Siirry sisältöön

Kerro ideasi ja kannata muiden ehdotuksia!

Puhekupla 47
Keskustelu | Kemin kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Ehdotusten tulisi olla investointiluonteisia ja niiden tulee olla toteutettavissa vuoden 2021 aikana.

Perustiedot

Päättynyt: 15.3.2021

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Vain kirjautuneet käyttäjät voivat osallistua tähän keskusteluun

Pienet lapset

Profiilikuvan paikka

@Muori74
18. helmikuuta 2021 kello 10.27.48

Pienille lapsille( alle 5v) enemmän ulko aktiviteettia myös talviaikaan.


Kuntoilupuisto

Profiilikuvan paikka

@Teukka
18. helmikuuta 2021 kello 10.43.48

Kuntoilupuisto joka sopii lapsille,että aikuisille. Paikkana jonkin Kemin keskustan alueella olevista puistoalueista esim. Pajarinrannan alue.Parhaimmasta sijoituspaikasta voisi järjestää äänestyksen.


Kuntoilupuisto / pyöräilyreitti Junko-Kivalot

Profiilikuvan paikka

@jkvist
18. helmikuuta 2021 kello 14.07.02

Nyt kun Junkoon on saatu kuntoiluportaat, niin ympäristöä voitaisiin kehittää vielä monipuolisempaan käyttöön rakentamalla alaosan kenttäalueella Kaakkurin Liikuntamaan tapainen, kattava oheisharjoittelualue joka palvelisi sekä aktiivi, että harrasteurheilua.

Toinen idea, joka palvelisi kasvavaa maastopyöräilijöiden&patikkaihmisten joukkoa, olisi rakentaa pidemmällä aikavälillä kuntayhteistyöllä Jungosta lähtevä pyöräily/patikointireitti, joka veisi aina Kivaloille saakka. Takuuvarmasti saisi suosiota upeine, monipuolisine maastoineen ja voisi toimia Meri-Lapin eräänlaisena luontourheilijoiden ylpeydenaiheena. Reitille voitaisiin rakentaa myöhemmin tulistelupaikkoja ja polkujen pituuksia voitaisiin varioida eri käyttäjäryhmille sopiviksi.

Profiilikuvan paikka

@tsj
14. maaliskuuta 2021 kello 13.29.54

Kuntoilulaitteet Jungon portaiden lähelle olisi loistava idea. Samoin samalle alueelle nuoriso toivoo skeittiramppeja- ja aluetta, vastaavantyyppistä kuin Keminmaassa koulun-ja jalkapallokentän laidalla on.

Näytä lisää vastauksia

Kannettomat roska-astiat uusiksi.

Profiilikuvan paikka

@Rema59
18. helmikuuta 2021 kello 14.34.55

Uusitaan kaikki kaupungin roska-astiat kannellisiksi, jotta lokit ja varikset eivät levitä roskia ympäristöön. Markkinoilta löytyy varmasti valmiita malleja, joissa yksinkertainen mekanismi ilman kuluvia osia (jousia) palauttaa kannen aina painovoimaisesti kiinni. Varsinkin kesäisin avonaiset roska-astiat houkuttelevat linnut ruokailemaan, tästä seuraa joka-aamuinen roskameri astioiden läheisyydessä.


Caravan-alue Kemiin

Profiilikuvan paikka

@Rema59
18. helmikuuta 2021 kello 14.44.54

Käytetään tuo raha caravan-/leirintäalueen suunnitteluun Mansikkanokalle, uimarannan takana olevaan puistoon. Kemissä ei ole aluetta, jossa matkailijat voisivat leiriytyä ja saada palveluita. Kulunut vuosi osoittaa miten haavottuvainen pelkkä ulkomaalaisiin nojaava matkailubisnes on. Suomessa on caravaanareiden määrä kasvanut merkittävästi viime vuoden aikana, mutta he ajavat säännöllisesti Kemin ohi, koska meillä ei ole tarjota heille edes tyydyttäviä palveluita. Mansikkanokan puisto olisi tähän tarkoitukseen oivallinen paikka, joka lähellä olevine palveluineen ja upeine maisemineen houkuttelisi matkailijoita pysähtymään ja viihtymään pidempäänkin. Käytetään raha suunnitteluun ja pannaan toimeksi. On myös olemassa yritys, joka suunnittelee, rahoittaa ja toteuttaa kaupunkileirintäalueita.

