Osallistu suunnitteluun: urheilukentän uusi huoltorakennus ja sen tilaratkaisut

Puhekupla 10
Keskustelu | Humppilan kunta
Keskustelu on päättynyt

Tavoitteena on rakentaa lisää elinvoimaisuutta tuova huoltorakennus, jonka monipuoliset tilaratkaisut toimivat liikuntaharrastuksia ja liikkumista tukevana tukitoimintona Humppilan urheilupuiston käyttäjille.

Humppilan urheilupuiston alueelle on keskittynyt monipuolisesti liikuntaa ja kuntalaisten liikkumista tukevia toimintoja. Humppilan urheilupuisto sijaitsee keskusta-alueella, ja parhaiten alueeseen pääsee tutustumaan paikanpäällä; urheilukenttä ja Telakoneareena os. Niittykuja ja Silvalan puisto os. Kisakuja.

Uusi urheilukenttä otettiin käyttöön heinäkuussa 2019. Urheilukentän vieressä on hiekkatekonurmipäällysteinen pesäpallokenttä, Telakoneareena, jonka pinnoite on uusittu 2-3 vuotta sitten. Urheilukentän vieressä on monipuolinen Silvalan leikki- ja liikuntapuisto. Puisto on suunniteltu kaikenikäisille, ja tärkeänä kohderyhmänä ovat erityisesti ikäihmiset. Leikki- ja liikuntalaitteissa on huomioitu niiden soveltuvuus eri-ikäisille käyttäjäryhmille.

Urheilukentän vieressä sijaitsee nykyinen puurakenteinen v. 1967 valmistunut huoltorakennus, jonka kerrosala on 104 m2. Rakennukseen on sijoitettu kaksi pukutilaa, joiden yhteydessä on kummassakin erilliset wc- ja suihkutilat. Rakennuksessa on lisäksi varastotilaa sekä katos pienimuotoista kahvio- ja lipunmyyntitoimintaa varten. Suihkutilat on korjattu vuonna 2015. Rakennuksen ulkovuoraus on huoltomaalattu vuonna 2018. Rakennuksen ulko-ovet on uusittu kesällä 2019.

Toivoisimme käyttäjien edustajilta kommentteja ja mielipiteitä huoltorakennuksen tilaratkaisuista. Vapaamuotoisissa vastauksissa toivoisimme käyttäjien kertovan, mitä käyttäjäkuntaa edustaa, mitä tiloja käyttää tällä hetkellä ja mihin vuodenaikaan, ja mitä tiloja toivoisi huoltorakennuksessa olevan.

Perustiedot

Päättynyt: 10.3.2021

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

crosfitkeskus

Profiilikuvan paikka

RR
17. helmikuuta 2021 kello 15.45.40

terve

huoltorakennu pitäisi palvella ympärivuoden niin talvilajien kuin kesälajienkin harrastajia tämä onnistuisi pahaimmin perustamalla tilaan voimailu/jumppatila noin 20 hlö :n liikuntaan, pesu/saunalla varustettuna .
huom! tilan käyttö maksullista ja kulku koodia vastaan

Ilmianna |

Maltilla

Profiilikuvan paikka

JV
17. helmikuuta 2021 kello 17.24.25

Huoltorakennuksen suunnittelussa tulee ottaa huomioon huoltovarmuus ja -helppous tehtävissä ratkaisuissa sekä monipuolisen käytön mahdollistaminen niin, että tiloja on mahdollisuus tarvittaessa myös rajata. Elinkaaren pitää olla hyvällä huollolla pitkä.
Saatavilla olevia teknisiä ratkaisuja (älyvalaistus, sähkölukot ym.) tulee hyödyntää ja samanaikaisesti kustannusrakenteen tulee muodostua sellaiseksi, että se on kunnan koon ja kuntatalouden kantokyvyn kannalta järkevä kokonaisuus. Budjetti on laadittava huolella ja siinä on pysyttävä. Matkan varrella ei saa ”lähteä mopo käsistä”.
Tilojen saavutettavuuden pitää olla sellainen, että niihin ei jouduta tästä näkökulmasta tekemään muutoksia lyhyen ajan päästä.

Ilmianna |

Huoltorakennus

Profiilikuvan paikka

Tavis
17. helmikuuta 2021 kello 22.29.37

Perustarpeet täyttävä; suihkut ja vessat,lämpimät tilat vaatteiden vaihtoon. Ehkä joku pieni tila tavaroiden varastointiin.

Palvelee parhaiten kaikkia. Liian isoa on pieneen muuttotappiolliseen kuntaan ahnehtia. Kustannukset täytyy suhteuttaa käyttämäärään/kunnan asukasmäärään. Alle 3000 asukkaan kuntaan, ei kovin kallista huoltarakennusta kannata ahnehtia. Tavallinen riittää.

