Siirry sisältöön

Ehdotukset osallistuvan budjetoinnin prosessiin 2020

Puhekupla 67
Keskustelu | Oulun kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Tervetuloa tekemään yhdessä Oulusta tulevaisuuden kaupunkia!

Heinä- ja elokuun aikana kerättyjen ehdotusten yhteiskehittäminen on mahdollista tällä sivulla ja

Oulu10:ssä (os. Torikatu 10) järjestettävässä kaikille kuntalaisille avoimessa yhteiskehittämispajassa 14.9.2020 klo 18-20.

Ehdotuksista etenevät 1.-15.10.2020 järjestettävään äänestykseen tämän vuoden aikana 35 000 euron määrärahalla toteutettavissa olevat ehdotukset. Alustava esikarsinta yhteiskehittämispajaa varten tässä linkissä.

Lisätietoja: www.ouka.fi/osallistuva-budjetointi

Huomioitavaa: Tähän keskusteluun kirjoitetut kommentit ovat kaikille otakantaa.fi-palvelun käyttäjille näkyvissä.

Muut osallistujat voivat arvioida ehdotuksia tai esittää kysymyksiä yhteiskehittämistarkoituksessa.

Perustiedot

Päättynyt: 14.9.2020

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Matonpesulaituri kuivalle maalle esim. Tuiran tai Toppilan entisille matonpesu paikoille !

Profiilikuvan paikka

Sisi
21. heinäkuuta 2020 kello 11.37.31

Kävin Oulunsalon kuivan maan matonpesupaikalla ja oli hyvin toimiva pesupaikka kaikilta osin. Lisäksi mukavaa porukkaa paikalla pesemässä mattojaan. Tuli samalla hoidettua sosiaalinenkin puoli nän korona kesänä ! Polkupyörällä mattojen kanssa pesupaikalle meno on hieman pitkä (21 km) jo yli seitenkymppiselle !

Profiilikuvan paikka

Kellolainen
21. elokuuta 2020 kello 10.36.17

Kelloon tarvitaan myös matonpesupaikka kuivalle maalle. Asiaa on käsitelty myös Kellon Asukastuvan kehittämispajassa.


Kirjastoidea

Profiilikuvan paikka

Kulttuurikuikelo
23. heinäkuuta 2020 kello 17.22.55

Ehdotan, että Oulun kaupungin kirjastoihin perustetaan pieni lukemista innoittava myymälä, lahjatavarahylykkö.

Esikuvana taidemuseon Ainoa-kauppa.
Myyntiin toivoisin erilaisia lukemiseen liittyviä asioita kuten tyylikkäitä kirjanmerkkejä, exlibris-ideoita ja vaikka tarratyypisenä ostettavia exlibriksiä (toimisikohan?), kirjakasseja ja -reppuja, vaikkapa lukutoukkia pehmoleluina, suurennuslaseja, lukulaseja, otsalamppuja yölukemiseen, kirjatuki hyllyyn, kyniä ja pieniä muistivihkoja, postikortteja valmiilla aiheeseen sopivalla postimerkillä, pikkukirjasia, oululaisia sarjakuvalehtiä Filpan kautta, Huutomerkki-logolla varustettuja juttuja...mitä vaan sopivaa lukemisen edistämiseksi.

Profiilikuvan paikka

Luen ja kirjoitan
24. elokuuta 2020 kello 16.44.49

Nyt, kun kirjakauppoja ei ole enää kuin Oulun keskustassa ja Kempeleen Zeppelinissä, olisi tosi hyvä saada lukemiseen ja kirjoittamiseen innoittavia asioita enemmän esille myös perinteisen kirjastotoiminnan oheen.

Näytä lisää vastauksia

Ihminen on osa luontoa

Profiilikuvan paikka

Luonto kiittää
26. heinäkuuta 2020 kello 16.20.43

Kaupungin tulisi kaikissa toiminnoissaan pyrkiä säästämään luonnonvaroja eli talojen purkamista tulee vähentää . Peruskorjaus kunniaan!
Myös puistojen/puistometsien tuhoaminen tulee lopettaa. Mannerheiminpuisto ja Kuusisaari esim. esimerkkejä epäonnistuneesta uudistamisesta. Puistoihin kuuluu runsaasti puita ja pensaita! Aukiot eivät ole puistoja.
Hietasaareen riittää Vauhtipuisto nykyisellä paikalla, toista huvipuistoa ei kaivata. Tuiran puistoa ei saa tuhota!
Lääkärille pääsyä helpotettava, samoin sosiaalihoitajalle on päästävä nopeammin keskustelemaan henkilökohtaisista ongelmista.
Kaupungille on nimettävä henkilö, johon voi ottaa yhteyttä virheellisistä esityslistoista ja pöytäkirjoista. Nyt virheet jäävät, kun vastuuhenkilöt eivät omia virheitään korjaa.
Eläinlääkäripäivystyksessä on saatava maksaa laskulla .
Ennen kaikkea toivon, että kaupunki oikeasti kuuntelee asukkaita, nyt kaupunki vain "kuuntelee". Päivin kahvitilaisuudet jonnin joutavia.


Uusia luontoliikuntakohteita Ouluun!

Profiilikuvan paikka

Takaisin luontoon
5. elokuuta 2020 kello 14.25.40

Oulu on luonnon ympäröimä pohjoinen kaupunki, mutta meillä on melko vähän kunnollisia, hoidettuja luontopolkuja. Tänä vuonna niiden tarve ja käyttö on ollut entistä vilkkaampaa ja tarvetta on varmasti tulevaisuudessakin!

Metsissä on toki hauska liikkua muutenkin, mutta luontopoluilla retkeily perheen tai kaveriporukan kanssa on houkutteleva tapa toteuttaa ulkoilua ja edistää fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia.

Saisimmeko siis jonkun uuden kohteen merkittyine reitteineen ja taukopaikkoineen? Löytyisikö joen tai meren rannasta aluetta, jossa olisi vesielementtikin mukana? Letonniemi on kiva, mutta luontopolkuosuus jää siellä heikoksi.

Profiilikuvan paikka

Ilikka
10. syyskuuta 2020 kello 20.09.42

Moottorikelkkailu on myös luonnossaliikkumista ja liikuntaa. Kelkkareitin jatko Kiimingin Teboililta Lähistopille ja Kiimingistä Haukiputaalle olisi paikallaan. Samaa reittiä voi ajaa myös vaikka läskipyörällä. Tällä hetkellä lähin kahvipaikka kelkalla on Yliniimingissä ja jos Haukiputaalle haluaa päästä, täytyy myös kiertää Ylikiimingin kautta ja jokea pitkin. Kiimingistä kun ei reittiä mene joelle.

Näytä lisää vastauksia

Liikuntakokeiluja lapsille ja aikuisille

Profiilikuvan paikka

Mänty
8. elokuuta 2020 kello 15.28.52

Talvisin kaupunki on järjestänyt ilmaisia luistelukouluja lapsille ympäri Oulua, kiitos niistä. Voisiko vastaavaa kesälajeille järjestää koulujen urheilukentillä sekä lapsille että aikuisille? Juoksua, pituushyppyä, jalkapalloa, koripalloa ainakin voisi aika vähin investoinnein ohjata ryhmille. Myös uimakoulut luonnonvesillä olisivat tervetulleita.


Minne rahamme menevät?

