Niipperi-Juvanmalmi koira-aitaus

Puhekupla 23
15.2.2023 | Espoon kaupunki
Hanke on päättynyt. Yhteenveto:

Kiitos kommenteista! 

Lisätietoa hankkeen edistymisestä verkkosivuilta: Niipperi-Juvanmalmi koira-aitaus | Espoon kaupunki

Suosittelemme myös tilaamaan Vaikuta nyt -uutiskirjeen, jolloin saat tiedon mihin hankkeisiin voit juuri nyt vaikuttaa ja mitä lähialueellasi tapahtuu. Tilaa Vaikuta nyt -uutiskirje tästä.

Kuvituskuva

Espoon kaupunkitekniikan keskus laatii Laitniemi nimiseen puistoon koira-aitaus suunnitelman. Suunnitelmaan sisältyy uudelle koira-aitaukselle johtava valaistu puistoraitti.


Alueella ei ole koira-aitausta. Espoon koira-aitausohjelman linjauksen mukaisesti, on Niipperin/Juvanmalmin alueelta etsitty sopivaa kohdetta aitauksen rakentamiselle.

Loppusyksystä 2020 tehtiin nettikysely alueen asukkaille koira-aitauksen tarpeellisuudesta ja mahdollisesta sijoittumisesta alueelle. Kyselyn perusteella, kolmesta vaihtoehdosta: Juvanmalminpuisto, Juvanpuisto ja Laitniemi, koira-aitauksen sijainniksi valikoitui Laitniemi.

Koira-aitaus tulee sijoittumaan Laitniemi nimisen puiston itäosaan, lähelle teollisuusalueen reunaa. Koira-aitauksen eteläreuna rajoittuu kaavassa EV alueeseen. Pohjoisessa jatkuu metsäinen puistoalue, samoin aitauksen länsipuoli rajoittuu metsään.

Koira-aitauksia tulee kaksi, isoille noin 2000 m2 ja pienille koirille noin 700 m2. Aitausten sisällä pyritään säilyttämään mahdollisimman paljon puustoa ja metsänpohjaa, mutta aitauksiin tulee myös tasainen kivituhka-alue. Koira-aitauksiin asennetaan valaistus, roskasäiliöt, ilmoitustaulu sekä penkkejä. Koira-aitaukseen pääsee rakennettavaa puistoraittia pitkin, Alajuoksu nimisen kadun varrella olevan paikoitusalueen kohdalta. Koira-aitaukselle pääsee myös Juvantien kevyenliikenteen varrelta kapeahkoa valaisematonta puistopolkua pitkin.

Suunnitteluprosessin aikana selvitetään käyttäjien ja asukkaiden näkemykset hankkeeseen.

Aikataulu

Suunnittelu on käynnistynyt toukokuussa 2021. Puistosuunnitelman jälkeen jatketaan rakennussuunnitteluvaiheella. Suunnitelmat valmistuvat 2022 aikana. Rakentamisaikataulua emme vielä tiedä.

Asukastilaisuus

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi järjestämme asukastilaisuuden sijaan, Otakantaa.fi-palveluun mahdollisuuden kommentoida suunnitelmaa 21.9.2021 alkaen. Suunnitelma tulee lisäksi nähtäville kaupungin nettisivuille osoitteessa: Niipperi-Juvanmalmi koira-aitaus Kommentteja suunnitelmasta voi antaa 5.10.2021 asti.

Yhteyshenkilö

Heli Enberg heli.enberg@espoo.fi

Katso suunnitelman esittelyvideo alta ja osallistu keskusteluun.


Perustiedot

Päättynyt: 15.2.2023

Omistajat: Yhteyshenkilöt:
Aiheet:
  • #ympäristö ja luonto
  • #kulttuuri ja vapaa-aika
Kunnat:
  • Espoo

Liitteet

  • 12.4.2023 klo 10.31 @Admin moderoi sisältöä: Vanhan yhteyshenkilön poistaminen
Ilmianna