Haukiputaan alue

Puhekupla 40
Keskustelu | Oulun kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Osallistu keskusteluun, ehdota, ideoi: miten teemme Oulusta taloudellisesti, sosiaalisesti ja ympäristön kannalta kestävän kehityksen kaupungin kaikille?

Onko kaupungin kehittämisessä muutokselle tarvetta? Jos mielestäsi muutokselle on tarve, millainen muutos on tarpeellinen ja miksi?

 • Rakennetaan parempaa kaupunkia – ideoi, ehdota, kehitä ja keskustele
 • Vahvistetaan välittävää toimintakulttuuria lähiympäristössä ja laajemmin
 • Kerätään porukka ja laitetaan talkoot tai suurempikin projekti käyntiin
 • EHDOTA, KEHITÄ ja KESKUSTELE asukasilloissa ja otakantaa.fi-palvelussa.

  PERUSTELE ja ARVIOI ehdotuksesi. Kirjaa ehdotuksesi Otakantaa.fi-palveluun.

  Hox. Voit antaa kuntalaispalautetta kaupungin palautepalveluun, josta palaute ohjataan palveluntuottajalle.

  Perustiedot

  Päättynyt: 15.3.2021

  Liitteet

  • Ei liitteitä
  Ilmianna

  Alueelliset toimintarahat

  Profiilikuvan paikka

  Hannu Liljamo
  15. tammikuuta 2021 kello 14.03.16

  Alueelliset toimintarahat pitäisi olla ihan tammikuun alussa selvillä jotta tammikuusta lähtien saadaan toimintaraha mahdollisiin tammikuun tapahtumiin-. Nyt käy niin että tammi ja helmikuu jäävät epämääräiseen tilaan yhdistysten kannalta tapahtuman rahoituksen osalta. Lähidemokratiatoimikunta käsittelee vasta 22.2.2021 alueellisen toimintarahan jakoa. Ei hyvä.

  Ilmianna |
  Profiilikuvan paikka

  Mira
  16. helmikuuta 2021 kello 11.01.22

  Samaa mieltä! Alkuvuosi menee rahattomana, joten mitään ei voi järjestää. Vaihtoehtoisesti raportointi pitäisi olla maaliskuussa jotta rahaa olisi käytettävissä koko vuodeksi.

  Ilmianna |
  Näytä lisää vastauksia

  Martinniemen asukastupa

  Profiilikuvan paikka

  Hannu Liljamo
  15. tammikuuta 2021 kello 14.20.34

  Martinniemen ja Halosennieman asukasillassa 14.1.2021 esiteltiin LAPSIPERHEIDEN KOKEMUSTIEDONKARTOITUS
  RAPORTTI: HAUKIPUTAAN PALVELUKESKITTYMÄ

  https://www.ouka.fi/documents/74216/3545211/Haukipudas+raportti+2020+valmis.pdf/0e34496a-bf3b-4b1f-af60-5a1dbdd2e816

  Kerroin asukasillassa Haukiputaan asukastuvasta ja siinä toimivasta Nuorten Poppi-kahvilasta, jossa 2020 aikana kävi 1362 nuorta. Martinniemessä ei ole nuorille kokoontumispaikkaa. Tarve tuli ko. kartoituksessa esille. Muutenkin kokoontumispaikkaa kaikille tarvitaan Martinniemessä. Martinniemessä on yksityisen henkilön ajama asukastupa. Asukasillassa olimme ehdottomasti sitä mieltä että Martinniemen asukastupaa pitää olla Pohjoisen alueen yksi asukastupa. Miten se saadaan tälläiseksi?

