Siirry sisältöön

Kerro ideasi ja kannata muiden ehdotuksia!

Puhekupla 16
Keskustelu 1 viikko, 4 päivää jäljellä | Kemin kaupunki

Ehdotusten tulisi olla investointiluonteisia ja niiden tulee olla toteutettavissa vuoden 2021 aikana.

Perustiedot

Avoin: 18.2.2021 - 15.3.2021

Päättymispäivä: 15.3.2021

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Vain kirjautuneet käyttäjät voivat osallistua tähän keskusteluun

Pienet lapset

Profiilikuvan paikka

@Muori74
18. helmikuuta 2021 kello 10.27.48

Pienille lapsille( alle 5v) enemmän ulko aktiviteettia myös talviaikaan.


Kuntoilupuisto

Profiilikuvan paikka

@Teukka
18. helmikuuta 2021 kello 10.43.48

Kuntoilupuisto joka sopii lapsille,että aikuisille. Paikkana jonkin Kemin keskustan alueella olevista puistoalueista esim. Pajarinrannan alue.Parhaimmasta sijoituspaikasta voisi järjestää äänestyksen.


Kuntoilupuisto / pyöräilyreitti Junko-Kivalot

Profiilikuvan paikka

@jkvist
18. helmikuuta 2021 kello 14.07.02

Nyt kun Junkoon on saatu kuntoiluportaat, niin ympäristöä voitaisiin kehittää vielä monipuolisempaan käyttöön rakentamalla alaosan kenttäalueella Kaakkurin Liikuntamaan tapainen, kattava oheisharjoittelualue joka palvelisi sekä aktiivi, että harrasteurheilua.

Toinen idea, joka palvelisi kasvavaa maastopyöräilijöiden&patikkaihmisten joukkoa, olisi rakentaa pidemmällä aikavälillä kuntayhteistyöllä Jungosta lähtevä pyöräily/patikointireitti, joka veisi aina Kivaloille saakka. Takuuvarmasti saisi suosiota upeine, monipuolisine maastoineen ja voisi toimia Meri-Lapin eräänlaisena luontourheilijoiden ylpeydenaiheena. Reitille voitaisiin rakentaa myöhemmin tulistelupaikkoja ja polkujen pituuksia voitaisiin varioida eri käyttäjäryhmille sopiviksi.


Kannettomat roska-astiat uusiksi.

Profiilikuvan paikka

@Rema59
18. helmikuuta 2021 kello 14.34.55

Uusitaan kaikki kaupungin roska-astiat kannellisiksi, jotta lokit ja varikset eivät levitä roskia ympäristöön. Markkinoilta löytyy varmasti valmiita malleja, joissa yksinkertainen mekanismi ilman kuluvia osia (jousia) palauttaa kannen aina painovoimaisesti kiinni. Varsinkin kesäisin avonaiset roska-astiat houkuttelevat linnut ruokailemaan, tästä seuraa joka-aamuinen roskameri astioiden läheisyydessä.


Caravan-alue Kemiin

Profiilikuvan paikka

@Rema59
18. helmikuuta 2021 kello 14.44.54

Käytetään tuo raha caravan-/leirintäalueen suunnitteluun Mansikkanokalle, uimarannan takana olevaan puistoon. Kemissä ei ole aluetta, jossa matkailijat voisivat leiriytyä ja saada palveluita. Kulunut vuosi osoittaa miten haavottuvainen pelkkä ulkomaalaisiin nojaava matkailubisnes on. Suomessa on caravaanareiden määrä kasvanut merkittävästi viime vuoden aikana, mutta he ajavat säännöllisesti Kemin ohi, koska meillä ei ole tarjota heille edes tyydyttäviä palveluita. Mansikkanokan puisto olisi tähän tarkoitukseen oivallinen paikka, joka lähellä olevine palveluineen ja upeine maisemineen houkuttelisi matkailijoita pysähtymään ja viihtymään pidempäänkin. Käytetään raha suunnitteluun ja pannaan toimeksi. On myös olemassa yritys, joka suunnittelee, rahoittaa ja toteuttaa kaupunkileirintäalueita.


