Keskustelu suunnitelmaluonnoksista

Puhekupla 24
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista mainontaa. 

Perustiedot

Päättynyt: 3.11.2020

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Kehitysehdotus

Profiilikuvan paikka

Asukas
15. lokakuuta 2020 kello 15.28.10

Puistosuunnitelmaluonnos Tapionpuistoon näyttää hyvältä! Koska kyseessä on oleilu ja aktiivipuisto, toivoisin paikalle vielä jotain lapsille, kuten kiipeilytelinettä. Kiipeilyteline voisi olla sellainen, jossa lapset voivat kiipeillä ja nuoret/aikuiset voivat jumpata ja kuntoilla. Kiitos

Ilmianna |

Eri sukupolvien huomionti

Profiilikuvan paikka

Eulaalia
17. lokakuuta 2020 kello 13.22.53

Suunnitelma näyttää hyvältä sen osalta, että Tapiolaan saataisiin reilun kokoinen alue erilaisia tapahtumia varten. Itse toivoisin, että pingispöytien sijaan alueella olisi eri ikäisille sopivia laitteita, jotka eivät suoraan olisi tietyn ikäisille suunniteltu. Olisi myös tärkeää huomioida ilkivalta. Tuolien, penkkien ym. tulisi olla sellaisia, ettei niitä voida liikutella eikä rikkoa. Amfimaisuus nk. Piknikalueella on hyvä. Ei pelkkää tasaista nurmikkoa vaan porrastusta ja selkeitä pöytäalueita tai pitkiä penkkejä, joihin voi myös laskea eväitä. Kiinteä esiintymislava olisi hyvä bonus.

Ilmianna |

Pieni skeittipaikka

Profiilikuvan paikka

Maisku
18. lokakuuta 2020 kello 11.41.36

Aluella asuu paljon lapsiperheitä. Nuoremmille lapsille on Tapiolassa leikkipuistoja, mutta 10+ vuotiaille kaupungin palveluita ei juurikaan ole. Sen takia toivoisin, että monitoimikentän lisäksi Tapionpuistoon tulisi miniramppi skeittaamiseen (ei tarvitse olla betoni, esim. Annantalon etupiha). Pingispöydille tuskin on juurikaan käyttöä. Pingis mahdollisuuksia löytyy Tapiolasta muutenkin.

Miten turvallinen yhteys Tapionraitille toteutetaan? Nyt yhteys näyttää epämääräiseltä.

Ulkokuntoilu välineet olisi myös mukava lisä. Lisäksi funktionaalinen julkinen taideteos ja hyvä häikäisemätön valaistus.

Kiitokset grillipaikoista, toivottavasti ne toteutuvat!

Ilmianna |

Toiminnallisuutta lisää eikä vaan kukkia ja nurmea

Profiilikuvan paikka

Äiti
18. lokakuuta 2020 kello 16.40.12

Vähintään joku kunnon liukumäki/leikkipuisto vehje pienemmille lapsille, eikä mitään ns. Kökköä taideluomusta, jolla ei voi oikeasti edes leikkiä. Pingistä eivät pienet pelaa. Tai sitten vesileikkipaikka kuten Vantaalla Heurekan viereisessä leikkipuistosssa. Tapiolan keskustassa vähän leikkialueita yleisesti. Joku betoninen pooli tai muu skeittaukseen tai skuuttaukseen. Piknik alueelle myös viihtyisää katosta ja kiinteää aurinkolepotuolia. Tehkää siitä syötävä puisto: omeinapuita, marjapensaita jne.