  Ilmianna |

  Länsituulen koulun oppilasmäärä ja oppilasennuste

  Profiilikuvan paikka

  Hannu Liljamo
  15. tammikuuta 2021 kello 14.52.39

  Länsituulen alueella rakennetaan uutta asuinaluetta Niittyholma pientalorakentamiseen. Hyvinkin näiden osalta saadaan alueelle useita nuoria perheitä ja lapset tarvitsevat koulun. Haukiputaan palvelukeskittymässä asia on huomattu ja oppilasennusteiden mukaan täynnä oleva Länsituulen koulun sijaan tarvittaisiin joku muu koulu johon lapsia ohjattaisiin. Haukiputaan koulu ja koulun alainen Keiskan koulu ovat asialle ratkaisu. Martinniemen koulu on liian kaukana. Toki Santaholmassakin on ollut väliaikaisesti koulutiloja päiväkodissa ennen kuin Länsituulen koulun nykyinen käyttö toteutui. Keiskan koulu on erinomainen lähikoulu 1-4 luokille. Käsittääkseni Oulun kaupungin oppilasennusteet osoittavat että Keiskan koulun alueella oppilasmäärät olisivat laskussa. Tosin alueelle kaavoitetaan parhaillaan uutta Muurakorven asuinaluetta. Täten ratkaisu olisi keskittää uusien perheiden lapsia ja vähentää Länsituulen koulun oppilasmääriä ohjaten oppilaat Keiskan kouluun. Näin olemassa olevan Keiskan koulun jatkuminen vuonna 2022 turvattaisiin vuosiksi eteenpäin. Se olisi merkittävä asia Haukiputaalla Keiskan alueella ja yleensäkin alueen yhteisöllisyyden turvaamiseksi. Keiskan koulun lähiliikuntapaikat olisivat Keiskassa edelleen alueen lasten käytettävissä. Alueella toimii aktiivinen Siikaputaan asukasyhdistys ry tarviten kokoontumistiloja Keiskan koululta. Ehdotan että tämä asia huomioitaisiin näin Haukiputaan oppilasennusteita tehtäessä sekä Oulun kaupungin talousarviota 2022 tehtäessä uuden valtuuston käsittelyyn.

  Ilmianna |

  Nuorille

  Profiilikuvan paikka

  Katjuska
  18. tammikuuta 2021 kello 23.22.33

  Haukiputaalla ei ole nuorille mitään omaa paikkaa missä viettää aikaansa vapaa-aikana jos ei oteta lukuun nuokkaria, poppia ja seurakunnan nuorten iltoja. Olen jututtanut nuoria kymmeniä nuoria ja usein on tullut esiin skeittiparkki/puisto jossa kokoontua ja viettää aikaansa. Nyt nuoret kokoontuvat puistossa ja kauppojen pihoilla.
  Nuorten skeittipaikka olisi hyvä saada.

  Ilmianna |
  Profiilikuvan paikka

  Hannu Liljamo
  25. tammikuuta 2021 kello 23.35.12

  Hannu Liljamo kirjoitti:

  Yli-Vakkuri Topias <Topias.Yli-Vakkuri@ouka.fi>
  ke 20. toukok. 2020 16.36
  -> minä

  Hei,

  Kysyitte Torpanmäen ja keskusurheilukentän tilanteesta. Torpanmäen urheilu- ja virkistysalueen kaavassa ilmeni lisäselvitystarpeita, jotka pyritään saamaan valmiiksi kesän aikana. Torpanmäen kaava voisi sitten mennä ehdotuksena yhdyskuntalautakuntaan syksyllä 2020. Urheilualueen toteutuksesta vastaa liikuntapalvelut ja siitä voi antaa tietoja liikuntajohtaja Niina Epäilys, ulkoliikuntapäällikkö Mika Puolitaival tai suunnittelija Satu Kiipeli. Minun muistikuvani mukaan Torpanmäen toteutus tapahtuisi aikaisintaan kaudella 2022-2023, mutta tästä osaa liikuntapalvelut antaa ajantasaisia tietoja paremmin.