Profiilikuvan paikka

@Anne64
9. maaliskuuta 2021 kello 19.48.05

Onneks idea oli jo valmiiksi kirjoitettu. Itekki ottaisin kausipaikan, vaikka kuntalainen olenki.


Kolme ideaa

Profiilikuvan paikka

@Katriina
18. helmikuuta 2021 kello 16.37.30

Kannatan keskustaan mansikkanokalle monipuolisia ulko-kuntosalilaitteita mitä löytyy usean kaupungin urheilukentän tai puiston luota, Kemissä senioripuistossa vähän sen tyylisiä laitteita.
Toinen vaihtoehto olisi liikuntatoimelle kemiläisille vuokrattavia urheiluvälineitä, su-lautoja, fatbikea, suksia, luistimia, esim 5e- 10e maksulla vuokralle.
Kolmas idea kannattaa selkeästi merkittyä ympärivuotista vain kävelyyn ja pyöräilyyn tarkoitettua reittiä/reittejä esim kivaloille!


Mansikkanokan uimarannan kunnostus

Profiilikuvan paikka

@tohveli
18. helmikuuta 2021 kello 18.01.14

Ehdotan, että kunnostettaisiin Kemin Mansikkanokan uimarantaa lisää. Pukukopit vaatisivat peruskorjausta, ulkokäymälöihin pitäisi panostaa kesällä. Mansikkanokan uimarannan hiekkaa pitäisi puhdistaa tehokkaammin, jotta se olisi tasaisempaa (vrt. esim. Oulun Nallinkarin uimarantaan). Kesällä uimarannalla voisi toimia myös joku pieni kioski tai kärry, josta voi ostaa jäätelöä ja juotavaa. Isompia kannellisia roskiksia rannalle myös.. avoroskikset pois, sillä kesäisin lokit levittävät roskia pitkin rantaa. Myös esteettömyytteen voisi panostaa, niin että lastenrattailla tai pyörätuolilla pääsisi lähemmäs uimavettä. Tähän ratkaisuksi esim. puiset maahan kiinnitettävät liuskat. Istuma- ja/tai makuupaikkoja myös tarvitaan lisää..tällä hetkellä uimarannalla on vain 1 tai 2 penkkiä. Kiinteä aurinkovarjo yksi tai useampi myös. Lapsille voisi myös olla joku pieni liukumäki tmv. Aikuisille esim. kiinteä (tiukasti maassa kiinni oleva) pingispöytä tai joku muu viihdykkeeksi.


Köysiratapuisto Kemiin

Profiilikuvan paikka

@tohveli
18. helmikuuta 2021 kello 18.09.01

Kemissä on paljon metsää ja puistoja, joten ehdottaisin että rakennetaan köysiratapuisto esim. Mansikkanokan pururadalla olevaan puistikkoon tai vaihtoehtoisesti Kuivanuoro-Sotisaaren metsikköön. Köysiratapuistoon tarvitaan puiden lisäksi vaijereita, turvavarusteet ja joku ylläpitäjä (esim.kaupunki tai yritys). Puisto voisi toimia talvea lukuunottamatta ympäri vuoden ja voisi toteutuessaan työllistää ihmisiä.


Köysiratapuisto

Profiilikuvan paikka

@A
18. helmikuuta 2021 kello 20.32.32

Köysiratapuisto esim Mansikkanokalle tai muuhun soveltuvaan metsikköön. Uudenlaista palvelua Meri-Lapin alueelle niin paikallisille kuin turisteille. Tällä hetkellä lähimmät vastaavat Rovaniemellä ja Oulussa. Saisi monenikäistä liikkujaa kokeilemaan taitojaan ja bisnestä alueelle?


mansikkanokka

Profiilikuvan paikka

@Osby
19. helmikuuta 2021 kello 0.46.29

Kemin Manssikkanokan uimarannalle pieni tai iso laituri josta voisi hypätä veteen, jotta ei tarvitsisi tallustaa aina niiden terävien kivien läpi :)


liikuntavälineitä

Profiilikuvan paikka

@ml
19. helmikuuta 2021 kello 6.29.55

Kaupungin alueelle esim.mansikkanokka tai ranta-alue ulko-kuntosalilaitteita,edes muutama,olisi varmasti käyttöä monelle.Myös jonkinlainen seikkailupuisto metsään ,köysirata ,vaijeriliukua ym.Pienille lapsille helpompi rata ja isommille vaativampi,tällä alueella ei ole tälläista vielä.
Nuorille keskustaan kahvila tai nuorisotila,Takitsu melko kaukana.Kehittää Täikönpuiston aluetta kunnolla viihtyisäksi jos sinne on skeittiparkkikin tulossa


