Siirry sisältöön

Perillistenpuiston perusparannussuunnittelun asukaskysely

Puhekupla 10
Keskustelu | Lappeenrannan kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Lappeenrannan kaupungin Kadut ja ympäristö - vastuualue on laatinut Tykki-Kiviharjuun sijoittuvaan Perillistenpuistoon perusparannussuunnitelmaluonnoksen. Asukkaat voivat jättää suunnitelmaluonnoksesta palautetta 24.6.-11.7.2021 välisenä aikana. Annettuja palautteita käytetään ainoastaan puiston suunnittelun lähtötietoina. Ethän merkitse henkilötietoja kyselyn vastauskenttään.

Puiston perusparannussuunnitelma viimeistellään asukaskyselyn päätyttyä. Asukkaiden toiveita ja muutosehdotuksia pyritään huomioimaan lopullisessa suunnitelmassa. Puiston suunnitelma valmistuu loppukesällä ja toteutustyöt alkavat syksyllä 2021.   

Perillistenpuiston suunnitelmaluonnos on esitelty kyselyn liitteenä olevassa pdf-tiedostossa. 

Kiitos kaikille kyselyyn vastanneille jo etukäteen!

Lisätietoja antaa:

Laura Ratilainen

Kaupunginpuutarhuri

Puh 040 653 0935

laura.ratilainen@lappeenranta.fi

Perustiedot

Päättynyt: 11.7.2021

Liitteet

Ilmianna

27. kesäkuuta 2021 kello 16.37.23. Kommentti poistettu.


Perillistenpuisto

Profiilikuvan paikka

Ejj
30. kesäkuuta 2021 kello 13.58.39

Hei!
Toivoisin, että perusparannuksessa otetaan suunnittelussa huomioon se, että puisto olisi mahdollisimman luonnollisen näköinen. Miusta siellä on nyt kiva kävellä koiran kanssa, kun on puita ja pusikkoa. Älkää tehkö samanlaista kuin Louhen puistosta, joka on minusta todella luontaantyöntävä leikkiteline hirvitys. Säästäkää ainakin nurmialuetta ja saisi olla tiheääkin pusikkoa jossain, ettei tarvitse koiran tehä tarpeitaan keskellä ”leikkikenttää.”

Profiilikuvan paikka

Nurmikot siistinä
1. heinäkuuta 2021 kello 18.08.03

Puistoon ei mitään tiheitä pusikoita, keräävät vain kiusallisia ötököitä. Selkeitä, kauniita, hyvin hoidettuja puita ja istutuksia. Omistajien kuuluu kerätä koiriensa jätökset pois ja katsoa mihin koira asiansa tekee.


Perillistenpuisto

Profiilikuvan paikka

Suvi
30. kesäkuuta 2021 kello 16.17.48

Alueella paljon koiranulkoiluttajia, myös itse, joiden kanssa useasti ääneen toivottu, kun olisi edes pieni alue aidattuna jotta koirat saisivat juosta ja leikkiä vapaana. Puisto nyt jo kaunis, mutta mukavuutta ja turvallisuutta parantaisi jos katosalue laitamalta purettaisiin, tällähetkellä lähinnä ammattimaisten alkonkäyttäjien käytössä. Ajoittain pelottaa kävellä iltaisin/yöllä heidän käytöksen ja huutelun vuoksi. Mahdollisesti myös iv.käyttäjille särmäjäteastia, niin ei tarvisi paljain käsin keräillä neuloja ja ruiskuja maasta, lasten ja koirien turvaksi. Kiitos!


Tilaa aikuisillekin

Profiilikuvan paikka

Korppi
1. heinäkuuta 2021 kello 9.23.20

Alueella asuu loppujen lopuksi aika vähän lapsiperheitä, enemmänkin löytyy eläkeläisiä, ehkä eniten yksin asuvia nuoria aikuisia sekä pariskuntia. Siksi toivoisin, ettei tästäkin puistosta tehtäisi lapsiperhepainotteista, koska leikkipuistoja löytyy kaupungista muutenkin joka puolelta. Sen sijaan olisi mukavaa, jos otettaisiin huomioon nuoret aikuiset ja saataisiin edes sitten sille huvimajan puolelle sellaista maastoa missä voi pelata kesäpelejä. Sekä istumapaikkoja tai jotain pöydän tapaisia, ihan vaikka isosta kannosta tms. Kesällä myös korttipelejä/lautapelejä olisi kiva pelata ulkona eikä leikkipuiston puolelle viitsi mennä.
Lähinnä olisi hyvä ottaa huomioon Tykki-Kiviharjun asukaskunta, joka on lähinnä niitä yksin asuvia ja pariskuntia.


Perillistenpuisto

Profiilikuvan paikka

Luonnonlapsi
1. heinäkuuta 2021 kello 17.08.36

Hei!
Toivoisin, että puisto säilyisi kauniina luonnonpuistona. Puita ei kaadettaisi, istutuksia voisi lisätä ja nurmialueita kunnostaa.
Vanhoja omenapuita voisi vaihtaa uusiin ja istuttaa uusia luumu-ja/ kriikunapuita. Puistoon voisi tehdä hyötykasvialueen, johon voisi laittaa kasvamaan esim. salaatteja, yrttejä, muutaman marjapensaan, raparperia tms. muita helppohoitoisia kasveja, joita lähitalojen asukkaat voisiva hyödyntää. Huvimajan voisi uusia tai kunnostaa siten, ettei se olisi humalaisten öykkäröintipaikka tai mekkaloivien nuoriso- tai muiden joukkojen kokoontumispaikka. Siitä voisi tehdä paremmin luontoon sulautuvan. Haluaisin puiston olevan rauhallinen ja viihtyisä oleskelualue ilman melua. Puisto ei ole paikkana soveltuva nuorison pelikentälle tai koirien ulkoiluaitauksella, ottaen huomioon sen koon ja sijainnin. Kiitos!


suostui hyväksymään

Profiilikuvan paikka

stonehead
3. heinäkuuta 2021 kello 15.02.34


Perillistenpuisto

Profiilikuvan paikka

Hiljaa hyvä tulee
9. heinäkuuta 2021 kello 13.36.22

Katosalueen voisi tosiaan poistaa tai tehdä siitä sellaisen, ettei siinä kokoontuisi kaiken maailman pultsarijoukot mölyämässä. Puiston ja yleisestikin pihojen hoitamiseen kuuluvat kovaääniset työt kuten ruohonleikkuun, lehtien puhalluksen, lumien aurauksen voisi tehdä päivällä eikä aamuisin herättäen asukkaita.


Ei koirapuistoa

Profiilikuvan paikka

Mummu
9. heinäkuuta 2021 kello 19.53.57

Lasten leikkipuistona tulisi säilyttää ,lisää kiipeilytelineitä ja se mökki pois,turha.Puskarivistöä voisi harventaa.jonkinlainen piknikpöytä penkkeineen ois kiva.Puisto on liian pieni koira-aitauksille.


Perillisten puisto

Profiilikuvan paikka

Puiston käyttäjä
11. heinäkuuta 2021 kello 8.45.06

Suunnitelma vaikuttaa hyvältä, erityisesti piknikpöytä ja se, että hiekkalaatikko saa pysyä isona. Toivoisin, että nurmialuetta jäisi mahdollisimman paljon ja uusia puita istuttaessa huomioitaisiin niiden antama suoja auringolta. Vanhat puut suojaavat hyvin, mutta jos ne kaadetaan niin pelkään että puistosta tulee liian paahteinen.