Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.
Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.
Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.
Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:
- Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
- Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
- Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
- Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
- Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
- Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista mainontaa.
Metsän säilyttäminen tärkeämpää kuin puisto
Iines
12. maaliskuuta 2021 kello 9.03.11
Olen käynyt itsekin tätä paikkaa tutkimassa, mutta näkisin kyllä tässä kohtaa alueella olevan pienen metsän säilyttämisen tärkeämpänä kuin jonkun tämän kuvan kaltaisen puistoalueen teon. Toki aluetta voisi vähän siistiä ja merkitä rauniot paremmin kiinnostuneita ajatellen mutta rehellisesti sanoen mitään nähtävää ei juuri ole, kuin kivikasoja. Toki mielenkiintoista historiaa, mutta luonnon moninaisuus on tärkeämpää.
@KristinaRocha_Espoo
25. maaliskuuta 2021 kello 11.03.42
Kiitoksia kommentista. Ymmärrän että metsän ja kasvillisuuden säilyttäminen koetaan tärkeäksi. Suurin osa alueesta on tarkoitus säilyttää metsäisenä ja vain noin hehtaarin alueella (78 hehtaarista) on ajateltu poistaa puustoa, jotta saadaan ”vanha maisema” paremmin esiin. Tarkoituksena on saada alueesta kiinnostava ja rauniot paljastamaan tarinansa (esim. merkitsemällä eri kohtia, informaatiotauluilla tai muulla tavoin, arkeologisilla kaivauksilla, joita saa seurata…). Kyseessä on sen suhteen Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen alue.
Kristina Rocha/Espoon kaupunki
Synergiaa luova suunnitelma
Arkilogi
12. maaliskuuta 2021 kello 10.00.33
Suunnitelman mukaan paikasta voisi tulla hieno paikka, jossa yhdistyvät hyvät ulkoilu- ja liikuntamahdollisuudet sekä historiaan ja kulttuuriin tutustuminen.
@KristinaRocha_Espoo
25. maaliskuuta 2021 kello 11.04.06
Kiitoksia kommentista! Tähän pyritään.
Kristina Rocha/Espoon kaupunki
Hieno löytö ja paikka
Jorma M
12. maaliskuuta 2021 kello 15.53.28
Tutustuin paikkaan - muistaakseni 2009 - kun alueella suoritettiin kaivauksia ja sinne tehtiin opastettuja kierroksia. Oli hienoa nähdä ja kuulla alueen historiasta ja löydöistä, mm räävelin taalerista, joka osoittaa sen että täällä asuneet ihmiset olivat mahdollisesti käyneet kauppaa nyk Viron alueella.
Mielestäni puisto tulisi kohtaa ymmärtää niin että se ei ole "istutettua viheraluetta", vaan enemmänkin luonnontilaista ja metsää sekä puita tulisi säilyttää mahdollisimman paljon. Espoon historiaa tämä puisto kyllä syventäisi espoolaisten ja yleensäkin suomalaisten keskuudessa.
Paljon infotauluja ja tietoa oletetusta asujaimistosta ja asukkaista ja heidän tekemisistään tällä entisaikaan veden ympäröimällä mäellä.
@KristinaRocha_Espoo
25. maaliskuuta 2021 kello 11.04.39
Kiitoksia kommentista! Pysäköintialueen vierusta on esitetty rakennetumpana pensasistutuksineen, mutta varsinaisen arkeologisen puiston olisi tarkoitus ilmentää aikakauttaan (keskiaikaa), joten kasvillisuus olisi luonnonpuustoa, niittyä, luonnonnurmea ja mahdollisesti viljakasveja.
Kristina Rocha/Espoon kaupunki
Kulku kaivauksille
Asukas
16. maaliskuuta 2021 kello 15.54.06
Mielestäni kulku kaivauksille saisi olla vain Finnsinmäen kautta, parkkipaikan lähistöltä. Alueella asuvana koemme jo nyt häiriötä tontin läpi kuljeskelijoista, jopa kesisin tontilla olevia hyötykasveja on lähtenyt kaivauksilla kävijöiden mukaan. Kulkutiet ja -polut vain parkkipaikan lähistöltä.
Alueella on myös asukkaille sekä yrityksille tärkeä kaivorakennus jonka suojeleminen olisi myös ensiarvoisen tärkeää. Kaivausalueen laajempi avaaminen sekä kasvillisuuden poistaminen lisää varmasti myös häiriökäyttäytymistä ja ilkivaltaa alueella.
Asukas
25. maaliskuuta 2021 kello 13.53.31
Kulku kaivauksille olisi varmasti mahdollista vain esim. Mankin puoleisesta päädystä parkkipaikkaa, näin parkkipaikan vieressä asuvat asukkaat saisivat myös oman rauhan. Mankin puoleiseen päätyyn saisi hyvin kiertävän kulkutien joka olisi parempi ratkaisu kuin asumusten vieressä kulkeva.
Hevostallin vierestä kulkeva kulkutie häiritsee kuitenkin useampaa asujaa ja tie kulkisi ihan talojen vierestä. Parhaiten kulku olisi järjestettävissä Mankin päädystä parkkipaikalta ja kiertävänä niin että polku yhtyisi metsässä. Tilaa tälle järjestelylle kuitenkin löytyy ja tuskinpa kulkuteitä näin pienelle alueelle tarvitaan näin montaa kuin suunnitelmassa on. Kustannuksetkin pienenisivät ja puustoa säilyisi.
