Siirry sisältöön

Olarin asukaspuiston perusparannussuunnitelman kommentointi

Puhekupla 4
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista mainontaa.

Perustiedot

Päättynyt: 24.6.2021

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Katos

Profiilikuvan paikka

PM
13. kesäkuuta 2021 kello 20.13.04

Katos olisi hyvä asia sillä puisto on melko avoin ja kesällä aurinko porottaa

Profiilikuvan paikka

@Marko_Pesonen_Espoo
28. kesäkuuta 2021 kello 16.18.23

Kiitos kommentista! Pergolatyyppinen katos on tulossa hiekkalaatikon päälle ja pihallahan on jo se varsinainen katosrakennus.


Olarin asukaspuisto

Profiilikuvan paikka

AL
21. kesäkuuta 2021 kello 9.26.11

Suunnitelman siinä versiossa jota tutkin ei täysin käynyt selväksi leikkialueiden materiaali. Leikkipuistoissa käytetään tällä hetkellä paljon tekonurmea. Ymmärrän tekonurmen edut ja helppouden, mutta kaikkea ei voi aina korvata helpommalla vaihtoehdolla. Toivottavasti asukaspuistossa säilytetäänkin myös paljon luonnollista alustaa lapsille, eli käytännössä hiekka-alueita. Luonnollisuuden lisäksi hiekka on lapsille monipuolisempi alusta kuin tasainen tekonurmi ja sitä kautta tukee lapsen alaraajojen ja motoriikan kehitystä. Toivottavasti tämä otetaan huomioon, kun lapsien liikkumattomuus ja toisaalta liikkumisen yksipuolisuus tällä hetkellä kansallisena haasteena.

Profiilikuvan paikka

@Marko_Pesonen_Espoo
28. kesäkuuta 2021 kello 16.21.00

Hei, kiitos hyvistä kommenteista! Itseasiassa olemme poistamassa synteettisen materiaalin esim. keinujen alta ja muuttamassa alueet turvahakkeeksi, samoin liukuradan alta aidan toiselta puolelta puistoa. Jonkinlainen turva-alusta tulee leikkivälineiden alla olla ihan turvallisuuden vuoksi. Kumpu, jossa liukumäet ovat, päällyste tullaan vaihtamaan tekonurmipinnaksi. Kaikkein paras tietysti olisi, jos kumpu voisi olla luonnonmateriaalia. Meillä on pitkä kokemus kummuista, joiden päällä on esim. liukumäki. Näin paljon käytetyssä asukaspuistossa nurmikko, turvahake tai kivituhka/turvahiekka ei vaan pysy.. Joudumme siis tasapainoilemaan kestävyyden ja luonnonmateriaalien välillä. Tämän asukaspuiston kohdalla pyrimme säilyttämään mahdollisimman paljon kaikkea mitä voi säilyttää, ja korjaamme ne välineet mitkä ovat korjattavissa. Toki turvallisuus huomioon ottaen.