Siirry sisältöön

Kommentoi suunnitelmaa! Mitä hyvää tai mitä parannettavaa? Onko erityisiä näkökulmia, jotka tulisi mielestäsi huomioida? Kerro mielipiteesi.

Puhekupla 13
Keskustelu | Espoon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Uskomme, että avoin näkemysten vaihto lisää ymmärrystä siitä, miten muut asian näkevät. Rakentava kritiikki ja hyvät argumentit johtavat kaikkien kannalta parempaan lopputulokseen. Keskustelu vie kaupunkiamme eteenpäin.

Keskusteluihin voit osallistua joko omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Oman nimen käyttäminen antaa kommenteille usein nimimerkkiä enemmän painoarvoa keskustelussa. Jos et halua käyttää omaa nimeäsi, valitse nimimerkki, joka ei loukkaa muita keskustelijoita ja on helposti tunnistettavissa nimimerkiksi. Eli se ei siis ole tavanomaisen nimen kaltainen.

Kirjoittaja on aina vastuussa tekstistään. Valvomme keskustelua arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Poistamme sopimattomat kommentit. Edellytämme, että verkkokeskustelu käydään hyvässä hengessä ja muiden keskustelijoiden näkemyksiä kunnioittaen.

Keskustelupalstoilla noudatamme seuraavaa etikettiä:

  • Tutustu aineistoon ja pysy aiheessa. Harkitse mitä kirjoitat.
  • Näkemyksesi on meille tärkeä. Kuuntele muita, kysy ja perustele näkemyksesi.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Tiivis ja napakka teksti on pitkää selostusta parempi.
  • Ole kohtelias ja rakentava. Älä loukkaa kenenkään kunniaa tai yksityisyyttä.
  • Vältä kiroilua ja isoilla kirjaimilla kirjoittamista eli huutamista!
  • Julkisen palvelun media on mainoksista vapaa. Ethän mainosta tapahtumia, tuotteita, palveluita tai tee suoraa poliittista tai uskonnollista mainontaa.

Perustiedot

Päättynyt: 6.4.2022

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Hyvältä näyttää

Profiilikuvan paikka

JaniRanta
24. maaliskuuta 2022 kello 9.15.23

Suunnitelma vaikuttaa kokonaisuutena hyvältä ja olen ilahtunut, että alue säilytetään vehreänä. Kaavaluonnokseen on merkitty melko paljon kaadettavia/poistettavia puita, mutta pääasiassa kulkureittien sekä ojan tieltä. Toivottavasti määrällisesti kasvillisuus kaiken kaikkiaan lisääntyy.

Valaistuksen osalta toivon malttia, sillä usealla alueella Espoossa valaisimia on paikoin käytetty erityisen runsaasti. Mielestäni valaistuksen tulee olla riittävää, vuorokaudenaikaan mukautuvaa sekä oikein suunnattua.

Kysymys/muutosehdotus: kaavan vasemmassa alakulmassa Nuttukujan ja Merituulentien risteyksessä kevyenliikenteenväylä tekee pienen mutkan. Onko sille joku erityinen syy vai voisiko sen linjata suoremmin?


Penkkejä

Profiilikuvan paikka

TT
24. maaliskuuta 2022 kello 9.31.37

Toivoisin suunnitelmaan lisää penkkejä, esimerkiksi tonttutytönkujan ja merituulentien yhdistävälle reitille saisi laittaa muutaman. Tämä puisto on omiaan kuumalla päivällä hetkeksi kävelylenkillä hengähdykseen.


Metsäinen suoja merituulentieltä

Profiilikuvan paikka

TKK
24. maaliskuuta 2022 kello 9.45.16

Olisi erittäin hyvä, että kiinnitetään huomiota riittävän puuston säilyttämiseen, koska se toimii erittäin hyvin ääni- ja näköesteenä asuntojen ja merituulentien välillä. Kannan samaa huolta tässä jo kommentoidun osalta, että ei kaadeta puita liikaa. Vasemman puoleinen käyttöpuistoksi merkitty alue kuulostaa kivalta, mutta siinäkin huolettaa, että on riittävä näkö ja äänieste sekä asutuksesta että tieltä. Penkit olisivat kyllä mukavia kauniiseen ympäristöön. Tärkeintä kokonaisuuden kannalta on säilyttää kyseinen alue rakentamattomana ja mahdollisimman luonnonmukaisena.


Näyttää loistavalta

Profiilikuvan paikka

RI
24. maaliskuuta 2022 kello 10.13.13

Suunnitelma näyttää kokonaisuudessaan todella hyvältä, ilahduttava hanke urheilupuiston piristämiseksi. Komppaan aiempaa kommentoijaa penkeistä.


Paljon, paljon puita Merituulentien ja Tontumäen alueen väliin

Profiilikuvan paikka

AMK
24. maaliskuuta 2022 kello 10.33.21

Puiden lisäksi toivoisin koirankaka-roskiksia, reilusti tuonne puistoon. Tontunmäessä ovat sijoittuneet nyt enemmän tuonne Orionin pellon läheisyyteen ja näin jätöksiä näkyy vastaavasti toisella puolella enemmän.
Mukava puistoalue, kun palvelee silloin paremmin myös koiranulkoiluttajia.