Kolme ideaa

Profiilikuvan paikka

@Katriina
18. helmikuuta 2021 kello 16.37.30

Kannatan keskustaan mansikkanokalle monipuolisia ulko-kuntosalilaitteita mitä löytyy usean kaupungin urheilukentän tai puiston luota, Kemissä senioripuistossa vähän sen tyylisiä laitteita.
Toinen vaihtoehto olisi liikuntatoimelle kemiläisille vuokrattavia urheiluvälineitä, su-lautoja, fatbikea, suksia, luistimia, esim 5e- 10e maksulla vuokralle.
Kolmas idea kannattaa selkeästi merkittyä ympärivuotista vain kävelyyn ja pyöräilyyn tarkoitettua reittiä/reittejä esim kivaloille!


Mansikkanokan uimarannan kunnostus

Profiilikuvan paikka

@tohveli
18. helmikuuta 2021 kello 18.01.14

Ehdotan, että kunnostettaisiin Kemin Mansikkanokan uimarantaa lisää. Pukukopit vaatisivat peruskorjausta, ulkokäymälöihin pitäisi panostaa kesällä. Mansikkanokan uimarannan hiekkaa pitäisi puhdistaa tehokkaammin, jotta se olisi tasaisempaa (vrt. esim. Oulun Nallinkarin uimarantaan). Kesällä uimarannalla voisi toimia myös joku pieni kioski tai kärry, josta voi ostaa jäätelöä ja juotavaa. Isompia kannellisia roskiksia rannalle myös.. avoroskikset pois, sillä kesäisin lokit levittävät roskia pitkin rantaa. Myös esteettömyytteen voisi panostaa, niin että lastenrattailla tai pyörätuolilla pääsisi lähemmäs uimavettä. Tähän ratkaisuksi esim. puiset maahan kiinnitettävät liuskat. Istuma- ja/tai makuupaikkoja myös tarvitaan lisää..tällä hetkellä uimarannalla on vain 1 tai 2 penkkiä. Kiinteä aurinkovarjo yksi tai useampi myös. Lapsille voisi myös olla joku pieni liukumäki tmv. Aikuisille esim. kiinteä (tiukasti maassa kiinni oleva) pingispöytä tai joku muu viihdykkeeksi.


Köysiratapuisto Kemiin

Profiilikuvan paikka

@tohveli
18. helmikuuta 2021 kello 18.09.01

Kemissä on paljon metsää ja puistoja, joten ehdottaisin että rakennetaan köysiratapuisto esim. Mansikkanokan pururadalla olevaan puistikkoon tai vaihtoehtoisesti Kuivanuoro-Sotisaaren metsikköön. Köysiratapuistoon tarvitaan puiden lisäksi vaijereita, turvavarusteet ja joku ylläpitäjä (esim.kaupunki tai yritys). Puisto voisi toimia talvea lukuunottamatta ympäri vuoden ja voisi toteutuessaan työllistää ihmisiä.


Köysiratapuisto

Profiilikuvan paikka

@A
18. helmikuuta 2021 kello 20.32.32

Köysiratapuisto esim Mansikkanokalle tai muuhun soveltuvaan metsikköön. Uudenlaista palvelua Meri-Lapin alueelle niin paikallisille kuin turisteille. Tällä hetkellä lähimmät vastaavat Rovaniemellä ja Oulussa. Saisi monenikäistä liikkujaa kokeilemaan taitojaan ja bisnestä alueelle?


mansikkanokka

Profiilikuvan paikka

@Osby
19. helmikuuta 2021 kello 0.46.29

Kemin Manssikkanokan uimarannalle pieni tai iso laituri josta voisi hypätä veteen, jotta ei tarvitsisi tallustaa aina niiden terävien kivien läpi :)


liikuntavälineitä

Profiilikuvan paikka

@ml
19. helmikuuta 2021 kello 6.29.55

Kaupungin alueelle esim.mansikkanokka tai ranta-alue ulko-kuntosalilaitteita,edes muutama,olisi varmasti käyttöä monelle.Myös jonkinlainen seikkailupuisto metsään ,köysirata ,vaijeriliukua ym.Pienille lapsille helpompi rata ja isommille vaativampi,tällä alueella ei ole tälläista vielä.
Nuorille keskustaan kahvila tai nuorisotila,Takitsu melko kaukana.Kehittää Täikönpuiston aluetta kunnolla viihtyisäksi jos sinne on skeittiparkkikin tulossa