  Kaavamuutoksella ollaan tosiaan alun perin tavoiteltu muun muassa sitä, että keskusurheilukentän toiminnot voisi siirtää Torpanmäkeen ja se vapauttaisi keskuskentän alueen asuinkäyttöön. Alueelle on tehnyt arkkitehtitoimisto Harris & Kjisik vuonna 2016 ideatasoisen suunnitelman, mutta alueen toteutukseen ja kaavamuutoksen tarvittaisiin vielä tarkempia suunnitelmia. Siinä pitää myös katsoa Haukiputaan kivikoulun tilanne. Kivikoulun alueesta järjestettiin viime vuonna arkkitehtuurikilpailu, jossa etsittiin koululle uutta käyttötarkoitusta. Kilpailu ei kuitenkaan herättänyt kiinnostusta, joten kivikoulun käyttö on näiltä osin vielä auki. Asuinalueen mahdollinen kaavamuutos aikataulutetaan siis myöhemmäksi. Mitään arviota en osaa tässä vaiheessa aikataulusta antaa. Toivottavasti tämä kuitenkin selventää tilannetta.

  Hannu Liljamo: Tiedustelen tarkemmin Nina Epäilykseltä tilannetta.

  Vertaa edellinen vastaus

  Hannu Liljamo: Tiedustelen tarkemmin Nina Epäilykseltä tilannetta.

  Lähettäjä: Yli-Vakkuri Topias <Topias.Yli-Vakkuri@ouka.fi>
  Date: ma 25. tammik. 2021 klo 15.51
  Subject: VS: Torpanmäki ja keskusurheilukenttä
  To: hannu.liljamo <hannu.liljamo@gmail.com>, Epäilys Niina <Niina.Epailys@ouka.fi>

  Hei, 
  Kaavakin odottaa lähinnä näiden selvitysten valmistumista. Selvitysten perusteella voi olla tarvetta lisätä kaavaan määräyksiä. Kaavaehdotus laitetaan sitten nähtäville, kun tarvittavat tiedot on saatavilla.

  Terveisin, Topias Yli-Vakkuri Kaavoitusarkkitehti, kaavoitus Oulun kaupunki 040 844 5409

  Lähettäjä: Hannu Liljamo <hannu.liljamo@gmail.com>
  Lähetetty: maanantai 25. tammikuuta 2021 15:37
  Vastaanottaja: Epäilys Niina <Niina.Epailys@ouka.fi>
  Kopio: Yli-Vakkuri Topias <Topias.Yli-Vakkuri@ouka.fi>
  Aihe: Re: Torpanmäki ja keskusurheilukenttä

  Kiitos Niina, aiemmin kun Torpanmäki oli Haukiputaan aikana ehdolla
  Keskusurheilukentän korvaajaksi niin muistelen että todettiin isot kustannukset poistaa savea Torpanmäen maaperästä siis vaihtaa maita.

  Hannu

  ma 25. tammik. 2021 klo 10.38 Epäilys Niina (Niina.Epailys@ouka.fi) kirjoitti:

  Hei, 
  Ramboll on tekemässä alueelta sulfiitti- ja pima (pilaantuneet maat)tutkimuksia.Näiden tutkimusten selvittyä saadaan aihioitua paremmin mahdollisia kustannuksia, kun tiedetään paljonko esim. mahdollisia maatöitä alueelle tarvitaan.Kustannusten selvittyä voidaan vasta esittää hanketta talousarvioon. Topias osaa kertoa kaavoituksen tilanteesta.

  Terveisin
  Niina Epäilys liikuntajohtaja; LitM, KTM, KLSivistys- ja kulttuuripalvelut, liikuntapalvelutOulun kaupunki

  Ilmianna |
  Näytä lisää vastauksia

  Osallistuva Budjetointi koko vuodelle

  Profiilikuvan paikka

  Hannu Liljamo
  19. tammikuuta 2021 kello 0.36.49

  Osallistuva Budjetointi pitäisi käynnistää niin että olisi kokonainen vuosi aikaa valittujen ehdotusten toteuttamiseen.

