Salon kaupunkikeskusta -visioluonnos / Tori

Puhekupla 6
Keskustelu | Salon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Kerro ajatuksesi torin kehittämisestä.

Perustiedot

Päättynyt: 19.4.2022

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Tori on myös koko kansan kokoontumispaikka

Profiilikuvan paikka

Torifani
21. maaliskuuta 2022 kello 12.50.21

Torin toiminta perustuu torimyyjiin. Aukioloa on turha laajentaa, jos ei ole myyjiä. Suppeammat aukioloajat keskittävät myyjät samoihin aikoihin, jolloin on myös toritunnelmaa ja asiakas voi luottaa, että on monipuolista tarjontaa.
Torin vieressä olevia puistoja on suojeltava, ilman vehreyttä ei ole viihtyisää toria. Jos puistoalueet vielä pienenevät, menettää tori ainutlaatuisen viihtyisän ilmapiirin. Jos viheralueita otetaan myyntikäyttöön, on aivan sama missä tori sijaitsee, vaikka jossain suuren parkkipaikan kyljessä.
Kannattaa muistaa pitää torialue riittävän avarana, kaupungin keskustassa pitää olla paikka, mihin mahtuu kerralla paljon kansalaisia. Tori on perinteisesti kaikkialla maailmassa ollut kansan kokoontumispaikka, ei täyteen rakennettu kauppapaikka (liiketiloja kyllä löytyy kaupungin keskustasta).

Ilmianna |
Profiilikuvan paikka

Torisija
29. maaliskuuta 2022 kello 0.13.22

Salon torille ei myyjiä tule kauempaa koska aukiolot niin lyhyet. esim. Naantalissa torikahvilat auki 20.00 kesällä.. Tori on kesällä klo 18:00. Naantali on toki kesäkaupunki.. Salosta ei tule jos ei nämä aukioloajat täyty ja tori tyhjänä jo klo 15:00.
Tori saisi aloittaa kesäkauden joka arkipäivä ma-la jo kesäajan kanssa ja päättyä kun kesäaika päättyy. Salosta kesäkaupunki oikeilla kesäajoilla!

Ilmianna |

Torin käyttö

Profiilikuvan paikka

Paluumuuttaja
21. maaliskuuta 2022 kello 21.20.12

Samaa mieltä, että torin vehreys on myös säilytettävä, tuo erilaista puistomaisuutta ja luontoa mihin hakeutua mukavasti piknikille. Olisi myös mielestäni hyvä idea tuoda vaikka jokirannan penkereeseen istumapaikkoja, porrastettua kivetystä kuin esim Turussa ja maailmalla siltojen kupeissa yleensä on.

Ilmianna |

Aukioloajat

Profiilikuvan paikka

Vaari
30. maaliskuuta 2022 kello 8.07.48

Torin aukioloaikoja täytyy laajentaa iltaa kohti. Kaupankäynti voisi olla kesäisin (miksei muulloinkin) klo 18.00 asti ja kahvilat auringonlaskuun.
Torin kauppiaat osaavat taatusti itse päättää, kuinka pitkään siellä kannattaa olla.
Sähkön saantia tulee parantaa, ettei torille tarvitse vetää pitkiä jatkojohtoja ihmisten kiusaksi.

Ilmianna |

Tori eläväisemmäksi

Profiilikuvan paikka

JPM
4. huhtikuuta 2022 kello 6.20.20

Torille saadaan elämää kun kahvila / kioski / ravintola / pop up kauppa tms yms tiloja lisätään jo olemassa olevien kahden ravintolan lisäksi. Tori aikaa tulee jatkaa ainakin kesäisin ja vähintään klo 18 asti.
Torin esiintymislava iltatoriaikoja lukuunottamatta joustavasti yhdistysten ja esiintyjien käyttöön.

Ilmianna |

Julkiset näyttökohteet

Profiilikuvan paikka

Lasse Reunanen / Salo
19. huhtikuuta 2022 kello 17.51.45

Torille tai jonnekin muualle esille kelpaisi niitä Halikon Kärävuorenlta ma 7.3.2022 pudonneita isoja kiviä. SSS kertonut, että kivet viety maankaatopaikalle (jonnekin) - löytynevät vielä siirrettäviksi, ellei tonteille jätetty muistoksi. Harvinaisia kivet ovat ja näyttäviä, jotka olisi syytä näytillä olla.

Ilmianna |