Siirry sisältöön

Ehdotus vuoden nuorisotekopalkinnon saajaksi Rovaniemellä

Puhekupla 5
Keskustelu | Rovaniemen kaupungin nuorisopalvelut
Keskustelu on päättynyt

Perustiedot

Päättynyt: 8.8.2016

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Ehkä enemmän elämäntyöpalkinto, kun just viimeisen vuoden juttu

Profiilikuvan paikka

Entinen Rovaniemeläinen
23. toukokuuta 2016 kello 9.00.11

Reijo Niskala on yhdistystoimintansa kautta pelastanut vuosien varrella kovan määrän Rovaniemen nuoria. Kyseisen genren nuoriso on sen sortin sakkia, että siihen ei normaalit nuorisotoimen hankkeet juuri kolahda - pitää olla hieman rohkeampi ote. Ja sitä Reijo on suoraselkäisesti toteuttanut vaikka ympäristö on suhtautunut tuomitsevasti.

Moni kakku päältä kaunis, Reijo ei ole. Vaan ilman Reijon isällistä otetta moni nuori olisi suunnannut elämänsä roskikseen.

Kyllä, on Reijolle epäonnistumisiakin tullut, vaan se on nuorisotyössä normaalia.


Kauppakeskus Revontulen kauppakeskuspäällikkö Hanne Luukkonen

Profiilikuvan paikka

*
1. kesäkuuta 2016 kello 16.34.28

Hanne on hyvä esimerkki koko kylä kasvattaa -hengestä ja positiivisen, osallistavan työskentelytavan menestyksestä. Kun kauppakeskuksessa heräsi huoli siellä paljon aikaa viettävistä nuorista, Hanne ei jäänyt kattelemaan eikä tuleen makaamaan vaan tarttui toimeen. Hän kutsui moniammatillisen verkoston tuekseen, piti kiinni sovituista toimenpiteistä: yhteisten pelisääntöjen laatimisesta nuorten kanssa, tiedottamisesta, nuorten mukaan kutsumisesta kauppakeskuksen arkeen (mainoskuvaukset) sekä popin-nuorisotilan kutsumisesta kesäviikoiksi. Nyt puuhataan taas seuraavaa tapahtumaa - yhteistyössä tottakai. Pokaali Hannelle!


Nina Jyrkkä -poliisi

Profiilikuvan paikka

.
6. kesäkuuta 2016 kello 14.23.56

Nina Jyrkkä toimii Rovaniemellä poliisina ja on ammattinsa kautta ja sen ohellakin tehnyt todella paljon hyvää rovaniemeläisten nuorten eteen. Nina on toiminut aidossa ja avoimessa moniammatillisessa yhteistyössä nuorisopalveluiden ja koulujen, sekä monien muiden tahojen kanssa. Ninalla on loistava ote nuorten parissa työskentelyyn ja suuri sydän!


4H #yritäopitienaa

Profiilikuvan paikka

Rollolainen
5. heinäkuuta 2016 kello 10.36.57

4H:n #yritäopitienaa kurssitoiminta on mahtava esimerkki toiminnasta jossa nuoret pääsevät oppimaan yrittäjyys asioita ja käynnistämään omaa yritystoimintaa.


ArtPaja työkokeilu

Profiilikuvan paikka

Klubitalo Roihula
1. elokuuta 2016 kello 11.12.46

ArtPaja työkokeilu oli Rovaniemen Ohjaamon ja Rovaniemen kaupungin nuorisotoiminnan yhteinen työkokeilu-hanke nuorille työttömille työnhakijoille. ArtPajan vetäjät Kim Kreus (Rovaniemen Ohjaamo/Nuorten Ystävät ry) ja Minna Sirviö (Rovaniemen kaupunki/nuorisotyö) työstivät nuorten ryhmän kanssa koskettavan teatteriesityksen nuorten työnhaun haasteista. ArtPaja oli erilainen, rajoja rikkova ja nuorten ehdoilla toteutettu.