  Ilmianna |

  Jatulin käyttö kokoontumisiin ja yhdistysten suuret kokoukset

  Profiilikuvan paikka

  Hannu Liljamo
  19. tammikuuta 2021 kello 12.32.21

  Haukiputaalla on eläkeläisjärjestö, jonka kokouksiin osallistuu runsaasti henkilöitä. Kahvittelut, jonkin asian esittely asiantuntija paikalla, arpajaiset jne...Jatulissa tämä ei onnistu koska tilakin pitää ikääntyneiden eläkeläisten itse laittaa kuntoon ja lopuksi laittaa tila takaisin alkuperäiseen kuntoon. Esitän edelleen pohdintaa näiden SiKun maksullisten tilojen käytöstä ja niiden käyttämisestä kun maksullinenkaan tila ei toimi Jatulissa. Yhdistys on päättänyt että ei käytä Oulun kaupungin tiloja. Haukiputaan seurakunta on erinomainen kumppani Haukiputaalla kokoontumisasioissa.

  Ilmianna |

  Taidenäyttelytilat

  Profiilikuvan paikka

  Kartte
  19. tammikuuta 2021 kello 16.55.24

  Haukiputaalla toimii aktiivinen taideyhdistys, jolla ei ole enää näyttelytiloja sen jälkeen, kun valvonta Teatterikuopalla loppui.
  Jotain tarttis tehhä, jotta ei tarvitsisi viedä näyttelyjä muille paikkakunnille. Tulevan Jatulin remontin yhteydessä pitäisi ottaa huomioon myös näyttelytilat. Asukastupien toimintaakin voisi kehittää näyttelytilojen osalta. Siihen voisi saada aika hyvin avustustakin.

  Ilmianna |
  Profiilikuvan paikka

  Hannu Liljamo
  3. helmikuuta 2021 kello 23.22.56

  Jatulin perusparannuksessa 2023-2024 pitää mahdollistaa Haukiputaalla myös erilaisten näyttelyjen järjestämismahdollisuus esim. tarpeeksi pitkää valkoista seinää ja taidekiskot naruineen ja kiinnikkeineen valmiiksi seinälle. Nykyisenlaisten särmien käyttäminen on ongelmallista rakentaa näyttely niihin. Raskaita näyttelyesineitä ei voida hyödyntää näyttelyssä särmillä.

  Ilmianna |
  Näytä lisää vastauksia

  Kiiminkijoki /merenranta

  Profiilikuvan paikka

  Maijaliisa Pollari
  19. tammikuuta 2021 kello 17.57.44

  Kiiminkijoki paremmin kuntalaisten käyttöön.
  Rannat siistiksi. Retkeilyalueita. Veneen säilytyspaikkoja.
  Lisää uimarantoja / olemassa olevien kunnostus.
  Kannustaminen ja tukeminen risteily yrittäjyyteen - mahdollistaisi pääsyn mm. Röyttään, Santapankille.

  Ilmianna |

  Talviuinti mahdollisuus

  Profiilikuvan paikka

  Kaarina Torro
  20. tammikuuta 2021 kello 9.36.00

  Moni kaipaa avantoa talviuintia varten. Olisiko se mahdollista toteuttaa joko Kiiminkijokivarren virkistysreitille, mikäli suunnitelma etenee? Taiolisiko "Kentärantaan" mahdollista toteuttaa avantoa?

  Ilmianna |
  Profiilikuvan paikka

  PIP
  29. tammikuuta 2021 kello 23.49.34

  Tuiran virtaamat avantouintipaikalla on paljon suurempia kuin Vanarannassa Haukiputaalla. Vanaranta olisi ehdottomasti paras paikka Haukiputaalla ja siitä tulisi suosittu ja ahkerasti käytetty paikka!

  Ilmianna |
  Näytä lisää vastauksia

  Palokangas mäenlaskuun ym.kuntoiluun

  Profiilikuvan paikka

  Kaarina Torro
  20. tammikuuta 2021 kello 9.41.51

  Martinniemessä Jokisuuntien ja Ongantien välisessä metsässä on Palokangas niminen paikka. Siellä aikoinaan koululaiset kävivät talvisin laskemassa mäkeä. Nykyisin alue on melkoisen vitikoitunut, joten vaatisi siistimistä. Sinne voisi myös tehdä juoksuportaat, niitähän suositaan nykyisin. Tuskin suurta kustannusta olisi. Maanomistus on tietysti selvitettävä ensin.