Luontoreittejä ja luontokohteiden elvyttämistä

Profiilikuvan paikka

@anniina
19. helmikuuta 2021 kello 11.14.17

Kemissä olisi hyvä olla aiempaa enemmän luontokohteita ja metsiä, myös keskustan lähettyvillä. Kunnan tulee taata luonnon monimuotoisuuden säilyminen ja tehdä töitä sen edistämiseksi. Helppo tapa on esimerkiksi istuttaa kaupunkimetsän tyylisiä alueita semmoisille alueille keskustassakin, jossa ei ole nyt mitään. Esim. Valtakadulle tullessa liikenneympyrän vieressä oleva viheralue (nurmikkoa), Tokmannin viereinen tyhjä ja karu aukea sekä Kiikeliin päin mentäessä olevat viheralueet. Niiden ei tarvitse olla tiheitä metsiköitä, vaan ennemmin sellaisia, johon voisi puistomaisesti laittaa esim. polkuja ja penkkejä, joissa voi istua. Tämmöiset viheralueet olisivat myös hyvä paikka tavata ihmisiä ja tehdä retkiä perheen kanssa. Voisihan sinne penkkien lisäksi laittaa esim. piknikpöydän ja tietysti kannellisia roska-astioita. Metsät lievittävät stressiä ja luovat hyvinvointia sekä tuovat suojapaikkoja lisää luonnon eläimille. https://www.luomus.fi/fi/tiedote/kaupunkimetsat-auttavat-palautumaan-arkipaivan-stressista
https://yle.fi/uutiset/3-9613660

Profiilikuvan paikka

@anniina
19. helmikuuta 2021 kello 11.15.33

En tarkoita siis liikennepuiston/koirapuiston aluetta vaan Valtakadun puolella olevaa nurmialuetta.


Puita

Profiilikuvan paikka

@mellillä
19. helmikuuta 2021 kello 13.56.51

Istutetaan puita, lähinnä puistoihin ja katujen varsille.
Tämä sopisi nyt imagoon, kun puiden riittävyys on ollut keskustelun aiheena. Hiilijalanjäljen pienentämistä ainakin pieneltä osin.
Pihlajat esim. on kauniita puita kesällä kukkineen ja talvella marjoineen, ja menestyvät täällä.


Mansikkanokka

Profiilikuvan paikka

@Lumihelmi24
24. helmikuuta 2021 kello 13.36.58

Mansikkanokan puistoa ei missään tapauksessa tulisi "rakentaa" siten, että esim matkailuvaunualue tulisi puistoon. Ko alueella lienee paljon tilaa vaikkapa LumiLinnaa vastapäätä tai muualla lähistöllä. Mansikkanokka on ainoa kaupungin alueella sijaitseva luonnontilainen puistoalue, jossa käy paljon kävelijöitä, uimareita ja muuten vain luonnon rauhasta nauttivia. Talvisin hiihtävät lastentarhan lapset, seniorit ja muutkin. Harvoin on lähellä keskustaa ko puiston kaltaisia alueita. Uimarantaa tietysti voi kehittää, pystyttää kuntolaitteita yms, mutta luonnonmukaisuutta hävittämättä. Meripuistoa on aikanaan kehitetty, hyvä niin, koska puisto on keskemmällä kuin Mansikkanokka. Toisaalta, Meripuistossa ei juurikaan tapaa kävelijöitä, ellei satu olemaan jotain `tilaisuutta`. Hiljaista verrattuna Mansikkanokkaan.
Eli siis; kuntolaitteita, liukumäki ym. lapsille. Sopivasti luontoa säilyttäen.


Valaistaan kaupungintalon kellotaulut ja viisarit.

Profiilikuvan paikka

@marze
4. maaliskuuta 2021 kello 15.13.50

Valaistaan kaupungintalon kellotaulut ja viisarit. Aika näkyisi kauemmaksi ja myös pimeällä. Kellojen valaistus sopisi myös hienosti yhteen kaupungintalon julkisivun uusien valojen kanssa.
Kaupungintalo on hieno maamerkki, jonka valaistut viisarit toisivat myös lisää näyttävyyttä ja korostaisivat kaupungintalon upeutta.


