Siirry sisältöön

Turenki

Puhekupla 10
Keskustelu | Janakkalan kunta
Keskustelu on päättynyt
 • Etsivä nuorisotyö tai nuorten syrjäytymisen ehkäisy tai muuta nuorille suunnattua.
 • Liikenneturvallisuuden parantaminen, mm lisää nopeudennäyttötauluja.
 • Myllyojan puistopolun alueen kunnostaminen
 • Lisää roskiksia ja koirankakkapussitelineitä. Omakotitaloasujille muistutusta jäteastiaan liimattavasta koirankakkaroskis-tarrasta.
 • Lisää ulkoliikuntavälineitä ( useita sijaintiehdotuksia)
 • Tapailantien vanhusten rivitalojen ja Tapailakodin alueelle vanhusten yhteiskäyttöön katettu terassi/piharakennelma, johon alueella asuvat vanhukset/laitoksessa asuvat parempikuntoiset ikäihmiset voivat esteettömästi kulkea itse rollaattorin kanssa.
 • Radio-ohjattaville autoille OFF-Road savirata sähkö ja polttomoottori radio-ohjattaville autoille.
 • Nyrkkeilyä nuorille 13v ylöspäin, kuntonyrkkeilyryhmä naisille.
 • Pihatapahtumia, ”tunne naapurisi”-tempauksia. Esim. Tapailassa paljon vanhuksia, heille voisi järjestää keväällä/kesällä pihatapahtuman, esim picnic etc jossa tutustuisivat naapureihinsa ja saisivat luotua sosiaalista verkostoa, sillä ovat yksinäisiä omissa kodeissaan eivätkä tunne toisiaan, eivätkä osaa tutustua.
 • Yhteiskäyttöisiin harrastusvälineisiin. Esim. Sup-lauta, kanootti, soutuvene
 • Ruohonniittokone tai mönkijä millä vetää niitokonetta, ( jota voisi vuokrata esim Turengin uuden frsibeeglfrada niittämiseen)
 • Yhteiskäyttöinen harrastusväline esim. Sup-lauta, kanootti, soutuvene
 • Ohjaajan vetämä maksuton lasten 0-6v. lauantain peuhupäivä kerran kuukaudessa liikuntahallilla.
 • Ikäihmisten ystävä ja ulkoilutus nuorten kesätyönä, sisältäen kunnon perehdytyksen nuorille.
 • Ruokailumahdollisuus kyläkouluilla kyläläisille ja erityisesti ikäihmisille.
 • Kummimummoja ja -pappoja koulutyön tai päiväkotien tai perheiden tueksi

Perustiedot

Päättynyt: 29.3.2020

Liitteet

 • Ei liitteitä
Ilmianna

Tämä koskee kaikkia alueita

Profiilikuvan paikka

kuntalainen
12. maaliskuuta 2020 kello 10.18.47

Ihan tällaisena yleisenä huomiona 1:
Jo aiemmin lähetetyt ideat on esitetty vain tuollaisena listana, emmekä saa nähdä niihin mahdollisesti jätettyjä perusteluja tai lisäselvennyksiä. Ei ole kovin tasapuolista kaikkia ehdotuksia kohtaan, jos ehdotuksen alkuperäinen sisältö jää arvailujen ja kunkin ihmisen mielikuvituksen varaan.

Yleinen huomio 2:
Voisiko kunta selventää linjausta, minkälaisia projekteja rahalla on tarkoitus toteuttaa? Kun tällä hetkellä näyttää, että jotkut ehdotukset lähinnä korvaavat kunnan tekemättä jättämiä perustehtäviä tms. Ei voi olla niin, että tällaisella laastarilla hoidetaan jotain, jonka kunta on jättänyt tekemättä ”kun ei ole rahaa”. Jokaisen kuntalaisen tulisi saada peruspalvelunsa joka vuosi, ei vain silloin kun onnistuu ne voittamaan täältä osallistavasta budjetista!

Profiilikuvan paikka

kuntalainen
26. maaliskuuta 2020 kello 11.39.34

Ja kuten huomaamme, ei kuntakaan panosta siihen keskusteluun. Tällä osallistavalla budjetilla haettiin kai lähidemokratian lisäämistä? Kas kun demokratia vaatii vaivaa - siis sitä, että keskustelua ohjataan ja pidetään yllä. Aito vuorovaikutus on, yllättävää kyllä, vastavuoroista. Ilman edellä mainittuja asioita päädymme huutoäänestysdiktatuuriin, mikä tuntuu olevan Janakkalassa se perinteikäs tapa päättää asioista.

