Siirry sisältöön

Lapinlahden luonnonsuojelualue

Puhekupla 2
2.5.2020

Nyt kun olen seurannut Lapinlahden arvokkaan sairaala-alueen tilannetta ja yksi ehdotuksista piti lähteä ideakilpailusta kokonaan pois, niin tekisi mieli ehdottaa seuraavaa: luonnonsuojelualueen perustamista Lapinlahden sairaalamiljöön metsille. Lapinlahden Lähteen nettisivuilla kun on kerrottu että siellä on nähty erilaisia lintuja sekä joitakin harvinaisia lajeja kuten kirvelilattakoi. Lapinlahden luontokohteita on tähän mennessä mainostettu kaupunkiluontokeskuksen sivuilla.


Lapinlahden luontoa ja muutenkaan sairaalapuistoa ei kannata täyttää millään uudisrakentamisella. Ehkä puistoalueelle ja muille Lapinlahden luontokohteille sopisi sekä kota että ulkotaideteos, myös lajeille voisi tehdä joitakin rauhoittumispaikkoja kuten hyönteishotelli, perhospuutarha ja linnunpönttöpuisto.

Tällä tavoin säilyisi puiston alkuperäiset sommitelmat, kulkuväylät, rakenteet ja kasvillisuus ja lisäksi rauhoitettujen lajien esiintymisalueet voisi myös ottaa huomioon.

Lapinlahden alueesta on ollut muutenkin höytyä jopa alueen toimijoille sillä on järjestetty luontotapahtumia ja -työpajoja ja kaupunkiluontokeskusken toimesta on kerrottu alueen luontoa. Uhanalaisista lajeista on jopa kerrottu ja ne pitäisi ehdottomasti suojata.


Perustiedot

Julkaistu: 2.5.2020

Omistajat:
Aiheet:
  • #ympäristö ja luonto
  • #sosiaali- ja terveyspalvelut
  • #kulttuuri ja vapaa-aika
Kunnat:
  • Helsinki

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna