Siirry sisältöön

Kaavakarttaluonnos

Puhekupla 3
Keskustelu | Keskustan Vihdin kuntayhdistys ry
Keskustelu on päättynyt

Keskustelu liittyen dokumentteihin

Kaavakarttaluonnos

Kaavaluonnosmerkinnät

Perustiedot

Päättynyt: 15.1.2020

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Vain kirjautuneet käyttäjät voivat osallistua tähän keskusteluun

Kylät

Profiilikuvan paikka

@MTGrajewski
27. joulukuuta 2019 kello 22.57.13

Onko useita kyliä jätetty tietoisesti pois ja siten ne vähitellen tapetaan kun ei niihin saada rakennuslupia.
Otetaan vaikka esimerkiksi Irjalan ja Koikkalan kylät. Irjala on merkitty jalokivellä, Koikkalaa ei ole kartassa, ne ovat kuitenkin elinkelpoisia kyliä. Koikkalan jälkeen tulee Härtsilä, sitäkään ei ole olemassa kartassa.
Mielestäni Kirkonkylä on arvokkaampi kuin Nummela historiallisesti ajatellen, palauttakaa kirkonkylä sille kuuluvaan asemaan ja lopettakaa Nummelan lemmikki asema.

Käyttäjän profiilikuva - paavo_muranen

@paavo_muranen
7. tammikuuta 2020 kello 15.39.33

Näistä kylien saamisesta Vihtiläisiin karttoihin on väännetty pitkään ja hartaasti. Ei haittaisi mielestäni lisätä kylien nimiä karttoihin vahvistamaan paikallisuutta ja tunnettuutta. Olisi todella hienoa, jos joka kylällä olisi vielä oma postinumeronsakin, niin mm. tilastojakin olisi helpompi seurata.
Tästä on muuten muitakin kommentteja https://www.otakantaa.fi/fi/keskustelut/397/kommentti/6273/


Selki "kylätimantti"

Profiilikuvan paikka

@Selkiläinen
14. tammikuuta 2020 kello 14.28.11

Selissä näemme käytännössä kuinka kylien yhteisöllisyys ja asukastyytyväisyys vaikuttaa asukasmäärän kehitykseen. Selissä on useita isoja taloja tullut myyntiin, kun asukkaat ikänsä myötä hakeutuvat keskuksiin. Taloja ostavat ja asuttavat lapsiperheet. Elämä kylissä noudattaa omaa sykliään. Suurin osa suomalaisista haluaa asua maalla. Se tarkoittaa väljää tilaa, isoa tonttia.
Kun puhutaan palveluista, niin Selissä on kaksi isoa yhdistysten omistamaa taloa tapahtumien järjestämiseen. Meillä on viikottain kudontaa kangaspuilla, 4h kerho, asahijumppa, torstaitupa (edullinen ruokailu), jenyttelyjumppa, perhekerho, kirjallisuuspiiri, lisäksi satunnaisia kursseja. Meillä on kirjasto ja kaksi leikkipuistoa, kenttä liikuntaa varten. Vuosittain järjestetään pääsiäiskokko, kylän siivoustalkoot, taimien vaihtoa, avoimet kylät-tapahtuma, kesäkahvila (kesäsetelillä palkatuille nuorille), tansseja, komeiden kokoontumisajot, kekri, isänpäivälounas, joulujuhla, kauneimmat joululaulut. Reko rinkikin on juuri käynnistetty. Kuntaa emme ole näillä vaivanneet.
Selissä on useampia isoja työnantajia ja runsaasti pienyrittäjiä. Työpaikkaomavaraisuus on hyvällä tasolla. Maanviljelystä on myös, luomua ja perinteistä.
Toivomme jatkossa rakennuslupia väljään rakentamiseen. Tilaa olla ja elää siellä missä asuu. Tervetuloa katsomaan kuinka homma onnistuu meiltä.