Profiilikuvan paikka

Talvipyöräilijä
9. elokuuta 2020 kello 22.29.56

Sivusto nettiin, missä on kaikki yleiset tiet, myös pyörätiet merkattuna. Teistä on tieto mihin kunnossapitoluokkaan ne kuuluvat ja kenen urakoitsijan alueelle. Sääseuranta, josta näkee milloin esim. lunta on satanut niin paljon jotta tiettyyn luokkaan kuuluvat tiet tulee alkaa aurata. Täältä voisi jokainen tarkistaa kuuluisiko kyseinen tie olla aurattu tai hiekoitettu.
Näin saataisiin kaupunkilaisten voimin urakoitsijoiden urakastaan huolehtiminen seurantaan. Tällä hetkellä tuntuu ainakin ettei minkäänlaista seurantaa ja valvontaa ole. Veronmaksajien rahat siirtyvät urakoitsijoiden taskuihin, mutta saavatko veronmaksajat sovitun palvelun?
Kauhulla seuraan talvisin koululaisten matkantaittoa autotiellä, kun pyörätie on auraamatta. Tälläiset vaaratilanteet saataisiin pois, kun urakat huolehdittaisiin asianmukaisesti.
En osaa sanoa mitä tälläinen järjestelmä maksaisi ja mitä sen ylläpito maksaisi. Ajattelen asian kuitenkin niin, että koska kaupunki käyttää veroilla keräämiään varoja teiden kunnossapitoon on meillä veronmaksajilla oikeus vaatia asiallista palvelua ja sopimusten noudattamista urakoitsijoiden puolelta.

Profiilikuvan paikka

Sama huomio
11. elokuuta 2020 kello 11.59.53

Pääpyöräreitit kantaoulun ulkopuolelle ovat niin huonokuntoisia paikka paikoin että jos niitä käyttää todelliseen auton korvaavaan päivittäiseen työmatkapyöräilyyn , niin jatkuva täryyttäminen käy liian raskaaksi. Toisekseen vaikka pääpyöräreitiksi nimetty pyörätie kuuluukin korkeimpaan kunnossa pitoluokkaan, ei urakoitsija pysty edes auraamaan tietä tuon kunnossapitoluokan mukaisesti, kun tiet on niin muhkuraisia. Ensisijaisesti kaupungin tulisi kunnostaa kaikki pääpyöräreitit. Myös kantaoulun ulkopuolella.


Kalimenojan kunnostus melottavaan kuntoon

Profiilikuvan paikka

wesmo
17. elokuuta 2020 kello 11.00.36

Oulussa olisi loistava mahdollisuus saada Kalimenojasta paikallisia ja turisteja vetävä melontareitti. Ehdotan, että Kalimenojaa kunnostetaan niin, että se olisi kanootilla melottavissa olevassa kunnossa koko matkaltaan.

Joki kulkee sen verran läheltä erilaisia asutuskeskuksia, että todennäköisesti joen varrelle pariin kohtaan olisi kannattavaa perustaa kioski tai muu palvelu. Nuotiopaikkoja on jo muutama, mutta niitä voisi myös muutaman lisätä.


Parannuksia kuusisaareen

Profiilikuvan paikka

Nuorekas pappa
19. elokuuta 2020 kello 12.23.32

Kuusisaaren uudistus on ollut erinomaisen onnistunut! Erilaisia liikunnallisia aktiviteetteja on paljon ja lisäksi tilaa on vapaaseen oleskeluun. Kävelylenkeilläni olen huomannut miten suosittu viimeisimpänä alueelle sijoitettu skeittipenkki on. Mielestäni nuorten liikkumista tulisi kannustaa ja Kuusisaareen voitaisiin hankkia toinen skeittipenkki, jotta kaikki skeittaavat nuoret mahtuisivat radalle harjoittelemaan!


Koirapuiston parannus

Profiilikuvan paikka

Koiranomistaja Haukiputaalta
19. elokuuta 2020 kello 13.37.49

Meri-Toppilaan rakennettiin uusi toimivan näköinen koirapuisto (ei toki vielä käytössä). Uuteen puistoon on ulkoiluhäkkeihin lisätty ns. eteiset, mikä estää aitauksesta karkaamisen toisten tullessa sisään sekä antaa tullessa rauhallisen tilan irrottaa koira valjaista tms. sekä lähtiessä taas pukea vermeet päälle. Voisiko vastaavanlaiset eteishäkit saada myös Haukiputaan koirapuistoon? Investointina ei valtava, mutta käytännöllisyys paranisi, eikä "naapurikateus" nostaisi päätään.

Näytä lisää vastauksia

Kierrätyspysäkki Höyhtyän ostarille

Profiilikuvan paikka

Lintulammen asukasyhdistys ry
20. elokuuta 2020 kello 10.51.09

Kierrätyspysäkki Höyhtyän ostoskeskukseen

Tonttu Tärmön Paja Oy:llä on kierrätysmateriaaleista valmistettu linja-autopysäkin katos, jota käytettiin lavasteena ”Diva of Finland” -elokuvassa, jota kuvattiin Martinniemessä.
TTP lahjoittaa pysäkin Lintulammen asukastuvalle, johon suunnitellaan perustettavaksi kierrätyspysäkki. Kierrätyspysäkille voisi tuoda pientavaraa (esim. astioita, pieniä rakennustarvikkeita, kuten heloja, ovenripoja jne.) ja sieltä voisi vapaasti ottaa tarvitsemiaan esineitä ja tarvikkeita.
Tavoitteena on aktivoida alueen asukkaita kierrätykseen. Pysäkki toimisi Välkkeellä harjoittelevien nuorten työharjoittelun tehtäväalustana.
TTP oy.n tuella pysäkkiin tehtäisiin ovet ja hyllyt. Nuoret voisivat muokata pysäkin valmiiksi, maalata ja tehdä houkuttelevan kyltin. Höyhtyän Välke voisi huolehtia aukioloaikoinaan kierrätyspysäkin aukiolosta, siisteydestä ja käytön valvonnasta ympäri vuoden.
Ehdotetaan osbusta kustannettavaksi pysäkin siirto ja pystyttäminen 500 €, tarvikehankinnat 1000 €, pysäkin ylläpitokustannukset 1000 €, nuorten osallisuustoiminnan kulut yms. 500 €, yhteensä 3000 €


Luontopalku ja kuntoilutelineitä

Profiilikuvan paikka

Kellolainen
21. elokuuta 2020 kello 10.47.21

Kiviniemen alueelle olisi hyvä laittaa ja parantaa olemassa olevaa kuntoilu/hiihtoreittiä Virpiniemeen mm. kuntoilutelineillä.
Asiaa on jo käsitelty Kellon asukastuvan työpajassa 17.8.2020

Profiilikuvan paikka

Virpiniemessä viihtyy
12. syyskuuta 2020 kello 15.56.16

Ehdottomasti näin.

Kyllähän täällä viihtyy, mutta ihmettelen miksi Virpiniemessä ei ole kunnollisia kuntoiluportaita ja opiston edessä oleva kuntoilupaikka pitäisi uusia ja päivittää nykyaikaisemmaksi. Alueella käy kuitenkin paljon ulkoilijoita ja ilmeisesti kävijöitä halutaan lisääkin, mutta kyllä aika on ajanut alueen ohi jo viime vuosituhannella. Monipuolisempaa tarjontaa kiitos!
Myös Kiviniemen ja Meriniemen ruimarannoille tarvii uusia penkkejä ja pöytiä missä voisi eväitä nauttia. Pukukopit kaipaavat myös päivitystä.


