Vihdin seutuliikenne 2020 kuntoon ja turvaamaan koulu- ja työmatkat

Puhekupla 37
8.2.2020 | Keskustan Vihdin kuntayhdistys ry
Hanke on päättynyt. Yhteenveto:

Vihdin seutuliikenne ja yhteydet kylistä Nummelaan ja takaisin meni  luovasti rikki vuoden alussa. Nuorilta, jotka liikkuvat paljon julkisilla odotetaan kahtalippua ja ennen hyvin toimineen linjat pakotetaan ajamaan tyhjinä, kun joko jatkoyhteys tai alkupätkä vaatii erillisen lipun.
Päästäkseen naapurikuntiin esim. Lohjalle ja Karkkilaan on kk-lippujen kustannus erittäin suuri, johtuen siitä, että ei ole yhtenäistä Länsi-uudenmaan lippua ja lippujen hinnoittelussa ei erityisryhmiä käytännössä tunnisteta.
Vihdissä on kuitenkin annettu palvelulupaus joukkoliikenteelle, joka on käytännössä rapautunut nyt toimimattomalle tasolle olemassaolevien linjojen osalta. Poliittinen keskustelu, kuten tässäkin hankkeessa näkyy kielii erittäin voimakkaasta vastakkainasettelusta asiassa, missä joukkoliikenteen ennakoiva alasajo ei voi olla käytännössä kenenkään etu myöskään pitkässä juoksussa.
Tarvitaan poliittista yhteistyötä ja tahtoa ratkaista tämä asia niin, että Vihtiläisillä nuorilla ja erityisryhmillä on järkevät joukkoliikenneyhteydet myös jatkossa.
Vihdin houkuttelevuuteen vaikuttaa myös se, miten Vihtiläinen joukkoliikenteen suunnittelu näkyy Vihdin omilla sivuilla. Olisi hyvä, jos Vihdin linjastot pysäkkiluetteloineen ja aikatauluineen olisi hintoineen keskitetysti löydettävissä Vihdin omilta sivuilta.

Myös Vihdin joukkoliikenteen kehittämiseen liittyvä osallistaminen on asia johon toivoisi panostusta, nyt tiedottaminen on käytännössä hoidettu bussikuskien kautta, nuori nousee bussiin ja bussikuski sanoo, että et pääse tuolla lipulla jatkoyhteydelle Nummelaan. Osallistamiseen näissä suunnittelu- ja kartoitustavoissa suositeltavaa olisi käyttää tätä otakantaa.fi palvelua, koska se on ilmainen ja toimii riittävän hyvin ja siihen voi osallista ilman ikärajaa kuntalaiset, järjestöt ja kunnan virkamiehet virkamiestunnuksin.

vihti seutuliikenne tilanne

2020 on Länsi-Uudenmaan seutuliikennelippu muuttunut Vihdissä niin, että koulumatkalaisilla matka saattaa katketa tai osa julkisen liikenteen vuoroista ei kuulu lipun piiriin.
Käytännössä siis kouluun, töihin ja takaisin ei pääse.

Mitä mieltä olet - ota kantaa!
https://www.vihti.fi/blog/2019/11/28/lansi-uudenmaan-seutulipun-kaytto-jatkuu-vuonna-2020/Perustiedot

Päättynyt: 8.2.2020

Aiheet:
  • #liikenne
Kunnat:
  • Vihti

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Twitter

Ei hakutuloksia Twitteristä.