  Ilmianna |
  Profiilikuvan paikka

  Hannu Liljamo
  25. tammikuuta 2021 kello 0.39.37

  Ehdotan valtuustoaloitetta tehtäväksi etenkin juoksuportaat.

  Ilmianna |

  Onganranta takaisin yleiseksi uimarannaksi

  Profiilikuvan paikka

  Kaarina Torro
  20. tammikuuta 2021 kello 9.48.11

  Onganranta ei enää muutamaan vuoteen ole ollut kaupungin virallinen uimaranta. Väkeä siellä silti riittää. Ranta on laaja hiekkaranta, siellä voi pelata lentopalloa. Siellä on myös useita nuotiopaikkoja ja istumapenkkejä rannasta nokalle saakka, Kotikoulu sai niihin rahaa muutama vuosi sitten. Onganranta-Vahtola ry. on myös tehnyt sekä rannan että Vahtolanlahden kunnostamiseen paljon töitä. He ovat saaneet Elyltä lisää kunnostusrahaa lahden kunnostamiseen. Tämä auttaisi myös uimarannan kohdalla veden virtaamiseen ja puhtauteen.

  Ilmianna |

  Koirien jätökset omakotitaloalueella

  Profiilikuvan paikka

  Ghattis
  24. tammikuuta 2021 kello 10.05.51

  Jaetaanko vielä kaupungin toimesta tarroja, joita voi laittaa oman talon ulkoroskikseen?

  https://www.koirankakkaroskis.fi/
  Koirankakkaroskis on pientalon ulkoroskis, johon roskiksen omistaja on antanut ohikulkeville koiranulkoiluttajille luvan pudottaa koirankakkapussiin noukitut pökäleet.

  Pysyisivät omakotitaloalueiden tienvarret siistinä.

  Asukasyhdistykset voisivat kampanjoida, että otettaisiin käyttöön laajasti.

  Ilmianna |

  Asukasillat vain omalla alueella alueen asukkaiden kanssa

  Profiilikuvan paikka

  Hannu Liljamo
  25. tammikuuta 2021 kello 0.26.08

  On ilmennyt että eri alueiden asukasiltoja halutaan yhdistää kuten alueellisen toimintarahan käsittely alueella yhdessä useiden alueiden kanssa. Vaarana on että alueen asukkaat eivät osallistu usean alueen yhteiseen asukasiltaan koska kokevat että oman alueen asioita ei saada tarpeeksi hyvin käsiteltyä. Kokouksista voi tulla pitkiä tai kun aikaa rajoitetaan 2 tuntiin niin kaikkia asioita ei saada käsiteltyä. Esitys on että kukin alue pitää oman asukasiltansa.

  Ilmianna |
  Profiilikuvan paikka

  Hannu Liljamo
  3. helmikuuta 2021 kello 23.31.28

  3.2.2021 Pohjoisen alueen asukasillassa toimittiin oikein kun alueet jaettiin omiin ryhmiinsä pohtimaan alueellisen toimintarahan jakoa.

  Ilmianna |

  Vieralajien poisto alueilla

  Profiilikuvan paikka

  Hannu Liljamo
  25. tammikuuta 2021 kello 0.44.40

  Ehdotan jokakesäistä kamppanjointia että asukas- ja kyläyhdistykset tekevät vieraslajien poistoa. Haukiputaalla kesällä 2020 lupiinien poisto onnistui erinomaisesti Haukiputaan kirkonkylän asukasyhdistyksen kamppanjoimana. Tämä luo myös yhteisöllisyyttä alueilla.

  Ilmianna |
  Profiilikuvan paikka

  Hannu Liljamo
  3. helmikuuta 2021 kello 23.39.22

  Asemakylällä ex-Pohjolan Opiston Oulun omistamat kaupunginrannat Oulu leikkaa vuosittain vieraslajit kuten lupiinit pois.