Profiilikuvan paikka

Jumandas
24. maaliskuuta 2022 kello 22.11.55

Paljon puita Tontunmäen ja Merituulentien välille sekä puistoon.


Puustoa, penkkejä ja polkua

Profiilikuvan paikka

RK
24. maaliskuuta 2022 kello 18.56.51

Kolmen peen ehdotus: puustoa, penkkejä ja polkua. Turvallinen alusta kävellä selkeä erotus tieosuuteen ja asukastaloihin. Koira rakastaa töpsötellä tuota väliä etenkin hiljaisina sunnuntaiaamuina. Koirankakkaroskiksia alueelle runsaasti, ei vain tälle pätkälle vaan myös muualle Tontunmäkeen. Jos pikkusillat säilytetään niin niiden korvaaminen turvallisimmilla ja ehkäpä matalemmilla.


Pikkusilta säilytettävä.

Profiilikuvan paikka

Asukas
24. maaliskuuta 2022 kello 20.10.54

Pikkusiltä on kaunis ja ympäristöön sopiva. Jos se kuntonsa vuoksi on purettava, toivon uutta tilalle. Jättäkää reilusti puustoa ja pensaita, ettei tule liian tehdyn näköinen vaan metsän henki säilyy. Roskiksia riitävästi, nyt koirankakkoja siellä täällä.


Näköeste pensaista lähitaloihin.

Profiilikuvan paikka

H,R
24. maaliskuuta 2022 kello 20.14.05

Osassa talossa saunojen vilvoittelutilat avautuvat metsään päin. Kun liikenne oletettavasti lisääntyy metsässä, tulee asukkaiden yksityisyydestä huolehtia. Jokin pensasaita tms.


Puisto

Profiilikuvan paikka

Puu
28. maaliskuuta 2022 kello 22.48.53

Polun/tien ei kannata olla liian leveä, minusta pyörällä siinä ei välttämättä tarvi mennä kun hyvä pyörätie vieressä. Rauhotetaan alue kävelijöille. Muuten hyvä. Kunhan puita säilyy paljon ja on luonnonmukainen. Silta myös kaunis mutta toki käyttökevoton nyt.


Suunnitelma

Profiilikuvan paikka

Niittykumpu
30. maaliskuuta 2022 kello 10.21.16

Olisi hyvä säilyttää vehreyttä ja luontoa myös luonnontilassa. Penkit ja roskikset ovat hyvä lisä. Niittykumpu on jo täynnä betonia ja suunniteltua rakentamista niin olisi ihana, jos säilytetään luonnontilaa eläimille ja mehiläisille


Istutettavat puut

Profiilikuvan paikka

DN
1. huhtikuuta 2022 kello 8.23.10

Nykyisessä suunnitelmassa asuintonttien rajalle istutetaan korkeaksi kasvavia puita. Korkeita puita varjostavat pihoja. Säilytettävienkin puiden latvat ulottuvat aika pitkälle tonteille. Pensaita lähellä tonttien rajaa tarjoavat parempaa näkösuoja sekä asukkaille että ohikulkijoille. Jos puita istutettaisi hiukan kauemmas eikä suoraan riviin metsämainen vaikutelma säilyisi.
Puiston viereen rakennettu ja varmasti tullaan rakentaa taloja. Tulevaisuudessa kasvavat lumikuormat ja myrskyt voi vaatia, että rakennusten lähellä olevat puut joutuu poista niiden kaatumisen ja isojen latvojen katkeamisen takia, mikä tämäkin talvi osoitti todelliseksi vaaraksi. Kun toivon mukaan puisto on meidän ilonamme vuosikymmeneksi eteenpäin tämänkin seikan voi ottaa huomioon ja tarkista istutettavien puiden paikkoja.


Pysähdyspaikka puistossa

Profiilikuvan paikka

Ann-Mari
6. huhtikuuta 2022 kello 14.40.50

Kommentoisin sen verran, että aineistoa on minusta hieman hankala selata läppäriltä, ehkä olisi voinut laittaa piirroshavainnekuvia mukaan.
Minusta puisto on hieno askel kohti muutakin kuin pelkkää asuintalorakentamista ja tuo vehreyttä alueelle. Puistoja kaivataan alueelle kipeästi ja tämä on hyvä alku.
Minusta olisi kiva, jos puistossa olisi penkki/pöytäryhmä, jossa voisi käydä syömässä vaikka eväitä lasten kanssa. Arjessa on ihanaa, jos ei tarvitse lähteä kauas vaan voi nopeasti päästä "metsän keskelle" ja nauttia siellä metsän tunnelmasta vaikka kahvia juoden. Petanq-kenttä näkyi suunnitelmassa, varmasti ihan kiva sekin. Kaikki tällainen pieni tekeminen on hyvä juttu. Toivon, että isoja puita säilytetään, ne tuovat sitä metsän tunnelmaa, antavat suojaa ja toimivat alueen keuhkoina.