Kunta olisi voinut vaikkapa luvata, että täällä olisi joka päivä tai edes noina aiemmin ilmoitettuina asukasiltapäivinä joku viran puolesta päivystämässä ja vastailemassa kuntalaisten ajatuksiin. Nyt minulla ainakin on lähinnä on tunne, että tänne saa tulla tuuleen huutamaan. EVVK.

Entä olisiko kannattanut vinkata ainakin yläkouluille ja lukiolaisille, että saisivat tätä kautta vaikuttaa kunnan asioihin? Nuorissa on tulevaisuus, vai? Onko siellä kunnassa töissä ketään, joka oikeasti osaisi hyödyntää viestintää ja ottaa yhteyttä eri tahoihin?

Näytä lisää vastauksia

Kuntoiluvälineet

Profiilikuvan paikka

Om@J
21. maaliskuuta 2020 kello 8.48.55

Hyvä idea oli tuo ulkoliikuntavälineet. Lapsille on keinuja yms. Aikuisille olisi hyvä olla myös muutamia välineitä. Ulkoliikunta monipuolistuisi.


Ulkokuntoilulaitteet

Profiilikuvan paikka

Matti
22. maaliskuuta 2020 kello 12.26.13

Ulkokuntoiluvälineitä kyllä kaipaisi kun monessa muussakin kunnassa niitä on. Nykyiset mitä löytyy on joko rikottu ja sitten todella huonossa kunnossa. Tulisi kävelylenkille aktiviteettia lisää kuntoiluvälineillä.


Monta hyvää

Profiilikuvan paikka

Lenkkelijä
24. maaliskuuta 2020 kello 12.25.10

Listalla on monta hyvää ideaa toteutettavaksi. Yleinen siisteys ja yhteisöllisyys ovat tärkeitä asioita kunnan markkinoinninkin kannalta. Roskiksia kaipaan itse ja kaikenikäisille sopivia liikuntavälineitä paikkoihin, joissa tavoitettavuus olisi mahdollisimman hyvä. Kirjaston/liikuntahallin piha-alueelle voisi rakentaa (kamera)valvotun! ulkoliikuntapaikan. Siihen pääsee niin moottoriajoneuvolla kauempaa kuin kävellen tai pyöräillen lähempää. Toki ihan tuolla budjetilla se ei varmaan kokonaisuudessaan synny, mutta löytyisikö siihen yhteisöllisyyttä ja talkoohenkeä mm. urheiluseurojen ja yhdistysten/järjestöjen kautta?


koneista

Profiilikuvan paikka

vinkki maalaiselta
26. maaliskuuta 2020 kello 12.07.43

"Ruohonniittokone tai mönkijä millä vetää niitokonetta, ( jota voisi vuokrata esim Turengin uuden frsibeeglfrada niittämiseen)"
Tuli tästä ehdotuksesta mieleen:
Janakkalassa on vielä maanviljelijöitä, joilta löytyy kalustoa, siis myös niittokoneita. En näe järkevänä, että kunta ostaisi tällaisia koneita (jotka muuten vievät rahaa jatkuvasti eivätkä vain ostonsa verran), kun niitä on saatavilla ihan läheltä. Jos siis frisbeegolfrata kaipaa niittoa, niin soitto maanviljelijälle, joka tekee työn ja saa siitä asianmukaisen korvauksen.

Kunta voisi ylläpitää listaa, mistä mitäkin konetta ja työtilauksen tekijää löytyy.


Pohdiskelua

Profiilikuvan paikka

turenkilainen
28. maaliskuuta 2020 kello 21.30.38

Hyviä ehdotuksia annettu. Osallistavan budjetin tavoitteina on tukea yhteisöllisyyttä, estää syrjäytymistä ja kaventaa terveyseroja. Nyt kun meidän tilanne on erilainen kuin silloin, kun ehdotuksia annettiin helmikuussa, voisiko 7000 e (tai jopa kaikkien alueiden yhteissumman) käyttää jotenkin koronatilanteen negatiivisten vaikutusten minimointiin? Ainakin tavoitteisiin osuisi. Keinoja voisi olla esimerkiksi paikallisten pienyritysten ja muiden toimijoiden esittely tai päivitetty listaus kunnan nettisivuille, verkossa toteutettavat tapahtumat tai juttutuokiot, videoesitysten tuottaminen meidän lähiluontokohteista... Kunnan henkilökunnalla ehkä ajatusta mitä kaivataan?

Yhteinen pihatapahtuma olisi ollut mainio jos voitaisiin kokoontua. Voisikohan tätä jotenkin muokata? Tai järjestää jos syksyllä olisi erilainen tilanne?

Aina voidaan panostaa nuorten hyvinvointiin, mutta en osaa antaa konkreettista ehdotusta miten 7000 euron voisi tehokkaasti hyödyntää nuorten hyväksi.