Ilmianna |

Leikkipaikka ja puutarhakaupungin perintö

Profiilikuvan paikka

Tapiolan henki
19. lokakuuta 2020 kello 0.58.05

Hienoa, että Ainoan kauppakeskuksen kylkeen on suunnitteilla puistoalue. Sille on tilausta ja sitä on toivottu!
Muutamia kommentteja ja toiveita:
- Tapionraitti on yksi kaunein pala Tapiolan rakennettua luontoa. Toivoisin Tapionpuistoon samanhenkistä puuston reunustamaa puistotietä. Puusto myös toisi varjopaikkoja puistoon.
- Istuinportaat on kiva idea. Helsingissä Kansalaistorin reunalla Musiikkitalon ja Kiasman välissä olevat nurmiportaat ovat olleet suuressa suosiossa oleskeluun. Tapionpuistossa voisi toimia vastaavat pienemmässä mittakaavassa
- Puistosuunnitelmassa on puute koskien perinteistä lasten leikkipaikkaa. Tällä hetkellä Tapiolan kaupallisessa keskuksessa ei ole sellaista helposti saavutettavaa ja suosittua lasten ulkoleikkipaikkaa, jollainen oli vanha Mini-Tapiola ja sen vieressä ollut kiipeilyteline/liukumäki Heikintorin edustalla. Pienet tapiolalaiset vanhempineen tarvitsevat ehdottomasti uuteen puistoon selkeän leikkialueen, jossa on kiipeilyteline, liukumäki ja/tai keinut tms. Benchmarkata voi esim. Kaivopuistoon toteutettua leikkikenttää, jonka läheisyydessä on myös kiinteitä istuin-pöytäryhmiä ja kauniita istutuksia ja maanpinnan korkeusvaihtelua. Benchmarkattavaksi myös Berliinin puistot, joissa lasten puurakenteiset leikkialueet uppoavat perinteiseen puistoalueeseen
- Benchmarkkausvinkkinä myös Eiran puisto, joka on kuin vihreä, rauhoittava syli, äärettömän kaunis ja selkeälinjainen klassinen puisto puustoineen ja kukkaistutuksineen. Vaastaavanlainen puisto, jossa on myös leikkialue, on myös Töölössä. Se on myös hienosti ympäristöönsä sopiva
- Kannustan suunnittelussa vaalimaan Tapiolan puutarhakaupungin henkeä ja klassisia puistoelementtejä, vaikkakin mukaan tuodaan toiminnallisuutta ja käyttäjiä aktivoivia elementtejä. Kannustan myös Tapiolan henkeen sopiviin innovatiivisiin ratkaisuihin ja ideoihin, jotka toistavat Tapiolan henkeä ja vaalivat sitä ja tuovat esiin Tapiolan omaleimaisuutta. Suunnittelussa pitäisi olla sama intohimoinen tavoite kuin Tapiolan puutarhakaupungin suunnittelussa, että Tapiolaa tullaan katsomaan ulkomaita myöten. Harmikseni olen ollut huomaavinani, että Tapiolan uudistuksessa ei ole tavoiteltu ”suuria unelmia”, Tapiolan puutarhakaupungin sielua on murrettu eikä ennen kaikkea ole tavoiteltu tapiolalaisia ratkaisuja, joilla voisi olla myös nähtävyysarvoa. Toivittavasti Tapionpuistossa toteutuu jotain, mitä ei ole toteutunut Tapiolan keskuksen kokonaisuudistuksessa.
-Mutta jos edes jotain tästä kommentista saisi toteutettua, se on lasten perinteinen leikkialue, kiitos.

Ilmianna |

Skeittipaikka ja leikkivälineet tärkeimmät

Profiilikuvan paikka

Äiti Tapiolasta
19. lokakuuta 2020 kello 9.29.29

Pingispöydät eivät ole kovin toimivia ulkokäytössä; tarvitaan omat välineet ja täysin tyyni sää. Miten suunnitelmassa on huomioitu tuuliolosuhteet? Lisäksi pingispöytä on jo tarjolla Aarnivalkean moduulikoulun pihalla sekä Tapiolan koulun pihalla - eikä niitä juuri edes käytetä. Tapionpuiston toiminnallisuuksi olisi tärkeintä saada jotain esim. mainittu kiipeilyteline lapsille, joka linkittäisi alueen näivettyneeseen Minitapiolaan. Lisäksi isommille edes skeittipaikka, koska lähimmät parkit sijaitsevat kaukana. Skeittipaikka olisi muutenkin tärkeää saada koulujen läheisyyteen eikä esim. Tapiolan urheilupuistoon, jonka lähellä on jo Niittykummun paikka. Kaiken tämän lisäksi pitäisi tavoitella kaikenikäisille Tapiolan henkeen sopivaa aidosti viihtyisää oleskelutilaa; myös aikuisille sopiva kuntoiluväline johon ei tarvita omia urheiluvälineitä olisi hyvä lisä. Kesäkautta olisi hyvä huomioida myös tarjoamalla varjoisia tiloja, jotta koko alue ei olisi yhtä paahteista kenttää. Grillipaikka sopisi mielestäni paremmin vaikka Otsolahden rantaan, mutta ehkä se tuossa keskeisellä paikalla olisi paremmin sosiaalisessa kontrollissa.

Ilmianna |

Nuoret tapiolalaiset otettava paremmin huomioon

Profiilikuvan paikka

Ikuisesti tapiolalainen
19. lokakuuta 2020 kello 9.47.34

Aiemmat kommentit ovat erinomaisia ja haluan myös osaltani vahvistaa, että lapset ja nuoret tarvitsevat Tapiolan keskustan alueelle kunnollisen leikkialueen sekä skeitti/skuuttipuiston.
Pingispöydillä ei tule olemaan mitään virkaa puistossa.
Kannustan kuuntelemaan alueen asukkaita ja toivon, että meille toteutetaan unelmien puistoalue.

Ilmianna |

tapion puisto

Profiilikuvan paikka

marja
19. lokakuuta 2020 kello 12.41.25

Hei, pitäisi miettiä alueen käyttöä koko vuodeksi, sää huomioiden. Pingispöydät eivät ole hyvä idea. Ulkoliikunta laitteita olisi kiva olla runsaasti, niitä voi käyttää läpi vuoden.
Westendin rannalla on vain muutama ja ne ovat lasten käytössä. Penkit ja pöydät sellaisia ettei niitä pystytä siirtämään muualle eikä voitaisi tuhota.
Kiitos
Marja

Ilmianna |

Tapion puistoon leikkipaikka ja ulkoliikuntapaikka

Profiilikuvan paikka

Tapiolasta
19. lokakuuta 2020 kello 14.30.39

Tällä hetkellä Tapiolassa Ainoan vieressä oleva ulkoliikuntapaikka joudutaan ilmeisesti jossain vaiheessa purkamaan rakennustyömaan alta pois. Siellä olevat erittäin laadukkaat ulkoliikuntavälineet voisi siirtää Tapion puistoon.
Lisäksi puistosuunnitelmassa olisi hyvä olla myös ulkoleikkipaikka lapsille, vaikka samaan tyyliin kuin alkuperäinen Heikintorin edusta oli aikoinaan tai nykypuistoista Meripuisto Helsingin Eirassa voisi olla hyvä malliesimerkki.

Ilmianna |

Skeittipaikka eikä mitään pingispöytiä

Profiilikuvan paikka

Skeittaaja
19. lokakuuta 2020 kello 15.42.35

Omasta mielestäni edes jonkinlainen skeittipaikka olisi paljon parempi kuin pingispöydät. Pingispöytiä löytyy jo Tapiolan koululla eikä niitäkään käytetä ikinä.

Ilmianna |

Skeitti puisto

Profiilikuvan paikka

Eddersson
19. lokakuuta 2020 kello 16.12.17

Haluaisin uuden skeitti parkin että me päästäisi vilin kaa potkulautailee

Ilmianna |

Skeittiparkki

Profiilikuvan paikka

Skeittaaja
19. lokakuuta 2020 kello 16.45.20

Tapiolaan tarvitaan skeittiparkki koska tapiolan halli maksaa ja ei pääse scoottaajat tapiolaan tarvitaan kunnon betoni tai vaneri skeittiparkki. Ja missään lähellä ei ole hyviä skeittiparkkeja ja todella moni haluaa skeittiparkin.

Ilmianna |

Skedeparkki

Profiilikuvan paikka

Adhdd
19. lokakuuta 2020 kello 16.53.00

Skeittiparkki koska tapiolassa on paljon skeittaajia joilla ei ole mahdollista liikkua helposti skeittiparkeille ja on paljon hauskempaa mennä lähiskeittiparkkiin kun 20min julkisilla jonnekin skeittiparkkiin joka on kuitenkin huono ja sitten 20min takaisin.
Ja ylipäätään skeittiparkki houkuttaisi lisää nuoria liikkumaan joka on ollut ongelma

Ilmianna |

Haittaakin voi muodostua

Profiilikuvan paikka

foo
20. lokakuuta 2020 kello 14.47.40

Otan nyt väkisinkin joihinkin asioihin nimby-kannan - jos skeittaajilla on oikeus tuijotella napaansa, kai minullakin on.

Skeittaus on puisto- ja kaupunkiympäristössä merkittävä melunaiheuttaja. Olkoon asiasta mitä mieltä tahansa, eivät skeittaajat esim. kivikaupunkiympäristössä lisää kolinallaan muiden viihtyisyyttä tippaakaan, ja usein joka ainut kivireunus vallataan temppuilualueeksi jos siihen mahdollisuus avautuu. Mielestäni tämän tukeminen nimenomaan Tapionpuiston alueella ei ole mielekästä, eivätkä rampit (ellei niitä rakenneta betonista, jolloin niistä tulee massiivinen osa kokonaisuutta) paranna kaupunkikuvaa. Melu olisi joka tapauksessa muille, varsinkin vanhemmille puiston käyttäjille ja naapurissa sijaitsevan ravintolan asiakkaille haitta. Liikuntapaikkoja jossa tämä aktiviteetti voitaisiin järjestää löytyy nähdäkseni helposti kävelyetäisyydeltä muualtakin. (Oletan myös että alueen viettävä maapohja ja lopulta rajallinen koko tekisi skeittialueen pystyttämisestä alueelle liian ahdasta.)

Joidenkin kommentoijien nostama pointti pingispöytien epäkäytännöllisyydestä tuuliolosuhteiden suhteen on validi. Pääkaupunkiseudulla lähellä merta tuulee lähes aina niin paljon ettei ehdotuksessa ole hirveästi mieltä.

Kolmanneksi olen grillauspaikkojen suhteen siinä määrin skeptinen että suosittelisin jättämään ne rakentamatta. Käsittääkseni nurmikentän laidoilla ja ainakin Ainoa-kompleksin neloskerroksessa - ei kovin kaukana - sijaitsee Ainoan, terminaalin, parkkitilojen ja asuntojen ilmanottoaukkoja. Grillaus voisi varsinkin tyynellä ilmalla aiheuttaa haju- ja pienhiukkashaittoja näillä alueilla joilla muutoin pyritään ylläpitämään niin hyvää ilmanlaatua kuin mahdollista. Jos grillaus sijoittuisi lähinnä alueen länsilaidalle, siitä voisivat päätyä kärsimään myös aukiolla sijaitsevat ravintolat ja/tai kahvilat. Itälaidalla haitta olisi toki pienempi, mutta niinä harvinaisina tyyninä päivinä ei välttämättä mitenkään merkityksetön - vertailukohtana tulevat mieleen Silkkiniityn ympäristössä sijaitsevat puusaunat, jotka voi joskus haistaa luokkaa kilometrin päästä. Tapionaukion lähiympäristön taloyhtiöt sallivat ihan syystä vain sähkögrillauksen.

Muutoin itselläni ei ole ehdotuksen tai siihen annettujen kommenttien suhteen juurikaan sanottavaa.

Ilmianna |

Eri-ikäisille lapsille leikkialue, kauniit istutusalueet

Profiilikuvan paikka

Perheellinen
21. lokakuuta 2020 kello 20.11.01

Ainoassa tulee asioitua perheen kanssa niin kaupoissa kuin ravintoloissakin. Pienempien ja vähän isompienkin lasten kanssa reissu sujuisi entistäkin mukavammin, jos alueella olisi leikkipaikka minitapiolan lisäksi. Minitapiola on välillä melko täynnä ja isompien lasten käsittelyssä pyörät hajoavat. Joku kiipeily/parkour teline ja esim. keinut palvelisivat eri-ikäisiä lapsia. Hyvä esimerkki toimivasta puistosta kaupungissa on Helsingin Kampissa Lastenlehdon puisto, jossa on myös erityisen hyvin toteutettu monipuolinen ja kaunis kasvisto kukkineen, pensaineen ja puineen. Jotain samankaltaista sopisi hyvin tännekin. Ei pingispöytiä eikä grillejä vaan tapiolahenkisiä pöytäryhmiä ja mukavia istuskelupaikkoja kaiken ikäisille, joissa voisi nauttia eväitä tai take away ruokaa Ainoasta haettuna. Nurmikenttä myös kiva pelailuun /juoksenteluun. Myös pieni hiekkakenttä esim. Petanquen pelaamiseen voisi olla hyvä lisä.

Ilmianna |

Suunnitelma on suurelta osin pettymys

Profiilikuvan paikka

I <3 my Tapiola
22. lokakuuta 2020 kello 14.57.56

Asukkaita osallistavien työpajojen jälkeen tämä suunnitelma on pettymys. Alueelle tarvitaan lisää toiminnallisuutta, pingispöydät eivät ole enää tätä päivää. Mini-Tapiolan sijainti myös mietityttää, kun sitä lupailtiin uudelleensijoitettavaksi tähän nykyiseltä postimerkin kokoiselta alueelta. Monitoimikenttä on suunniteltu tehtäväksi keinonurmesta eli suomeksi muovista, joka ei tässä kohtaa näytä eikä tunnu miellyttävältä. Oleskelunurmea, eli oikeaa kasvavaa nurmikkoa, on vain pieni palanen reunalla. Keinonurmesta valuu mikromuovia hulevesien mukana muutenkin kuormitettuun Otsolahteen. Esimerkkikuvissa ei keinonurmea yllättäin näy. Selityksenä ilmeisesti oli, että luonnonmukaista nurmea ei pysty pysäköintikannen päälle istuttamaan, mutta sitten kannattaisi miettiä jotain muuta luonnollista materiaalia.

Ilmianna |

good

Profiilikuvan paikka

@varjomies
24. lokakuuta 2020 kello 19.20.14

lisää yhdysvaltalias ja europpalasita yritystoimintaa mm ydinvoimaa

Ilmianna |

Jääradan siirto Keskusaltaalta Tapionpuistoon

Profiilikuvan paikka

Henri
25. lokakuuta 2020 kello 16.48.53

Hei! Ehdottaisin tekojääpohjaisen luistelualueen sisällyttämistä suunnitelmaan. Nykyinen Keskusaltaan jääpuisto on monessa mielessä epäonnistunut: ilon hinta on aivan liian suuri huomioiden altaan merkitys Espoon kansallisympäristönä. Keskusallas on monta kuukautta vuodessa, eli kesä- ja talvikausien välissä, rumana hiekkakenttänä ja luistelukautenakin sen maisemaa hallitsee luistelurataa ympäröivä sora, sillä luonnonlunta tulee enää harvoin. Silloin kun altaassa on vettä, veden läpi kuultaa rumasti luisteluradan pohja. Tapionpuisto sitä vastoin toimisi fantastisena ja näyttävänä miljöönä luistelulle, hienolla keskeisellä sijainnilla ja maisemilla. Samalla taattaisiin, että uudelle Tapionpuiston ulkoilualueelle tulee käyttöä vuoden ympäri ja vastaavasti Keskusallas saisi olla tarkoituksensa mukaisesti näyttävä vesiallas. Luistelualueen ei tarvitse välttämättä olla rata, vaan se voi hyödyntää ovaalin muotoista monitoimikenttää. Helsingin Rautatientorin suorakulmainen luistinrata on myös hyvin suosittu. Luistelun vaatimat tukipalvelut olisi helppoa järjestää Tapionpuistoon joko sijoittamalla sinne pysyvä kioskityyppinen rakennus, joka palvelisi kesälläkin kahvilana, tai sitten talvikauden ajaksi siirtokelpoinen rakennus.

Ilmianna |

Pingispöydät turhia

Profiilikuvan paikka

Jokke
27. lokakuuta 2020 kello 16.03.10

Suunnitelma kolmesta pingispöydästä on aivan turha. Kyse on tuulisesta paikasta jossa pingis tuskin useinkaan helposti onnistuu. Sitä paitsi kuka kantaa pingismailoja ja palloja aina mukanaan? Korkeintaan yksi pingispöytä riittää. Noin keskeisellä paikalla tulisi keskittyä spontaanisti käytettäviin matalan kynnyksen toimintoihin, esim kuntoilulaitteisiin ohi juokseville lenkkeilijöille, tai lasten leikkivälineisiin. Riittävä tuolien ja pöytäryhmien määrä on myös tärkeää. Sijainti on niin lähellä monia ravintoloita että puisto voi toimia kauniilla ilmalla suosittuna paikkana eväiden ja take-away-ruokien syömiseen.

Ilmianna |

Palaute ja ajatuksia

Profiilikuvan paikka

Poppe
1. marraskuuta 2020 kello 18.20.47

Hieno ajatus koko puisto ja suunnitelmassa paljon hyvää. Rappusmaiset istumapaikat mukavia ja yhteisöllisiä. Yhteys Tuulikinsillalta hyvä. Pöydät ja grillit myös ok.
Ovaali kenttä hyvä - Omaehtoisen oleilun ja tekemisen lisäksi toimintaa siinä voisi olla kesällä ja talvella vaihdellen - esityksiä, liikuntaa, lumihahmojen rakentelua, jääveistostapahtumia, yhteislauluja jne. Eli siinäkin voisi olla mahdollisuus istuskella ( rappusilla?) ja seurata kentän tapahtumia ja/tai osallistua niihin.
Skeittaamista ja Minitapiolaa (tarvittaessa) vähän sivummalla.
Yhteenvetona: aktiviteetteja ja tapahtumia kaikenikäisille., mutta myös mahdollisuuksia rauhalliseen istuskeluun ja oleiluun. Kauneutta istutuksilla.

Ilmianna |

Tapiolan arvoinen puisto

Profiilikuvan paikka

maisema-arkkitehti
3. marraskuuta 2020 kello 21.37.04

Keskeisellä alueella Tapiolan puutarhakaupungin ytimessä puistosuunnitelmalta odottaisi kunnianhimoisempaa otetta ja näkemystä. Paikka on hieno ja sopii puistolle, mutta Tapiolan puutarhakaupungin perinnettä olisi vaalittava ja tarkasteltava kokonaisuutena millaisilla osilla sen arvokkaita puistoja täydennetään. Nyt esitetty ovaalimuoto on ympäristöstään irrallinen ja reuna-alueen istutusalueet vaikuttavat hyvin eleettömiltä. Tekonurmialue saattaisi palvella tapahtumia ja pallonpeluuta, mutta se ei sovi puutarhakaupungin henkeen, eikä ainakaan puistoon, joka liittyy suoraan Leimuniityn kulttuuriympäristöön. Näin keskeiselle paikalle rakennetavasta puistosta voitaisiin järjestää esimerkiksi suunnittelukilpailu. Piirustutuksessa, jossa näkyy laajempi ympäristö ja Leimuniityn kokonaisuus on hyvin näkyvissä, miten vahva kokonaisvisio on ohjannut alueen puistoarkkitehtuuria. Voisiko uusi puisto osoittaa vahvemmin tämän päivän muotoiluvisiota, ja siten rakentaa edelleen Tapiolan puutarhakaupungin arvoa?

Ilmianna |

skeittaamisen puolesta

Profiilikuvan paikka

poikien äiti
3. marraskuuta 2020 kello 21.44.05

Tämä olisi loistopaikka näyttävälle skeitti/skuuttipuistolle! Asuntojakaan ei ole ihan vieressä, ja ympäröivät tiet tuovat jo muutenkin melua. Juuri tällaista aktiivista paikkaa tarvitaan elävöittämään Tapiolan kaupunkikulttuuria.

Ilmianna |

4. marraskuuta 2020 kello 7.17.09. Kommentti poistettu.


Kiitos saamastamme Tapionpuistoa koskevista palautteista

Profiilikuvan paikka

@tanttni
23. marraskuuta 2020 kello 7.54.50

Tapionpuiston asukastilaisuus pidettiin 20.10.2020 klo 17.30-18.30 Tapionpuistossa. Tilaisuuteen osallistui 14 henkilöä. Tapionpuiston puisto- ja katusuunnitelmaluonnos oli nähtävillä kaupungin nettisivuilla, sekä Ota Kantaa -sivuilla 20.10.-3.11.2020.

Palautteissa toivottiin lasten leikkipuistoa, skeittipuistoa, kuntoilu- / lähiliikuntapaikkaa, luistelurataa ja oleskeluun soveltuvia alueita. Grillipaikka sai ääniä puolesta ja vastaan. Pingispöydät katsottiin useissa palautteissa tarpeettomiksi toiminnoiksi.

Tapionpuisto sijaitsee osittain maanalaisen pysäköintihallin päällä, joka rajoittaa teknisiltä ominaisuuksiltaan rakentamista. Tällaisia toimintoja ovat mm. skeitti tai vesiaihe, esim. luistelurata. Esiintymislavan tai kuorolavan sijoittaminen kohteeseen edellyttäisivät tarkempien rakenneselvitysten laatimista. Laululavan osalta kaupunkisuunnittelukeskus ja rakennusvalvonta eivät ole nähneet rakennetta soveltuvaksi puistoon. Suunnittelun edetessä tutkitaan mahdollisuutta sijoittaa tapahtuma-aukio puistoalueelle.

Keskusaltaan luistelurata on tarkoitus säilyttää Keskusaltaassa. Skeitti ja skuuttialuetta on kaavailtu sijoitettavaksi Tapiolan uudistuvaan urheilupuistoon.

Tapionpuisto kuuluu valtakunnallisesti arvokkaaseen kulttuurimaisemaan, Tapiolan puutarhakaupunkiin. Tapionpuisto on osa avointa maisemakokonaisuutta, johon kuuluvat Otsolahden ranta-alueelta Leimuniitty, Kogeninpuisto ja liikenneympyrä. Kaupunginmuseon näkemyksen vahvistamana, tavoitteena on säilyttää puiston avoin maisematila eikä alueelle nähdä sopivan toimintoja, jotka edellyttäisivät aitaamista tai korkeita valaistuselementtejä kuten esim. leikkipaikka, koira-aitaus tai pelikenttä. Satakielirinteen hyväksyttävänä olevassa asemakaavassa on Tuulimäki-puistossa paikka erilliselle leikkipuistolle, jonka toteuttamista tavoitellaan noin viiden vuoden päähän.

Tapionpuistoa koskevassa asemakaavassa ei Tapionpuistoon ole osoitettu rakennusoikeutta. Kiinteiden, pysyvien rakennusten toteutus ei mahdollistu kaavan mukaisesti.
Valaistuksen osalta pyritään puistoon luomaan häikäisemätön ja alueelle sopiva puistovalaistus.

Kohteen jatkosuunnittelun perusperiaatteissa tulee olemaan avoin maisematila, maastonmuotoilu ja kasvillisuus, kulkuyhteydet ja puistomainen valaistus. Oleskeluun sopivia kalusteita esitetään sijoitettavaksi kiinteinä sekä puistokäytävien varrelle että nurmialueille. Erikoisrakenteiden määrä riippuu kohteen rakennuskustannuksista sekä rakenteiden teknisistä ominaisuuksista ja yhteensovittamisesta maanalaiseen rakenteeseen.
Puisto- ja katusuunnitelman valmistuttua luonnos asetetaan nähtäville vuoden 2021 alussa ja viedään myöhemmin teknisen lautakunnan hyväksyttäväksi. Molemmista julkaistaan tiedotteet kaupungin nettisivuilla.

Kohteen rakentamisaikatauksi arvioidaan näillä näkymin vuotta 2022.

Ilmianna |