Säilytä

Profiilikuvan paikka

Jape
25. elokuuta 2020 kello 11.21.12

Rakentamisessa tulee huomioida alueelliset tärkeät puistokokonaisuudet eri puolella kaupunkia. Jos rakentaa pitää, tehtäköön se laajentamalla Oulua, ei valtaamalla jo toimivia alueita. Mikä munaus se tuo Torinrannan rakennushanke on ja kenen toimesta??


Rinki asemien huolto kaupungille.

Profiilikuvan paikka

Marmeli
25. elokuuta 2020 kello 23.01.43

Rinki kierrätys asemat ovat epäsiistejä. Säiliöt ainakin täällä Ylikiimingin Seon pihapiirissä ovat sotkuiset ja ympäristö epäsiisti. Siinä olisi työpaikka työttömälle ajokortin omaavalle kaverille, joka kiertäisi kaikki pisteet läpi vaikka kerran viikossa/kuukaudessa ja ilmoittaisi jos on tarvetta tyhjennykseen. Nyt tuo ilmoitus on asiakkaiden varassa.
Tämä olisi tärkeä ympäristöteko. Puskaradiossa kauhistellaan usein Rinki asemien ympäristöä kun ihmiset vievät sinne mitä sattuu tai ne on säiliöt on täynnä ja likaiset.


Kahviautomaatti kirjastoon

Profiilikuvan paikka

Kiimingistä
26. elokuuta 2020 kello 9.07.49

Kiimingin kirjastoon kahviautomaatti. Olisi kiva lukea esimerkiksi sanomalehtiä aamukahvin merkeissä Kiimingin kirjaston lehtisalissa.


Lisää puita Ouluun

Profiilikuvan paikka

Puumerkki
26. elokuuta 2020 kello 10.11.20

Ehdotan, että kaupunki istuttaa viheralueilleen merkittävästi lisää puita.

Puut sitovat huomattavia määriä hiilidioksidia. Lisäksi ne suojaavat paahteelta, parantavat ilmanlaatua, luovat elinympäristöjä linnuille ja hyönteisille ja tietysti myös ihmiset nauttivat vehreistä näkymistä.

Ehdotan, että kaupunki käy systemaattisesti läpi kaikki viheralueensa, teiden suojaviheralueet ja muut liikennealueiden viherkaistaleet sekä joutomaat, ja tutkii, paljonko uusia puita voidaan istuttaa. Tavoitteena luoda runsaspuustoisia puistoja (vrt. Hupisaaret). Nykiset kentät riittävät pelaamiseen, puistojen avoimia nurmikenttiä ei tarvita nykyisessä laajuudessaan.

Puiden istuttaminen voidaan hoitaa yhdessä järjestöjen kanssa, esim. osana 4H-järjestön Taimiteko-hanketta.

Puut kannattaa istuttaa nyt, jotta hiilensidonta saadaan nopeasti vauhtiin, ja vuonna 2050, kun ilmastonmuutos näkyy Oulussakin yhä pahenevina hellejaksoina, puut ovat jo kasvaneet viilentäviksi ja varjostaviksi suojiksi.

Kaupunki voi myös laskea puut osaksi hiilitasettaan, ja näin päästä nopeammin kohti hiilineutraaliutta.

Julkisten tilojen käsittelyn tulee noudattaa periaatetta: jos toiminta ei erityisesti vaadi muuta, tilassa tulee kasvaa puita.


Podcast tutuksi pop up - tapahtuma, oululaisten tarinat talteen

Profiilikuvan paikka

Podcast
26. elokuuta 2020 kello 15.28.43

Kaikille avoin pop up - tapahtuma, jossa kerätään oululaisten Ouluun liittyviä tarinoita talteen julkaistavaksi myöhemmin podcast-sarjana joko omalla kanavallaan tai oululaisen yhteistyökumppanin kanavalla.
Työpajatyyppinen tapahtuma, jossa kävijä voi halutessaan kertoa vain tarinan tai tutustua podcastin tekoon ideoinnista editointiin asti.
Tapahtuman voisi järjestää esimerkiksi pääkirjaston Laituri-tilassa tai muussa esteettömässä tilassa.
oululaisten Ouluun liittyviä tarinoita voisi tapahtumassa ottaa vastaan myös kirjoitettuna ja tapahtumassa voisi joku, esimerkiksi näyttelijä, lukea tarinan nauhalle.
Tapahtuman tarkoituksena olisi tutustuttaa oululaiset podcastin tekoon sekä kannustaa jakamaan omia Ouluun liittyviä muistoja ja tarinoita.
Tapahtuman tuotantokulut arviolta 6000€, sisältäen kouluttajien palkkiot, laitevuokrat sekä podcastien työstön julkaisukuntoon. Tapahtuma olisi ensisijassa tarkoitus toteuttaa oululaisen kolmannen sektorin toimijan kanssa.

Profiilikuvan paikka

Kts
28. elokuuta 2020 kello 22.59.50

Tämän voisi myöhemmin toteuttaa myös kulttuuripääkaupunki-vuonna ainakin. Mieluummin vaikka joka vuosi. Tässä ilmentyy hyvin se idea, että kulttuuri kuuluu kaikille ja tässä on kaikille asukkaille mahdollista osallistua helposti. Oululaiset tarinat ja ihmiset niiden kertojina on paikalliskulttuuria ja podcast(äänitarina/haastattelu)sen toteuttamiseen hyvä, helppo ja nykyaikainen keino toteuttaa. Lisäksi podcast on myös edullinen keino tuottaa kulttuuria julkaistavaksi ihmisille. Oulun kaupungin omat kanavat tai esim. Siilo-kanava ovat hyviä paikkoja, mistä ihmiset ne löytävät, julkaista nämä podcastit. Budjetti voisi olla hieman isompi, jotta suunnittelu pystytään toteuttamaan perusteellisesti. Lisäksi, jos tätä tehdään myös kulttuuripääkaupunki-hanketta varten niin siihenkin tarvitaan lisää rahaa. Molemmat viimeksi mainitut mukaan luettuna 10000e olisi hyvä budjetti. Sillä rahalla voisi myös vähän mainostaakin tapahtumaa.


Esteetön uimaranta Ouluun

Profiilikuvan paikka

Uimaan
26. elokuuta 2020 kello 17.17.50

Oulussa on tällä hetkellä pyörätuolia käyttävän henkilön erittäin vaikea mennä luonnonvesiin uimaan.

Ehdotan esteetöntä uimarantaa Oulun alueelle. Siihen kuuluu esteetön kulku rantaan (esim leveä pitkospuutyyppinen kulkutie), uimaluiska veteen ja pyörillä oleva uimatuoli.

Uimaluiska ja kulkutie on tulossa esim Helsinkiin, uimatuoli siellä jo onkin.


Kiitos -kampanja Oulun Seudun vapaaehtoisille

Profiilikuvan paikka

VARES-verkosto
27. elokuuta 2020 kello 13.46.55

Kulunut kevät on nostanut esille oululaisten vapaaehtoisten auttajien mahtavan voiman. Ihmiset ovat vapaaehtoisesti auttaneet korona-aikana riskiryhmiin kuuluvia ja muita avun tarvitsijoita. Apua on annettu spontaanina lähimmäis- ja naapuriapuna sekä organisoituna toimintana.

