Siirry sisältöön

HELSINGIN SEUDUN KASVUKUNTA

Puhekupla 3
Keskustelu | Vihdin kunta
Keskustelu on päättynyt

Vihti on kasvava kehyskunta, joka kytkeytyy vahvasti Helsingin seudun kehitykseen. Turun tunnin juna on tärkein kasvuinvestointimme. Vuoteen 2025 loppuun mennessä Vihti on koti vähintään 30 000 ihmiselle. 

Kunta toivottaa uudet asukkaat tervetulleeksi, kaipasi uusi tulija taajamaan palveluiden äärelle tai maaseudun rauhaan. Kunnassa kaavoitetaan uusia asuinalueita taajamiin ja kylien rakentamista helpotetaan. Teemme tehokkaita ratkaisuja asuntotuotannossa ja maankäytössä, kaavoittaen koteja kaikille. Lisäksi hajarakentamista helpotetaan purkamalla lainsäädännön ylittävää sääntelyä.

Perustiedot

Päättynyt: 19.4.2022

Liitteet

  • Ei liitteitä
Ilmianna

Turun tunnin juna

Profiilikuvan paikka

Asemaa odottava
5. huhtikuuta 2022 kello 16.38.21

Turun tunnin juna tärkeä osa tulevien vuosien kasvua!


Junapysäkki Selin kylään

Profiilikuvan paikka

Juna Selkiin
5. huhtikuuta 2022 kello 18.30.54

listä ei kulje mitään julkista liikennettä Helsinkiin eikä Hyvinkäälle tai Nummelaan. Mikäli tunnin juna saadaan Vihtiin, voitteko tehdä junapysäkin myös Selkiin, asema on ollut ennen muinoin Selissä ja rata kulkee kylän keskellä. Voisi myös Selin kyläläiset saada jonkin julkisen kulkuneuvon kyläänsä.


Kyliin rakentamisen mahdollisuus

Profiilikuvan paikka

Lehtisalo
18. huhtikuuta 2022 kello 18.00.52

Erittäin kannatettavaa, että kylien rakentamista helpotetaan. Rakennuslupien saamisen vaikeuden vuoksi on ainakin joitakin asukkaita menetetty kylällämme. Yhtään uutta rakennusta ei ole tainnut nousta jokuseen vuoteen. Koulukyytien järjestäminen on toki kallista, mutta omalla kylällä näyttää, että lapset enimmäkseen koukitaan kylän päätieltä linja-auton kyytiin ja heitä nousee yli 20 kolmen kilometrin matkalta, niin aika kustannustehoskasta voisi ajatella olevan. Eri aikaan meneville on järjestetty taksikyydit. Ne toki ovat hintavampia. Toisaalta me täällä haja-asutusalueella emme odota katuvaloja tai jalkakäytäviä. Viemäröinnit ja vesihuollot kustannamme itse.