Luontoreittejä ja luontokohteiden elvyttämistä

Profiilikuvan paikka

@anniina
19. helmikuuta 2021 kello 11.14.17

Kemissä olisi hyvä olla aiempaa enemmän luontokohteita ja metsiä, myös keskustan lähettyvillä. Kunnan tulee taata luonnon monimuotoisuuden säilyminen ja tehdä töitä sen edistämiseksi. Helppo tapa on esimerkiksi istuttaa kaupunkimetsän tyylisiä alueita semmoisille alueille keskustassakin, jossa ei ole nyt mitään. Esim. Valtakadulle tullessa liikenneympyrän vieressä oleva viheralue (nurmikkoa), Tokmannin viereinen tyhjä ja karu aukea sekä Kiikeliin päin mentäessä olevat viheralueet. Niiden ei tarvitse olla tiheitä metsiköitä, vaan ennemmin sellaisia, johon voisi puistomaisesti laittaa esim. polkuja ja penkkejä, joissa voi istua. Tämmöiset viheralueet olisivat myös hyvä paikka tavata ihmisiä ja tehdä retkiä perheen kanssa. Voisihan sinne penkkien lisäksi laittaa esim. piknikpöydän ja tietysti kannellisia roska-astioita. Metsät lievittävät stressiä ja luovat hyvinvointia sekä tuovat suojapaikkoja lisää luonnon eläimille. https://www.luomus.fi/fi/tiedote/kaupunkimetsat-auttavat-palautumaan-arkipaivan-stressista
https://yle.fi/uutiset/3-9613660

Profiilikuvan paikka

@anniina
19. helmikuuta 2021 kello 11.15.33

En tarkoita siis liikennepuiston/koirapuiston aluetta vaan Valtakadun puolella olevaa nurmialuetta.


Puita

Profiilikuvan paikka

@mellillä
19. helmikuuta 2021 kello 13.56.51

Istutetaan puita, lähinnä puistoihin ja katujen varsille.
Tämä sopisi nyt imagoon, kun puiden riittävyys on ollut keskustelun aiheena. Hiilijalanjäljen pienentämistä ainakin pieneltä osin.
Pihlajat esim. on kauniita puita kesällä kukkineen ja talvella marjoineen, ja menestyvät täällä.


Mansikkanokka

Profiilikuvan paikka

@Lumihelmi24
24. helmikuuta 2021 kello 13.36.58

Mansikkanokan puistoa ei missään tapauksessa tulisi "rakentaa" siten, että esim matkailuvaunualue tulisi puistoon. Ko alueella lienee paljon tilaa vaikkapa LumiLinnaa vastapäätä tai muualla lähistöllä. Mansikkanokka on ainoa kaupungin alueella sijaitseva luonnontilainen puistoalue, jossa käy paljon kävelijöitä, uimareita ja muuten vain luonnon rauhasta nauttivia. Talvisin hiihtävät lastentarhan lapset, seniorit ja muutkin. Harvoin on lähellä keskustaa ko puiston kaltaisia alueita. Uimarantaa tietysti voi kehittää, pystyttää kuntolaitteita yms, mutta luonnonmukaisuutta hävittämättä. Meripuistoa on aikanaan kehitetty, hyvä niin, koska puisto on keskemmällä kuin Mansikkanokka. Toisaalta, Meripuistossa ei juurikaan tapaa kävelijöitä, ellei satu olemaan jotain `tilaisuutta`. Hiljaista verrattuna Mansikkanokkaan.
Eli siis; kuntolaitteita, liukumäki ym. lapsille. Sopivasti luontoa säilyttäen.