  Ilmianna |

  Talviuintipaikka

  Profiilikuvan paikka

  Miiukka
  28. tammikuuta 2021 kello 17.54.43

  Avantouimareita tuntuu Haukiputaalla olevan suht paljon , mutta ilman avantoa.
  Mitä kautta se saataisiin.Onko yhdistyksen perustaminen oikea tapa. Jos on kerran vettä ja käyttäjiä , uskoisin aktiiviharrastajien vapaaehtoistalkoisiin esim . kunnossapidossa.

  Ilmianna |

  Jakamaton alueellinen toimintaraha 2021

  Profiilikuvan paikka

  Hannu Liljamo
  3. helmikuuta 2021 kello 23.28.30

  Pohjoisella alueella Kuivasjärvi-Ritaharju-Pöllönkangas haettin 2021 vain 4370€ kun jaossa oli 14949€. Millä tavalla tälläinen jakamaton rahaa kohdistetaan yhteisöllisyyteen? Pitäisikö jakosääntöja jotenkin muuttaa että rahaa voisi siirtää alueiden välillä kun rahaa haetaan alueilla enemmän kuin myönnetään?

  Ilmianna |
  Profiilikuvan paikka

  @Osallistu_ja_vaikuta
  5. helmikuuta 2021 kello 16.10.37

  Hei Hannu!

  Kiitos viestistäsi! Meillä on yhteisötoiminnan avustuksiin yhteinen määräraha, johon kuuluu alueellisen toimintarahan lisäksi myös asukas- ja kyläyhdistysten kohdeavustukset ja toiminta-avustukset. Siten alueellisesta toimintarahasta jakamatta jäänyt toimintaraha jää käytettäväksi näihin muihin avustuksiin. Toiminta-avustukset ovat parhaillaan haettavana (Hakuaika 25.1-15.2.2021 klo 15.30 mennessä) ja kohdeavustukset ovat haettavana koko vuoden.

  Terveisin, Marianna Juntti, lähidemokratiatoimikunnan valmistelijasihteeri

  Ilmianna |

  Kiiminkijoki ja Haukiputaan kirkkoranta sekä Haukiputaan sillan välinen ranta

  Profiilikuvan paikka

  Hannu Liljamo
  3. helmikuuta 2021 kello 23.36.38

  Kannustan huolehtimaan että Haukiputaan kuvakirkko näkyy vastarannalta ja sillalta. Vuosittain karsitaan puustoa ja aluskasvillisutta Kiiminkijoen rannalta ja törmältä jotta Haukiputaan kirkko näkyy.

  Ilmianna |
  Profiilikuvan paikka

  Marja
  11. helmikuuta 2021 kello 9.11.29

  Juuri tätä samaa tulin tänne ehdottamaan. Onneksi luin aiemmin tehdyt ehdutukset ensin. Kannatan lämpimästi. Kirkon seudusta ja jokirannasta Haukiputaan viihtyisä olohuone!

  Ilmianna |

  Haukiputaan Haapajärven virkistyskäyttö ja kunnostaminen

  Profiilikuvan paikka

  Hannu Liljamo
  3. helmikuuta 2021 kello 23.50.52

  Ehdotan Oulun osallistumista selvittämään Haukiputaalla olevan Haapajärven kunto ja käynnistämään sen puhdistus. Samoin alueen virkistyskäyttöä on syytä lisätä. Alueen lähelle on tullut ja tulee uusia kaavoitettuja asuntoalueita kuten Niittyholma. Samoin hulevesiä virtaa alueelle monelta alueelta joutuen Haapajärveen ja rehevöittäen järveä. Kuntopolku esille kiertäen järven sekä penkkejä että lintutorni rannalle. Olemassa olevien pitkospuiden kunnostus ja leventäminen. Alueelle virtaa runsaasti ruskeaa ja likaista rautapitoista hulevettä. Ajoittain alueella ei ole turvallista kävellä. Lähellä on marjanpoiminta paikkoja. Vaarana on myös sotkea vaatteita. Järven läheltä kulkee hiihtolatu, jota Haukiputaan koulu, Haukiputaan lukio ja Haukiputaan päiväkoti käyttävät aktiivisesti muiden kuntalaisten lisäksi.