Keskustaa viihtyisämmäksi

Profiilikuvan paikka

@Nipsu
8. maaliskuuta 2021 kello 13.58.13

Tokmannin ja Lidlin ympäristö on ollut karun näköinen jo kauan aikaa. Tyhjät alueet voisi muokata esim kaupunkipuistoiksi istuttamalla niille kunnon nurmikkoa ja puita.


Suomen leveimmät ja merenrantaan päättyvät puistokadut

Profiilikuvan paikka

@jaloshe
9. maaliskuuta 2021 kello 13.46.01

Kemin keskusta on täynnä puistokatuja, jotka päättyvät lähes kaikki merenrantaan. Näiden puistojen käyttöastetta voisi roimasti lisätä. Asiaa edistäisi mm.se, että puistopätkät eivät olisi jalankulkijoille vain korttelin mittaisia vaan jatkuisivat katkeamattomina suojateiden ansiosta. Näin on suuremmissa kaupungeissa, esimerkiksi Tampereella. Nyt jos haluat lähteä kävelemään puistoa pitkin kaupungintalolta kohti rantaa pääset etenemään vain Keskuspuistokadun kulmaan kunnes joudut vaihtamaan jalkakäytävälle ylittääksesi tien. Pieni asia, mutta Lapin "vihreimmältä" kaupungilta erikoinen ratkaisu.


Ulkoilmakuntosali

Profiilikuvan paikka

@jaloshe
9. maaliskuuta 2021 kello 13.49.41

Tällaisina aikoina, kun ulkoliikuntaa tulisi suosia olisi hyvä jos kaupunki pystyisi tukemaan asukkaiden liikuntaharrastusta ulkoilmakuntosalilla. Ei siis vain leuanvetotankoja tai telineitä vaan painoja ja monipuolisia vaihtoehtoja. Mallia voisi ottaa Jyväskylän Lutakon rannassa sijaitsevasta ulkoilmasalista. Maisemat voisivat innostaa liikkujia esim.Mansikkanokan rannassa tai Meripuistossa.

Profiilikuvan paikka

@Saphire
12. maaliskuuta 2021 kello 17.43.21

Jo nyt tullut tosi monta ulkokuntosaliehdotusta ja erityisesti kannatan tätä ehdotusta kaikista esiin nostetuista vaihtoehdoista, koska mielestäni olisi hyvä panostaa monipuolisempaan ja nykyaikaisempaan ulkokuntosaliin. Kiinteät telineet ilman painoja eivät aja tämän päivän kuntoilukriteereitä, joten erilaiset kiinteitä painolaitteita olisi hyvä olla nykyaikaisessa kuntoilualueella saatavilla, jotta esim. voimaliikkeidenkin teko olisi mahdollista ilman kuntosalille menemistä. Lisäksi voimaliikkeet on tutkimuksissa katsottu parantavan ikäihmisten luustoa ja olevan erinomainen liikuntamuoto ikääntymistä vastaan, joten tällainen ulkokuntosali olisi sopiva kaiken ikäisille. Esimerkkiä voisi ottaa muun muassa Tampereen alueen ulkoliikuntapaikoista, joissa käytössä tankoja yms.


Nuorille/lapsille enemmän aktiviteettia tai vanhuksille yhteinen vanhus_puisto

Profiilikuvan paikka

@Jenskumai
10. maaliskuuta 2021 kello 11.16.15

Hei! Olen huomannut, kun olen itse nuori, että nuorille on yllättävän vähän vapaa-ajan toimintaa ja yhä vähemmän tapahtumia ikärajoitusten, sekä tapahtumien vuoksi. Se virkistäisi monen nuoren mielialaa, jos niitä järjestettäisiin enemmän, eikä esteenä olisi ikäraja. Varmasti myös monen pienemmän lapsen kohdalla samat asiat ongelmana.

