Rahapelipoliittinen ohjelma

Kysymysmerkki 451
2.11.2021 | Sosiaali- ja terveysministeriö
Kuvituskuva

Sosiaali- ja terveysministeriössä asetettiin keväällä 2021 virkamiestyöryhmä valmistelemaan rahapelipoliittista ohjelmaa. Ohjelma on osa pääministeri Sanna Marinin hallituksen ohjelmaa. Rahapelipoliittinen ohjelma luo suuntaviivat haittoja ehkäisevän ja vähentävän rahapelipolitiikan toteuttamiselle vuoteen 2030. Ohjelma keskittyy ehkäisevään työhön, haittoja ehkäisevään rahapelitoimintaan ja ohjaukseen sekä palveluiden varmistamiseen.


Rahapelijärjestelmässä ja sen toimeenpanossa on suunnitteilla ja toteutettu useita haittojen ehkäisyyn ja vähentämiseen pyrkiviä toimenpiteitä. Taustalla on ollut laajasti tunnistettu tarve tehostaa rahapelaamisesta aiheutuvien haittojen ehkäisyä ja vähentämistä.

Rahapelipoliittisen ohjelman tavoitteena on kääntää rahapeliongelmien määrä laskuun ja vakiinnuttaa rahapelihaittojen esiintymisen laskeva trendi. Rahapelipoliittisen ohjelman suunnittelun tueksi järjestetään kyselyitä ja tilaisuuksia, joissa kuullaan kansalaisten ja organisaatioiden näkemyksiä rahapelihaittojen ehkäisystä.


Perustiedot

Julkaistu: 2.11.2021

Omistajat: Yhteyshenkilöt:
Aiheet:
  • #sosiaali- ja terveyspalvelut
  • #lainsäädäntö ja oikeudet
Kunnat:

Liitteet

Ilmianna