  Ilmianna |

  Haukiputaan alikulkujen värjääminen taiteelle nuorten toimesta

  Profiilikuvan paikka

  Hannu Liljamo
  4. helmikuuta 2021 kello 0.00.21

  Haukiputaalla ovat nuoret Haukiputaan lukiosta värjänneet aliskat Asemakylällä ja Kirkonkylällä. Kannustan muidenkin Haukiputaan aliskojen värjäämistä nuorten toimesta sillä ainakin kaksi alikulua löytyy. Toinen on Länsiväylän alussa ja toinen Siikasaareen mentäessä. Värjäämiset lisäävät yhteisöllisyyttä Haukiputaalla ja vähentävät paikkojen sotkemista spraylla ja vastaavilla.

  Ilmianna |

  Latujen teko Kiiminkijoen jäälle

  Profiilikuvan paikka

  Hannu Liljamo
  8. helmikuuta 2021 kello 10.20.01

  Kannustamme Oulua vetämään latuja Kiiminkijoen jäälle ja ylläpitämään niitä. Turvallisesti. Tämä lisää runsaasti liikuntamahdollisuuksia korona aikana. Yksityisiä ladun tekijöitänkin löytyy Haukiputaalla.

  Ilmianna |
  Profiilikuvan paikka

  Pasi Haapakangas
  24. helmikuuta 2021 kello 14.08.39

  Kiiminkijoen ja merialueen jäälatujen ylläpitäminen Oukan toimesta näyttää olevan ylitsepääsemätön yhtälö mm. turvallisuuden ja vastuukysymysten vuoksi. Ko liikuntamahdollisuuksien äärellä on asuu runsaasti vesillä liikkujia ja talvella hiihtoa ja eri tavoin jäällä liikuntaa ja ulkouluja harrastavia. Moni asukas on hankkinut kalustoa myös latujen tekoon ja näin täyttäneet Oukan liikuntatoimen jättämää aukkoa mm. hiihtoharrastukseen. Tapa, jolla Oulun kaupunki voisi tukea ja edesauttaa asukkaitaan hyödyntämään ja mahdollistamaan merellisen ympäristönsä liikkumismahdollisuuksia ja virkistysalueita , on vielä järjestämättä. Toivon, että tähän haasteeseen löytyy jokin toimiva ja yhteisöllien ratkaisu. Tiedän, että tätä toivoo laajasti Kiiminkijoen ja merialueen asukkaat Oulun suuralueen alueella.

  Ilmianna |

  Haukiputaan leikkipuisto

  Profiilikuvan paikka

  Anne
  9. helmikuuta 2021 kello 21.07.59

  Keskusleikkipuistossa käy paljon eri-ikäisiä lapsia leikkimässä. Puistoon olisi hyvä saada lisää varustelua leikkilaitteisiin ja tehdä esim. puiston vieressä olevaan mäkeen iso liukumäki (mallia Oulun Ainolan puistossa olevasta keskusleikkipaikasta.)

  Ilmianna |

  Merikaupunki Oulu

  Profiilikuvan paikka

  Hannu Liljamo
  17. helmikuuta 2021 kello 20.13.04

  Selvitys on kommentoitava. Ehdottomasti Martinniemen venasatama kaipaa kunnostamista. Sen historiallinen merkitys Haukiputaan sahoille on ollut huomattava. Laivat ulkona merellä ja laivojen lastaukset puutavaralla ovat osa historiaa, jota Oulun on syytä vaalia.

  Ilmianna |

  Sahamuistomerkki Haukiputaan Martinniemeen

  Profiilikuvan paikka

  Hannu Liljamo
  17. helmikuuta 2021 kello 20.20.16

  Sahojen historia on Haukiputaalla merkittävä. Oulun lupaama Sahamuistomerkin hankinta ei ole edistynyt. Hankkeen rahoitus on ongelma. Luvatut 50 000 euroa eivät ilmeisesti mahdollista Sahamuistomerkin tekoa. Kannustan Oulua jo merellisyydenkin nimissä saamaan hankkeen valmiiksi ja Sahamuistomerkin Martinniemeen ehdotetulle paikalle.

  Ilmianna |