Haluamme yhdessä järjestää erilaisia mahdollisuuksia kiittää. Kiittää voi monella lailla tervehdyksin ( kirje, kortti, videotervehdys) ja tulemalla mukaan kampanjan tapahtumiin eri puolille Oulun Seutua. Yhteisöllisissä tapahtumissa voi tavata tuttuja ja tuntemattomia, tuottaa tervehdyksia ja kohdata vapaaehtoisia.

Haastamme kaikki oululaiset mukaan kampanjaan! Kampanjasta koostetaan video oululaisesta yhteisöllisyydestä.


Aikuisille erityisryhmille kulttuuri-ja liikuntakokeiluja

Profiilikuvan paikka

Kts
27. elokuuta 2020 kello 16.28.51

40-65vuotiaille erityisryhmiin(esim.neurologinen sairaus)kuuluville aikuisille kohdennettuja ilmaisia kokeiluja kulttuurin, taiteen, tieteen ja liikunnan parissa. Tälle ikäluokalle ja ryhmälle ei ole Oulussa paljon erikseen suunnattua matalan kynnyksen toimintaa, joka olisi joko ilmaista tai erittäin edullista. Ehdotan työryhmän perustamista tutkimaan ja suunnittelemaan sekä testaamaan aihetta. Työryhmässä tulisi olla vähintään kaksi ihmistä, jotka itse kuuluvat tähän kohderyhmään ja lisäksi vähintään yksi kaupungin työntekijä oman toimenkuvansa puolesta. Budjetti 10 000e sisältää suunnittelun, tutkimuksen/kartoituksen ja mahdolliset kyselyt, työryhmän palkkiot, testi-kokeilut ja muut mahdolliset kustannukset. Ajankohta 19.10.-31.12.2020

Profiilikuvan paikka

@Kts
28. elokuuta 2020 kello 20.29.44

Tämä projekti vastaisi Oulun kaupungin yhdenvertaisuus ja tasa-arvosuunnitelmaan 2019-2021 etenkin erityisryhmien esteettömälle osallistumiselle. Tuloksia voidaan käyttää hyödyksi myös myöhemmin(viisi vuotta ja enemmänkin tästä eteenpäin). Esimerkiksi kaupungin opastetut kiertokävelyt on tällä hetkellä suunnattu ns.normaalikuntoisille terveille ihmisille. Testiryhmä-/t kokeilisivat käytännössä toimiiko jokin juttu myös heille ja näin kaikki pääsisivät osallistumaan erilaisiin kaupungin tapahtumiin ja vierailemaan kohteissa. Yksi esimerkki on Kierikki, minne ei ole julkista liikennettä käytettävissä eli se ei ole kaikkien saavutettavissa. Näitä kohteita ja niiden esteettömyyttä tai esteellisyyttä työryhmän olisi hyvä myös tutkia ja raportoida.


Palautteen antaminen helpommaksi

Profiilikuvan paikka

Pyöräilevä Matami
27. elokuuta 2020 kello 18.22.35

Voisiko olla yksi puhelinnumero, tai avoin kenttä, johon voi vapaasti kirjoittaa ja josta palaute menee heti eteenpäin esim. Katuvalot sammuneet tältä kadulta, tätä tieosuutta ei ole aurattu, hiekoitettu Jne. Nykyjärjestelmä on kankea ja kun ei edes tiedä kuuluuko joku auraus kaupungille vai muulle taholle.


Yhteiset kuntoportaat Pitkäkankaan mäelle

Profiilikuvan paikka

Mamma75
28. elokuuta 2020 kello 0.10.43

Kuntoportaat ovat huikea mahdollisuus edistää kaikenikäisten kaupunkilaisten lähiliikuntaa. Helposti saavutettavissa olevana kuntoilumahdollisuutena ne tuovat aivan uuden ulottuvuuden sykettä nostavaan liikkumiseen. Ne toimivat myös yhteisöllisenä paikkana, jossa asukkaiden on luontevaa tavata ja vaihtaa ajatuksia. Fyysisen kuntoilun ohella kuntoutuu psyykkinenkin puoli.

Pitkäkankaan koulun vieressä oleva mäki on oivallinen paikka tällaisille portaille.
Alueelta löytyy innokkaita asukkaita, ammattilaisiakin, joiden työpanosta on mahdollista käyttää kuntoportaiden rakentamiseen.


Luontoliikunta kunniaan

Profiilikuvan paikka

Eräjorma
28. elokuuta 2020 kello 8.48.46

Oulussa on upeita luontoliikuntakohteita. Kaikki reitit tulisi siistiä (kaatuneita puita, rikkoutuneita pitkospuita ym) ja opasteet yhdenmukaistaa. Kaikki reitit voisivat olla jollain tapaa toiminnallisia, jolloin ne innostaisivat myös lapsia liikkumaan luonnossa. Esimerkkinä Pilpasuon reitillä olevat ”puuhapisteet”. Reitit tulisi luokitella kävely – esteetön – maastopyöräily- luokituksilla. Tuoda kartat ja alueiden esittelyt erityispiirteet huomioiden selkeästi nettiin näkyviin ja myös englanniksi! Oulussa liikkuu matkailijoita ja täällä myös asuu paljon ihmisiä, joilla suomen kieli ei ole vahva.


Aikuisille erityisryhmille kulttuuri-ja liikuntakokeiluja

Profiilikuvan paikka

@Kts
28. elokuuta 2020 kello 10.25.36

40-65vuotiaille erityisryhmiin(esim.neurologinen sairaus)kuuluville aikuisille kohdennettuja ilmaisia kokeiluja kulttuurin, taiteen, tieteen ja liikunnan parissa. Tälle ikäluokalle ja ryhmälle ei ole Oulussa paljon erikseen suunnattua matalan kynnyksen toimintaa, joka olisi joko ilmaista tai erittäin edullista. Ehdotan työryhmän perustamista tutkimaan ja suunnittelemaan sekä testaamaan aihetta. Työryhmässä tulisi olla vähintään kaksi ihmistä, jotka itse kuuluvat tähän kohderyhmään ja lisäksi vähintään yksi kaupungin työntekijä oman toimenkuvansa puolesta. Budjetti 10 000e sisältää suunnittelun, tutkimuksen/kartoituksen ja mahdolliset kyselyt, työryhmän palkkiot, testi-kokeilut ja muut mahdolliset kustannukset. Ajankohta 19.10.-31.12.2020.


