Siirry sisältöön

Mäntylän leikkipaikkaan liittyvät toiveet ja palautteet

Puhekupla 18
Keskustelu | Lappeenrannan kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Kerro mielipiteesi Mäntylän leikkipaikasta 

Mäntylän leikkipaikan perusparannussuunnittelu on alkamassa. Suunnittelutyön alussa keräämme leikkipaikkaan liittyviä palautteita ja toiveita 25.2.-11.3.2022 välisenä aikana. Palautteenne ja toiveenne voitte kirjata alla olevaan kommenttikenttään. Ettehän kirjaa kommenttikenttään henkilötietojanne.  

Lisätietoja aiheesta 

Tavoitteenamme on leikkipaikan turvallisuuden, viihtyisyyden ja esteettömyyden parantaminen. Leikkipaikan leikkivälineitä ja kalusteita sekä turva-alustoja uusitaan tarvittavilta osin. Leikkivälineiden valinnassa pyritään huomioimaan mahdollisimman hyvin eri ikäisten lasten tarpeet sekä mahdollisuuksien mukaan käyttäjien toiveet. Suunnitelmassa otetaan kantaa myös leikkipaikan ympäristön kasvillisuuteen.

Leikkipaikan perusparannussuunnitelma laaditaan kevään 2022 aikana ja rakentaminen aloitetaan myös tänä vuonna.  

Lisätietoja löydätte kyselyn liitteenä olevasta tiedostosta Mielipidekyselyn_liite_Mäntylän_leikkipaikka.pdfSijainti

Mäntyläntie 10a, 53650 Lappeenranta.

Leikkipaikka on merkattu karttaan violetilla tähdellä.  Nykytila

Valokuva leikkipaikasta vuodelta 2021. Kuvassa leikkipaikan nykyisiä leikkivälineitä, kalusteita ja leikkipaikan ympäristöä kasvillisuuksineen.Lisätietoja

Laura Ratilainen

Kaupunginpuutarhuri

laura.ratilainen@lappeenranta.fi 

Lappeenrannan kaupunki

Elinvoima ja kaupunkikehitys

Kadut ja ympäristö

Perustiedot

Päättynyt: 11.3.2022

Liitteet

Ilmianna

Ideaa

Profiilikuvan paikka

Äiti
25. helmikuuta 2022 kello 13.44.28

Ihanaa että vihdoin saadaan lähileikkipuisto uudistettua. Omasta näkökulmasta uudelleen suunnittelussa pitäisi huomioida pienet että isot leikkijät,penkkejä aikuisia varten,jonkinlainen aita autotien puolelle,parempi valaistus ja kaksi roskista joita tyhjenettäisiin useammin että roskat ei oo maassa
Kahdelta lapselta kysyin mielipiteitä/toiveita asiaan;
-iso kuusi keinujen takana pitää säilyttää koska sen alla voi leikkiä ja korjaamon vieressä olevassa isossa puussa voi kiipeillä
- kunnon kiipeilyteline
- keinujen määrä hyvä,ei saa vähentyä,hämähäkki keinu olisi kiva
- joku keinu missä voi olla kaverin kanssa samaa aikaan kuten siellä oli se keinulauta
- isompi liukumäki,nykyinen ihan vauvojen kokoa
- joku leikki paikka kuten urheilutalon luona leikkipuistossa on vene
- kukkivia pensaita


mäntylän leikkipaikan uusiminen

Profiilikuvan paikka

kahden lapsen äiti
25. helmikuuta 2022 kello 13.59.40

Sanon ei koko hankkeelle, laittakaa lapset metsään leikkimään! Sieltä löytyy aina tekemistä, ihmeteltävää ja piilopaikkoja, leikkipaikan uudistamisesta koituu pelkkää meluhaittaa!

Profiilikuvan paikka

Juupa
25. helmikuuta 2022 kello 16.18.05

Se meluhaitta on hetkellinen ja siitä seuraa suuri ilo lapsille. En usko että puuhasta ihan hirveän suuri melu tulee ja sekin päiväs aikaan


Mäntylän leikkipuisto

Profiilikuvan paikka

Äiti
25. helmikuuta 2022 kello 15.31.17

Ihana asia että Mäntylän leikkipuistoa parannetaan! Ehdottomasti aita on puiston ympärille on tarpeellinen pienempiä lapsia ajatellen. Isompi kiipeilyteline sekä liukumäki olisi isommille lapsille mieleen.