Toinen idea, jota me mietimme kerran yhdessä lukiolaisten kanssa olisi vanhusten_puisto. Siellä vanhukset saisivat raitista ilmaa ja voisivat yhdessä kokoontua puiston penkeille, eikä kauppojen käytävillä tarvitsisi kokoontua ja istuskella, koska muuta paikkaa vanhuksilla ei ole. Puiston keskellä voisi myös olla pieni kahvila, jossa on myös mahdollista syödä ulkona/sekä sisällä. Myös puiston voisi koristella kauniin värisillä kukilla jne. Se olisi vanhuksille varmasti mukavaa ajanvietettä ja loisi heille enemmän yhteen kuuluvuuttu.

Profiilikuvan paikka

@Jenskumai
10. maaliskuuta 2021 kello 11.27.41

Tuli myös kolmas idea mieleen ja joudun kirjoittamaan sen kommentteihin, koska en pysty muokkaamaan. Esteettömyyteen olisi myös hyvä panostaa, koska Kemissä harvaan liikkeeseen pääsee pyörätuolilla ja moni kahvila/ravintola ei ole esteetön. Myös pyörätiellä on vaikea liikkua, koska suojatien kohdalla on monesti iso pudotus. Myös asuntoja on hyvin vaikea löytää, koska suurin osa vuokra-asunnoista eivät ole esteettömiä tai sitten ne maksavat yli 2000-1000e kuukaudessa.. Muuten kyllä Kemissä on toiminut palvelut hyvin ja on ollut rauhallista.


Hiihtoladut ja moottorikelkkareitit kesäksi hyötykäyttöön

Profiilikuvan paikka

@aa
11. maaliskuuta 2021 kello 14.07.18

Talveksi yhdistetään hiihtolatu Kittilänjärveltä, Järpin kautta Hepolaan. Saadaan latu Kemistä Simoon.
Kesäksi voisi hyödyntää ladut ja moottorikelkkareitit, patikointi/maastopyöräkäyttöön.


Kaupungitalon kattoterassi näköala paikaksi

Profiilikuvan paikka

@090909viva
11. maaliskuuta 2021 kello 15.21.13

Toivoisin että keminkaupingitalon katolla oleva kahvilan terassi tulisi näköalapaikka, ja että sinne ulkoterassi alueelle tulisi näköala kiikarit. Hyvällä kelillä näkymät aina Tornioon asti ja upeasti näkyy koko kaupungin yli aivan varmasti kiinnostaa paikallisia kuin turistejakin


Maauimala

Profiilikuvan paikka

@Jaanuska
11. maaliskuuta 2021 kello 16.40.29

Maauimala, nykyisen uimahallin viereen, nurmialueelle.


Kävelyreitti

Profiilikuvan paikka

@Käveleskelijä
11. maaliskuuta 2021 kello 16.44.59

Takajärven ympäri kävelyreitti talveksi.


Leikkipuistot

Profiilikuvan paikka

@Kemiläinenäiti
11. maaliskuuta 2021 kello 17.01.10

Vanhoja leikkipuistoja korjata ja uusia sieltä keinuja ja yms. Esim ristikankaalla on rauhallisessa paikassa leikkipuisto jossa on ehyet mutta todella vanhat leikkipuisto kalusteet. Tai tehdä kemiin johonkin uusi leikkipuisto lapsille. Niitä on liian vähän jotka ovat hyvässä kunnossa ja tarpeeksi touhua lapsille koska lapset tarvitsevat ulkoilua ja aktiviteetteja myös tässä kaupungissa


Kemin kaupingin suunnitteleman ulkoilureitin raivaus selkäsaaressa, sekä hiihtomajan kunnostusta

Profiilikuvan paikka

@suvva1
12. maaliskuuta 2021 kello 7.10.12

Eikö olisi aika raivata Kemin kaupungin selkäsaaren länsipuolelle suunnittelema kävelyreitti, sekä suorittaa kaikkia kuntalaisia KUKKAROON KATSOMATTA palvelevan hiihtomajan välttämätöntä kunnostusta ennenkuin on myöhäistä? Ulkoilureitin on valmistuessaan suunniteltu palvelevan kaikkia kuntalaisia, myöskin TURISMIA sekä kesällä, että talvella. Se tulisi valmistuessaan kulkemaan selkäsaaren länsipuolella pohjois-eteläsuuntaisesti pohjoispäästä eteläpäähän aina hiihtomajalle saakka. Sitä voisi hyväksikäyttää talvella myöskin kaivattuna länsireunan kansanhiihtolatuna. Selkäsaaren kehittämisen kannalta nämä toimenpiteet ovat välttämättömiä.