Yleisön määrä tulisi rajoittaa oikealla suunitelulla
Espoolainen
24. maaliskuuta 2021 kello 9.15.11
Muinaisjäännöksiä ja Espoon historiaa tulisi vaalia, mutta ei niin että suunitellaan valtavaa retkeily- ja asuntoautoaluetta puiston viereen. Mielestäni olisi tärkeää luoda päiväretkikohde, mutta ei suuren kapasiteetin retkeilyaluetta joka vaarantaa muinasjäänökset ja koko alueen. Oittaan retkeilualue on esimerkki mikä yleisten retkeilualueiden kohtalo voi olla. Alue on erittäin epäsiisti ja aika ajoin alue toimii retkeiliöille asuinalueena koko kesän
@KristinaRocha_Espoo
25. maaliskuuta 2021 kello 11.05.32
Kiitoksia kommentista! Finnsinmäen puisto on asemakaavassa määritelty retkeily- ja ulkoilualueeksi, mutta emme ole tulkinneet tätä teltta- tai asuntoautoalueeksi. Jos majoitukselle on tarvetta niin ehkä Omnian Finnsin tilat vieressä voisivat palvella.
Arkeologisessa puistossa polut tulevat olemaan aika kapeat, joten se osaltaan rajoittaa kerralla alueeseen tutustuvien määrää.
Kristina Rocha/Espoon kaupunki
Lähellä sijatsee helpommin puistoksi kehitettävä kohde
Antti F
24. maaliskuuta 2021 kello 10.46.06
Ehkäpä läheisen Espoonkartanon alueen kehittäminen puistomaisemmaksi tai puutarhamaisemmaksi kokonaisuudeksi olisi järkevämpi ratkaisu, kuin kokonaan uuden puiston tekeminen ryteikköiseen metsään. Tietenkin kyseessä on historiallisesti merkittävä kohde, mutta pelkkien talonpohjien kehittäminen puistoksi ei vaikuta kovin kiehtovalta ratkaisulta varsinkin, kun aivan vieressä humisee Kehä 3 ja projektin takia jouduttaisin kaatamaan luonnontilainen metsä. Samalla viereisen Kuninkaantien maantiemaisuus kyseisellä alueella poistuisi, jonka näkisin myös jonkinlaisena katoavana perinneympäristönä. Sen sijaan Espoonkartanon alueella on jo nyt olemassa jonkinlaista puistomaisuutta ja siitä voitaisiin kehittää mahdollisesti pienemmillä resursseilla hienompi puistokohde.
@KristinaRocha_Espoo
25. maaliskuuta 2021 kello 11.06.48
Kiitoksia kommentista! Espoonkartano ja sen lähialueet eivät ole kaupungin maanomistuksessa. Kuninkaantiehen (Eli Finnsinmäkeen, Finnsintiehen, Kuninkaankartanontiehen) ei tässä suunnitelmassa olla esittämässä muutoksia. Viitataanko maantiemaisuuden poistumisella pysäköintialueen ja kadun väliin esitettyihin istutuksiin?
Kristina Rocha/Espoon kaupunki
Kiinnostava ehdotus
Espoosta minäkin
24. maaliskuuta 2021 kello 15.09.01
Kohde olisi mielestäni kiinnostava käyntikohde! Kallio-alue on myös hieno sinänsä, ja minä ainakin kävisin tuolla mieluusti. Tällä hetkellä puusto peittää hieman myös maantien ääntä, joten puita tulisi kuitenkin kaataa tuosta hyvin varovasti. Riittäisikö jos tästä tehtäisiin pienessä mittakaavassa käyntikohde? Tuskin kukaan haluaa jäädä oleilemaan noin lähelle maantietä pidemmäksi aikaa?
Suunnitelmat alueen laajuudesta tulisi tietää hieman paremmin, kuulostaa kyllä aika rajulta toimenpiteeltä alueelle. Finnsin mäki on myös hiljainen alue tällä hetkellä- mitä vaikuttaisi ilmapiiriin se, että tuo kaikki puusto häviäisi? Espoonkartanon miljöö on aivan mieletön, olisi hienoa jos tuo kartano saataisiin Kaupungin omaksi tilaksi, jossa jokainen voisi käydä ilman että vuokraa koko paikkaa. Sen nurmialueet ovat sinänsä upea paikka kukkaloistolle!
@KristinaRocha_Espoo
25. maaliskuuta 2021 kello 15.24.19
Kiitoksia kommenteista!
Ajatuksena on, että kallionlaki toimii sellaisenaan näköalapaikkana. Jos sinne ohjataan tai tehdään ihan rakenteellinen näköalatasanne, pitänee tarkistaa turvallisuusnäkökohdat (jyrkänteet jne)...
Puusto itsessään ei ymmärtääkseni toimi melua vaimentavana kuin hyvin leveänä ja tiheänä vyöhykkeenä – tosin sillä, että melun lähdettä ei näe, on vaikutusta melun kokemiseen. Näkymiä on tarkoitus avata Kehä IIIn suuntaan hienovaraisesti mahdollisimman vähän puita kaataen samalla turvaten liito-oravien liikkumisyhteydet. Finnsinmäen aluetta suojaa korkeat kalliot.
Noin 78 hehtaarin suunnittelualueesta arkeologinen puisto vie noin hehtaarin, eli avoimeksi alueeksi on suunniteltu noin 65 x 175 metrin kokoiseksi.
Kristina Rocha/Espoon kaupunki
Kiinnostava ehdotus - jatko
Espoosta minäkin
24. maaliskuuta 2021 kello 15.14.41
Vielä innostuneena jatkan, että kallion päälle olisi hieno saada näköalapaikka- sieltä näkee kauas merelle!