Profiilikuvan paikka

Äippä
25. helmikuuta 2022 kello 15.51.15

Parannukset olisi kyllä paikallaan. Esim. Pieni laajennus ja aita ei olisi yhtään pahitteeksi. Isompi liukumäki ja vaikka useampi keinu ja monipuolisempi kiipeilyteline. Aika vähän on tekemistä isommille lapsille tällä hetkellä.


Mäntylän leikkipuisto

Profiilikuvan paikka

SM
25. helmikuuta 2022 kello 16.06.37

Uutuutena voisi olla kiipeilykaruselli ja isompi liukumäki.


Hienoa että uudistetaan.

Profiilikuvan paikka

Isukki vaan
25. helmikuuta 2022 kello 18.47.33

Vieressä kulkee junarata, jonka laajennus kaksiraiteiseksi alkaa lähitulevaisuudessa. Ehdottaisin että leikkialue aidataan ja varustetaan portilla. Lisäksi tiheää korkeahkoa kasvillisuutta (pensaita tms) radan ja puiston väliin, joka hieman vaimentaa radan aiheuttamaa melua ainakin kesäaikaan.


Mäntylän leikkipuisto

Profiilikuvan paikka

Kahden lapsen äiti
25. helmikuuta 2022 kello 21.39.42

Jos paikka pysyy samana niin aitaa ainakin tien ja korjaamon reunoille. Uusi paikka leikkipuistolle voisi olla myös vanhan koulun tontilla tai soramontun läheisyydessä. Puistossa olisi hyvä olla keinuja, kiipeilyteline, liukumäki, karuselli, heilurikeinuja ja hiekkalaatikko. Monessa uudessa leikkipuistossa on mukavia yhdistelmiä kiipeillä ja liukumäki samassa. Esimerkiksi satamn leikkipuistossa sekä louhenpuistossa. Tälläinen yhdistelmä palvelisi varmasti monia tarpeita.

Profiilikuvan paikka

Rakentaja
10. maaliskuuta 2022 kello 11.30.47

Minä olen kanssa vakaasti sillä kannalla, että olisi hienoa saada vanhan koulun tontille leikkupuisto. Pienellä puiden harvennuksella saisi polun tehtyä soramontulle. Soramonttua ja sen aluetta voisi kehittää mahdollisimman paljon. Alueena se on todella viihtyisä ja lapset tykkäävät viettää aikaa siellä. Nykyinen leikkipuiston paikka on lähellä tietä ja junarataa. Tämän vuoksi minusta olisi hyvä vaihtaa leikkipaikan sijaintia, jos vain virkistystoimen rahat siihen antavat myöten.


Leikkipuisto

Profiilikuvan paikka

Lasten mielipide
26. helmikuuta 2022 kello 21.45.31

6 ja 4 vuotiaiden toiveet uudelle leikkipuistolle.
Toivoisivat parempaa liukumäkeä ja kiipeilytelinettä. Mahdollisesti sellaista, jossa nämä molemmat yhdistyvät. "Kiipeilytelineessä voisi olla silta"
Karuselli tai pöyritettävät kupit olisi kivat.
Keinuja pitäisi myös olla.
Maatrampoliini olisi hieno.


Mäntylän leikkipuisto

Profiilikuvan paikka

Laura Kupiainen
27. helmikuuta 2022 kello 11.08.43

Hyviä ideoita ja ehdotuksia onkin jo tullut paljon. Leikkipuisto pitäisi ehdottomasti aidata kokonaan ja varustaa portilla/porteilla. Alueella tulisi olla leikkivälineitä sekä pienille että isommille leikkijöille, mahdollisuuksien mukaan vielä omilla puolilla. Aikuisille penkkejä.


