Siirry sisältöön

Lomituslainsäädännön uudistaminen 2020

Puhekupla 153 Kysymysmerkki 109
18.3.2020 | Sosiaali- ja terveysministeriö
Pihvikarjaa

Lomituspalvelulakeja uudistetaan lähivuosina. Tämänhetkisen näkemyksen mukaan uudistaminen tapahtuisi kahdessa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa lakeihin tehtäisiin rajallisia muutoksia. Toisessa vaiheessa lomituslainsäädäntö uudistettaisiin laajemmin. Muutoksiin vaikuttavat mm. maatalouden rakennekehityksestä aiheutuvat muutostarpeet ja yhdenvertaisuus.

Avoimessa keskustelussa kerätään tietoa maatalouden muutoksen vaikutuksista lomitukseen ja ideoita lainsäädännön kehittämiseksi.


Kysely on suunnattu lomituspalveluiden asiakkaille ja lomitusjärjestelmien kanssa töitä tekeville. Vastaukset pyydetään 10.5.2020 mennessä (vastausaikaa jatkettu). Vastaaminen ei edellytä rekisteröitymistä.

Kyselyyn annetuista vastauksista laaditaan yhteenveto kesän 2020 aikana ja vastauksia hyödynnetään lainvalmistelussa.

Lisätietoa kyselystä antavat: Mikko Rissanen, mikko.rissanen@stm.fi ja Anne Vänskä, anne.vanska@stm.fi

Lainvalmistelu on jatkoa aiemmalle lainvalmistelulle ja lomitustoiminnan kehittämiselle, johon voit tutustua allaolevista linkeistä. 

STM järjesti 18.3.2020 Lomituspalvelujen tulevaisuus - Lomituslainsäädännön uudistaminen seminaarin, joka korona-tilanteen vuoksi pidettiin vain verkkoesityksenä. Verkkoesitys on tallennettu ja sen linkki lisätään myöhemmin tai saat sen tilaamalla mikko.rissanen@stm.fi . Seminaarissa esiteltiin lomituslainsäädännön uudistusta koskevia suunnitelmia. Esitykset ovat liitteenä. Otakantaa-palvelun kysymykset perustuvat seminaarin esitysmateriaaliin.

Kyselyn lisäksi voit osallistua avoimeen keskusteluun ja kertoa kokemuksiasi lomituspalveluiden toimivuudesta ja ideoitasi niiden kehittämisestä. Kyselyosuuden vastaukset näkyvät vain STM:n vastuuvirkamiehille.

Keskusteluosuuden kommenttisi näkyvät palvelussa välittömästi. Asiattomat / loukkaavat kommentit poistetaan palvelusta viikoittain.


Ilmianna