Darts-kerho nuorille

Profiilikuvan paikka

Darts
28. elokuuta 2020 kello 14.43.35

Ehdotan, että nuorille järjestetään ilmainen darts-kerho. Kerho voisi toimia jollain Oulun alueen nuorisotiloista, esim. Puokkarin Nuokkari. Kerhon vetäjinä toimisi vuoden 2019 darts-seura Tuira DC:n heittäjiä. Kerho voisi toimia ohjatusti esim. kerran viikossa, ja nuorten omaehtoinen harjoittelu olisi mahdollista nuorisotilan aukioloaikoina.
Darts lajina kehittää keskittymiskykyä, päässälaskutaitoa, koordinaatiokykyä ja kehon hallintaa. Leikkimielinen kilpailullisuus kuuluu myös osana lajin viehättävyyteen.
Junioritoimintaa ja uusia, nuoria heittäjiä kaivataan myös kisakentille. Nuorten sarjoissa kansallisella tasolla ja isommissakin kisoissa on suhteellisen vähän osallistujia, joten menestymisen mahdollisuudet olisivat hyvät, kunhan lajiin pääsisi tutustumaan siellä, missä nuoret muutenkin viettävät aikaansa. Nuorille tulee tarjota järkevää tekemistä ja mahdollisuuksia tutustua uusiin lajeihin.
Osallistuvan budjetoinnin määrärahoista voitaisiin käyttää pieni osuus harjoituspaikan kustannuksiin (taulu, tausta, valaistus, alustamatto, muutamat tikat varaosineen) n. 500 euroa ja kerho-ohjaajien palkkioihin n. 2h/viikko. Kerho voisi toimia ensin kilpailukauden 2020-21 ajan, n. 20 viikon ajan.


Podcast tutuksi pop up - tapahtuma, oululaisten tarinat talteen

Profiilikuvan paikka

@podcast20
28. elokuuta 2020 kello 16.29.34

Kaikille avoin, työpajatyyppinen pop up-tapahtuma, jossa tutustutaan matalalla kynnyksellä podcastin tekoon ja kerätään samalla oululaisten Ouluun liittyviä tarinoita talteen.
Tapahtuma järjestettäisiin esimerkiksi pääkirjaston Laituri-tapahtumatilassa, jonne kaikilla esteetön ja vapaa pääsy. Mikäli tila ei ole käytettävissä, tapahtuman voisi järjestää jossain muussa helposti saavutettavissa olevassa julkisessa tilassa.
Oululaisilla olisi tapahtuman aikana mahdollisuus tuoda mukanaan omia Ouluun liittyviä tarinoitaan ja joko itse kertoa/lukea tarina ääninauhalle tai jättää kirjoittamansa muistelo/tarina tallennettavaksi myöhemmin podcast-sarjaan esimerkiksi oululaisen näyttelijän lukemana.
Tapahtuma toteutettaisiin yhteistyössä esimerkiksi oululaisen, kolmannen sektorin viestintätoimijan kanssa.
Tapahtumassa olisi mahdollista tutustua podcast-tuotannon eri vaiheisiin ideoinnista editointiin.
Podcastit olisi tarkoitus tapahtuman jälkeen editoida julkaisukuntoon ja julkaista joko omalla youtube-kanavallaan tai oululaisen yhteistyökumppanin kanavalla.
Tapahtuman tuotantobudjetti 6000€


Joutomaista luonnonkukkaniittyjä

Profiilikuvan paikka

Mettiäinen
29. elokuuta 2020 kello 11.12.39

Aihio 1: Kuntalaiset ilmiantavat joutomaita, jonne voi sitten yhteisellä sopimuksella YYPilta (Ympäristötalolta) hake luonnonkukkasiemeniä. Näin voidaan jotenkin olla kartalla.

Aihio 2: Jokin järjestö (Dodo) ottaa tehtäväkseen esivalistaa sissiniittyihin ( halpa harrastus. Kerää vähän siemeniä ja visko joutomaalle. Ei tarvitse kastella eikä mitään.)

Aihio 3. Asukasaktiivit suunnittelevat kaupunginpuutarhurien kanssa ketteriä hyötykasvipuutarhoja. Suunnitelmissa huomioidaan se ettei altistu ilkivallalle. Yksi ihanteellinen paikka voissa olla hoivakotien "takapihat", jolloin kannattaisi hyödyntää myös esteetön pääsy kasvien lähelle.

Profiilikuvan paikka

Johanna
12. syyskuuta 2020 kello 8.56.59

Tienvarsipenkat olisi mahtava saada loistamaan luonnonkukkaniittyinä myös! Tuotaisiin Oulun luonnonläheisyyttä esille tätäkin kautta.


Yhteisötaidepisteet

Profiilikuvan paikka

Hurlumhei
29. elokuuta 2020 kello 11.32.26

Varataan 5000 euroa vapaan taiteen esityspaikoiksi tai pinnoiksi. Tällaisia paikkoja voisivat olla 24 h aukiolevat alikulkusillat, metsät, asfaltoidut alueet.

Pyydetään (ITE)taiteilijoilta installaatioehdotuksia ja aluetoimijoilta sijoituspaikkoja. Eli viisi (ITE)taiteilijaa ja viisi lähiötä. Tonni per lähiö/taiteilija.

Ehdotuksissa huomioidaan kestävyys (ilkivalta, sää) sekä turvallisuus (sitä saa ja voi koskettaa tietysti rikkomatta). Muodot voivat olla moninaiset: ääni, valo, luonnonmateriaalien tuunaus, graffiti, veistos, valokuva.


Oulu-aiheinen pakohuonepeli

Profiilikuvan paikka

Pakohuonepeli
29. elokuuta 2020 kello 16.04.19

Oulu-aiheiselle pakopelitapahtumalle olisi varmasti kysyntää. Ottaisikohan joku nuorisoa edustava taho (mediapaja, nuorisotalot, nuortenjärjestöt) koppia ja lähtisi suunnittelemaan yhdessä nuorten kanssa Ouluun/ oululaiseen tarinaan tai henkilöön kytkettyä, kaikille avointa pakohuonepelitapahtumaa?
Ideana olisi, että nuoret suunnittelisivat pakopelitapahtuman, joka järjestettäisiin esimerkiksi jonakin viikonloppuna. Tapahtuma olisi maksuton ja kaikille kiinnostuneille avoin. Pakopelejä voisi olla muutama, eri ikäryhmille suunnattu, jotta myös perheet pystyisivät yhdessä lastensa kanssa osallistumaan.


Tulvaradio: osallistava kaupunkiradio ja studio Oulun Pikisaareen

Profiilikuvan paikka

Tulva ry
30. elokuuta 2020 kello 20.22.42

Kulttuuriyhdistys Tulva ry ehdottaa, että eläväisen kaupunkikulttuurin, nuorten osallisuuden ja kulttuuripääkaupunkihankkeen edistämiseksi perustetaan kuntalaisille avoin, maksuton ja tekijälähtöinen kaupunkiradio.

Kaupunkiradio toimii matalan kynnyksen julkaisualustana ja kulttuurikokeiluna niin paikallisille kulttuurikonkareille kuin radiotyöstä ja sisällöntuotannosta kiinnostuneille. Paikallisten taiteilijoiden ja yhdistysten tuottaman ohjelmiston lisäksi kaupunkiradio osallistaa myös kuntouttavan työtoiminnan ryhmiä mukaan ohjelmatuotantoon.

Ohjelmisto rakentuu esimerkiksi musiikin erikoisohjelmista, puheohjelmista ja live- esiintymisistä. Kaupunkiradio on kuitenkin tekijöidensä kuuloinen, joten ohjelmakartasta löytyy runsaasti tilaa myös uudenlaisten ohjelmakonseptien pilotointiin. Tulva ry:n aktiiviverkostosta löytyy tekijöitä, jotka ovat tuottaneet ohjelmia mm. Radio Helsingille, Bassoradiolle ja SAYFM-nettiradiolle. Laadukas radiostudio tarjoaa ajan hengessä puitteet myös podcastien tuottamiselle. Kaupunkiradio aloittaa nettiradiona, mutta myös FM- taajuuksille laajentumista puntaroidaan kaupunkiradion kehittyessä. Ei-kaupallisen kaupunkiradion toimintaan osallistuminen on maksutonta.

