Salon kaupunkikeskusta -visioluonnos / Jokiranta

Puhekupla 6
Keskustelu | Salon kaupunki
Keskustelu on päättynyt

Kerro ajatuksesi jokirannan kehittämisestä.

Perustiedot

Päättynyt: 19.4.2022

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Jokiranta, kaikkien ranta

Profiilikuvan paikka

Viihtyvä
29. maaliskuuta 2022 kello 13.43.22

Jokirannan kävelyreittien jatkaminen alajuoksulle päin on oiva ajatus, toivottavasti sen jatkamiseen löytyy tulevaisuudessa lisää varoja. Varsinkin keskustan jokirannat tulee säilyttää rantoina, puistoina ja kauniina hengähdyspaikkoina, ei rakennuspaikkoina.

Ilmianna |

Seineltä Salonjoelle

Profiilikuvan paikka

Kulttuurikävelijä
29. maaliskuuta 2022 kello 19.20.56

On hienoa, että joenrannan merkitys nostetaan esiin. Keskikaupungillahan ranta onkin jo viihtyisä torikahvioineen ja säilyneine puutaloineen. Puistomaisuus ja sillat tuovat tunnelmaa.
Olisi hienoa, että kävelijät ja pyöräilijät pääsisivät siistittyjä rantateitä pitkin aina Vuohensaareen asti. Välille mahtuisi laivalaituri, kahvikioski, puoteja ja taidetarjontaa... vähän kuin Seinen rannalla. Tähän visioon liittäisin mielelläni myös Tehdaskadun varrella olevan ränsistyneiden teollisuuskiinteistöjen kohtalon pohtimisen. Vuohensaareen johtavan kadun nimi oli joskus Bulevardi. Kuinka upea olisi meidän ja turistien ajaa siistiä puistokatua pitkin saareen, Teijolle tai Mathildaan. Tämä alue on kehittämisen arvoinen osa Saloa!

Ilmianna |

Autot pois jokirannasta

Profiilikuvan paikka

JPM
4. huhtikuuta 2022 kello 5.58.29

Jokiranta jalankulkijoille, pyöräilijöille jne. Tori aluetta vastapäätä tulisi jokirannassa sallia vain välttämätön tontilleajo ja kaikenlainen läpiajo estää. Pysäköintipaikat pois ja katualue puistoksi, oleskelulle, kahvila / terassi / kioski / toripaikkojen jatke sekä harrastus käyttöön. Parkkipaikkoja on yllin kyllin Plazassa, mistä pääsee tulevaa kävelykatua jokirantaan ja torille.

Ilmianna |

kävelypolku

Profiilikuvan paikka

ef
5. huhtikuuta 2022 kello 10.13.48

Joskus on mukavampi jaloitella pehmeällä alustalla kuin asvaltilla.
Juoksulenkillä pehmeä alusta tuntuu hyvältä.
Vanhemmiten kävelyvauhti riittää ja silloinkin joustava alusta on parempi nivelille.

Voisiko siis väylästä ainakin toinen reuna olla polkumaisen joustava?

Ilmianna |

Yläjuoksu myös kauniiksi

Profiilikuvan paikka

Tättä
11. huhtikuuta 2022 kello 10.25.37

Hyvä, jos joen alajuoksua aletaan kehittää ja siistiä, mutta myös yläjuoksuaaluetta voisi sinakin siistiä, niin , että olisi kauniit nurmikkoalueet joen molemmin puolin, missä voisi oleskella.

Ilmianna |

Salonjoen ylitykseen kevytsilta

Profiilikuvan paikka

Lasse Reunanen / Salo
19. huhtikuuta 2022 kello 17.56.07

Salonjoen alasuun ylitys kevytsillalla onnistuisi kenties hyvin kahdella matalalla lintutornilla - joiden väliin kevytsilta, esim. riippusiltana lintutornien välille. Mitään liiallista toimintaa sinne luontoalueelle ei sovellu hyvin.

Ilmianna |