Ilmianna |

Huoltorakennus

Profiilikuvan paikka

Mm
17. helmikuuta 2021 kello 22.59.21

Rakennuksen olisi oltava pitkäikäinen ja näin ollen siis helposti huollettava. Sähkölukot esimerkiksi numerokoodilla olisi toivottavia, koska avaimien kanssa ei tarvitsisi pelata. Rakennuksessa tulisi olla viihtyisät pukukopit ja wc sekä riittävän kokoinen varasto välineille.
Kentällä järjestettäviä tapahtumia silmällä pitäen rakennuksessa tulisi olla nykyisen kaltainen katosratkaisu ja pieni keittiön tapainen tila, joka mahdollistaisi esim. kahvion pitämisen. Tärkeintä olisi kuitenkin pitää kiinni siitä, että kenttään ja rakennukseen varataan tarpeeksi kunnan resursseja, ettei tilat pääsisi yhtä huonoon kuntoon, kuin nyt on esimerkiksi juuri huoltorakennus. Viihtyisä kenttä ja sen puitteet ovat avainasemassa kuntalaisten viihtyvyyteen ja kenttä houkuttelee myös monia ulkopaikkakuntalaisia.

Ilmianna |

Sijoitus

Profiilikuvan paikka

Ma
18. helmikuuta 2021 kello 7.57.10

Jos huoltorakennus olisi mahdollista sijoittaa niin että palvelisi paremmin molempia kenttiä. Tällä hetkellä pesäpallokentältä on aikamoinen matka vessaan.

Ilmianna |

Huoltorakennus

Profiilikuvan paikka

Fitti
18. helmikuuta 2021 kello 16.20.44

Puntti/liikuntatilan rakentaminen huoltorakennuksen yhteyteen kannatettavaa.
Nykyinen salin sijainti rajoittaa sen käyttöä päivisin, maksullinen avainkorttijärjestelmä
käyttöön. Koska salin laitteet ovat jo valmiina koululla, eivät lisäneliöt nosta kustannuksia
mainittavasti.

Ilmianna |

Huoltorakennus

Profiilikuvan paikka

Kuntoilija
18. helmikuuta 2021 kello 16.33.23

Kuntosali koululta tämän huoltorakennuksen yhteyteen. Omalla sisäänkäynnillä ja avain / avainkoodi panttia vastaan. Näin sali käytössä aina.
Kunnollinen ”keittiö”tila + katos kisojen buffettien pitämiselle.

Ilmianna |

Huoltorakennuksen

Profiilikuvan paikka

Meidänperhe
18. helmikuuta 2021 kello 20.20.25

Kunnolliset suihkutikat, naulakot ja penkit pukukoppeihin. Vessat ja niin, että vessoja voi käyttää, vaikka olisikin pukukopit käytössä. Sijoitus niin, että pesiskentältä pääsee myös vessaan ja tiloihin. Säilytystilat tavaroille, siis seurojen ja kunnan. Helposti siistinä pidettävät materiaalit, mutta kestävät. Ja materiaalit muuallakin sellaisia, että pystyy hyvin huoltamaan ne sekä pitämään puhtaana. Ja olisivat tutkitusti kestäviä sään kuin sään kannalta.

Ilmianna |

Huoltorakennus

Profiilikuvan paikka

KatjaOo
26. helmikuuta 2021 kello 8.34.20

- Voimanostosali rakennuksen yhteydessä todella hyvä ajatus. Tällainen on esim. Jokioisilla ollut aikoinaan ainakin.
- Päiväkodin- ja koulun urheiluvälineille(ja ne välineet voisivat todellakin olla yhteisiä, ei korvamerkittyjä varastotilaa, ettei aina tarvitse kantaa mukana kaikkea (kuten nyt päiväkodilta tehdään)
-Riittävä määrä suihkuja ja wc-tiloja.
Enpäs keksi muuta näin yhtäkkiä
Paitsi luistelukenttä urheilukentän yhteyteen olisi todella hyvä ja tärkeä lisä varhaiskasvatuksen ja lapsiperheiden tarpeisiin. Koulun jäät ovat liian vaarallisia huikeiden jääkiekkopelien vuoksi. Mutta tämä nyt ei varsinaisesti tähän liity muuta kuin sen osalta, että lämmin pukukoppitila tarvitaan (esim. Tampereen Sorsapuistossa oli raksakontti tuotu tällaiseen tarkoitukseen.

Ilmianna |

Huoltorakennus

Profiilikuvan paikka

Progress
10. maaliskuuta 2021 kello 12.15.51

Huoltorakennukseen pitää ehdottomasti saada toiminnallinen kuntosali.
Se palvelisi pääsääntöisesti yu-ja pesiskenttiä harjoittelussaan tarvitsevia yksilöurheilijoita ja joukkueita/treeniryhmiä (10-15henk). Perinteinen "laitesali" ei toimi tällaisessa kohteessa ja on myös kallis sekä tilaa vievä, lisäksi niitä on seutukunta täynnä.
Treenikehikkoja riittävä määrä, treenipenkkejä, levytankoja, käsipainoja, kahvakuulia. Saliin tulisi silti jäädä lattiapintaa jäljelle toiminnallisia harjoitteita varten.

Ilmianna |