Kaupunkiradion rakennustyöt aloitetaan jo syystalvena 2020 äänieristetyn, kellutetun radiostudion rakentamisella. Radiostudio rakennetaan Tulva ry:n toimesta Pikisaareen Oulu Urban Culture ry:n pyörittämän Kulttuurilaboratorion läheisyyteen. Tulva ry:n toiminta- arvojen ja kestävän kehityksen mukaisesti radiostudion rakennustöissä hyödynnetään mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleja.

Osallistuvan budjetoinnin määräraha allokoidaan, tilavuokraan (14kk 6000 €), välttämättömiin rakennusmateriaali- ja äänieristehankintoihin (2500 €), studion äänityslaitteiston hankintaan (7500 €) ja Teoston musiikinkäyttölupiin (2250 €).

Anna äänesi osallistavalle kulttuurityölle ja kaupunkikulttuurin edistämiselle, ja tuu följyyn tekemään oululaista kaupunkiradiota!


Tulvaradio: osallistava kaupunkiradio ja studio Oulun Pikisaareen

Profiilikuvan paikka

@Tulva_ry
30. elokuuta 2020 kello 21.01.54

Kulttuuriyhdistys Tulva ry ehdottaa, että eläväisen kaupunkikulttuurin, nuorten osallisuuden ja kulttuuripääkaupunkihankkeen edistämiseksi perustetaan kuntalaisille avoin, maksuton ja tekijälähtöinen kaupunkiradio.

Kaupunkiradio toimii matalan kynnyksen julkaisualustana ja kulttuurikokeiluna niin paikallisille kulttuurikonkareille kuin radiotyöstä ja sisällöntuotannosta kiinnostuneille. Paikallisten taiteilijoiden ja yhdistysten tuottaman ohjelmiston lisäksi kaupunkiradio osallistaa myös kuntouttavan työtoiminnan ryhmiä mukaan ohjelmatuotantoon.

Ohjelmisto rakentuu esimerkiksi musiikin erikoisohjelmista, puheohjelmista ja live- esiintymisistä. Kaupunkiradio on kuitenkin tekijöidensä kuuloinen, joten ohjelmakartasta löytyy runsaasti tilaa myös uudenlaisten ohjelmakonseptien pilotointiin. Tulva ry:n aktiiviverkostosta löytyy tekijöitä, jotka ovat tuottaneet ohjelmia mm. Radio Helsingille, Bassoradiolle ja SAYFM-nettiradiolle. Laadukas radiostudio tarjoaa ajan hengessä puitteet myös podcastien tuottamiselle. Kaupunkiradio aloittaa nettiradiona, mutta myös FM- taajuuksille laajentumista puntaroidaan kaupunkiradion kehittyessä. Ei-kaupallisen kaupunkiradion toimintaan osallistuminen on maksutonta.

Kaupunkiradion rakennustyöt aloitetaan jo syystalvena 2020 äänieristetyn, kellutetun radiostudion rakentamisella. Radiostudio rakennetaan Tulva ry:n toimesta Pikisaareen Oulu Urban Culture ry:n pyörittämän Kulttuurilaboratorion läheisyyteen. Tulva ry:n toiminta- arvojen ja kestävän kehityksen mukaisesti radiostudion rakennustöissä hyödynnetään mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleja.

Osallistuvan budjetoinnin määräraha allokoidaan, tilavuokraan (14kk 6000 €), välttämättömiin rakennusmateriaali- ja äänieristehankintoihin (2500 €), studion äänityslaitteiston hankintaan (7500 €) ja Teoston musiikinkäyttölupiin (2200 €).

Anna äänesi osallistavalle kulttuurityölle ja kaupunkikulttuurin edistämiselle, ja tuu följyyn tekemään oululaista kaupunkiradiota!

Näytä lisää vastauksia

Varjakan talvitapahtuma sekä talvinen Taidepolku!

Profiilikuvan paikka

Varjakan henki
31. elokuuta 2020 kello 8.34.12

Ehdotan Oulunsalon Varjakkaan talvitapahtuman ja talvisen Taidepolun järjestämistä. Varjakka on suosittu ulkoilukohde kesän lisäksi myös talvella, kun meri on jäässä. Talvitapahtumaa on ideoitu Ervastinkylän Kyläyhdistyksessä.

Varjakan talvitapahtumassa pääsee laskemaan pulkkamäkeä lintutornin mäeltä, joka on Varjakan lossin lähellä. Mäen päällä on tulipaikka, jossa voidaan tarjota vaikka makkaraa, pannukahvia ja tikkupullia. Pulkanlaskun ohella voisi olla myös mahdollisuus kokeilla lumenveistoa tai tehdä perinteisiä lumiukkoja.
Kyläyhdistys voisi järjestää ilmaisen evästarjoilun, jos rahoitusta saadaan. Tapahtuma olisi osallistujille ilmainen, jottei se jätä ketään pois rahan takia.

Talvitapahtumassa olisi lumi- tai jäälyhty polku, johon paikalliset asukkaat voivat tuoda oman lyhtynsä. Tapahtuman järjestäjät tekevät myös lyhtyjä ja voisivat opastaa kyläläisiä niiden tekoon sekä koristeluun esim. havuilla. Lyhdyillä voisi valaista koko Varjakantien, sataman alueen tai vaikka tehdä polun meren jäälle. Meren jäällä olevat lyhdyt saattaisivat näkyä jopa Nallikarissa asti! Kauniit lyhdyt ilahduttavat jokaista ja tuovat kaivattua valoa pimeään vuodenaikaan. Lyhtypolku toisi huimasti yhteisöllisyyttä Varjakkaan.

Varjakan metsässä on ollut kesän ajan Warjakan Taidepolku, jonka voisi herättää henkiin talveksi. Taidepolulla on taidepisteitä, joissa pääsee taiteilemaan matalalla kynnyksellä ja luonnonmateriaaleja hyödyntäen. Talvisella taidepolulla olisi paljon heijastimia, jotka johdattavat eteenpäin pimeässä metsässä taskulampun kanssa.
Taidepolun voisi toteuttaa myös Varjakan saareen, jossa jäiden aikaan käy paljon väkeä retkeilemässä! Näin saataisiin elävöitettyä historiallisesti merkittävää saarta virkistymiseen (joka on muuten jäänyt hyvin pienelle panostukselle), jossa on aikoinaan ollut myös taidepolku! Taidepolun toteutus työllistäisi ainakin yhden ihmisen suunnitteluun, toteutukseen ja ylläpitoon. Taidepolulla olisi mahdollista järjestää myös ilmaisia pop-up taidepisteitä.

Ideat sopivat Oulun kulttuuristrategia 2030 sekä Kulttuuripääkaupunki 2026 -ohjelmiin. Varjakassa ei ole tarjolla juurikaan harrastusmahdollisuuksia, minkä takia kaikki tapahtumat ja taide ovat tärkeitä alueen asukkaille. Tapahtumat ja taide houkuttelevat ulkoilijoita myös muualta Oulusta ja tekevät Varjakan ympäristöä tutuksi. Vaikka Varjakkaan ei ole pitkä matka Oulusta (20 km), olemme silti rohkeasti reunalla.
Varjakasta on tulossa luova kylä villin luonnon ympärillä! Talvi tapahtuma ja Taidepolku pystyvät yhdistämään taiteen, luonnon ja liikunnan keskenään.


