektin yksi tavoite oli suositusten antaminen uusiin kuvamittausteknologioihin perustuvaa kuvatuotantoa ja -tilausta varten. Suositusten tarkoitus on auttaa kuntia uusien tekniikoiden käyttöönotossa helpottamalla tehtäviin sopivien aineistojen tuotantoa, valintaa ja tilausta. Erityisesti keskeisiä tavoitteita ovat selvittää viistoilmakuvausten ja 360-mobiilikartoituskuvausten käyttötapaukset sekä määritellä kuhunkin käyttötapaukseen soveltuvat aineistot.

Suositusluonnos on nyt kommentoitavana. Luonnos löytyy tämän kommentointipyynnön liitteenä. Kommentteja kaivataan etenkin laatusuosituksiin, mutta otamme mielellämme kommentteja vastaan suositusluonnokseen kokonaisuudessaan.

Kommentteja suositusluonnoksesta voi jättää Otakantaa.fi-palvelussa 22.11.2019 saakka. Kommentit käsitellään projektiryhmässä ja ensimmäinen versio suosituksista valmistuu vuoden loppuun mennessä.

Lisätietoja: Projektipäällikkö Teemu Mielonen, etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi


Perustiedot

Julkaistu: 1.11.2019

Omistajat: Yhteyshenkilöt:
Aiheet:
  • #asuminen ja rakentaminen
Kunnat:
Ilmianna