Siirry sisältöön

Ruskotalon toiminta

Puhekupla 12 Kysymysmerkki 27
7.3.2021 | Ruskon kunta
Hanke on päättynyt. Yhteenveto:

Hyvinvointilautakunta käsitteli Ruskotalon järjestelyitä mm. kokouksessaan 20.8.2020 asiassa § 51.

Tähän liittyen Otakantaa.fi -palvelussa oli avoinna kuntalaiskysely loka-marraskuussa 2020. Kyselyssä oli kaksi osaa: ensimmäinen oli yleinen, avoin keskustelu Ruskotalosta, toinen osa kuntosalikortteihin liittyvä kysely. Kyselyyn saatiin kaikkiaan 27 vastausta.

Avoimessa keskustelussa otettiin kantaa yleisesti tilojen siisteyteen ja tekniseen toimivuuteen, ympäristön turvallisuuteen, käyttäjäryhmien toimintaan sekä Ruskotalolla järjestettävän toiminnan sisältöihin.

Kyselyllä pyrittiin selvittämään mm., onko kuntosalikorttien maksamisessa mahdollista siirtyä kuukausilaskutukseen, jos tarjottaisiin Suurin osa vastaajista joko piti tätä toivottuna uudistuksena tai harkitsisi siirtymistä laskutuksen piiriin. Hieman alle viidennes vastanneista ei kuitenkaan pitänyt vaihtoehtoa mielekkäänä.

Kuukausilaskutus voisi tulla harkittavaksi syksyllä 2021, kun vapaa-aikatilojen ja Ruskotalon ajanvaraus – kulunvalvontaohjelma mahdollisesti vaihtuu ja pyritään löytämään kustannustehokas ratkaisu myös henkilötyön osin. Myös verkkokaupasta oli kysymys: Enemmistö vastanneista piti sitä välttämättömänä. Eduksi katsottiin, että salille pääsisi saman tien, kun on kortin hankkinut. Vapaassa kommenttikentässä toistui toive pidemmistä ja varhaisemmista aukioloajoista. Nämä ehdittiin panna toimeen ennen koronapandemiasta aiheutunutta sulkemista.

Ruskotalosta tehtiin myös julkisten palvelujen muotoilun oppilastyö. Työn tilaajana toimi Ruskon kunnan hyvinvointipalvelut. Oppilastyössä on paljon havainnollisia käytännön esimerkkejä käytäntöjen parantamisesta ja se etsii ratkaisuja myös Otakantaa kyselyssä esiin tuotuihin seikkoihin.

Kuva Ruskotalon tiloista

Ruskotalon käytännöistä ja toiminnasta ei hiljakkoin ole käyty julkista keskustelua tai järjestetty käyttäjäkyselyä, vaikka toiminnan järjestelyt ja monien eri toimijoiden intressit tilankäytön suhteen ovat herättäneet muuten vilkasta keskustelua.


Hankkeen tavoitteena on lisätä paitsi lisätä kuntalaisten ja tilankäyttäjien osallistumisen mahdollisuutta Ruskotaloa koskeviin tuleviin ratkaisuihin, myös lisätä yhteistä tietoisuutta olennaisista ongelmakohdista sekä hakea yhteisiä ratkaisuja.Perustiedot

Päättynyt: 7.3.2021

Omistajat: Yhteyshenkilöt:
Aiheet:
  • #kulttuuri ja vapaa-aika
  • #hallinto ja kehittäminen
Kunnat:
  • Rusko

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna