Siirry sisältöön

Puistosuunnitelman kommentointi

Puhekupla 15
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista mainontaa. 

Perustiedot

Päättynyt: 21.1.2021

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Tehkää hienoa

Profiilikuvan paikka

Viv
11. tammikuuta 2021 kello 10.00.19

Ei mitään luonnontilaisia ryteiköitä kuten Piilipuunpolulla on ojan varressa, vaan kukkia, vaahteroita, tammia, kunnon nätti puisto. Piknik-penkit ja roskikset ois hyvä myös olla.

Profiilikuvan paikka

Tien nimet oikein kiitos.
11. tammikuuta 2021 kello 21.52.35

Toivoisin, että kaupunki osaisi kirjoittaa oikeaoppisesti "Väli-Henttaan tie", kuten tien nimi on, eikä Väli-Henttaantie. Kieliopillisesti oikea versio on väärin, mutta niin se nyt vain kirjoitetaan. Eli korjaisitteko tuon suunnitelmistanne kiitos alkuun!


Nykyinen parkkitila

Profiilikuvan paikka

Kyläilijä
11. tammikuuta 2021 kello 10.58.16

Onko suunnitelmassa tilaa mahdolliselle pienelle vierasparkkikselle eteläpäätyyn? Siinä on nyt pieni hiekkakenttä, jota on voinut käyttää esim. juhlien ajan vieraspaikotuksena, jolloin kapealle ja täynnä liittymiä olevalle tielle ei tarvitse jättää autoja. Autojen jättö tien varteen on myös huono kun jalkakäytäviä ei ole ja jalankulku tapahtuu kadun reunassa. Päiväkodin pihaankaan ei voi päivisin viedä ja sinne ei useamman yo-juhlan vieraat mahdu.


Puistosuunnitelma

Profiilikuvan paikka

Henttaalainen
11. tammikuuta 2021 kello 13.17.11

Kun Henttaan puron linjausta muutetaan ja tuodaan lähelle nykyisiä omakotitalotontteja, niin toivottavasti jälki on parempaa kuin Suurpellossa. Nykyinen Suurpellon mutaoja on kesäisin kamalassa kunnossa, haiseva mutainen rapakko. Hoitoa ei ole, kun tehdään asustusten ja ulkoilureittien viereen uusia veden ohjauksia, niin niitä ei voi jättää ikuisesti "luonnontilaan". Tuurinniityn puiston Tuurinlaakson suunnitelmat näyttää hyvältä, kunhan ei toteutuksen jälkeen jätetä hoitamatta.
Parkkipaikkana pidetty hiekkakenttä on hyvä saada siistiksi puistoalueeksi.


Puisto ok

Profiilikuvan paikka

Henttaalainen
11. tammikuuta 2021 kello 22.35.48

Mutta ei ryteikköä, ja epäilen noita luonnonpurojen keinotekoisia uusia uomia. Pitää tarkoin miettiä toteutusta että se pysyy avoimena ja puromaisena, mutta eihän se pysy jos jossakin kohden virtaus loppuu, hidastuu. Se ryönittyy ja muuttuu haisevaksi roskaviemäriksi kun ihmisetkään eivät osaa olla roskittamatta puistoa, valitettavasti. Parasta laittaa virtaamattomilta osuuksilta puutkeen maan alle. Surkea tuo Suurpellon saastelutakko paikka paikoin. Ja mihin saadaan lasten leikkipuisto joka hyödyttäin myös Lillhemtiläisiä kun heiltä jyrättiin leikkipuisto huit hiivattiin. Vietiin tie ja leikkipuisto!


Penkki ja petankkikenttä

Profiilikuvan paikka

Naapuri
12. tammikuuta 2021 kello 12.09.34

Penkki olisi hyvä, niitä ei läheltä löydy.
Pieni siisti hiekka-kenttä petankin pelaamista varten voisi mahtua siihen risteyksen lähelle hyvin. Kentällä voisi myös edelleen säilyttää siivoustalkoiden aikana jätelavoja.


säästetään rahaa

Profiilikuvan paikka

Ilmastonmuutos
14. tammikuuta 2021 kello 16.17.31

Suren jokaista kertaa kun ihminen puuttuu luonnon tilaan. Suunnitelma on kohtuullinen luonnon tuhoamisen suhteen, mutta parasta olisi, jos antaisimme luontomme olla rauhassa. Ihminen tarvitsee luontoa, luonto ei tarvitse ihmistä. Joka kerta kun kajoamme luonnontilaiseen ympäristöön, karkoitamme sieltä useimmat eläinlajit. Lisäksi jos emme tee mitään, säästämme selvää rahaa laitettavaksi vaikkapa vanhusten ja lasten hyvinvointiin. Ehdoton ei parkkipaikoille! Kivituhka polku 2m leveys riittää.

Profiilikuvan paikka

Ilmastonmuutos
21. tammikuuta 2021 kello 11.06.33

Juntski kirjoitti:

Itseasiassa Suurpellossa ei juurikaan ylimääräisiä pysäköintipaikkoja ole ja sieltä on melko pitkä kävelymatka tänne, jos esim. olisi suuret juhlat ja vieraille tarvittaisiin lisäpysäköintipaikkoja.
Suurpellon pysäköintiongelmat näkyvät hyvin kyllä maastopysäköintinä missä sattuu.
Eli ei niitä pysäköintipaikkoja sillä silmällä tarvitse rakentaa, että joku autolla tulee rakennettavaan puistoon vierailulle.

"jos esim. olisi suuret juhlat ja vieraille tarvittaisiin lisäpysäköintipaikkoja" - tämä on täydellinen esimerkki ihmisten ajattelusta joka on johtanut ilmastonmuutokseen ja laji katoon. Tuhotaan luontoa, että saadaan tilaa autoille jos muutaman kerran vuodessa joku sattuisi haluamaan parkata autonsa juuri tämänkin metsän paikalle. Suuriksen karmeasta, upouudesta parkkitalosta on n. 500m suunnitelulle puistoalueelle! En ole autoilun vastustaja, mutta jotain rajaa.

Näytä lisää vastauksia

puustosta

Profiilikuvan paikka

kestävä kehitys
15. tammikuuta 2021 kello 10.12.36

Hei! Ettehän ole kaatamassa upeita tammi ja kuusi puita alueelta? Olisi hölmöläisten hommaa kaataa upeat puut ja istuttaa tilalle uusia. Alueen tammet ja kuuset ovat sen sielu ja henki!


Hulevedet

Profiilikuvan paikka

Puro kuntoon
17. tammikuuta 2021 kello 21.05.54

Henttaan alueen hulevedet (Väli-Henttaan tieltä) olisi hyvä ohjata tätä reittiä suoraan Henttaanpuroon, eikä kierrättää Lillträskin suon kautta. Puron virtaama paranisi.


Säilytetään luonnontilainen puusto

Profiilikuvan paikka

Ulkoilija
20. tammikuuta 2021 kello 22.29.40

Väliniityn risteyksen kohdalla puistossa on kumpare, jossa kasvaa mäntyjä, koivuja ja kuusia. Tämä alue on kaunis ja tulisi säästää luonnontilaisena. Ohjataan jalankulkuväylä kiinni Väli-Henttaantiessä, jolloin puustoa ei tarvitse kaataa. Tarvittaessa voidaan Väliniityn risteyksen ajoväylää kaventaa tai ottaa tilaa tien länsireunalta, jotta puita kasvava alue voidaan säästää kokonaisuudessaan.

Pieni hiekkakenttä ennallistetaan mäntykankaaksi (muukin kotimainen puusto käy). Ei uutta parkkialuetta, niitä on jo rakennettu useita Tikasmäentielle (tila keväisille roskalavoille).


Kiitokset ja vastaukset palautteeseen

Käyttäjän profiilikuva - NikoRiepponenEspoo

@NikoRiepponenEspoo
2. helmikuuta 2021 kello 10.11.50

Kiitämme tulleista palautteista Tuurinniityn puistosuunnitelman luonnoksesta Otakantaa.fi-sivuilla. Palautteita tuli yhteensä 14.
Kommentointiaika oli 11.1.2021- 22.1.2021.

Puistoraitin reunat maisemoidaan molemmilla puolilla istuttamalla erilajisia puita. Varsinaisia kukkivia kasveja ei istuteta metsikköön, vaan metsänpohjan oma kasvillisuus saa kehittyä. Muutama puulaji voi olla kukkiva kuten pihlaja.

Puistossa on runsaasti lahopuita. Lahopuut jätetään puistoon koska niiden vaikutus metsäluonnon monimuotoisuusuuteen on tärkeä. Jätettävät lahopuut siirretään kokonaisuuteen sopiville kohdille.

Penkkejä ei asenneta tälle pienelle/lyhyelle osuudelle, mutta Tuurinlaakson puistoalueelle tulee penkkejä.
Roska-astia asennetaan puistoraitin yhteyteen.

Väliniityn ja Väli-Henttaan tien risteyksessä oleva kalliokumpare, ja siellä oleva kasvillisuus pyritään säästämään suurilta osin siirtämällä Väli-Henttaan tien katusuunnitelmassa esitetty jalkakäytävä hieman länteen. Espoon kaupunki ei ole toteuttamassa lähitulevaisuudessa Väli-Henttaan tien katusuunnitelmaa ja kalliokumpare säilyy näin toistaiseksi kokonaisuudessaan.

Pienelle hiekkakentälle ei tule pysäköintiä, sillä hiekkakenttä on suurimmalta osaltaan kaavoitettu puistoksi. Hiekkakenttä maisemoidaan ja alueelle istutaan muutamia puita, esim. mäntyjä ja pihlajia.

Pysäköintiin liittyen tuli useampi palaute ja valitettavasti emme tässä puistosuunnitelmassa voi ratkaista ongelmaa. Pysäköintiin liittyviä toivomuksia on mahdollista esittää kaavoittajille esim. Suurpelto V kaavoituskohteessa. Alla linkki asemakaavasivuille:
https://www.espoo.fi/fi-FI/Asuminen_ja_ymparisto/Kaavoitus/Asemakaava/Asemakaavoituskohteet/Matinkyla/Suurpelto_V_330700

Tässä vaiheessa päivitetään ja hyväksytään suunnitelma. Virallinen suunnitelma tulee esille kaupungin Puistohanke-sivuille helmikuussa 2021.

Lisätietoja antaa suunnitteluhortonomi Karin Nielsen, karin.nielsen@espoo.fi