Ulkokuntosali Jungon kuntoportaiden yhteyteen

Profiilikuvan paikka

@Ilmolan_susi
12. maaliskuuta 2021 kello 11.24.05

Ehdotan ulkokuntosalin tekemistä Jungon kuntoportaiden yhteyteen kentälle. Ulkokuntosali tarjoaa liikkujille mahdollisuuden monipuoliseen ja matalankynnyksen lihaskuntoharjoitteluun. Lihaskunnon lisäksi laitteilla harjoittelu kehittää ja ylläpitää mm. tasapainotaitoja ja notkeutta. Yhdessä kuntoportaiden kanssa ulkokuntosali muodostaisi loistavan liikuntaympäristön kaiken ikäisille ja -tasoisille harrastajille.

Alustana voitaisiin hyödyntää käytettyä tekonurmea, mihin voisi merkata mm. juoksu- ja koordinaatioratoja ja sille voisi sijoittaa erilaisia laitteita ja välineitä. Esimerkkinä tämmöisistä laitteista voisi olla: selkä- ja vatsalihaslaite, voimaköysi, leuanvetotanko, erilaiset nojapuut, dippipenkit, apinatikkaat, eri korkuisia askelluslautoja, autonrenkaat, tankotanssitanko, tasapainoiluvälineitä jne jne. Vaihtoehtoja on paljon, ja laitteita sekä aluetta pystyy päivittämään ajan saatossa, alueella riittää kyllä tilaa.


Ulkoilma elokuvat

Profiilikuvan paikka

@Mummi2020
12. maaliskuuta 2021 kello 12.29.01

Ehdotan kesäisin ulkoilma elokuva näytöksiä yhdessä kinopirtin kanssa, kuten viime kesänä queen elokuva.Osa voi katsoa elokuvaa autosta ja osa ulkona.Sopisoko paikaksi selarin ranta?Vielä elokuun pimenevät illat toisi mahtavat puitteet.Elokuvat olisivat sallittuja ja myös lasten elokuvia joten koko perhe voisi osallistua.pääsymaksu ei ole suljettu ja yrittäjää pitäisi tukea.Näin korona aikana tämä olisi turvallisempi elokuva käynti.Tälläista ei ole lähi kunnissa tietääkseni.


Jungon tekonurmen hyödyntäminen

Profiilikuvan paikka

@KP
12. maaliskuuta 2021 kello 12.50.56

Hyödynnetään jungon tekonurmen myöhemmin keväällä huutokaupattavaan alustaan ja sen pysyvyyttä alueella, selvitetään sen soveltuvuutta jatkokäyttöön peli-ja harjoituskentäksi seuroille.Kemissä on huono tilanne jalkapallo ja muille mahdollisille kenttiä käyttäville.


Lapsille leikkipuisto kivikolle opettajanpuistoon

Profiilikuvan paikka

@AnnaKatriina84
12. maaliskuuta 2021 kello 12.56.36

Kivikolle on rakennettu paljon uusia taloja ja siellä asuu muutenkin nyt paljon lapsiperheitä. Ehdotan lapsille leikkipuistoa esimerkiksi opettajanpuistoon(siinä on joskus ennen ollutkin leikkipuisto). Kivikolla ei ole nyt omaa leikkipuistoa ja olisi mukava käydä lasten kanssa tässä lähellä leikkipuistossa ettei tarvitsisi aina mennä kaupunkiin tai muualle. Luulen, että muutkin alueen asukkaat kannattaisivat tätä hanketta.


Uusi ulkoilureitti

Profiilikuvan paikka

@Vl
12. maaliskuuta 2021 kello 16.05.16

Rovan alueelle voisi tehdä monikäyttöisen ulkoilureitin jota voisivat käyttää maastopyöräilijät ja kävelijät. Reitti lanattaisiin talvella jolloin se kantaisi pyöräilijän ja kävelijän. Reitin tekoon voisi käyttää jo olemassa olevia polkuja ja tulipaikkoja.


