Siirry sisältöön

YHDESSÄ Janakkalan kunta ja yhdistykset

Puhekupla 3
Keskustelu | Janakkalan kunta
Keskustelu on päättynyt

Kolmas sektori yhdistyksineen ja järjestöineen on kunnalle ja kuntalaisille merkittävä voimavara. Tämän tekeillä olevan YHDESSÄ -käsikirjan avulla halutaan helpottaa ja inspiroida yhdistysten toimintaa ja toimia yhdessä tavoitteellisesti. Käsikirja on kommentoitavana 31.3.2021 saakka. Erityisesti toivomme ehdotuksia toimenpiteiksi, millä järjestöstrategian tavoitteisiin pyritään Janakkalassa. 

Tutustu liiteenä olevana luonnokseen. Voit kommentoida kokonaisuutta tässä keskustelussa. 
Konkreettisia toimenpiteitä yhteistön kehittämisesksi voit ehdottaa hankkeen kyselyssä. 

Voit keskustella nimettömänä tai kirjoittaa keskustelun alkuun nimesi/edustamasi yhdistyksen nimen.

Perustiedot

Päättynyt: 31.3.2021

Liitteet

Ilmianna

Potilasyhdistys

Profiilikuvan paikka

Terve
15. helmikuuta 2021 kello 19.12.08

Toivoisin,että kaikki potilasyhdistykset löytyisivät yhdestä paikasta,esitteestä.Kun ihminen saa diagnoosin ,olisi tärkeä saada yhteys ko potilasyhdistykseen ja päästä vertaistuen piiriin.Yhdistykset tarjoavat uusinta tietoa,sopivaa liikuntaa,lohdutusta,samassa tilanteessa olevia ystäviä jne.Myös yhdistysten yhteiset yleisölle järjestettävät järjestöpäivät ovat hienoja tilaisuuksia tavoittaa tietoa ja tukea tarvitsevat.


Järjestötyö arvokasta

Profiilikuvan paikka

Yksi aktiivi
22. maaliskuuta 2021 kello 11.06.23

Järjestöillä tulee olla mahdollisuus rakentaa oman ideologiansa mukaista toimintaa. Avustuksia toiminnan tukemiseen tai tilojen maksuttomaan käyttöön ei saa sitoa pelkästään kunnan ostopalvelutoimintaan, kunnan tarpeiden täyttämiseen tai kunnan kanssa tehtävään yhteistyöhön. Jokaisella järjestöllä, joka täyttää yleiset yhteiskunnalliset toimintakriteerit, on oikeus toimia omasuuntaisesti ja saada toimintaansa tukea.
Järjestöjen merkitys kuntalaisen hyvinvoinnille ja tavoitteessa aktiivinen, osallistuva kuntalainen, ovat järjestöt ihan ykkösiä.
Kunnan nettisivuilla voisi olla enemmänkin "järjestöissä tapahtuu"-juttuja vaikka omalla sivustollaan. Nyt tiedon löytäminen kymmenien järjestöjen sivustoilta ei ole helppoa, ei ainankaan uudelle kuntalaiselle, koska ei osaa etsiä järjestöjä oikealla nimellä.
Voitaisiin myös ottaa käyttöön "kunnon toimija" kunniakirja, jota voisivat yhdistykset jakaa aktiiveilleen ja se olisi varustettu kunnan tunnuksin. Joku kiintiö kuitenkin lukumäärälle vuosittain, jotta arvo kunniakirjalle säilyy.


Pahoittelen, mutta muuta anonyymia viestintäkanavaa ei ole tarjolla!

Profiilikuvan paikka

etsin osallistuvaa budjetointia ja petyin
24. maaliskuuta 2021 kello 12.14.18

Janakkala on taas avannut osallistuvan budjetoinnin äänestyksen ja ajattelin, että viime vuotiseen tapaan asioista pääsisi keskustelemaan. Viime vuonna huonon tiedotuksen vuoksi "meni vähän ohi", mutta nyt olisin ollut kiinnostunut ottamaan osaa. Vaan keskustelua ei tänä vuonna käydäkään, mikä on pettymys.

Onko tässä nyt käynyt niin, ettei saadusta palautteesta haluta ottaa opiksi, vaan pelkästään pahoitetaan mieli ja sitten "kostoksi" viedään kuntalaisilta mahdollisuus keskustella? Koska kyllä siinä viime vuoden keskustelussa oli ihan aiheellista palautetta kunnan aktiivisuudesta ja ehdotus tilanteen parantamiseksi.

Minusta olisi ollut erittäin tarpeellista antaa asukkaiden pohtia, miten joitakin osallistuvan budjetoinnin ehdotuksia konkretisoidaan, ja mielestäni jossain ehdotuksissa on myös ollut oletus että niitä vielä tarkennetaan asukkaiden toimesta. "Äänestyksen voittaneiden ehdotusten käytännön toteuttamisen muodoista ja yksityiskohdista päättää kunta." saa tilanteen kuulostamaan lähinnä siltä, että kuntalaiset voivat toki äänestää, mutta on taas täysin virkamiesten mielikuvituksen (tai sen puutteen) varassa mitä oikeasti saadaan aikaan.

Tätä anonyymia vaikutuskanavaa kaipaan siksi, että en kaipaa niskaani kuraa. Omien ja toisten ihmisten kokemusten mukaan Janakkalassa saa vihat niskaansa hyvin helposti!