Pienet koulut tulee säilyttää osana kouluverkkoa (Sanginsuu, Pikkarala ja Keiska)

Profiilikuvan paikka

Turvataan koko Oulun elinvoima
31. elokuuta 2020 kello 10.18.43

Haluamme yhdessä varmistaa koko Oulun elinvoimaisuuden ja kehittyvyyden. Pienet koulut tulee säilyttää osana kouluverkkoa (Sanginsuu, Pikkarala ja Keiska)

Potentiaali kaupungin läheisuudessä olevissa kylissä on valtava!

Kyläkoulut jatkavat toimintaansa ja saavat toimintarauhan.
 Toimintamalli on hyvin toimiva ja takaa lapsille erinomaisen oppimisympäristön.
 Turvaataan lasten oikeudet
 Malli on kustannustehokas huomioiden koko Oulun näkökulman
 Tuo työllisten vetovoimaa ja pitovoimaa Oulun kaupungille.
Sallitaan hallittu rakentaminen kylille.
 Alueelle yleiskaavassa suunniteltu asemakaavoituksen ja maankäytön toteuttamisohjelman edistäminen alueilla
 Rakennuslupien myöntäminen ja rakentamiskiellon päättäminen

Profiilikuvan paikka

Asukas
12. syyskuuta 2020 kello 12.01.44

Muuttohalukkuus Pikkaralaan on valtaisa. Kysyntää on tonteista ja taloista. Postilaatikoihin tipahtelee A4:sia Halutaan ostaa talo tai tontti. Juurikin Pikkaralan idyllinen ja peruskorjattu terve koulu vetää puoleensa nuoria pariskuntia ja perheitä. Kapungin on alettava elävöittää kyliä ja ylipäätään reuna-alueita. Kaavoitus on keskitetty keskustan liepeille ja liian tiheä asutus aiheuttaa tilaongelmia kouluissa ja kalliita kuljetustannuksia väistötiloihin. Kyläkouluja ei saa lakkauttaa vaan kaupungin pitää ulottaa kaavoittaminen myös kyliin ja helpottaa rakennuslupa käytäntöä. Tasaisempaa kaavoitusta ja kylät toimimaan

Näytä lisää vastauksia

Mopopaja ja temppujen harjoittelupaikka Oulunsaloon

Profiilikuvan paikka

Honda Monkey
31. elokuuta 2020 kello 14.40.22

Oulunsalon mopoilevat nuoret tarvitsisivat temppujen harjoitteluun sopivan paikan ja mopopajan/moottorikerhon jossa voisivat kokoontua ja huoltaa mopoja.

Nuorilla ei ole toimintaan sopivia paikkoja, joten kokoontumiset ja temppujen harjoittelut tapahtuvat parkkipaikoilla. Tällöin onnettomuusriski on suuri ja tilanteet kärjistyvät sukupolvien välillä.

Mopopajan toiminnan voisi toteuttaa yhteistyössä seurakunnan ja nuorisopalveluiden kanssa. Mm. Espoossa ja Vantaalla toimintaa on ollut jo monta vuotta.


Oulunsalon Kirkonkylän koulun pihalle skeittielementtejä

Profiilikuvan paikka

Kirkonkylän koulun vanhempainyhdistys ry
31. elokuuta 2020 kello 15.08.28

Kirkonkylän koulun pihalla on kuusi pientä kaupungin omistamaa skeittielementtiä. Paikka kaipaisi kipeästi päivitystä. Suurin tarve siellä olisi halfpipelle eli minirampille.

Mihin kaupungin ohjelmaan tai suunnitelmaan asialla on yhteys?

Sivistysohjelma, Liikkuva Oulu 2026, ”Lisäämme oululaisten terveysliikuntaa ja hyvinvointiaktiivisuutta”

Miten kaupunki voisi ehdotuksen toteuttaa? Liitä ehdotukseesi kustannusarvio sekä arviosi ehdotuksesi
vaikutuksista talouden, yhteisön ja ympäristön kannalta vuoden ja esimerkiksi viiden vuoden aikavälillä.

Halfpipen voi ostaa esim. https://rsparks.fi/kauppa/miniramppi-mikro/ Miniramppi maksaa 6590€ + rahti 190€= 6780€. Rampin kasauksen voisimme suorittaa talkootyönä. Skeittipaikka on aktiivisessa käytössä sekä päivällä koulun välitunneilla että illalla ja laajennus mahdollistaisi useamman henkilön yhtäaikaisen ja monipuolisemman skeittipaikan käytön. Tällä tavalla tuettaisiin lasten ja nuorten ilmaista ja omaehtoista liikkumista. Paikka on myös hyvä uusien ystävyyssuhteiden luomiseen.

Ehdota yhteistyötahoja toteutukseen? Voisitko itse olla toteutuksessa mukana (yhdistys/yhteystiedot)?

Kirkonkylän koulun vanhempainyhdistys ry / Kati Perälä, kirkkiksenvy(at)gmail.com

Perustele miksi tämä ehdotus pitäisi toteuttaa.

Oulun kaupungin tulevaisuuden suunnitelmissa ei ole mitään tämän skeittipaikan osalta. Skeittialue on tälläkin hetkellä pienuudestaan huolimatta hyvin suosittu monen ikäisen keskuudessa ja sopii skeittaajille, scoottaajille ja bmx pyöräilijöille. Muita vastaavia paikkoja ei pyöräilyetäisyyden päässä ole. Uudet skeittielementit vanhojen lisäksi lisäisi paikan monipuolisuutta huomattavasti.


Yhdistyspaku

Profiilikuvan paikka

Sami
31. elokuuta 2020 kello 16.33.11

Tila-auto yleishyödyllisten yhdistysten käyttöön
Oululaisten yleishyödyllisten yhdistysten käyttöön tila-auto (1+8 istumapaikkainen henkilöauto). Tällä hetkellä monen yleishyödyllisen yhdistyksen toimintaa rajoittaa se, että ei ole autoa, jolla liikutella ihmisiä tai isompia tavaroita. Tila-auton käyttö voisi toimia varauslistan kautta. Auto voi olla tonnin-parin ”räpsy” kunhan se on riittävän iso ja siinä on riittävästi istumapaikkoja ja tilaa. Auto voidaan ”tuunata” yhdistysten osaamisen kautta ja sen huolto sekä säilytys voisi tapahtua myös yhdistysten toimesta.


Meri-Toppilan merenrantapuiston ulkoilukäytön tehostaminen

Profiilikuvan paikka

Sami
31. elokuuta 2020 kello 16.43.25

Meri-Toppilan merenrantapuistossa (Frisbeegolf-kenttä) olevan lammen puhdistamien on ollut tarpeen jo useamman vuoden. Lampi on useiden eri lintulajien pysähdys- ja asuinpaikka. Lampi on hälyttävän rehevöitynyt ja se uhkaa luonnon tasapainoa. Puisto on suosittu ulkoilualue, jossa lintujen ihailu ja ruokinta kuuluu monien aktiviteetteihin. Lisäksi puisto tarvitsee ulkoilijoille rauhallisia (frisbeegolfilta suojaisia) istumapaikkoja ja nuotiopaikkoja. Nykyinen tulentekopaikka on melkeinpä keskellä rataa. Pienellä siivoamisella, suunnittelulla ja kunnostuksella puisto saataisiin tasavertaisempaan käyttöön.