Mäntylän leikkipuisto

Profiilikuvan paikka

Vanhempi
27. helmikuuta 2022 kello 21.46.05

Uudessa leikkipuistossa tulisi olla nykyaikaiset leikkivälineet kuten muuallakin on. Esimerkiksi Maa trampoliini, kunnon kiipeilyteline-liukumäki, keinut.
Leikkipuistolle hyvä sijainti olisi vanhan koulun tontilla, lähempänä muita ulkoilu mahdollisuuksia.
Samalle alueelle sopisi hyvin aikuisten ulko kuntoilulaitteita jotka sopisi hyvin pururadan käyttäjille sekä muillekkin.
Kustannuksena leikkipuisto ja kuntolaitteet ovat kuitenkin todella pieni ottaen huomioon kuinka vähän alueelle viimeisen 20 vuoden aikana on investoitu.


Norsupuisto

Profiilikuvan paikka

H
27. helmikuuta 2022 kello 22.05.35

Toivoisin parempaa valaistusta, aitoja leikkipuiston ympärille ja ympäristön yleisilmeen siistimistä (olisi kiva nähdä junia kiipeilytelineeltä ja vähemmän suojaisena houkuttelisi iltahengailua vähemmän) sekä suojatietä leikkipuiston kohdalle. Suojatien yhteyteen toivoisin ehdottomasti hidastetta.

Lapset toivovat hyviä keinuja, nykyaikaista ja vähän "hurjempaa" kiipeilytelinettä, jonkinlaista karusellia ja liukumäkeä.

Puistoa kutsutaan Norsupuistoksi (liukumäen norsu), joten tämä nimi olisi kiva jollain tavalla säilyttää.


Mäntylän leikkipaikka

Profiilikuvan paikka

Isä
28. helmikuuta 2022 kello 21.13.12

Leikkipaikka pois junaradan läheisyydestä! Selvä turvallisuus riski!


Mäntylän leikkipuisto

Profiilikuvan paikka

Papu-mummo
28. helmikuuta 2022 kello 21.32.37

Toive, että paikka vaihtuisi esim ent koulun paikalle. Uudenlaiset laitteet. Yksi kiva vanha laite lasten mielestä on laiva, jossa ruori (Suonionk.kioslin luona). Tietysti liukumäet ja keinut. Ehkä aikuisillekin jotain.


Mäntylän leikkipuisto

Profiilikuvan paikka

mummo
1. maaliskuuta 2022 kello 15.10.56

Mäntylässä sijaitseva leikkipuisto kaipaa päivitystä. Uudet monipuolisemmat laiteet pienille sekä isommille lapsille esim. liukumäet, monipuoliset kiipeilytelineet, karuselli ja tietenkin keinut. Myös retkipöytä ja penkit välipalan nauttimiseen. Koko leikkipaikka viihtyisäksi ja turvalliseksi. Paikkakaan ei ole sidottu, vaan esim Mattilanlammen ympäristöstä löytyy varmaan sopiva paikka leikkipuistolle.


Mäntylän leikkipuisto

Profiilikuvan paikka

Äitikkä
3. maaliskuuta 2022 kello 21.58.22

Leikkipuiston turvallisuutta pitäisi ehdottomasti lisätä hyvillä aitauksilla. Toivon että ihanat isot puut säilyy, mutta ei ole hyvä jos keinujen vieressä kasvaa pensaita joista sojottaa teräviä oksia.

Lapsemme toivoo että puistoon tulisi isompi liukumäki ja hyvä kiipeilyteline. Olisi myös kiva saada erilaisia keinuja esim. Hämähäkkikeinu ja keinu johon mahtuu kaksi yhtäaikaa keinumaan.

Olisi hyvä että puistossa olis penkkejä ja pieni pöytä jonka ääressä voisi syödä eväät.
Leikkipuisto

Profiilikuvan paikka

Mummo
7. maaliskuuta 2022 kello 19.07.22

Mukavaa että uudistusta tiedossa tänne leikkipuistoon. Lapsenlapsia olisi mukava viedä leikkipuistoon mutta useasti isommat ei halua lähteä mukaan koska siellä ei ole heille tekemistä. Eli pitäisi ottaa huomioon uudistettaessa pienet että ne isommat leikkijät. Torin leikkipaikka on viihtyisä kun yhdistetty kiipeily ja liukumäki. Istumapenkkejä aikuisille olisi mukava lisä kyllä ja aitaa autotien puolelle,junaradan edessä onkin jo aitaa. Puut saisi säilyä siinä mäntyläntien puolla kun antavat varjoa kesäisin