Esiintymispaikka konserteille, kesäteatterille ym ym nousevalla katsomolla

Profiilikuvan paikka

@riittamallinen61
12. maaliskuuta 2021 kello 19.53.50

Kemissä tarvitaan tila missä voi toteuttaa musiikkia , kesäteatteria ja muita esityksiä toimivissa olosuhteissa . Tarvitaan nouseva katsomo - tila ja mahdollisuus toteuttaa jopa maksullinen esitys/ elämys. Harrastustoimintaa Kemissä on paljon eri kulttuurin alalta. Toivottavasti myös jatkossa.
Tilaa voitaisiin hyödyntää myös ammattikäyttöön esim kaupungin teatterin kesätapahtumien, musiikkiesityksiin ulkopaikkakunnalta ym.
Kaupungilla hallinta sekä ylläpito. Avuksi rakentamiseen/ kehittämiseen jopa talkoohenkisiä ryhmiä löytyy ja kohtuullinen vuokra takaa tilan käytön.
Monessa kylässä tämä on jo todellisuutta.


Vähäruonanoja /Alaoja

Profiilikuvan paikka

@Tinza
12. maaliskuuta 2021 kello 22.44.03

Voisiko Vähäruonanojan aluetta ottaa laajemmin käyttöön ulkoilureittinä ? Ojan reunustoja voisi siistiä kävely ja pyöräily reitiksi sopivaksi. Ojaa voisi myös puhdistaa risukoista ja mahdollisesti ruopata jolloin se soveltuisi esim. kanotilla liikkumiseen.
Muistan lapsuudestani paikan Alaojana jossa kävimme uimassa 70-80-luvulla.


Köysirata/ vaijeriliuku

Profiilikuvan paikka

@Tinza
12. maaliskuuta 2021 kello 22.54.49

Toivoisin Kemiin köysirataa/ vaijeriliukua laspille. Torniosta kyseinen rata löytyy Felixin puistosta.


Sauvosaaren virkistys kuntoon

Profiilikuvan paikka

@kemiläinen
13. maaliskuuta 2021 kello 11.00.23

Sauvosaari on Kemin virkistysaluetta nyt kun on jäänyt liikeyhtiöitten hylkimäksi. Rannikko on perinteisesti parasta Sauvosaarea ja se saisi tulla esiin kohteitten käyttönimissäkin. RANTAGALLERIA sisäsatamassa ja RANTALINNA Mansikkanokalla. Meripuiston ollaan nyt pilaamassa koivuistutksilla. Ne vievät täysikasvuisina koko polkujen ilmatilan. Korkeat pensaat olisi riittäneet koristeeksi.


Koirapuisto Kemiin

Profiilikuvan paikka

@Tupu63
13. maaliskuuta 2021 kello 22.12.38

Kemiin voitaisiin perustaa koirapuisto, jossa koirat voisivat olla vapaasti aidatulla
alueella.


14. maaliskuuta 2021 kello 16.23.23. Kommentti poistettu.


14. maaliskuuta 2021 kello 16.23.23. Kommentti poistettu.


Ulkokuntoilulaitteita Peurasaareen

Profiilikuvan paikka

@AinoJulia
14. maaliskuuta 2021 kello 17.16.03

Ehdotan ulkokuntoilulaitteita Peurasaareen. Joko yksi puistoalue (esim. nykyisen leikkipuiston yhteyteen) tai kävelyreitin varrelle. Kävelyreitti voisi kiertää Peurasaaren ja sen varrella olisi kuntoilulaitteita, uskon että kuntoilijoita tulisi muualtakin Kemistä kiertämään Peurasaaren lenkin, kun sen varrella olisi innostavia ulkokuntoilulaitteita. Mallia voisi ottaa esim. Vuokatin Holiday Clubin alueella olevasta kuntoilureitistä, jonka varrelle on sijoitettu kuntoilulaitteita. Nyt olisi Peurasaaren vuoro saada panostus liikunnan lisäämiseen, kun Junko sai jo kuntoiluportaat ja muualla Kemissä on muita kuntoilupaikkoja.


Grillikota jungoon

Profiilikuvan paikka

@2021
14. maaliskuuta 2021 kello 18.53.01

Jungon pulkkamäki on kovassa käytössä.alue on hieno ja hyvin hoidettu. Viihtyvyyttä voitaisiin parantaa rakentamalla.alueelle grillikota pienten ja vähän isompienkin laskioiden iloksi.


15. maaliskuuta 2021 kello 13.00.58. Kommentti poistettu.

  • 17.3.2021 klo 12.48 @Keminkaupunki_thk moderoi sisältöä: Asiatonta henkilöiden arvostelua