Kaupunkikuva siistiksi

Profiilikuvan paikka

Pioni
31. elokuuta 2020 kello 16.51.33

Oulun keskustan yleisilmettä voisi korjata merkittävästi siisteyttä lisäämällä. Keskustassa on viimeisten 5-6 vuoden aikana lisääntynyt jatkuvasti talojen seinien sotkeminen, penkkien sotkeminen, liikennemerkkien vääntely ja sotkeminen, roskisten hajottaminen, pyörien varastelu sekä rikkominen ja niiden jättäminen mitä kummallisempiin paikkoihin jne....

Ehdotan, että kaupunkiin perustetaan "kunnostusnyrkkiryhmä", johon voisi kuulua vaikka työttömiä, nuoria tms työtä vailla olevia työtäpelkäämättömiä, taitavia ja riuskoja tekijöitä. Ryhmän työjohtajana voisi olla henkilö, joka tuntee ja tietää miten paikkoja siivotaan ja korjataan ja joka tuntisi kaupungin ja osaisi porukan vetäjänä valvoa töitä osallistuen porukan mukana itsekin töihin. Paras olisi, jos porukka voisi olla yhtenä tiiminä koossa ja tekisi työt yhdessä. Työjohtaja tietäisi mistä saadaan tarvikkeitä ja missä korjaukset suoritetaan. Työstä ei varmasti olisi puutetta eikä pulaa. Rikkoutuneet ja epäsiistit paikat tulisi nopeasti korjattua, eikä sotkut ja epäsiisteydet olisi viikosta toiseen silmien alla. Sotkuiset paikat eivät ole ilo kellekään, siisteys sitäkin miellyttävämpää!!


tapahtumalainaamo

Profiilikuvan paikka

tapahtumia
31. elokuuta 2020 kello 17.16.51

Erilaiset toimijat ja kaupunkiaktivistit tarvitsevat erilaisia varusteita, jotta heidän on helppo toteuttaa tapahtumia/tekemistä alueillaan. Hankitaan tai tarjotaan käyttöön jo olevia erilaisia varusteita (esim. telttoja, eurolavoja, valoja, pöytiä, tuolia, mattoja, äänentoistojutut, lavapalat, askartelutarvikkeet) ja perustetaan varustelainaamo kaupunkiin.

Profiilikuvan paikka

Kulttuuripalvelut
12. syyskuuta 2020 kello 9.27.10

Tällainen varustelainaamo edistäisi paikallisten kulttuuri- ja tapahtumatoimijoiden toimintaa. Parhaiten se voisi toimia paikallisten kulttuuritoimijoiden yhdessä suunnittelemana ja toteuttamana. Lainaamon pilotti voisi sisältää tilavuokrat, hallinnoinnin sekä ensimmäiset varustehankinnat. Käytännön toteutus tulisi suunnitella tapahtumayhdistysten kanssa ja sitä voisi koordinoida esim. Kulttuurikasarmi Hiukkavaara ry tai Kokardiklubi ry.


Kaupunkimme-festivaali

Profiilikuvan paikka

Kaupunkimme-festivaali
31. elokuuta 2020 kello 18.40.04

Oulu Urban Culture ry:n uusi hybriditapahtuma Kaupunkimme-festivaali nimensä mukaisesti tahtoo rohkaista kaikkia oululaisia mukaan unelmoimaan, suunnittelemaan ja tekemään heidän näköistään kaupunkia ja ymmärtämään minkälainen rooli heillä on kaupungissa.

Kaupunkimme-festivaalin tarkoituksena on koota alleen keskustelua ja kokemuksia kestävästä kaupunkielämästä ja sen kehittämisestä oululaisella näkökulmalla. Festivaali vahvistaa kaupungissamme käytävää dialogia, etsii ratkaisuja ajankohtaisiin kaupunkielämän haasteisiin ja esittelee uusia näkökulmia kaupunkikehittämiseen yhdessä kaupunkilaisten, yhdistysten sekä julkisen ja yksityisen sektorin toimijoiden kanssa.

Se kannustaa kohtaamiseen erilaisissa kaupunkitiloissa ja pyrkii luomaan keskusteluareenan muun muassa kansalaisosallisuudesta ja -aktivismista, kaupunkimuotoilusta ja -suunnittelusta, deliberatiivisesta demokratiasta sekä kaupunkikulttuurista ja -matkailusta kiinnostuneille. Kaupunkimme-festivaali on avoin ja maksuton, pääosin myös ikärajaton tapahtuma.

Kaupunkimme-festivaali tahdotaan toteuttaa marraskuussa 2020: samassa loppuvuoden ajankohdassa Oulussa tapahtuu muun muassa Lumo-valofestivaali. Kaupunkikehittämisen teemoihin keskittyvä festivaali sai alkunsa Oulun kaupungin Kuntalaislähtöinen kaupunkikehittäminen (KAAOS) -hankkeen loppuhuipentumana helmikuussa 2019. Vuodesta 2020 tapahtumaa toteuttaa monimuotoista, eläväistä ja yhteisöllistä kaupunkikulttuuria edistävä, yleishyödyllinen ja voittoatavoittelematon Oulu Urban Culture ry jäsenistöstään kootulla työryhmällä.

Kaupunkimme-festivaali on Facebookissa www.facebook.com/kaupunkimmefestivaali, myöhemmin tulossa myös www-sivut.

Festivaaliohjelma (4000€)
Viestintä ja markkinointi (1000€)


Kulttuurisykkeli

Profiilikuvan paikka

OUC
31. elokuuta 2020 kello 18.52.26

Kulttuurisykkeli on oodi oululaiselle pyöräilykulttuurille. Se paikkaa sykkeleiden jättämän kolon ja tuo maksutonta taidetta kaikkien saataville.

Tämä ainutlaatuinen laatikkopyörä tuunataan liikkuvaksi tapahtuma-alustaksi, joka tuo matalankynnyksen pop up tapahtumia julkiseen tilaan.

Pyörässä on akuilla varustettu äänentoistojärjestelmä, joka mahdollistaa myös liikkuvat tapahtumat. Pyörän voi halutessaan myös parkkeerata lavaksi vaikkapa kadun kulmaan tai puistoon.

Kulttuurisykkeliä tarjotaan maksuttomaan käyttöön kaikille avoimista esiintymisestä kiinnostuneille, sekä alueen kulttuuriyhdistyksille erilaisiin yleishyödyllisiin tapahtumiin käytettäväksi. Pyörää hallinnoi Oulu Urban Culture ry.

Budjetti:
-Sähköistettu laatikkopyörä 3500€
-Akullinen äänentoistojärjestelmä ja mikrofonit 1500€
- Pyörän tuunaus 500€

Yhteensä 5500€

Profiilikuvan paikka

Kulttuuripalvelut
12. syyskuuta 2020 kello 9.23.25

Tämä on hieno idea ja valmis toteutettavaksi.

Näytä lisää vastauksia

Lisää julkisia vessoja

Profiilikuvan paikka

Anja
10. syyskuuta 2020 kello 8.18.20

Toivon Oulun keskustaan lisää ilmaisia tai pienellä maksulla toimivia vessoja, vessojen puute on ollut jo pidempään ogelma.